5 típusú rosszindulatú veszély, amely veszélyes lehet az online adatvédelemre

Amikor felfedezi az internetet, számos olyan webhelyet látogat fel, amelyet megtalál, és élvezi az időt, ne felejtse el, hogy sok harmadik fél próbál felhalmozni böngészési adatait. Az ön online tevékenységét a kormány és az internetszolgáltató folyamatosan figyelemmel kíséri, és meg kell értenie, hogyan lehet ezt megakadályozni. A VPN nagyszerű módja annak biztosítására, hogy a lehető legjobb online élményt élvezze bármilyen nyomon követés és felügyelet mellett, ahogyan azt különféle harmadik felek végzik..


Ezen felül meg kell értenie, hogy számos lehetséges fenyegetés merül fel az online tevékenység során. Ezek a fenyegetések általában megpróbálják megtalálni a rendszer sebezhetőségét, különösen a hálózati kapcsolatot. Miután megtalálják a rendszer sebezhetőségét, megpróbálják beszivárogni a rendszerébe, és különféle károkat okoznak a rendszerén. Nagyon károsak lehetnek az online adatvédelemre is, és tisztában kell lennie azzal, hogy beléphetnek a rendszerébe, amikor a legkevésbé számítanak rá. Íme 5 típusú rosszindulatú fenyegetés, amelyek veszélyesek lehetnek az online adatvédelemre:

1. Az adathalász webhelyek

Ez az egyik leggyakoribb fenyegetés, amellyel az emberek az internetet böngészve találkoznak, és ezzel a fenyegetéssel sokan elveszítik fontos adataikat, például felhasználói fiókjukat és jelszavaikat. Az adathalász webhelyeket gátlástalan emberek használják arra, hogy meggyalítsák Önt abban, hogy azt hitték, hogy törvényes webhelyet látogat meg, miközben ténylegesen hamis webhelyet látogat. Mivel úgy gondolja, hogy a weboldal legitim, nem fog habozni abban, hogy felhasználónevét és jelszavát a weboldalon szereplő mezőbe tegye. Ezután a fiókjába való bejelentkezés helyett a felhasználónevet és a jelszót ellopják az adathalász webhely tulajdonosai.

2. Automatikus malware letöltés

Időnként, amikor árnyékos webhelyeket látogat meg, például olyan webhelyeket, amelyek illegális filmeket vagy szoftverletöltéseket kínálnak, előugró ablakokat kap a böngészőjében, és a böngésző hirtelen automatikusan letölt egy gyanús fájlt. Mivel azt gondolhatja, hogy ez a fájl, amelyet keres, akkor csak erre a letöltött fájlra kattinthat, hogy később megtudja, hogy a gyanús fájl telepítése után a rendszert bombázzák a rosszindulatú programok és a vírusok. Ez egy általános fenyegetés, amelyet online talál, és ennek a fenyegetésnek az a következménye, hogy néhány perc alatt elveszítheti a számítógépén tárolt fontos adatokat..

3. Hálózatfigyelés

Amikor egy ingyenes Wi-Fi hotspot segítségével próbál csatlakozni az internethez annak érdekében, hogy sávszélességet mentsen az internetszolgáltatójától, egyes hackerek telepíthetnek egyfajta hálózati megfigyelő eszközt az Ön böngészési tevékenységének figyelemmel kísérésére. Ez lehetséges, mivel a nem védett vagy ingyenes Wi-Fi hotspoton nincs megfelelő biztonság telepítve. Az emberek egyszerűen ingyenesen használják az idő átadására, és anélkül, hogy észrevennék, elveszíthetik személyes adataikat, mert egyes hackerek megfigyelhetik böngészési tevékenységüket. Ez azt jelenti, hogy figyelemmel kísérhetik a meglátogatott webhelyeket, a beírt jelszavakat stb.

4. Rosszindulatú reklám

A rosszindulatú hirdetések nem csak a szokásos hirdetések, amelyeket az interneten találhat, mivel az ilyen típusú hirdetéseket nem lehet ellenőrizni. Ez azt jelenti, hogy ha a rosszindulatú hirdetési szoftvert különféle forrásokból telepítette, a hirdetés továbbra is megjelenik a képernyőn, függetlenül attól, hogy szeretné-e vagy sem. Ezt nem kapcsolhatja ki, és néha nem is kapcsolhatja ki, még akkor is, ha eltávolítja a szoftvert. A rosszindulatú hirdetések nemcsak a nem kívánt hirdetések megjelenítésén keresztül összegyűjtik személyes adatait, és elküldik saját szerverükre, hatalmas adatvédelmi kockázatot jelentenek az Ön számára.

5. Keylogger spyware

A Keylogger spyware egy olyan típusú rosszindulatú fenyegetés, amelyet arra terveztek, hogy kémkedjen a számítógépes tevékenységeiben. Ez nem csak az online tevékenység, hanem az általános számítógépes tevékenység. Naplózza a használt billentyűzetet, és figyeli a számítógépen gépelést. Különféle módon telepíthető, például illegális szoftver letöltésével, rosszindulatú hivatkozásokra kattintással és így tovább. A telepítés után, bármit is ír be az eszközére, a rendszer naplózza és elküldi a kémprogramokat készítő hackereknek. Tudni fogják, milyen jelszavakat gépel, a meglátogatott webhelyeket, a kommunikációt, amelyet készít, és sok más személyes információt, amelyet csak a szokásos számítógépes tevékenységek során tárnak fel..

Ezek azok a rosszindulatú fenyegetések, amelyek veszélyesek lehetnek az online adatvédelemre. Miután megértette ezen online fenyegetések veszélyét, a lehető leghamarabb meg kell védenie magát a tőlük. A VPN az egyik legjobb biztonsági és adatvédelmi eszköz, amelyet használhat, és ez segít megvédeni online adatvédelmét és biztonságát.