5 Az Opera VPN hátrányai és miért használjon ehelyett dedikált VPN-t

Az Opera az egyik mainstream böngésző, amelyet az emberek mind asztali, mind mobil eszközükhöz használnak. Ennek a böngészőnek az a fontos dolga, hogy beágyazott VPN szolgáltatással rendelkezik, amelyet a felhasználók korlátozás nélkül ingyen használhatnak. Az Opera VPN-nek nevezett VPN szolgáltatás használatakor nincs sávszélesség-korlátozás, és a felhasználók egyszerűen a VPN szolgáltatás bekapcsolásával titkosíthatják ezen a böngészőn átmenő forgalmat..


Az Opera első telepítésekor ez a szolgáltatás alapértelmezés szerint ki van kapcsolva. Csak a böngésző Adatvédelmi beállításaiból történő bekapcsolása után kezdheti el használni a VPN szolgáltatást. Az a jel, hogy a privát kapcsolat aktív az Opera-n, az az, hogy a címsoron látni fogja a kis kék négyzetet, amelyen VPN szó van írva. Bármennyire is hangzik, ennek a böngészőnek a VPN-szolgáltatásának számos hátránya van, és ha összehasonlítja azt a dedikált magáncsatlakozási szolgáltatásokkal, akkor a szolgáltatás minősége szempontjából rosszabb lesz.. Az Opera VPN öt hátránya van, és miért érdemes külön dedikált VPN-t használni:

1. Csak a böngészőben érhető el

Noha ez a böngésző ingyenes magánhálózati szolgáltatást kínál a felhasználók számára, nem használható ugyanúgy, mint bármely más dedikált magánkapcsolat-szolgáltatás. A fő különbség az, hogy csak a böngészőn belül érhető el, és ha szeretné élvezni a privát kapcsolatot, akkor az Opera használatával kell ezt megtennie. Ráadásul csak az Opera asztali verziójában érhető el, az Opera Mobile alkalmazásban nem használható. Letöltheti az Opera VPN alkalmazást az App Store-ból, és élvezheti ugyanazt a privát szolgáltatást, mint amely az Opera asztali böngészőjén elérhető.

2. Gyakran instabil sebességgel rendelkezik a magánkapcsolat számára

Bár ez nem korlátozza a sávszélességet a magánkapcsolat számára, mint bármely más ingyenes VPN szolgáltatás, főleg a sebesség okozza a problémát. Miközben a sávszélesség korlátlan, a privát kapcsolat által létrehozott internet sebessége nem olyan gyors, mint bármely más dedikált magánhálózaton. A sebesség megfelelő a könnyű böngészéshez, de a nagy teherbírású adatátvitelhez jobb, ha nem hagyatkozik erre a magánkapcsolatra. Ez valószínűleg azért van, mert több millió felhasználó használja egyszerre a magánszervereket, és a kiszolgáló erőforrásai korlátozottak, mivel ez ingyenes szolgáltatás.

3. Nem kínálja kiszolgálóikat országspecifikáció alapján

Míg korábban az Opera VPN-t ingyenes VPN-szolgáltatásként kínálták a felhasználók számára, amelyek segítségével a felhasználók az egyes országok alapján különféle kiszolgálói helyek közül választhatnak, a szolgáltatás mostanra nagyon korlátozott magánkapcsolat-szolgáltatássá vált. Ennek oka az, hogy a szerver helye nem az ország, hanem a földrész alapján érhető el. A felhasználók választhatnak ázsiai, európai és amerikai államokbeli kiszolgálók között privát kapcsolatukhoz. Ez azt jelenti, hogy nem jó megkerülni a régióra zárolt tartalmat az interneten.

4. Nem jó film vagy video streaminghez

Ha az Opera asztali böngészőt használja és aktiválja ezt az ingyenes VPN-t, akkor nem számíthat sokat arra, ha megpróbál valamilyen filmet vagy videót streamálni kedvenc webhelyeiről. Ennek oka az, hogy a sebesség csak nem túl jó a streaminghez. Ez csak a könnyű böngészési tevékenységekre van optimalizálva, és nyilvánvalóan nem tudja használni a Netflix vagy más, az Ön országában blokkolt online streaming szolgáltatások streamingjére. Mindig jobb, ha erre a célra egy VPN-t használ.

5. A fájlletöltést gyakran megszakítja a magán kapcsolat használata

Mivel ez a magánkapcsolat-szolgáltatás nem optimalizált a nagy teherbírású adatátvitelhez, mindig jobb, ha tartózkodik a magáncsatlakozástól az fájlok, különösen a nagy fájlok letöltésére az interneten. Ennek oka az, hogy a letöltés folyamata gyakran megszakad a privát kapcsolat használata közben, míg ha kikapcsolja a VPN szolgáltatást, akkor minden fájlt töltsön le. Ezt a hibát a felhasználók ismerték, de úgy tűnik, hogy a fejlesztők nem oldották meg. Sőt, a letöltési sebesség nagyon lassú, ezért jobb, ha helyette a dedikált VPN szolgáltatást használja.

Ezek az Opera VPN hátrányai, és miért érdemes ehelyett külön dedikált VPN-t használni. Egy dedikált magánkapcsolat-szolgáltatás használatával minden előnyét megszerezheti, amelyet a VPN-szolgáltatás nyújthat Önnek, ideértve a gyors letöltési és feltöltési sebességet, a régiók által blokkolt tartalom megkerülését, a videó vagy a film streamingjét, a fokozott adatvédelmet, a jobb biztonságot. , névtelenség és még sok más.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map