9 A VPN hátrányai, amelyeket tudnia kell a használat előtt

A VPN-t ma ismerték az internetes különféle adatvédelmi problémák megoldásaként. Noha a kormány és az internetszolgáltató minden nap figyelemmel kísérheti az összes online tevékenységet, és korlátozhatják az online látogatást lehetővé tevő webhelyeket, a virtuális magánhálózat olyan biztonsági megoldást nyújthat, amely visszatér az online magánélethez és szabadsághoz. A virtuális magánhálózat segítségével könnyedén böngészhet az interneten anélkül, hogy aggódnia kellene a kormány, az internetszolgáltató vagy más harmadik felek által végzett bármilyen megfigyelés, követés és korlátozás miatt..


A VPN által az online magánélet védelme érdekében nyújtott számos előnye között azonban számos hátrány van, amelyeket tisztában kell lennie, mielőtt bármilyen VPN szolgáltatást igénybe venne. Ez különösen igaz, ha a VPN első alkalommal használja a felhasználót. Íme a VPN 5 hátránya, amelyeket tudnia kell a használat előtt:

Nyugodtan használhatja újra a fenti ábrát a blogjában vagy a közelgő cikkben. Egyszerűen másolja be az alábbi kódot.

1. A VPN használata valójában illegális lehet az országában

Vannak olyan országok, amelyek nem engedik meg polgáraiknak, hogy bármilyen típusú VPN-szolgáltatást használhassanak. Valójában a legtöbb VPN-szolgáltatás blokkolódik azokban az országokban, amelyek a magánhálózatokat illegálisnak tekintik. Ez az első hátrány, amellyel foglalkoznia kell. Ha úgy gondolja, hogy az Ön országa szerepel azon országok listájában, amelyek a magáncsatlakozást illegálisnak tekinti, akkor nem szabad elsősorban a VPN szolgáltatást használni. Ennek oka az, hogy ha végül hatalmas bírságot fizet, vagy börtönbe kerül, amikor ezt megteszi.

2. A magánhálózat használatakor problémái lehetnek teljesítménygel

Mivel a magánhálózati kapcsolat úgy működik, hogy a hálózatot egy magánkiszolgálóhoz kapcsolja, mielőtt ténylegesen hozzáférne a meglátogatni kívánt webhelyhez, ez teljesítményproblémát okozhat a folyamatban. Néhány virtuális magánhálózat hosszabb időt vehet igénybe a magánszerverekkel való kapcsolatfelvételnél, ami hosszabb időt vehet igénybe a hozzáférhető webhely betöltésében..

Valójában ez egy általános hátrány, amelyet akkor lát, amikor ingyenes VPN szolgáltatást használ. Azt is észreveheti, hogy a privát kapcsolat használatakor a kapcsolat sebessége lassabb lehet, mint a normál kapcsolat használatakor.

3. A VPN szolgáltatás figyelheti tevékenységét és felhasználhatja az Ön adatait

Egyes magánhálózati szolgáltatások lehetővé teszik, hogy privát szervereiket adataiért cserébe használják. Természetesen előfordulhat, hogy nem állítják be szándékukat. Előfordultak azonban olyan esetek, amikor a VPN-társaságok saját hasznukra figyelik a felhasználók adatait. Igen, előfordulhat, hogy megkerüli az internetkorlátozásokat és elrejti az Ön IP-címét, de valószínűleg inkább a magánhálózati társaságok követik a követést.

Ismernie kell azokat a VPN-szolgáltatásokat, amelyek ingyenesen vagy nagyon alacsony áron kínálják privát kapcsolatukat, mert esetleg naplózhatják tevékenységét.

4. Nehéz lehet az üzleti felhasználók számára beállítani

Az egyes felhasználók számára a VPN-t könnyű beállítani, mivel csak le kell töltenie a VPN-alkalmazásokat vagy -szoftvert, és telepítenie kell az eszközére. Az üzleti felhasználók számára azonban az eset nem ilyen. Az üzleti felhasználók számára a VPN beállítása sokkal bonyolultabb, különösen akkor, ha a magánhálózatot üzleti alapon kell beállítania..

Bonyolultabbá teszi az általános hálózati kapcsolatot, és hatással lesz minden olyan eszközre, amelyet vállalkozásában használ. Noha sok VPN-társaság egyszerűsítheti ezt az Ön számára, továbbra is szükség lehet dedikált hálózatkezelő csoportra a vállalkozásának magánkapcsolat-hálózatának felügyeletéhez..

5. Lehet, hogy további költségekkel jár a hálózati kapcsolat

Alapértelmezés szerint a virtuális magánhálózat egy prémium privát kapcsolat szolgáltatás, amelyet a szokásos hálózati kapcsolattól vagy az internetszolgáltatótól külön kell fizetni. Továbbá, ha VPN-útválasztót szeretne használni, akkor további útválasztó hardvert kell vásárolnia ahhoz, hogy a VPN-kapcsolattal együtt használható legyen. Így előfordulhat, hogy nem kapja meg ingyen. Persze, sok ingyenes privát kapcsolat létezik, amelyeket használhat, de általában nem megbízható, és rengeteg korlátozással rendelkeznek. Tehát a magánkapcsolat további hátránya, hogy hosszú távon nagyon költséges lehet az Ön számára.

