5 dolog, amit nem szabad tennie, ha nyilvános WiFi hálózaton van

Mivel az ország bármely részén több helyen elérhető nyilvános WiFi hálózatok vannak, ez sok ember számára gyorsan válik internet-csatlakozási módszerré. Sok internetfelhasználó azonban még mindig nem érti az ingyenes nyilvános WiFi hálózat használatának kockázatait és veszélyeit. A legtöbb ember csak egyszerűen csatlakozni akar az internethez, hogy több sávszélességet élvezhessen a szabad hálózatról különböző célokra. Például sokan használják a nyilvános internetet különféle médiafájlok letöltésére vagy streamingre, mivel általában gyorsabb kapcsolódási sebességet kínál, mint a szokásos mobil kapcsolat.


Sokan más célokra is használják a nyilvános hálózatot, például pénzügyi tranzakciók elvégzésére, online vásárlásra stb. Itt nyílik egyre nyilvánvalóbbá a nyilvános hálózat veszélye. Mivel sokkal többen használják ezt az ingyenes internetet pénzügyi tranzakciók elvégzéséhez, amelyet titkosított hálózatban kellene végrehajtani, tudatlanul kiteszik online biztonságukat és magánéletüket a gátlástalan harmadik felek számára. Annak elkerülése érdekében, hogy bármi rossz történjen meg a böngészés során, tudnia kell, hogy mit kell tennie, és mit nem szabad tennie, amikor ilyen típusú hálózati kapcsolatot használ. Itt van 5 tennivaló, amit nem szabad tennie, ha nyilvános WiFi hálózaton van:

1. Ellenőrizze a hálózat titkosítási állapotát

Az első dolog, amelyet még a nyilvános hálózathoz történő csatlakozás előtt meg kell tennie, a hálózat titkosítási állapotának ellenőrzése. Előfordulhat, hogy a hely csak ingyenes WiFi-t mond, de általában nincs más magyarázat a csatlakozásról. Tehát át kell néznie a készüléket, és meg kell néznie az elérhető WiFi-kapcsolatokat. Keresse meg az ingyenes nyilvános hálózatot, és ellenőrizze, kell-e jelszóval csatlakoznia a hálózathoz. Ha a csatlakozáshoz nincs szüksége jelszóra, az azt jelenti, hogy a kapcsolat nincs titkosítva, ami általában nem biztonságos az Ön számára. Ha van jelszava, akkor azt jelenti, hogy a kapcsolat titkosítva van.

2. Mindig használja a VPN-t, ha a kapcsolat nincs titkosítva

Bármikor csatlakozhat a jelszóval titkosított nyilvános internethez, ahogyan általában csatlakozik az otthoni WiFi-hez. Ez általában elég biztonságos, bár lehet, hogy nem biztonságosabb, mint a szokásos WiFi kapcsolat. Nem titkosított kapcsolat esetén azonban tisztában kell lennie azzal, hogy ez a kapcsolat általában nem biztonságos. Ennek oka az, hogy bárki beléphet a hálózatba, és nem rendelkezik semmilyen adatvédelemmel vagy biztonsággal, amikor ezt a kapcsolatot használja. Tehát, ha csatlakozni kíván a nem titkosított hálózathoz, akkor a készüléken lévő virtuális magánhálózatot kell használnia a kapcsolat biztonságossá és magántulajdonossá tételéhez. Tehát ellenőrizze, hogy aktiválta-e a VPN-kapcsolatot, amikor csatlakozik a nem titkosított hálózathoz.

3. Rendszeres böngészési tevékenységeket végezhet magánkapcsolat nélkül

Előfordulhat, hogy nem használja a VPN-t, amikor nyilvános WiFi hálózathoz csatlakozik, mindaddig, amíg a kapcsolat jelszóval védett. De még akkor is, ha jelszóval védve van, nagyon ajánlott, hogy csak szokásos böngészési tevékenységeket végezzen, mint például a YouTube-on jelentkezzen be, hogy videókat közvetítsen, videókat töltsön le, zenét hallgasson és így tovább. Mindaddig, amíg a böngészési tevékenységek nem járnak a személyes adatok továbbításával, rendben kell lennie. Ha azonban a kapcsolat nincs titkosítva, akkor javasoljuk a VPN-kapcsolat aktiválását, függetlenül a böngészési tevékenységektől..

4. A VPN-t kell használni pénzügyi tranzakciók elvégzésekor

Noha nem megfelelő, ha a nyilvános WiFi hálózatot rendszeres böngészési tevékenységekhez használja, például blogok olvasásához, video streaminghez stb., Akkor a virtuális magánhálózat használatához szükséges, ha pénzügyi tranzakciókat kíván végrehajtani a nyilvános internet. Ez biztosítja, hogy a személyes adatait teljes mértékben védjük és biztonságban tartjuk, valamint azt is, hogy harmadik felek ne lássák az adatátvitelt. A VPN az a mód, amellyel biztonságos és védett kapcsolatot tarthat fenn.

5. Ha kész, azonnal húzza ki a hálózatot

Miután elvégezte a böngészési tevékenységeket, fontos, hogy azonnal húzza ki a készüléket a hálózatról. Nem akarod továbbra is csatlakozni a nyilvános internethez, mert ezzel kockáztatja az eszköz biztonságát. Előfordulhat, hogy valaki csendben továbbítja a rosszindulatú fájlokat a készülékére, vagy vírusokkal megfertőzheti az eszközét. Tehát, ha elkészült, térjen vissza a szokásos mobil adatkapcsolat használatához, és manuálisan válassza le a készüléket a WiFi hálózatról..

Ez az 5 dolog, amit nem szabad megtenni, ha nyilvános WiFi hálózaton van. A nyilvános internet a hackerek számára a legkedveltebb hely a felhasználók adatainak ellopására, és sok esetben a hackerek rosszindulatú programokkal megfertőzhetik az egész nyilvános hálózatot. Tehát, bárki is csatlakozik a hálózathoz, az eszköz automatikusan megfertőződik, és a hackerek ellenőrzése alatt áll. Ezért szükséges, hogy megvédje eszközét VPN-sel, hogy biztonságban maradhasson, amikor eszközét nyilvános internettel csatlakoztatja.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map