A webalkalmazás-tűzfal (WAF) megértése – A legnépszerűbb WAF-szolgáltatások, amelyeket használhat

A webalkalmazás tűzfala nem ugyanaz, mint a szokásos tűzfal, amelyet telepíthet az eszközére. A szokásos tűzfal segítségével megvédheti készülékét a különféle támadásoktól, amelyek veszélyeztethetik őket, különösen a hackertámadásoktól, amelyek különféle problémákat okozhatnak az Ön magánéletében és biztonságában. A WAF vagy a webalkalmazás tűzfala azonban csak a webes alkalmazások különféle fenyegetésekkel szembeni védelmével foglalkozik. Igen, ahelyett, hogy eszközre telepítenék, a WAF egy webes alkalmazás védelmére szolgál annak biztosítása érdekében, hogy az mindig probléma nélkül működjön.


A webalkalmazás tűzfalat a legtöbb olyan cég használta, amely a szoftvereket vagy alkalmazásokat teljes mértékben az interneten futtatja, különféle lehetséges veszélyek, például adatvesztés, DDoS támadások, feltörések és más hasonló támadások megelőzése érdekében. A WAF úgy működik, hogy megakadályozza a rosszindulatú HTTP vagy HTTPS kéréseket a webes alkalmazásba való belépéstől, ez megőrzi a webes alkalmazás stabilitását, biztonságát és megbízhatóságát a felhasználók számára. Íme a legfontosabb WAF-szolgáltatások, amelyeket használhat:

1. Védelem a DDoS ellen és az adatvesztés megelőzése

Ez a közös szolgáltatás, amelyet a WAF az Ön számára nyújthat, mivel arra szolgál, hogy enyhítse a különféle lehetséges online támadásokat, amelyek megpróbálhatják megakadályozni az Ön webes alkalmazásának megfelelő működését. A DDoS szolgáltatás elleni védelem megakadályozza, hogy a webes alkalmazás hozzáférhessen a szolgáltatásmegtagadáshoz, és így a felhasználók számára elérhetetlenné váljon. Úgy működik, hogy megakadályozza a HTTP-kérések kihasználását, amelyek kiválthatják a szerver DDoS-ját. Az adatvesztés megakadályozása emellett megakadályozza az esetleges fenyegetéseket is, hogy ellopják az Ön fontos felhasználói adatait, és érintetlenül maradjon, és magántulajdonban maradjon a felhasználók számára.

2. SSL kirakodás és naplózás

Az SSL lerakodási szolgáltatás az a webes alkalmazás tűzfal szolgáltatás, amely lehetővé teszi a webalkalmazás munkaterhelésének másik kiszolgálóra történő letöltését. Ezt általában az SSH és a HTTP kéréseinek sokkal gyorsabb feldolgozására használják, ezáltal a felhasználók számára az Ön webalkalmazásainak könnyű használata. Ezzel biztosíthatja, hogy a felhasználók gyorsabban férjenek hozzá az alkalmazásaidhoz elmaradás nélkül. A naplózási szolgáltatás lehetővé teszi, hogy különféle típusú naplózást biztosítson a webes alkalmazásaihoz, és megkönnyíti a felhasználók számára a különböző módon történő elérését..

3. Földrajzi helyzet blokkolása és a szerver terheléselosztás

Egy másik említésre méltó szolgáltatás a földrajzi helyzet blokkolása, amely lehetővé teszi bizonyos régiók blokkolását, hogy elérjék a webes alkalmazásukat. A szolgáltatás aktiválásakor blokkolhatja azt a régiót, amely megpróbálhatja többször megtámadni a szervert. Ilyen módon egy ilyen támadás nem ismételhető meg, lehetővé téve a webes alkalmazás biztonságát. Ezenkívül a szerver terheléselosztó szolgáltatása lehetővé teszi, hogy kevesebb terhet jelentsen a fizikai szervereknek a fizikai és a virtuális szerverek közötti munkaterhelés kiegyenlítésével. Ez biztosíthatja az alkalmazások nagyobb stabilitását, és könnyebben megkönnyíti az Ön biztonságának magas szintű fenntartását.

4. Szerver elrejtése és hitelesítés

A webalkalmazás tűzfala kiszolgálói álcázási szolgáltatást is nyújthat, amely lehetővé teszi a felesleges adatok elrejtését a HTTP-fejlécekből. Nagyobb adatvédelmet biztosít a felhasználók számára, és lehetővé teszi a kiszolgáló számára fontos adatok megjelenítését. A hitelesítési szolgáltatás lehetővé teszi, hogy kevesebb terhet jelentsen a kiszolgálón azáltal, hogy egy hitelesítési feladatot egy másik szerverre tölt le, lehetővé téve a kiszolgálók teljes körű felhasználását az adatok feldolgozására. A WAF nem csak a webes alkalmazások biztonságát képes megvédeni, hanem kiszolgálóinak stabil állapotát is képes megőrizni.

5. Megfelelőség ellenőrzése és a homokozó integrációja

A megfelelőség-ellenőrző szolgáltatás a WAF-szolgáltatás azon része, amely lehetővé teszi a hatóságok által megkövetelt megfelelőségi előírások teljesítését anélkül, hogy ezeket a szabványokat kézzel kellene teljesítenie. A megfelelőség ellenőrzése már szerepel a WAF rendszerben, és nem kell beállítania azt az egyes webes alkalmazásokhoz. A homokozó integrációs szolgáltatás segít létrehozni a homokozó környezetet a nagyon gyanús forgalom számára, mielőtt azok feldolgozódnak a szerveren. Ez azt jelenti, hogy a potenciális veszélyeket elkülönítik még azelőtt, hogy végrehajthatják azokat az internetes alkalmazáson. Olyan, mint a karantén funkció, amelyet a szokásos antivírus vagy tűzfal szoftver tartalmaz.

Ezek a legfontosabb WAF-szolgáltatások, amelyeket használhat. Ha jobban megérti a webalkalmazások tűzfalait, akkor biztosíthatja, hogy webes alkalmazásai biztonságban vannak a különböző potenciális veszélyekkel szemben, és folyamatosan működik stabil és megbízható állapotban..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map