5 tipp, hogyan lehet az útválasztót eltűnni a Hacker radarjáról

Amikor otthoni routerén keresztül csatlakozik az internethez, vegye figyelembe, hogy az útválasztó átjáróként szolgálhat a hackerek számára a rendszerbe való beszivárogtatáshoz. Valószínűleg számos olyan eszközhöz kapcsolódik, amelyek a tulajdonában vannak, például asztali számítógépekhez, laptopokhoz, okostelefonokhoz, táblagépekhez, intelligens TV-khez és így tovább. Tehát, ha egy hacker sikeresen beszivárog a hálózati rendszerbe az útválasztón keresztül, akkor bármilyen módon átveheti az eszköz irányítását. Ha még egy kicsi sérülékenység is van a hálózati kapcsolaton, akkor ez egy belépési pont lehet a hackerek számára az egész eszközhálózat feltörésére..


Ezért fontos, hogy a hálózati kapcsolatot a radar alatt tartsa. Ha el tudja rejteni az útválasztót a hackerektől, akkor nem lesz átjáró, amelybe a hackerek beléphetnek a rendszerébe az Ön engedélye nélkül. Más szavakkal, meg tudja védeni készülékeit a lehetséges hackertámadásoktól. Ezenkívül nagyszerű az online adatvédelem és biztonság szempontjából. Íme 5 tipp, amelyek segítségével az útválasztó eltűnik a hacker radarjából:

1. Kapcsolja be a Stealth módot

Manapság a legtöbb útválasztó fel van szerelve a firmware tűzfal funkciójával, és ezzel a funkcióval lehetőség nyílik a lopakodó üzemmód aktiválására is. Ez a lopakodó mód lehetővé teszi, hogy a hálózati eszközt csak Ön láthassa, vagyis senki sem láthatja a hálózati kapcsolatot, vagy megpróbálhat csatlakozni hozzá. Eközben a tűzfalrendszer megvédi a hálózati eszközt a távoli helyekről végrehajtott bármilyen feltörési kísérlettől. Ha még nem tette meg, akkor aktiválja a lopakodó módot az útválasztón annak érdekében, hogy elrejtse a hálózati kapcsolatát a hackerekkel szemben. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy a hálózat eltűnjön a radarukból.

2. Erős jelszóval biztonságosítsa vezeték nélküli hálózatát

Sokan, különösen azok, akik nagyon keveset tudnak az internetes biztonságról, nem zavarják az útválasztó jelszavának beállítását. Csak routerüket használják testreszabás nélkül. Ennek eredményeként számos hálózati kapcsolat nincs titkosítva, ami azt jelenti, hogy bárki használhatja ezt a hálózati kapcsolatot, és ellophatja a sávszélességet. Néhány más felhasználó nem zavarja a hálózati eszköz alapértelmezett SSID-jének és jelszavának megváltoztatását, ami néhány hackert is vonzhat a hálózatba való beszivárogtatáshoz. Ha teljes mértékben biztonságban szeretne részesülni a hackerektől, feltétlenül biztosítsa a hálózati eszközt erős jelszóval, és a gyártó által megadott alapértelmezett név helyett inkább meg kell változtatnia az SSID-t vagy a hálózati nevét..

3. Ne engedélyezze a vezeték nélküli vezérlő funkciót

A vásárlók kényelme érdekében a gyártók általában megengedik, hogy ügyfeleik útválasztóikat a vezeték nélküli vezérlőközponton keresztül állítsák be vagy testreszabják. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók egyszerűen vezeték nélkül csatlakozhatnak az útválasztóhoz és megváltoztathatják a beállításokat. Bár ez a szolgáltatás kényelmesebbé teheti az eszköz használatát, a hackerek számára kényelmet is biztosíthat az eszköz távolról történő irányításához. Ezért javasoljuk, hogy tiltsa le a hálózati eszköz vezeték nélküli vezérlési funkcióját. Ilyen módon csak akkor módosíthatja az útválasztó beállításait, ha az útválasztót kábellel csatlakoztatja az eszközhöz. Jelentősen csökkenteni fogja a hackerek támadásának veszélyét.

4. Használjon olyan VPN szolgáltatást, amely támogatja az útválasztót

Az útválasztó biztonságának fokozása és a hackerek számára még inkább lehetetlenné tétele az útválasztó hálózatába való bejutás egy másik módja egy olyan VPN-szoftver telepítése, amely támogatja az útválasztót. Most nem minden VPN-szoftver engedélyezi az útválasztó internetes forgalmának titkosítását. Ezért fontos olyan VPN-szolgáltatást választani, amely lehetővé teszi VPN-szoftverük telepítését a hálózati eszközre. A vezeték nélküli hálózat titkosításával láthatatlanná teheti a hackerek szemében. Ezenkívül védi az útválasztóhoz csatlakoztatott eszközök hálózatát is, ami nagyon kényelmes.

5. Telepítsen egy jó tűzfalszoftvert, amely megvédi a rendszert a hackerektől

Ha a hálózati eszközön nincs beépített tűzfal funkció, akkor ajánlott telepíteni egy jó tűzfal szoftvert, hogy megvédje rendszerét a lehetséges hackertámadásoktól. Még ha már aktiválta is az útválasztó tűzfalát, az nem fog fájni, ha tűzfalvédelmet ad hozzá a rendszeréhez. Ilyen módon, ha az útválasztó tűzfala nem működik, akkor a rendszer tűzfala gondoskodhat a probléma megoldásáról. A legtöbb dedikált tűzfalprogram fejlett biztonsági funkciókat is kínál, amelyek nem érhetők el az útválasztó tűzfalán. Tehát megduplázhatja a biztonsági védelmet ezzel.

Ez az 5 tipp, amellyel a hálózati eszköz eltűnik a hackerek radarjából. A leggyakoribb hackelés a hálózati hackelés, amely során a hackerek megpróbálják ellopni a WiFi-kapcsolatot a hálózatról, valamint ellopják személyes adatait, amíg ott vannak. Minél kevésbé biztonságos az ilyen hálózati kapcsolat, annál nagyobb a esélye, hogy a hackerek sikeresen feltörjék a hálózatot. Tehát mindig legyen vigyázva, és az alábbi tippek betartásával védje útválasztóját a hackerek támadásainak minden kísérletétől.