Az IP-cím elrejtése a VPN-sel nyilvános WiFi hálózatok használatakor

Manapság senkinek sem könnyű megtalálni a nyilvános WiFi hálózatokat, ahol ingyenesen csatlakoztathatják mobil eszközüket. Ezeket a hotspotokat nyilvános parkokon, iskolákban, egyetemeken, kávézókban, éttermekben, szállodákban, repülőtereken és sok más helyen találhatja meg. Néhány hálózat biztonságos, míg mások nem biztonságosak. A biztonságos WiFi hálózat azt jelenti, hogy a hálózathoz csak akkor lehet hozzáférni, ha ismeri a hálózat jelszavát, míg a nem biztonságos hálózat azt jelenti, hogy jelszó nélkül is elérhető..


Mivel sok nyilvános WiFi hálózat nem biztonságos, ez azt jelenti, hogy bárki hozzáférhet ehhez a hálózathoz anélkül, hogy meg kellene adnia a jelszavát. A nem biztonságos kapcsolat szintén nincs titkosítva, azaz az adatátvitelt harmadik felek, például a WiFi hálózat tulajdonosa, az internetszolgáltató, a kormány és akár a hackerek is ellenőrizhetik. Ez az oka annak, hogy bármilyen nyilvános hálózat használatakor mindig javasoljuk, hogy a kapcsolatot VPN-sel biztosítsa, különösen akkor, ha nem biztonságos. Ennek célja a valódi IP-cím elrejtése, hogy biztonságosan és privát módon tudjon böngészni a kapcsolat használatával. Íme néhány tipp az IP-cím elrejtésére a VPN-sel nyilvános WiFi-hálózatok használatakor:

1. Feliratkozás prémium VPN szolgáltatásra

Ez az első dolog, amit meg kell tennie, mivel nem használhatja a magáncsatlakozást anélkül, hogy előzetesen előfizetne egy prémium VPN-szolgáltatásra, amelyet preferál. Miért használjon prémium szolgáltatást, bár sok ingyenes VPN-szolgáltatás van odakint? Ennek oka az, hogy a prémium szolgáltatás több biztonsági és adatvédelmi funkciót kínál, és megbízhatóbb teljes teljesítményükben. Az ingyenes VPN-szolgáltatások viszont általában gyengébb biztonsággal és adatvédelemmel rendelkeznek, és egy képzett hackerek könnyen megsérthetik azokat. Tehát mindig érdemes az ön részéről befektetés, hogy egy ingyenes szolgáltatás helyett prémium szolgáltatást használjon.

2. Telepítse a VPN alkalmazást a mobil eszközére

Miután kiválasztotta a preferált prémium VPN szolgáltatást, és feliratkozott a szolgáltatásra, itt az ideje, hogy telepítse a VPN alkalmazást a mobil eszközére. Győződjön meg arról, hogy az alkalmazást a szolgáltató által biztosított hivatalos linkre telepíti. A telepítés befejezése után ellenőrizheti, hogy az alkalmazás megfelelően működik-e vagy sem. Ezenkívül megismerheti az alkalmazást és megismerkedhet az alkalmazás felhasználói felületével. Ne feledje, hogy ezt az alkalmazást nagyon gyakran fogja használni, ezért meg kell ismerkednie vele.

3. Csatlakozás a nyilvános WiFi hálózathoz

Itt az ideje, hogy kipróbálhassa a VPN alkalmazást. Bármely nyilvános hálózatba való belépéskor, például egy kávézóban vagy étteremben, a szokásos módon elindíthatja készülékét a WiFi hálózathoz. Először érintse meg a mobil eszközön lévő WiFi ikont a rendelkezésre álló WiFi hálózatok megtekintéséhez. Ezután csatlakozzon az aktuális tartózkodási helyéhez, például a kávézó nyilvános hálózatához. Miután csatlakozik a hálózathoz, még nem végez semmilyen böngészési tevékenységet. Az online tevékenység megkezdése előtt meg kell nyitnia a VPN-alkalmazást.

4. Nyissa meg a VPN alkalmazást

Mielőtt bármilyen böngészési tevékenységet elkezdene a nyilvános WiFi használatával, először meg kell nyitnia a VPN-alkalmazást. Az alkalmazás megnyitása után a „Start” vagy a „Csatlakozás” gombra kattintva megkezdheti a VPN-szolgáltatáshoz való kapcsolódást. A csatlakozás megkezdése előtt be kell írnia a felhasználónevet és a jelszót a VPN-fiókjába. Ha ez megtörtént, akkor azonnal csatlakozhat a VPN-szolgáltatáshoz. Amint a VPN megmutatja a kulcs ikont az értesítési területen, ez azt jelenti, hogy a kapcsolata most privát, és csatlakozik a virtuális szerverhez.

5. Indítsa el a böngészést

Most már a mobilkészülékkel is normál módon böngészhet. Nem kell aggódnia, mert a kapcsolat most titkosítva van. Ez azt jelenti, hogy biztonságosan csatlakozhat bankszámlájához, pénzügyi tranzakciókat végezhet, és a kapcsolat használatával meglátogathatja a blokkolt webhelyeket. Ezen a ponton senki nem tudja figyelni az online tevékenységet. Válthat a VPN-alkalmazáson keresztül a különböző kiszolgálóhelyek között, abban az esetben, ha el akarja rejteni IP-címét egy adott ország IP-címével..

Ezek a tippek az IP-cím elrejtéséhez a VPN-sel, ha nyilvános WiFi hálózatokat használnak. Ne feledje, hogy erősen ajánlott, hogy minden alkalommal csatlakozzon a magánhálózatához, amikor nem biztonságos nyilvános WiFi-t használ. Ez biztosítja, hogy az internetes forgalom titkosítva legyen, és anonim maradhat az interneten, ha elrejti a valódi IP-címét.