5 nagy jele egy rossz és rosszindulatú mobil VPN alkalmazásról

Manapság emberek milliói és milliói használnak ingyenes VPN szolgáltatást mobil eszközükhöz, mivel ezek az ingyenes VPN alkalmazások nagyszámban elérhetők az App Store-ban. Ne gondolja azonban, hogy mivel több millió ember használja az ingyenes alkalmazásokat, ez azt jelenti, hogy ezek a jó alkalmazások az Ön számára. A közelmúltbeli biztonsági kutatások felfedezték, hogy ezeknek az ingyenes mobil VPN-alkalmazásoknak nagy része veszélyes a használata, mivel azokat olyan rosszindulatú forráskódokkal ágyazzák be, amelyek célja a felhasználó adatainak kockázata. Sőt, ezeknek az alkalmazásoknak a többsége az App Store-ban magasra van besorolva, így bárki kísértésnek lehet kipróbálni az alkalmazást, és magánszemélyes csatlakozási szolgáltatását igénybe veheti anélkül, hogy a biztonsággal kapcsolatban semmiféle kétséget nem okozna.

Noha ezeknek a mobilalkalmazásoknak a nagy része rosszindulatú, még mindig van egy csomó VPN-alkalmazás, amelyet könnyű böngészéshez lehet használni a mobil eszközön. Más szavakkal, még mindig van jelentős számú alkalmazás, amelyek meglehetősen biztonságosak, bár nem javasoljuk, hogy ezeket az alkalmazásokat online tranzakciókhoz használja, vagy bármilyen más célra, amely teljes adatvédelmet igényel. Fontos azonban, hogy meghatározza a rossz VPN alkalmazásokat, hogy ne váljon ezeknek a rossz alkalmazásoknak az áldozatává. Íme 5 nagy jele egy rossz és rosszindulatú mobil VPN alkalmazásról:

1. Antivírusszoftverrel szkennelve rosszindulatú kódolással rendelkezik

Amikor ezeket az ingyenes VPN-alkalmazásokat a hivatalos alkalmazásboltban telepíti, előfordulhat, hogy nem veszi észre, hogy ezek az alkalmazások rosszindulatú forráskódokat tartalmaznak. Gondolhatja, hogy probléma nélkül megnyílik, miután kinyitotta. De nem szabad támaszkodnia az alkalmazások megjelenésére. Be kell szkennelnie egy olyan antivírus szoftverrel, amely támogatja a mobilalkalmazások szkennelését, hogy pontosan tudhassa, vajon ezek az alkalmazások jók vagy nem. A legtöbb rossz és rosszindulatú virtuális magánhálózati alkalmazást az antivírus szoftver könnyen felismerheti. Ha úgy találja, hogy egy alkalmazás rosszindulatú kódolással rendelkezik, hagyja abba az alkalmazás használatát, és azonnal távolítsa el.

2. Gyorsan lemeríti a mobiltelefon akkumulátorát

A VPN alkalmazás mobiltelefonon történő használata nem befolyásolhatja túl sokat az akkumulátort, mivel az Ön rendelkezésére álló szokásos internetkapcsolatot használja, és csupán a kapcsolatot titkosítja. Tehát, ha rájön, hogy az alkalmazás túl sokat lemeríti a mobiltelefon akkumulátorait, miközben általában csak az internetet használja, akkor nagy a esély arra, hogy a mobilalkalmazás rosszindulatú. Lehet, hogy rosszindulatú adatokat küld a harmadik fél szervereinek, és állandó kommunikációt hoz létre azokkal a szerverekkel, amelyek a mobilkészülék akkumulátorának gyors lemerülését eredményezik.

3. Nagyon lassú az internetkapcsolat

Egy jó mobil VPN alkalmazás a normál internetkapcsolatot fogja használni anélkül, hogy egyáltalán lelassítja a kapcsolat sebességét. Ha nem csatlakozik olyan helyről, ahol nincs vezeték nélküli jel, akkor normál sebességű VPN-vel kell csatlakoznia az internethez. A rosszindulatú mobil virtuális magánhálózati alkalmazásokkal azonban a normál mobil kapcsolat különböző okok miatt lelassulhat. Ezen okok közé tartozik az állandó adatátvitel, amelyet Ön nem engedélyez, a szerver lassú teljesítménye, a szerver túlterhelése és így tovább.

4. Több adatátvitelt hajt végre, amely megvédi a sávszélességet

Rossz és rosszindulatú mobil VPN alkalmazás használatakor vessen egy pillantást a mobil eszköz adatfelhasználására. Ha a mobil eszköz azt mutatja, hogy több adatot használ a kapcsolatán, ez azt jelenti, hogy a VPN-kapcsolat a további adatátvitel végrehajtása miatt elveheti a sávszélességet. Általában ez gyakran fordul elő, mivel a rosszindulatú VPN-szolgáltatások továbbra is továbbítják az adatokat, még tétlen állapotban is. Ez jogosulatlan adatátvitelt jelent, ezért távol kell maradnia egy ilyen szolgáltatástól.

5. Nedvesíti a rendszeres telefonműveleteket

Látta, hogy az adott VPN alkalmazás telepítése után zavart a szokásos telefonműveletei? Előfordulhat például, hogy nehezebb hívni valakit a névjegyzékből, vagy észreveheti, hogy az SMS-alkalmazás nem működik megfelelően. Továbbá, ha észreveszi, hogy valaki megpróbál bejelentkezni a közösségi média fiókjába, akkor ez nagy jele annak, hogy a mobil VPN-alkalmazás veszélyes. A megbízható VPN-alkalmazás nem fog ilyen típusú viselkedést alkalmazni, és a telefon mindig biztonságban marad, anélkül hogy megzavarná a rendszeres működését.

Ez a rossz és rosszindulatú mobil VPN alkalmazás öt nagy jele. Miután felfedezte ezt az alkalmazást a mobil eszközén, feltétlenül távolítsa el azonnal, és indítsa újra az eszközt. Ezenkívül ügyeljen arra, hogy ne töltse le újra ilyen típusú alkalmazásokat a mobilkészülékére. Az online tevékenységek valódi védelme érdekében kizárólag egy jól ismert VPN-cég jó hírű és megbízható VPN-alkalmazását kell használnia..