5 lépés az IPv6 szivárgásának megakadályozására a VPN-kapcsolatban

Az IPv6 az internetes protokoll új technológiája, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy további előnyöket kapjanak a régi IPv4 technológiához képest. Ennek a technológiának az egyik nagy hátránya, hogy a technológia elfogadási sebessége nagyon lassú. Napjainkban a legtöbb felhasználónak évekre lesz szüksége, hogy a régi IPv4 technológiáról IPv6-ra váltson. Tehát még mindig sok olyan szolgáltatás működik online, amelyek az új IPv6 helyett az IPv4 technológiát használják. VPN-felhasználóként azonban problémát jelenthet Önnek, ha úgy dönt, hogy az újabb internetes protokollt használja.


Miért lenne probléma a VPN felhasználók számára? Ennek oka az, hogy ha az Ön készüléke az Internet Protocol 6-os verzióját használja az internethez való csatlakozáshoz, míg a VPN-szoftvere továbbra is az Internet Protocol 4-es verzióját használja, akkor a magáncsatlakozás használatakor kiszivárogtathatja IP-jét a nyilvánosság számára. Ennek oka a használt internetes protokollok különbsége, és ezért ütközések merülnek fel a VPN védelmében az Ön IP-címével kapcsolatban.. Az alábbiakban bemutatjuk az 5 lépést, hogy megakadályozzuk az IPv6 szivárgását a VPN-kapcsolatban:

1. Ellenőrizze, hogy minden megfelelően van-e konfigurálva

Az új IPv6 protokoll az, hogy a tökéletes működéshez mindent ugyanúgy kell konfigurálnia. Ez azt jelenti, hogy rendelkeznie kell egy eszközzel, amely támogatja ezt az új protokollt, és konfigurálnia kell az operációs rendszert, hogy ezt az újabb protokollt használja a régebbi helyett. Ezután ellenőriznie kell, hogy a VPN-konfiguráció az Internet Protocol 6-os verziójának használatára is konfigurálva van-e. Miután mindenki azonos módon lett konfigurálva, képesnek kell lennie minden szivárgás megakadályozására az új protokoll használatakor.

Még akkor is, ha csak egy eltérés van a konfigurációban, a VPN-kapcsolat használhatja az alapértelmezett IPv4 protokollt, és szivárgást okozhat az újabb IP-technológia számára. Tehát vigyázz!.

2. Ha nem biztos benne, használja a Régi IPv4 konfigurációt

Nem kell átélnie az IPv6 protokollt, ha inkább a régebbi IPv4 protokollt tartja be. Ez különösen igaz, ha nem ismeri az eszköz és a VPN szinkronizáláshoz való konfigurálásának módját, az újabb protokoll használatával. A régebbi protokoll használata továbbra is jó dolog, és mindenesetre a kimenő felhasználók többsége továbbra is a régi IPv4-konfigurációt használja.

Tehát ahhoz, hogy később megmentse a kockázatos IPv6-szivárgástól, egyszerűen a régebbi protokollt kell használnia, amíg mindent helyesen konfigurálhat..

3. Tartsa mindent naprakészen

Mivel az IPv6 a legújabb biztonsági rendszert és az internetes protokollrendszer legújabb technológiáját használja, ellenőriznie kell, hogy minden naprakész-e, mielőtt ezt a protokollt használja fő IP-címként. Mindenekelőtt a modern hardverrel kell rendelkeznie az új technológia befogadásához. Ezután frissítenie kell az operációs rendszert a legújabb verzióra is. Végül a VPN-szoftvert frissíteni kell a legújabb verzióra, amely támogatja ezt a protokollt.

Ne feledje, hogy még mindig sok VPN-szoftver nem használja az újabb protokollt alapértelmezett IP-címként, ezért ellenőrizze, hogy a VPN támogatja-e azt..

4. Ellenőrizze, hogy van-e lehetőség az IPv6 szivárgásának megakadályozására

Ha jó prémium VPN szolgáltatást használ, akkor valószínű, hogy már kínálnak IPv6 szivárgás elleni védelmi rendszert a Beállítások részben. Csak azt kell ellenőriznie, hogy meg tudja-e védeni IP-címét az IPv6 szivárgástól a VPN szoftverrel, vagy sem. Az IPv6 szivárgás elleni védelmet a Beállítások menüben engedélyezni kell, és általában alapértelmezés szerint le van tiltva. Ha újabb IP-címet szeretne használni, akkor ezt a beállítást engedélyeznie kell a szivárgás-megelőzés előnyeinek kihasználásához.

Ha nem biztos benne, mindig kérdezheti a VPN-szolgálat technikai támogatását, hogy van-e ilyen lehetőség. Ne feledje azonban, hogy ez általában nem érvényes, ha ingyenes VPN-kapcsolatot használ.

5. Használjon olyan VPN-t, amely támogatja az IPv6-ot, és modern biztonsággal rendelkezik

Ha VPN-szoftvere nem támogatja az IPv6 használatát, amelyet sok VPN-szolgáltatás továbbra is végrehajt, akkor ideje lehet, hogy elkezdi keresni egy másik VPN-szolgáltatást, amely támogatja az IPv6 biztonsági és magánélet-védelmi rendszerét. Szüksége van egy modern biztonsági védelmi rendszerre is, amelyet rendszeresen frissítenek. Gondoskodnia kell arról, hogy a biztonság és magánélet védelme érdekében a legmegfelelőbb szolgáltatást használja.

Ezek a lépések megakadályozzák az IPv6 szivárgását a VPN-kapcsolatban. Vegye figyelembe, hogy a magáncsatlakozáshoz való csatlakozás előtt meg kell ismernie a használt IP-cím típusát, és ha nem biztos benne, rendszeresen ellenőriznie kell IP-címét, hogy kiderüljön, vajon valóban védett-e a privát IP-cím a VPN-től vagy nem.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map