5 piros zászló, amely azt mutatja, hogy a VPN rossz

Virtuális magánhálózat használata manapság és a korban szokásos teendő. Emberek milliói védik internetkapcsolatukat magánkapcsolattal, akár asztali, akár mobilkészülékeiket használják. Ennek oka az, hogy vannak olyan VPN-kapcsolat előnyei, amelyekről sokan szeretnének élvezni, például: megkerülhetik a kormányzati korlátozásokat, elrejthetik IP-címüket, hozzáférhetnek a régió által védett tartalomhoz, javíthatják online magánéletüket és még sok más előnye.


Mivel azonban több száz VPN-szolgáltatás közül választhat, természetes, hogy nem minden VPN-szolgáltatás nyújt magas színvonalú privát kapcsolatot. Egyes szolgáltatások használata nem megfelelő, vagy nem elég megbízható napi szintű használatához. Ez különösen igaz, ha havi vagy éves előfizetésért fizetett a szolgáltatásért, amelyben a szolgáltatás kiválónak számít. Ha rossz VPN-szolgáltatásról van szó, van néhány módszer annak azonosítására. Íme 5 vörös zászló, amely azt jelzi, hogy rossz VPN-je van:

1. A kapcsolat gyakran váratlan idő alatt történik meg

Amikor csatlakozik egy VPN-szolgáltatáshoz, valójában kapcsolódik az általuk kínált magánszerverekhez, amelyek a világ különböző helyein vannak szétszórva. Kiválaszthatja az Egyesült Államokban, Európában, Ázsiában és a világ más részein található magánszervereket. Mivel a szolgáltatást más felhasználókkal együtt használja, és az egyes kiszolgálókat számos felhasználó használja, lehetséges, hogy időnként megszakad a kapcsolat. A kapcsolat legtöbbször havonta egyszer vagy kétszer történik meg, ha a szolgáltatás elég stabil. A rossz VPN-szolgáltatás azonban számos kapcsolatvesztést okozhat, ami egy hónapon belül, vagy akár egy nap alatt is megtörténhet. Ez egy rossz szolgáltatás jele, amelyet nem szabad hosszú ideig használnia.

2. A sebesség túl lassú, és használata elviselhetetlenné válik

A VPN-szolgáltatás felhasználóinak korlátozott erőforrásai miatt szintén gyakori, hogy a privát kapcsolat sebességcsökkentését tapasztalja meg. Ha azonban túl gyakran fordul elő, és elviselhetetlenné válik a használata, akkor ez azt jelenti, hogy nem olyan jó és megbízható VPN-t használ, amely a lehető leggyorsabb sebességet kínálja. Ha nem támaszkodhat a magán kapcsolati szolgáltatás sebességére, akkor ez azt jelenti, hogy nem kapja meg a szolgáltatással végzett beruházás teljes értékét. Itt az ideje, hogy váltson egy másik VPN-szolgáltatóra.

3. A szolgáltatás igénybevétele után továbbra is spam-e-maileket fogad, és feltörési kísérleteket folytat

Vannak olyan VPN-szolgáltatók, amelyek csúnya vállalkozásokat folytatnak a felhasználói hátul mögött. Ez magában foglalja a felhasználók tevékenységének naplózását és személyes adatainak gyűjtését a magán kapcsolat használata közben. Ezután az árnyékos VPN-szolgáltató eladja az Ön személyes adatait számos harmadik fél számára, ahol ezeket az adatokat különböző rossz célokra használhatja fel. Ennek eredményeként számos feltörési kísérletet tapasztal az online fiókokon, és különféle spam üzeneteket kap a postafiókjában. Valójában ez egy gyakori eset, amikor a legtöbb ingyenes VPN-szolgáltatás odakinn van, tehát tisztában kell lennie vele. Miután megkapta ezt a biztonsági fenyegetés tünetét, azonnal abba kell hagynia a magánkapcsolat-szolgáltatás használatát.

4. Nem használható bizonyos webhelyek feloldásához

A VPN állítólag képes lesz felszabadítani azokat a webhelyeket, amelyeket a kormány vagy bármely régió-zároló rendszer korlátoz. Valójában a legtöbb tiszteletreméltó VPN-szolgáltatásnak nincs olyan problémája, hogy hozzáféréssel rendelkezik a régióhoz kötött webhelyekhez, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármilyen probléma nélkül megkerüljék az ilyen webhelyeket. Ugyanakkor továbbra is sok VPN-szolgáltatás nem tudja teljesíteni az ígéreteit, és különféle okok miatt megnehezítik a felhasználókat egyes webhelyek feloldásának. A privát IP-címeket a legtöbb esetben betiltják a földrajzilag korlátozott online szolgáltatások, ami lehetetlenné teszi a felhasználók számára, hogy bizonyos weboldalak élvezzék privát kapcsolatukat. Amikor ezt a problémát tapasztalja, itt az ideje, hogy fontolja meg egy másik szolgáltatóra váltást.

5. Hiányoznak adatvédelmi és biztonsági szolgáltatások

A virtuális magáncsatlakozásnak állítólag képesnek kell lennie a felhasználók számára a biztonság és a magánélet védelmének biztosítására is, amikor az internetet böngészik. Tehát feltételezhető, hogy különféle biztonsági és adatvédelmi funkciókkal rendelkezik, amelyekre a felhasználók támaszkodhatnak, hogy online tevékenységüket névtelenül és bármilyen megfigyelő rendszertől mentesítsék. Néhány VPN-szolgáltatás azonban nem igazán törődik felhasználóik adatvédelmével és biztonságával, és csak a blokkolt webhelyek megkerülésével foglalkozik, ami a felhasználók számára az online adatvédelem és a biztonság védelmének gyengeségét eredményezi. Ha VPN-szolgáltatója nem rendelkezik a megfelelő adatvédelmi és biztonsági szolgáltatásokkal, akkor hagyja abba az ilyen szolgáltatás használatát, és keresse meg a jobb szolgáltatást..

Ezek azok a piros zászlók, amelyek azt mutatják, hogy a VPN rossz. Minél inkább támaszkodik egy rossz VPN-szolgáltatásra, annál frusztráltabb lesz hosszú távon. Ezért javasoljuk, hogy tegyen egy ilyen rossz VPN-szolgáltatást, és kapjon egy jobb szolgáltatást, amelyet felhasználhat az online adatvédelem és biztonság fokozására..