5 tipp a VPN-kapcsolat anonimitásának maximalizálásához

Noha azt állíthatja, hogy a VPN egyetlen célja az online magánélet védelme, sokan használnak virtuális magánhálózati szolgáltatást anélkül, hogy pontosan tudnák, mit csinál. A VPN-ről azt tudják, hogy ez segít nekik a kormány vagy az internetszolgáltató által blokkolt webhelyek elérésében. Nem tudják, hogy a virtuális magánhálózat szintén képes megvédeni hálózati kapcsolataikat a különféle online fenyegetésektől, valamint a böngészési munkamenetét anonimként tartani.


Ezen ismeretek hiánya miatt sokan másodlagos gondolatok nélkül használják a VPN-t, és anélkül használják a szolgáltatást, hogy ténylegesen ellenőrizték a szolgáltatók adatvédelmi irányelveit. Ennek eredményeként nem használják ki teljes mértékben a VPN-szolgáltatás által biztosított névtelenség előnyeit. Ha Ön a fenti felhasználók egyike, fontolóra kell vennie a VPN online anonimitási funkciójának teljes kihasználását. Íme 5 tipp a VPN-kapcsolat névtelenségének maximalizálásához:

1. Ne csak telepítse a VPN alkalmazást a böngészőjére

Számos VPN-szolgáltatás biztosítja a felhasználók számára a VPN-alkalmazások böngészőbővítményeit, bár a támogatott böngészők száma eltérő lehet. A legtöbb szolgáltatás azonban legalább egy böngésző-kiterjesztést biztosít, amelyet a felhasználók telepíthetnek böngészőjükre, így az ezen a böngészőn keresztül végrehajtott adatátvitel titkosítva lesz. Sajnos a legtöbb felhasználó csak a VPN-t telepíti böngészőjére, ami azt jelenti, hogy a magánélet védelme csak addig fog részesülni, amíg ilyen böngészőt használnak. Ha anonimitását maximalizálni szeretné, akkor nem csak a VPN alkalmazást kell telepítenie a böngészőjére, hanem az operációs rendszer platformjára is..

2. Telepítse a VPN-t minden meglévő eszközére

Ha teljes mértékben ki akarja élvezni az online védelem előnyeit a használt virtuális magánhálózati szolgáltatásból, mindig jobb, ha a VPN-alkalmazásokat telepíti az összes eszközére. Nemcsak azt, hogy telepítenie kell a mobileszközökre, mint a legtöbb ember, hanem telepítenie kell az asztali számítógépeire, a Linux gépeire, az intelligens TV-re vagy akár a játékkonzolokra is. Természetesen előfordulhat, hogy nem tudja közvetlenül telepíteni a VPN alkalmazást bizonyos eszközökre, például játékkonzolokra és intelligens TV-re, de mindig telepítheti az útválasztóra.

3. Ellenőrizze a privát kapcsolat IP-címét és DNS-szivárgását

A VPN-kapcsolat használata nem jelenti azt, hogy a kapcsolat még teljesen névtelen, kivéve, ha ellenőrzi, hogy van-e IP-cím vagy DNS-szivárgás. Vannak bizonyos webhelyek, amelyek segítségével ellenőrizhetik, hogy a privát kapcsolat szivárog-e az IP-címet vagy a DNS-információt. Ezekkel a webhelyekkel ellenőrizheti, hogy a hálózati kapcsolat teljesen privát-e, mielőtt a kapcsolatot a szokásos online tevékenységek elvégzésére használja. Az IP-cím és a DNS-cím szivárgása nem feltétlenül azonnal észlelhető, hacsak nem ellenőrzi az IP-címet és a DNS-szivárgás-ellenőrző webhelyet.

4. Ellenőrizze, hogy a gyilkos kapcsoló és a tűzfal funkció be van-e kapcsolva

Online tevékenysége nem számít, ha bizonyos okok miatt hirtelen kikapcsolja a privát kapcsolatát. Valójában egy VPN szolgáltatás esetében a kapcsolatvesztés meglehetősen gyakori. Tehát annak megakadályozása érdekében, hogy a VPN-kapcsolat szivárogjon az interneten való valós információin, miközben a kapcsolat megszakad, be kell kapcsolnia a kill kapcsolót annak megakadályozása érdekében. Ez a szolgáltatás segít kikapcsolni a teljes hálózati kapcsolatot abban az esetben, ha a kapcsolat megszakad a privát kapcsolat során. Ügyeljen arra is, hogy kapcsolja be a tűzfalat, hogy megvédje eszközeit a hackerektől és más online fenyegetésektől.

5. Használjon dedikált privát IP-címet

Néhány VPN-szolgáltatás felajánlja, hogy dedikált privát IP-címét használja a megosztott privát IP-cím használata helyett. Ezt a szolgáltatást felár ellenében kínálják Önnek. Cserébe azonban teljes anonimitást élvezhet online tevékenységeiben, mert a dedikált privát IP-címe az az IP-cím, amelyet csak Ön használ. Más VPN-felhasználók nem használják, ezért a VPN-szolgáltatótól kapott dedikált IP-címet használja, ugyanúgy, mint az ISP-től kapott dedikált IP-címet. Sokkal több magánélet védelmének előnye lesz az online tevékenysége során.

Ezek a tippek a VPN-kapcsolat névtelenségének maximalizálása érdekében. Ne csak a VPN-kapcsolattal használja a blokkolt webhelyek elérését. Használja ezt az online anonimitás maximalizálásához az alábbi tippek követésével.