6. Lelassíthatja az Internet sebességét

VPN-kapcsolat hozzáadásakor a magánélet rétegét fogja hozzáadni a VPN-kiszolgálón keresztül. Ahelyett, hogy közvetlenül elérne egy webhelyet, a VPN-szolgáltatón keresztül fér hozzá. Bár ez lehetővé teszi az IP-cím elrejtését és az adatok titkosítását, ez azt is jelenti, hogy az adatoknak tovább kell utazniuk, és további bonyolultsággal kell rendelkezniük..

Ha a használt VPN-szolgáltatók nem elég nagy teljesítményű, az internet nagyon lassúvá válhat. Ez elsősorban akkor érinti, ha nagy sebességű internetre van szüksége streaminghez vagy letöltéshez stb. De ez nem mindig van így. Korábban számos VPN-szolgáltatót áttekintettünk a sebességükről, és gyakran a sebességcsökkentés néhány esetben minimális. Például a NordVPN sebességet adott nekünk a minimális csökkentéssel. Az eredeti sebesség közel 95% -át sikerült elérnünk. Nem csak őket, de sok más szolgáltatót úgy is optimalizáltak, hogy ne lassítsák le az internetet.

7. Használata nem garantálja a 100% -os névtelenséget

Különböző módokon is felfedheti személyazonosságát, még akkor is, ha VPN-t használ. Mi lenne, ha egy webhelyet VPN-kapcsolattal böngészne, és hirtelen rájött, hogy VPN-kliense hirtelen leválasztva van? Vagy a DNS szivárog? Még a legrosszabb esetben is az a szolgáltató, amelyet használ, vállalja, hogy a kormányának ad kritikai információkat önmagáról?

Bár manapság a szolgáltatók számos olyan funkciót kínálnak, mint például a Double VPN vagy a Kill Switch, hogy a kapcsolat a lehető legtöbb privát és biztonságos legyen. Az adatok kiszivárogtatására hardver, szoftver vagy bármilyen más módszer révén még mindig sok mód van.

8. Nem lehet megkerülni az összes korlátozást

Az egyik fő ok, amelyet az emberek a VPN-nek használnak, az, hogy bizonyos webhelyek vagy tartalmak blokkolását feloldják (vagyis a korlátozások megkerülését.) Noha a legtöbb webhely vagy tartalom feloldása viszonylag könnyű, bizonyos tartalmakhoz továbbra is nehéz hozzáférni. A Netflix például bárhonnan elérhető, de a film bizonyos filmekhez vagy TV-műsorokhoz csak bizonyos országokban fér hozzá.

Mivel különféle megállapodások vannak a tartalom-előállítókkal, törvényesen nem engedik meg, hogy egy adott régióban konkrét tartalmat jelenítsenek meg. És többnyire jól tudják ezt végrehajtani. Sok VPN-szolgáltató NEM tudja megkerülni ezt a korlátozást. Ugyanez vonatkozik sok más webhelyre vagy tartalomra.

9. A platformok kompatibilitási problémái, ha kevésbé népszerű platformot használ

Ha olyan operációs rendszert használ, amelyet világszerte több millió felhasználó használ, akkor minden rendben van. Ha azonban egy kevésbé népszerű operációs rendszert, elavult operációs rendszert vagy nem kompatibilis hardvert használ, előfordulhat, hogy a VPN eszköz használatához vagy konfigurálásához nincs sok módja. A legtöbb VPN négy legnépszerűbb operációs rendszerhez érhető el, ugyanúgy, mint a Windows, a MacOS, az Android és az iOS. Ha bármi mást használ, akkor valószínű, hogy ez; nehézségekbe ütközhet a szolgáltatás konfigurálásában, sőt a cégtől is támogatást kaphat. Ez nem csak a VPN-kre vonatkozik, hanem minden szoftverre. Számos VPN-szolgáltató kínál módot az útválasztó konfigurálására a teljes internetes hálózat védelme érdekében, amely megoldást jelenthet erre a problémára.

Ezek a VPN hátrányai, amelyeket tudnia kell a használat előtt. Ha bármilyen VPN szolgáltatást kíván használni, akkor ellenőriznie kell, hogy jó hírű szolgáltatásokat használ.

A jó hírű szolgáltatók nem adják meg ezeket a hátrányokat, vagy legalábbis minimalizálhatják ezeket a hátrányokat az Ön számára. Sőt, ha igazán törődik az online adatvédelemmel és biztonsággal, akkor a VPN a legjobb eszköz az online adatvédelem és biztonság védelméhez..