5 különbség a VPN és az inkognitómód vagy a privát böngészés módja között

Néhányan úgy gondolják, hogy nem kell semmiféle virtuális magánhálózatot használniuk, ha a lényeg az, hogy a személyes adatok megóvása a böngészési ülésük során megtörténjen. Minden böngészőben rendelkezésre áll egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi számukra, hogy elrejtsék böngészési tevékenységüket az asztalon vagy a mobil eszközökön. Ezt a funkciót inkognitó vagy magán böngészés funkciónak hívják. Amikor ezt a funkciót használja, akkor privát módon böngészhet anélkül, hogy előzményeket hagyna a böngészőben. De elegendő az adatvédelem megőrzése a böngészés során?


A válasz meglephet. Ha úgy gondolja, hogy az inkognitómód használata megegyezik a VPN használatával, és ha úgy gondolja, hogy elegendő adatvédelmi lehetőséget biztosít a böngészéshez, akkor téved. A VPN sokkal több biztonsági és adatvédelmi funkciót kínál, ha összehasonlítja az inkognitómóddal vagy a privát böngészéssel. Valójában a böngésző inkognitómódja csak azon funkcióinak töredékét kínálja, amelyeket a magánhálózat nyújt Önnek. Íme 5 különbség a VPN és az inkognitómód vagy a privát böngészés módja között:

1. Az adatvédelmi szolgáltatások köre

Míg a VPN és az inkognitómód egyaránt adatvédelmi funkciókat kínál a felhasználók számára, az adatvédelmi funkciók hatóköre mindegyikükön különbözik. A magánhálózat minden egyes böngészési munkamenet során a felhasználók számára biztosítja az adatvédelmi funkciókat. Amikor csatlakoznak a virtuális magánhálózathoz, akkor a kapcsolat titkosítva van, így harmadik fél nem tudja figyelni böngészési tevékenységüket. Ide tartoznak a kormány, a vállalatok, a hackerek és az internetszolgáltató. Az inkognitómód ezzel szemben csak a személyes böngészési módot nyújtó felhasználók számára nyújt adatvédelmet, és csak a felhasználók böngészési tevékenységeit rejtheti el. Nem titkosítja a felhasználó kapcsolatát, és a kormány vagy az internetszolgáltató továbbra is nyomon tudja követni böngészési tevékenységüket.

2. Rendszeres adatvédelem Vs. Adatvédelem csak a helyi böngészőnél

A VPN segítségével a felhasználók egész rendszerükben élvezhetik az online tevékenységek biztonságát és magánéletét, azaz az egész eszköz titkosítva van, nem csak a böngésző. Bármi legyen is az adatátvitel, amelyet a felhasználók eszközükkel hajtanak végre, teljesen el van rejtve a harmadik felektől. Ez különbözik a privát böngészési módtól, amely kizárólag az adott böngészőben és az adott böngészési munkamenetben biztosítja az online adatvédelmet. Leginkább csak a böngészési előzményeket rejti el, és nem titkosítja az inkognitómódban végzett adatátvitelt. A magánélet itt csak azt jelenti, hogy a személyes böngészési módban a böngészési előzményeket nem szerezheti be azok, akik ugyanazt a böngészőt használják ugyanazon az eszközön, mint te.

3. Ki láthatja az Ön adatait?

A privát hálózati kapcsolat lehetővé teszi az adatátvitel elrejtését mindaddig, amíg a böngészés során aktiválja a privát kapcsolatot. Így senki nem láthatja az Ön adatait, mivel az átvitel során titkosítva lesznek. A kormány, az internetszolgáltató vagy a hackerek nem látják, hogy milyen adatokat továbbítanak, milyen jelszót írnak be, és milyen webhelyeket látogatnak meg. Másrészt az inkognitómód csak akkor rejti el a böngészési adatait, ha mindenki ugyanazt a számítógépet használja, mint Ön. Nem rejti el az adatait a kormánytól vagy az internetszolgáltatótól. Még ha a hackerek is megpróbálják megszakítani az adatátvitelt, meg is tehetik, mivel a kapcsolata nem titkosított.

4. A VPN Vs fő funkciója Privát böngészés

A VPN fő funkciója az, hogy teljes felhasználói szabadságot biztosítson a felhasználók számára, miközben megőrzi biztonságát és magánéletét böngészés közben. Más szavakkal, a VPN használatával bármilyen webhelyet felkereshet, anonimként maradva a böngészés során, annak ellenére, hogy a webhelyeket az Ön országának kormánya blokkolja. A privát böngészés módjának viszont a fő funkciója az adott böngészési munkamenetben az Ön böngészési adatainak elrejtése másoktól, akik ugyanazt az eszközt használják, mint a tiéd, de ezzel nem lehet megkerülni a böngészés kormányzati korlátozásait. Így az inkognitómóddal nem látogathat meg egyetlen blokkolt webhelyet sem.

5. Privát kapcsolat Vs. Rendszeres kapcsolat

A VPN szolgáltatás védi online adatvédelmét és biztonságát kapcsolat szintjén, azaz titkosítja a szokásos internetkapcsolatot a magánszerverekkel. Ezzel a funkcióval úgy böngészi az internetet, mintha egy másik helyről érné el a webhelyeket, az Ön által használt kiszolgáló alapján. A privát kapcsolat aktiválásakor és az eszközön végzett online tevékenységek teljes mértékben védettek lesznek. Másrészt az inkognitómód a szokásos kapcsolatát a kapcsolat titkosítása nélkül fogja használni, mivel az adatvédelmi funkció csak a böngésző szintjén kerül alkalmazásra. Így az online tevékenységeket, amelyeket inkognitómódon kívül végez, nem védi.

Néhány hatékony és hasznos VPN-szolgáltatás

Ennek ellenére számos megoldás érhető el a magánélet védelme érdekében, és a VPN a böngészési szabadalmak elrejtésével helyesen teszi ezt. Számos terméket áttekintettünk ezen az oldalon, de alább néhány, amelyek egyértelműen kiemelkednek a tömeg körében.

TermékmertÁrképzés -tólWeboldalOlvass tovább

A legérzékenyebb támogatásHavonta 2,99 USDLátogasson el a webhelyreOlvassa el az ismertetőt

Összességében a legjobb6,67 USD / hóLátogasson el a webhelyreOlvassa el az ismertetőt

A legjobb biztonság érdekében4,65 USD / hóLátogasson el a webhelyreOlvassa el az ismertetőt

A legmagasabb szintű adatvédelem érdekében8,95 € / hóLátogasson el a webhelyreOlvassa el az ismertetőt

A legjobb szerverhálózatHavonta 2,88 USDLátogasson el a webhelyreOlvassa el az ismertetőt

Rendben, befejezésül: ezek az 5 különbség a VPN és az inkognitómód vagy a privát böngészés módja között. Tehát a magánhálózati kapcsolat a privát böngészési módhoz képest nagyon sok funkciót kínál, és ezért érdemes megfontolnia a VPN használatát az online tevékenysége biztonságának és magánéletének fokozása érdekében. Ha teljes internetszabadságot akar, akkor a magánhálózati kapcsolat használata a megfelelő út.