Az adatok biztonságos biztonsági mentése biztonságos VPN kapcsolat használatával

Az adatok biztonsági mentését időszakonként kell elvégezni, különösen, ha fontos adatai vannak a helyi számítógépeken. Jó biztonsági másolatot készíteni az adatokról, mivel bármikor hozzáférhet hozzájuk, még akkor is, ha problémái vannak a helyi számítógépekkel vagy más eszközökkel. A felhőbe történő biztonsági mentés azonban kockáztatja, hogy felelőtlen emberek, például hackerek hozzáférnek az adatokhoz vagy megsértik azokat. Lehet, hogy aggódik amiatt, mert a hackerek megszakíthatják az adatátvitelt a biztonsági mentési folyamat során, és az adatokat átmásolhatják saját szerverükre. Problémák vannak az emberekkel is, akik elveszítik az érzékeny vagy személyes adataikat felhőalapú tárolásuk feltörése miatt.


Ezért nagyon fontos, hogy biztonságos kapcsolatot tartson fenn a biztonsági mentés során, annak megakadályozása érdekében, hogy harmadik felek hozzáférjenek az Ön adataihoz. Íme néhány tipp az adatok biztonságos biztonsági mentéséhez biztonságos VPN-kapcsolat használatával:

1. Ügyeljen arra, hogy a VPN mindig aktív legyen az adatok szinkronizálásakor

Számos felhőalapú tárolási szolgáltatás biztosítja azt a szoftvert vagy alkalmazást, amelyet telepíthet az eszközére. A szoftver funkciója lehetővé teszi az adatok szinkronizálását a felhőtárolóval, akárcsak a helyi tárolót. Tehát csak át kell másolnia az adatokat a felhőalapú tároló mappájába a készüléken, és automatikusan feltölti őket a felhőalapú tárolóba. Ezenkívül a mappában szereplő adatok automatikusan szinkronizálódnak a felhőalapú tárolóval, így folyamatosan továbbítja az adatokat az eszközéről a felhőalapú tárolóra. Csak annyit kell tennie, hogy ellenőrizze, hogy a VPN mindig aktív-e, amikor ez a szinkronizálási folyamat megtörténik.

2. Csak megbízható felhőalapú tárolási szolgáltatót használjon

Számos felhőalapú tároló szolgáltatót találhat online, például a Dropbox, a Google Drive, a Microsoft One Drive és így tovább. Legtöbbjük ingyenes felhőalapú tárolóhelyet kínál egy bizonyos korlátozásért, bizonyos díjakkal a kiegészítő tárolásért. Csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja a jó hírű felhőalapú tárolási szolgáltatót. Minél kevésbé megbízható a felhőalapú tároló szolgáltatója, annál valószínűbb, hogy feltörik. Jó és jó hírű felhőalapú tároló szolgáltatóval az adatátvitel mindig biztonságos lesz, különösen a VPN-kapcsolat hozzáadásával.

3. Jelentkezzen be a Cloud Storage szolgáltató webhelyére csak a VPN használatával

Ha a hivatalos webhelyen keresztül szeretne bejelentkezni a felhőalapú tárfiókba, akkor ellenőriznie kell, hogy aktív-e a VPN-kapcsolata. Valójában csak a VPN segítségével jelentkezzen be a tárhely-szolgáltató fiókjába, hogy az adatátvitel mindig biztonságos legyen. Ne feledje, hogy fontos adatokat tárol a felhőalapú tárolóján, ezért biztosítania kell, hogy privát kapcsolaton keresztül férjen hozzá az adatokhoz, hogy elkerülje, hogy bárki kémkedjen az internetes forgalmán..

4. Mindig használjon erős jelszót és kétlépcsős hitelesítést

Ha fiókot hoz létre egy felhőalapú tároló szolgáltatónál, győződjön meg arról, hogy ehhez a fiókhoz erős jelszót hozott létre. Ennek oka az, hogy a hackernek csak a jelszavával kell betörnie a fiókjába. Ha a jelszava nem erős, a képzett hackerek néhány perc alatt vagy néhány órán belül kitalálják a jelszavát. De ha erős a jelszava, évekbe telti a hackerek, hogy kitalálják az Ön jelszavát. Ezenkívül ne felejtsd el beállítani a kétlépcsős hitelesítési folyamatot a fiókodhoz, így minden alkalommal meg kell hitelesítenie bejelentkezési adatait, amikor megpróbál hozzáférni a fiókjához. Ez elősegíti a biztonság további rétegeinek hozzáadását a fontos adatokhoz.

5. A VPN-t alkalmazza az összes, a felhőalapú tároláshoz csatlakoztatott eszközre

Végül telepítenie kell a virtuális magánhálózati szoftvert vagy alkalmazást az összes eszközre, amely a felhőtárolóhoz csatlakozik. A felhőalapú tárolás egyik funkciója az adatok szinkronizálása több eszköz között. Tehát az adatátvitelt minden eszközben mindig biztonságban kell lennie, ha a VPN-t minden eszközére telepíti. Ilyen módon az adatok személyesek és biztonságosak maradnak az Ön számára, függetlenül attól, hogy milyen eszközt használ.

Ezek a tippek az adatok biztonságos biztonsági mentéséhez biztonságos VPN-kapcsolat használatával. Minél több adatot tárol a felhőtárolóban, annál fontosabb, hogy titkosítsa az adatátvitelt VPN-kapcsolaton keresztül. Ennek célja annak biztosítása, hogy adatai szinkronizálódjanak az eszközök között biztonságosan és magántulajdonban, valamint hogy elkerüljék, hogy a hackerek ellopják az Ön fontos adatait..