5 módszer a VPN-kapcsolat elrejtésére a kormányzati DPI-rendszertől

Ha olyan korlátozó országban él vagy tartózkodik, ahol a személyes jogokat általában selejtezik, akkor valószínűleg probléma merül fel, amikor megpróbál hozzáférni bizonyos internetes webhelyekhez. Általában a korlátozó országok az internetes törvényeiket az állampolgáraik számára érvényesítik, és arra kényszerítik őket, hogy kövessék a kormány által meghatározott iránymutatásokat. A kormány teljes mértékben ellenőrzi az emberek viselkedését az interneten keresztül olyan technológia alkalmazásával, amely nem teszi lehetővé számukra az online adatvédelmi joguk vagy személyes szabadságuk gyakorlását az interneten. A korlátozó kormány által az online forgalom blokkolására alkalmazott egyik módszer a DPI vagy a Deep Packet Inspection nevű rendszer használata..


A DPI-rendszer az, hogy elemezni fogja az internetszolgáltatón keresztül érkező internetes forgalmat. Ez azonosítja a forgalom típusát, vagy lehetővé teszi a forgalom elérését az interneten, vagy blokkolja. Ha rendszeres ISP-forgalmat használ, akkor a rendszer lehetővé teszi az internet elérését, míg a VPN-forgalom használata esetén a rendszer felismeri, és megakadályozhatja, hogy kapcsolatát elérje az internet. Ez egy fejlett forgalomfigyelő rendszer, amelyet a korlátozó kormány telepített, hogy megakadályozza az embereket a magánjellegű kapcsolatok használatában, és arra kényszeríti őket, hogy kövessék a kormány internetes szabályait. Az alábbiakban látható öt módszer, amellyel elrejtheti a VPN-kapcsolatot a kormányzati DPI-rendszertől:

1. Használjon olyan VPN szolgáltatást, amely lehetővé teszi a DPI rendszer megkerülését

A DPI-rendszer megkerüléséhez szükséges magáncsatlakozási technológia meglehetősen fejlett, és nem minden VPN-szolgáltatás nyújtja Önnek ezt a technológiát. Igen, az összes VPN-szolgáltatás lehetővé teszi, hogy megkerülje a világ legtöbb országának kormányzati korlátozásait, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek a kormány által blokkolt webhelyekhez, valamint azokhoz a webhelyekhez, amelyek általában nem érhetők el országaikban. Ugyanakkor, mint a DPI rendszer esetében, a kormány nagyon fejlett titkosítási rendszert használ, amely szinte lehetetlenné teszi a rendszeres VPN-kapcsolat számára a korlátozások megkerülését. Ezért kell privát kapcsolat szolgáltatást használni, amely lehetővé teszi a DPI rendszer megkerülését a saját védett titkosítási módszerükkel.

2. Használja az Obfsproxy-t az OpenVPN-vel

Ha a magáncsatlakozás a szokásos PPTP vagy L2TP protokollt használja a blokkolt webhely eléréséhez, akkor nem lesz képes megkerülni a korlátozó ország kormánya által telepített mély csomag ellenőrzést. Az ilyen típusú magánforgalmat magánforgalomként fogják felismerni, és a kormány blokkolja. Ugyanakkor az OpenVPN jelenleg a legerősebb és legjobban testreszabható VPN-protokoll, amelyet bárki felhasználhat olyan privát kapcsolat létrehozására, amelyet a DPI-rendszer nem észlel. Ezt megteheti az Obfsproxy használatával az OpenVPN telepítésén. Ez az a proxy típus, amely eltakarítja az internetes forgalmat, lehetővé téve, hogy a kormány észrevegye.

3. Használja a Tor böngészőt

A Tor-böngészőt ismerték a legjobb adatvédelmi böngészőként, amelyet bárki valószínűleg több mint egy évtizede használhat. Amikor ezt a böngészőt használja, akkor teljes mértékben elrejtheti forgalmát a kormányzati ellenőrző rendszertől. Valójában a korábban említett Obfsproxy a Tor projekt részét képezte, amelynek fő célja a DPI-hez hasonló korlátozó rendszerek megkerülése volt, lehetővé téve számukra, hogy minden akadálytalan hozzáférést biztosítson a blokkolt webhelyekhez. A Tor böngésző egyszerű használatával anonim módon szörfözhet az interneten a korlátozó országból anélkül, hogy lehetővé tenné a kormány számára, hogy észlelje vagy ellenőrizze az Ön forgalmát.

4. Használja az OpenVPN over SSL kapcsolatot

Az internetszabadság elérésében a korlátozó országokban az OpenVPN a legjobb titkosítási protokoll az Ön számára. Sőt, rendelkezik saját dedikált szoftverrel vagy alkalmazással, amelyet Ön is használhat és testreszabhat. Más szavakkal, ha nem akar előfizetni egyetlen VPN szolgáltatásra, ha az OpenVPN protokollt kívánja használni. Mindaddig, amíg tudod, hogyan lehet magánkapcsolatot létrehozni vele, és hozzáférhet a magánszerverekhez, ezt a protokollt önállóan is használhatod. A DPI-rendszer megkerülésének trükkje az OpenVPN használata SSL-kapcsolaton keresztül. Noha ez a módszer segíthet megkerülni a DPI védelmet, csak TCP adatátvitelre használható, ami azt jelenti, hogy a teljesítmény lassú lehet.

5. Használjon Patched OpenVPN kapcsolatot

Javíthatja az OpenVPN protokollt is, így létrehozhat egy testreszabott privát kapcsolatot, amely megkerüli a DPI ellenőrzést a kormánytól. Ezzel hozzáférhet minden blokkolt webhelyhez, még akkor is, ha a DPI rendszer védi őket. Javíthatja az OpenVPN-konfigurációt egy xorpatch nevű javítással, amely a VPN-hozzáférést biztosítja korlátozott ország helyeken, például Izraelben és Franciaországban. Ez meglehetősen bonyolult lépés, de miután sikeresen javította az OpenVPN protokollt, könnyen megkerülheti a DPI rendszert a kormányától, ha csatlakozik a támogatott országokban található magánszerverekhez..

Ezzel a módszerrel elrejtheti VPN-kapcsolatát a kormány DPI-rendszerével szemben. Ha olyan országban él, ahol a kormány nagyon korlátozza azokat a webhelyeket, amelyekhez hozzáférhet, és amelyekhez nem férhet hozzá, akkor jobb, ha ezek közül a trükkök egyikét alkalmazza a kormány DPI rendszerének megkerülésére és az online adatvédelem élvezetére. és a szabadság ezzel.