5 Gyakori tévhit a Tor adatvédelmi böngészővel kapcsolatban

A Tor a böngésző, amelyet az internethasználók gyakran használnak a mély internethez való hozzáféréshez, amely az internet mély része, amely általában nem érhető el a szokásos böngészőkön keresztül. A Tor-ot privát böngészőnek is nevezzük, mivel virtuális magánhálózat segítségével titkosítja a kapcsolatot, lehetővé téve a mély weben vagy a normál weben való névtelen böngészést. A fejlett titkosítási technológiát használja, amely megnehezíti a harmadik felek számára az igazi IP-cím nyomon követését. A VPN használatával teljesen biztonságban lehet az online, ha a Tor böngészőt használja, mivel a titkosítási rendszer megduplázódik.


Sok félreértés van az emberekkel Tor vonatkozásában. Mindenekelőtt, mivel azt elsősorban a mélyháló elérésére használják, sokan még mindig úgy látják, hogy az „ijesztő”. Ezután az emberek általában nem akarják használni a Tor-ot különféle biztonsági aggályok miatt. Az alábbiakban bemutatjuk a Tor általános adatvédelmi böngészőjével kapcsolatos öt általános tévhit:

1. A Tor a böngésző a hackerek számára

Igaz, hogy a Tort a hackerek és a számítógépes bűnözők használják mindenféle digitális bűncselekmény elkövetésére. De csak azért, mert online névtelenséget nyújt, ezeknek a rossz embereknek meg kell tartaniuk magukat a hatóságok előtt. Ezenkívül, amikor a Tor segítségével böngészi a mély internetet, sokféle furcsa, rosszindulatú és rossz webhelyet találhat, amelyek rosszindulatú és csalárd embereket hoztak létre, ezért legyen nagyon óvatos a böngészés során. Mivel azonban ez a böngésző teljes névtelenséget nyújthat Önnek, szokásos böngészőjeként használható. Használatakor a teljes adatvédelem és névtelenség előnyeit élheti online tevékenysége során. Oktatók, kutatók, újságírók, írók, katonai személyzet és különféle háttérrel rendelkező emberek használhatják online tevékenységük során magántulajdonban maradást.

2. Nem felhasználóbarát

Gondolhatja, hogy nehéz használni, mivel természete különbözik a többi böngészőtől, például a Firefox vagy a Chrome böngészőktől. De valójában nagyon felhasználóbarát, és úgy tervezték, hogy mindenki használhassa, akárcsak a szokásos böngészőket. A felhasználói felület hasonló a böngészőkhöz, amelyeket minden nap használ, és alapvetően egyszerű szoftver. Csak telepítenie kell, és ezzel azonnal megkezdheti az internet böngészését. Ezenkívül teljes magánélettel megteheti, anélkül, hogy bármilyen harmadik fél figyelő vagy megfigyelő rendszerével kellene aggódnia.

3. A Tor tele van rosszindulatú webhelyekkel

Csakúgy, mint a szokásos böngészőkben, ahol rengeteg rosszindulatú webhely található, ha nem vigyázol az ilyen böngészők használatával az Interneten, a Tor is ugyanaz. Igen, rengeteg rosszindulatú webhelyet találhat meg, ha gondatlanul böngészi. Ne feledje, hogy ez egy adatvédelmi böngésző, és főleg a hackerek és más számítógépes bűnözők használják. Tehát természetesen rengeteg föld alatti webhely található, amelyeket a Tor hálózaton keresztül elérhet néhány privát webhelycímhez. Ha azonban a Tor használatakor óvatosan jár, akárcsak a szokásos böngészőknél, a Tor böngésző biztonságos hely lehet az online adatvédelem élvezetéhez..

4. Ez különbözik a többi böngészőtől

A szokásos böngészőkkel ellentétben a Tor böngésző elsősorban az online névtelenségre épül, vagyis amikor azt használja, az igazi IP-címe teljesen el lesz rejtve. Valódi IP-címét nagyon nehéz lesz nyomon követni, főleg ha a Tor használata előtt be van kapcsolva a VPN-kapcsolat. Mivel ez a böngésző online névtelenségre van felépítve, nem szabad meglepődni, hogy rengeteg adatvédelmi funkcióval rendelkezik, amelyek sok más böngészőben nem rendelkeznek. Eleinte furcsanak tűnhet számodra, de elsősorban a felhasználók biztonságának, biztonságának és adatvédelmének védelme érdekében épül fel.

5. A Tor hálózat lassú csatlakozással és rossz teljesítménnyel rendelkezik

Az egyik leggyakoribb panasz a böngészővel kapcsolatban a böngésző sebessége vagy teljesítménye. Előfordulhat, hogy ezen böngésző használatakor a sebesség sokkal lassabb, mint a normál böngészőké. Ez elsősorban annak a titkosítási és továbbító rendszernek köszönhető, amely lelassíthatja a kapcsolatot. A Tor hálózat az összes titkosító rendszert azáltal használja, hogy forgalmát sok szerverről továbbítja, így több időbe telhet, amíg betölti a meglátogatni kívánt weboldalt. De az igazság az, hogy a lassú csatlakozási sebesség ellenére a Tor böngésző fejlesztői azon dolgoznak, hogy javítsák a Tor hálózat teljesítményét. A Tor böngésző teljesítménye ma sokkal jobb, mint egy évvel ezelőtt, vagy akár néhány hónappal ezelőtt.

Ez az 5 általános tévhit a Tor adatvédelmi böngészőjével kapcsolatban. Ha szeretné használni ezt a böngészőt, de fél attól, hogy nyilvánvalóan rossz hírneve van, akkor jobban meg kell értenie, hogyan működik ez az adatvédelmi böngésző. A Tor ugyanolyan, mint egy másik böngésző, amelyet használ, csak hogy nagyon fontos a felhasználók magánélete. Ha továbbra is aggódik, aktiválhatja a VPN-t, mielőtt megkísérelné ezt a böngészőt, hogy a böngészési tevékenységeihez a lehető legmagasabb szintű adatvédelmet biztosítsa..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map