Az Android ingyenes VPN-alkalmazások 5 kockázata és azok elkerülésének módja

Számos ingyenes VPN-alkalmazás érhető el az Android számára, és könnyen megtalálhatja azokat a Play Áruházban. A több száz alkalmazás közül azonban ismert, hogy ezek nagy részén biztonsági problémák vannak, amelyek nagy kockázatot jelenthetnek a felhasználó biztonsága szempontjából. Felhívjuk figyelmét, hogy ez a probléma akkor fordul elő, ha az alkalmazásokat a Play Protect igazolta, amely a Google szabadalmaztatott módja a rosszindulatú alkalmazások beolvasására a Play Áruházban. Tehát, mint szokásos felhasználó, tudatában kell lennie annak, hogy az ingyenes VPN-alkalmazások közül nem mindegyik biztonságos az Ön számára.


Vannak bizonyos kockázatok is, amelyeket a biztonsági szakértők ismertek az Android ingyenes VPN-alkalmazások használatával kapcsolatban. Tehát a felhasználóknak tisztában kell lenniük az ezen alkalmazások használatával járó kockázatokkal, különösen akkor, ha hosszú távra tervezik ezeket az alkalmazásokat használni. Mivel ismét ezen alkalmazások nagy része bebizonyította, hogy olyan biztonsági problémái vannak, amelyek veszélyeztethetik az adatait, tanácsos elővigyázatosan eljárni, mielőtt telepítené ezen ingyenes VPN alkalmazások egyikét Android-eszközére. Az Android ingyenes VPN-alkalmazások használatának 5 kockázata és ezek elkerülésének módja:

1. A VPN-szolgáltatója értékesítheti adatait a hirdetők számára

Mint sok ingyenes VPN szolgáltató esetében, ők keresnek pénzt a hirdetőktől, akik hirdetéseiket a mobil eszközön jelenítik meg. Természetesen sok Play Áruház alkalmazás integrálódik a Google saját hirdetési hálózatához. De vannak olyan alkalmazásfejlesztők, amelyek többet akarnak keresni, nem csupán a Google hirdetéseiből. Ebből a célból rögzítik felhasználói online viselkedését, és eladják az adatokat a hirdetőknek abban a reményben, hogy több pénzt kereshetnek alkalmazásukból. Sajnos nagyon sok ingyenes VPN-szolgáltató követi ezt a gyakorlatot. Nagyon nagy esély van arra, hogy szolgáltatója értékesíti az Ön adatait harmadik fél hirdetőinek.

Hogyan kerüljük el: Próbálja meg használni azokat az ingyenes VPN-alkalmazásokat, amelyek adatvédelmi irányelveik átláthatóak, tekintetbe véve, hogy mit fognak csinálni a gyűjtött felhasználói adatokkal.

2. A privát böngészési munkamenetét figyelni kell

Amikor aktiválja a VPN-t a mobil eszközén, ez azt jelenti, hogy magánhálózatot használ az eszközhöz való internet-hozzáféréshez. Általában, ha jó magánhálózatot használ, akkor az online tevékenység nem figyelhető meg. A VPN-kapcsolat célja, hogy megvédje böngészési tevékenységeit bármilyen harmadik fél általi megfigyeléstől. Számos ingyenes VPN alkalmazás esetében azonban úgy találják, hogy a szolgáltatók figyelemmel kísérhetik az Ön böngészési tevékenységeit, miközben az alkalmazásukat használják. Tehát ezen a ponton a VPN-kapcsolat nem mentesül a harmadik fél általi megfigyeléstől.

Hogyan kerüljük el: Telepítés előtt ismét tekintse át az alkalmazás adatvédelmi irányelveit. Tudja meg, hogy bármilyen célból figyeli-e az Ön adatait. Azt mondhatják, hogy a felhasználói élmény javítása érdekében meg kellene figyelnie az Ön böngészési munkamenetét, és ebben az esetben el kell kerülnie az alkalmazás használatát.

3. Az ingyenes VPN alkalmazás telepíthet spyware szoftvert a mobil eszközére

A biztonsági szakértők által a közelmúltban végzett kutatások szerint még azok a alkalmazások is, amelyek átmentek a Play Protect szkennelésen, tartalmazhatnak olyan rosszindulatú forráskódot, amelyet nem észleltek. Ezt a forráskódot csak harmadik féltől származó víruskereső alkalmazások észlelhetik, mivel ezt a kódot gyakran az alkalmazás forráskódjában rejtik el. A rosszindulatú kód célja általában az online tevékenység nyomon követése, valamint a spyware telepítése a mobil eszközre. Az Ön adatait viszont harmadik fél szervereinek küldi el, és valószínűleg rossz célokra is felhasználják őket.

Hogyan kerüljük el: Mindenekelőtt soha ne telepítsen olyan VPN-alkalmazást, amely hivatalosan nem érhető el a Play Áruházban. Például, ha egy VPN alkalmazást APK fájl formájában telepít, akkor nagy esély van arra, hogy rosszindulatú alkalmazás. Másodszor, mindig telepítsen egy jó víruskereső szoftvert az eszközére, amely automatikusan ellenőrzi az összes telepített alkalmazást.

4. A magán kapcsolat nem lehet magán

A privát kapcsolat állítólag magántulajdonú, de számos esetben előfordulhat olyan IP-cím szivárgás esete, amelyet a felhasználók tapasztalnak, amikor ingyenes VPN alkalmazásokat használnak mobil eszközükön. Az IP-cím vagy a DNS-szivárgás nagyon gyakori a szabad magánhálózatokban, mivel nincs erős titkosítása az internetkapcsolat biztonságához. Ennek eredményeként az állítólagos magánkapcsolat egyáltalán nem privát kapcsolata lehet. Tehát vigyázzon az ilyen problémára.

Hogyan kerüljük el: Mindig ellenőrizze IP-címét, amikor privát kapcsolatot használ, mivel nagy esély van arra, hogy a VPN-kapcsolat nem maszkolja teljesen az Ön IP-címét.

5. A magánhálózata sebezhető lehet a hackerek támadásaival szemben

Ez a legnagyobb kockázat. Ha ingyenes magánhálózati kapcsolatot használ a mobil eszközén, akkor tudnia kell, hogy veszélyezteti a hackerek támadásait. Ennek oka az, hogy általában egy ingyenes mobil VPN nagyon gyenge titkosítási rendszerrel rendelkezik, amely nagyon érzékeny a hackerek támadásainak. Ez bizonyos esetekben az is, amikor az emberek privát fényképeit szivárognak a nyilvánosság számára alacsony biztonságú privát kapcsolat használata miatt..

Hogyan kerüljük el: Csak egy jó hírű VPN-szolgáltatótól származó ingyenes VPN-alkalmazást használjon, vagy ami a legjobb, ha inkább prémium VPN-szolgáltatást használ. Ily módon a biztonság fokozottabb garantálása az Ön számára.

Ez az Android ingyenes VPN-alkalmazások használatának 5 kockázata, és hogyan lehet elkerülni őket. Mindig jó ötlet ellenőrizni a mobilkészülékre telepíteni kívánt alkalmazást, hogy elkerülje a jövőbeni biztonsági problémákat. Ne csak válasszon alkalmazást a Play Áruházban szereplő minősítések vagy népszerűség alapján. Gondoskodnia kell arról, hogy az ingyenes VPN alkalmazás teljesen biztonságos legyen az Ön számára.