5 dolog, amit meg kell tennie a VPN első beállítása után

Ha még nem ismeri a VPN-szolgáltatásokat, és éppen felfedezte azok előnyeit az online tevékenységek védelme és biztosítása érdekében, akkor nagyon nehéz lesz először beállítani a VPN-kapcsolatot, nem is beszélve a megfelelő használatáról. Sokan, főleg azok, akik nem tudnak hozzáértést élvezni, csak zavarodnak a VPN szoftver telepítése után, és valószínűleg nem tudják, mit kell tennie vele a telepítés után. Még azt sem tudják, hogy mit csinál.


Tehát, ha ilyen vagy, akkor a VPN-ről semmit nem tudva azt jelenti, hogy több lépésről lépésre kell eljárnia a megfelelő használat biztosítása érdekében. Ezenkívül többet kell megtudnia a VPN-től a szolgáltatótól, amelyet használ, azáltal, hogy böngészi a webhelyüket, és elolvassa a GYIK-ot vagy az általános információkat. Az alábbiakban bemutatott 5 dolgot kell elvégeznie a VPN első beállítása után:

1. Győződjön meg arról, hogy az internetkapcsolat aktív

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a VPN nem azonos az internetszolgáltatóval vagy az internetszolgáltatóval. Egyesek összekeverhetik a VPN-t az ISP-vel, a kettő hasonló tulajdonságai miatt. Tehát, mielőtt elkezdené használni a privát kapcsolatot, a szokásos módon be kell kapcsolnia az internetkapcsolatot. Ellenőrizze, hogy a kapcsolat aktív-e, és ellenőrizze, hogy megfelelően csatlakozik-e az internethez. Ennek oka az, hogy egyesek azt gondolhatják, hogy a VPN nem működik, míg a valóság az, hogy elfelejtették csatlakoztatni eszközüket a WiFi hálózathoz vagy a szokásos internetkapcsolathoz.

2. Csak akkor csatlakoztassa a VPN-hez, miután aktiválta az internetkapcsolatot

Miután megbizonyosodott arról, hogy csatlakozik az internethez, elindíthatja a VPN szoftvert, és a „Csatlakozás” gombra kattintva csatlakozhat a magánhálózathoz. Egy bizonyos csatlakozási folyamat után csatlakozhat egy olyan kiszolgálóhoz, amely elérhető a magánhálózat számára. A zászló megnézésével láthatja, hogy a kiszolgálóhoz kapcsolódik. Néhány általános magánszerver-helyszín az Egyesült Államok, Kanada, Németország és Szingapúr. A VPN-szolgáltatótól függően előfordulhat, hogy több kiszolgálóhelyet talál, amelyeket igényei szerint könnyen használhat.

3. Válassza ki a használni kívánt szervert

A VPN szoftveren általában választhat az optimális szerver hely vagy az egyes szerver hely között. Ha az optimális kiszolgálóhelyhez történő csatlakozás lehetőségét választja, a szoftver a kapcsolat sebességének alapján választja ki a kiszolgálót, hogy a VPN-kapcsolat a lehető legjobb teljesítményt érje el. Ha azonban inkább manuálisan választja ki a szerver helyét, akkor mindig válthat a szerver helyei között a szoftver interfészén. Ne feledje, hogy a szerver helyei között tetszés szerint válthat. A böngészés folytatása előtt azonban biztosítania kell, hogy csatlakozik-e a kívánt kiszolgálóhoz.

4. Böngészés a weben a VPN kapcsolat használatával, és ellenőrizze az IP-t, ha szükséges

Ha VPN-kapcsolaton keresztül csatlakozik a VPN-kapcsolathoz, képesnek kell lennie a biztonságos böngészésre. Annak érdekében azonban, hogy az Ön IP-je már el van maszkolva, ellenőrizze IP-helyét az interneten egy webhely felkeresésével, amely ellenőrizheti az Ön IP-címét. Miután megbizonyosodott arról, hogy az Ön IP-je már el van maszkolva a VPN-kiszolgáló helyére, elkezdheti privát böngészést az interneten. Látogasson el olyan webhelyekre, amelyeket korábban a kormány blokkolt. Olyan tartalmat is streamizhet, amely korábban csak más régiók számára volt elérhető. Biztonságosan végezhet online banki és vásárlási lehetőségeket anélkül, hogy aggódnia kellene, hogy a kormány ellenőrzi őket.

5. Más VPN-kapcsolatok beállítása más eszközökön

Ha Ön elég jól ismeri a VPN szoftvert az asztalhoz, akkor talán itt az ideje, hogy más VPN kapcsolatokat más eszközökhöz is beállítson. Például, ha virtuális magánkapcsolatot szeretne beállítani a mobil eszközökhöz, letöltheti a mobil VPN alkalmazást a szolgáltató webhelyéről, és telepítheti az alkalmazást a mobil eszközökre. Ezután megadhatja felhasználónevét és jelszavát az alkalmazásban, hogy biztonságos legyen a mobil adatkapcsolat is. A VPN útválasztókban is beállítható, a VPN-szolgáltató támogatásától függően. Ha beállíthatja a VPN-t az útválasztóhoz, akkor a VPN-rel más eszközöket is csatlakoztathat, például a játékkonzolokat.

Ez az 5 dolog, amelyet meg kell tennie a VPN első beállítása után. Ne felejtsen el többet megtudni a privát kapcsolatáról a VPN-szolgáltató hivatalos webhelyén. Ha olyan problémája van, amelyet elhárítani szeretne, vegye fel a kapcsolatot a VPN-cég ügyfélszolgálatával, hogy időben segítséget kapjon a problémáért..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map