5 ok, miért védi az eldobható e-mail fiók az internetes adatvédelmet

Lehet, hogy a legtöbb ember nem ismeri az eldobható e-mail fiók nevű dolgot. Azonban ez a típusú e-mail fiók létezik, és valószínűleg jobb adatvédelmet biztosít, ha tudja, hogyan kell használni. A szokásos e-mail fiókhoz képest az eldobható e-mail fiók az az e-mail cím, amelyet csak egyszer lehet használni, és használat után el is dobhatja. Tehát ez egyfajta ideiglenes e-mail cím, amelyet akkor használhat, ha privát üzenetet akar küldeni másoknak anélkül, hogy személyes adatait kellene feltárnia..


Online tevékenysége során számos olyan alkalom van, amikor különféle célokra el kell adnia e-mail adatait harmadik fél számára. Ennek célja szoftver letöltése, hírlevél feliratkozása, beszélgetés indítása az idegennel, vásárlás és eladás stb. Ilyen esetekben valójában nem kell elküldenie elsődleges e-mail címét, különösen akkor, ha csak egyszer kell kapcsolatba lépnie ilyen harmadik felekkel. Az eldobható e-mail cím jobban megfelel az ilyen helyzetekben. Sőt, vannak okok, amelyek miatt el kell kezdenie használni az ilyen típusú e-mail fiókot, ha ennyire törődik az online adatvédelemmel. 5 oka van annak, hogy egy eldobható e-mail fiók védi az Ön személyes adatait online:

1. Védje személyazonossági adatait online

Először is, ha egyszer használatos e-mail fiókot használ, akkor könnyen és kényelmesen elrejtheti személyazonosságát online. Ha nem akarja, hogy mások megismerjenek rólad, akkor ezt a típusú fiókot használhatja, mert megóvhatja személyazonosságát és privátvá teheti a beszélgetést. Ez különösen akkor hasznos, ha olyan cégekkel foglalkozik, amelyek marketing célokra kérik az Ön e-mail címét. Ebben az esetben használhatja az eldobható címet, és elkerülheti a marketing üzeneteket, amelyeket később a címére küldhet. Az is hasznos, ha ezt a címet az idegenekkel való online kommunikációra használja.

2. Kerülje a spam üzenetek kezelését

A spam üzenetek kezelése bosszantó lehet, mivel ezek az üzenetek folyamatosan tölti be a beérkező leveleket szeméttel és gyakran veszélyes linkekkel. A spamüzenetek elkerülése érdekében abba kell hagynia az elsődleges e-mail cím megosztását más harmadik felekkel, különösen azokkal, akiket nem ismersz jól. Ha könnyen átadja üzeneteit harmadik feleknek, különösen olyan személyeknek vagy vállalatoknak, akiket nem ismersz, akkor ezek a harmadik felek eladhatják a címét más harmadik felek számára, hogy felvehessék Önt spamlistájukba. Az eldobható címen keresztül teljes mértékben elkerülhető a spam üzenet.

3. Nem naplózza az Ön IP-címét

Szinte minden eldobható e-mail fiók szolgáltató lehetővé teszi ideiglenes üzenetek tárolását anélkül, hogy IP-címét naplózná. Ne feledje, hogy IP-címe nagyon érzékeny információkat tartalmaz a tartózkodási helyére és az eszközére vonatkozóan. Ha közli valakinek az Ön IP-címét, akkor potenciálisan ingyenes személyes adatait adhatja nekik. Az eldobható fiókkal, amely nem rögzíti az Ön IP-címét, nem kell aggódnia, hogy bárki ismeri az Ön IP-címét online. Sokkal jobb, ha ezt az ideiglenes fiókot aktív VPN-sel használja, hogy még privátabbá váljon az Ön számára.

4. Az összes üzenetet egy bizonyos idő elteltével törli

Az eldobható beérkező levelek célja, hogy lehetővé tegyék számodra egy meghatározott időn belüli használatát, mielőtt elvetné. Az ideiglenes fiókjába érkező összes üzenetet egy bizonyos időtartamra, általában egy hét alatt töröljük. Ez az oka annak, hogy ideiglenes e-mail fióknak hívják. Ilyen módon nem kell aggódnia azon harmadik felek miatt, akik megpróbálják átvizsgálni a beérkező levelek között a múltban elvégzett üzeneteket vagy beszélgetéseket. Úgy tervezték, hogy személyes kommunikációjára használják.

5. Akadályozzon meg minden weboldalon, hogy eladja a személyes adatait

Manapság nagyon sok olyan webhely található, amelyek megpróbálnak több pénzt szerezni ügyfeleiktől vagy látogatóiktól azáltal, hogy személyes adataikat értékesítik. Ez azt jelenti, hogy minden olyan információt, amelyet az ilyen weboldalakra megad, az áruként felhasználják az említett webhelyekre, hogy több pénzt szerezzenek. Ha megadja számukra elsődleges e-mail címét a személyes adataival együtt, és a webhely úgy dönt, hogy az e-mail címét harmadik fél számára eladja, ez hátrányos lesz az Ön számára. Rendelkezésre álló fiók használatával megelőzhető ez a magánélet lehetséges megsértése, még mielőtt megtörténik.

Ez az oka annak, hogy egy eldobható e-mail fiók védi az adatvédelmet online. Az online magánélet védelme többféle módon történhet. Az első ajánlott módszer egy virtuális magánhálózat használata. A második ajánlott módszer az ilyen típusú ideiglenes e-mail fiókok használatának megkezdése az online kommunikáció privát és biztonságos megőrzése érdekében.