5 Közös adatvédelmi és biztonsági kiskapuk a kisvállalkozásokban

Amikor úgy dönt, hogy kisvállalkozást nyit, függetlenül attól, hogy a helyi vagy az interneten van-e, akkor különféle feladatokkal kell foglalkoznia, amelyek biztosítják vállalkozásának zökkenőmentes működését. Sok olyan kockázat van, amelyekkel a kisvállalkozás működtetése során foglalkoznia kell. Ha kis irodáját a helyi térségben működteti, a kockázatok közé tartozhatnak lopások, rablások, betolakodók stb. De amikor kisvállalkozását online üzemelteti, a kockázatok még nagyobbak, mivel bárhonnan származhatnak. A hackertámadások például egy mérföldnyire egy mérföldre helyezkedhetnek el a vállalkozás helyétől, ami adatvédelmi és biztonsági kockázatot jelenthet vállalkozása számára.


Sok hackerek használják a rendszer kiskapuit vagy sebezhetőségét a személyes és fontos adataik ellopására. Ha nem tud erről a hiányosságról, akkor nem tudja megvédeni üzleti rendszerét a támadásoktól. Az alábbiakban bemutatjuk az 5 általános adatvédelmi és biztonsági rést a kisvállalkozásokban, amelyekről tisztában kell lennie:

1. Nem biztonságos vagy nem titkosított hálózat

Az első dolog, amit meg kell néznie, az a hálózat, amelyet kisvállalkozásához használ. Ha nem biztonságos vagy nem titkosított, akkor bajba kerül. Egy nem titkosított hálózatot továbbra is használó kisvállalkozás problémákat kér, mivel egyszerűen nem biztonságos az ilyen típusú hálózat használata. Bárki könnyen megfigyelheti, hogy mit csinál a hálózatával, és minden adatátvitel egyáltalán nem biztonságos. Ha úgy gondolja, hogy fontos adatait biztonságos helyen tárolja, akkor téved. Mindaddig, amíg a hálózat nincs titkosítva, a hackerek könnyen behatolhatnak a hálózatába, ellophatják a fontos adatokat, és különféle rosszindulatú programokat is telepíthetnek a rendszerére.

2. Rossz általános biztonsági és adatvédelmi eljárás a munkavállalók számára

Ha azt szeretné biztosítani, hogy vállalkozása a lehető legjobb védelmi rendszert biztosítsa ügyfelei számára, meg kell tanítania alkalmazottait a vállalkozás szokásos biztonsági és adatvédelmi eljárásáról. A biztonság és a magánélet rossz színvonala a fontos információk harmadik fél számára történő kiszivárgásához vezethet. Például, ha lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy nem biztonságos kapcsolaton keresztül férjen hozzá az üzleti hálózathoz, akkor a hackerek visszatarthatják az alkalmazottak kapcsolatát, hogy hozzáférjenek az üzleti rendszerhez, ami ártani fog neked.

3. Nem biztonságos távoli elérési hálózat

Az a mód, amellyel munkatársaik kapcsolódnak az üzleti rendszerhez, és távolról végzik üzleti tevékenységeiket, szintén potenciális kiskapu lehet a hackerek behatolásában. Ha lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy más helyekről, például otthonukból vagy egy másik országból hozzáférjenek az irodai számítógépekhez, azt kell biztosítania, hogy az irodai számítógépeket teljesen privát módon vezessenek. Gondoskodnia kell arról, hogy senki sem ellenőrizze őket, ráadásul biztonságos, privát csatlakozási rendszerrel kell csatlakozni az irodai számítógépekhez. A VPN használata az egyetlen biztonságos módja annak, hogy az alkalmazottak csatlakozzanak az irodai számítógépekhez anélkül, hogy bármilyen harmadik fél megfigyelést vagy nyomon követést igényelne.

4. Felhő alkalmazások gyenge biztonsági és adatvédelmi protokollokkal

A felhőalkalmazások, amelyeket választottak, szintén befolyásolják vállalkozásának általános biztonságát és adatvédelmét. Ha gyenge biztonsági és adatvédelmi protokollokkal rendelkező felhőalapú alkalmazásokat használ, ez azt jelenti, hogy lehetőséget ad a hackereknek, hogy behatolhassanak ezekbe az alkalmazásokba, és ellopják a magán üzleti adataikat. Nem engedheti meg, hogy ez megtörténjen. Például, ha a választott felhőalapú tároló gyenge biztonsági és adatvédelmi protokollal rendelkezik, csak idő kérdése, hogy a hackerek saját előnyükre ellopják-e az adatokat a felhőalapú tárolóból..

5. Régi operációs rendszer, amelyet már nem támogatunk

Ne feledje, hogy ha egy régi operációs rendszert használ napi vezérlőként, akkor az egész vállalkozása veszélybe kerül. Ha költségvetésének csökkentése érdekében egy régi operációs rendszert telepít az üzleti számítógépekhez, akkor ez ugyanaz, mint hogy a rablót arra kérje, hogy erőfeszítés nélkül rabolja el otthonát. Ennek ellenére továbbra is sok vállalkozás nem támogatott operációs rendszert használ, amelyet 5 éve nem javítottak vagy frissítettek. Hajlandó-e kockáztatni saját üzleti biztonságát és magánéletét költségvetésének csökkentése érdekében? Bölcs döntés az, ha frissíti operációs rendszerét a legújabb verzióra, és folyamatosan frissíti a legújabb javítással.

Ez az 5 általános adatvédelmi és biztonsági kiskapu, amelyek veszélyeztethetik a kisvállalkozást. Az egyetlen módja annak, hogy megakadályozzák a hackerek támadását a rendszeren, annak biztosítása, hogy ezek a kiskapuk már ne létezzenek a kisvállalati rendszerben. A legjobb politika az, ha vállalkozása és ügyfelei biztonságát és magánéletét elsődleges prioritásként helyezi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map