Shqyrtimi SumRando

rekuizitë


falas
Shërbimi: Mund ta instaloni shërbimin falas dhe
filloni ta përdorni pa krijuar një llogari ose sigurimin e informacionit personal.

I favorshëm
Juridiksioni: Kompania është e bazuar në Mauritius. Kombi i ishullit nuk është ndër 14-sytë
vendet dhe ndihmon privatësinë individuale.

Cons

i dobët
Shpejtësia: Shpejtësitë në shërbim nuk janë tërheqëse
të gjithë. Shërbimi nuk lejon përdoruesin të përdorë mirë shpejtësinë e tij / saj
lidhje.

që mungon
Karakteristikat e sigurisë: Kill-Switch, mbrojtje nga rrjedhja e IP,
dhe mbrojtja e rrjedhjes DNS të gjitha i mungojnë klientit.

Përmbledhje

Ekranet në shtëpi kur lidhen dhe shkëputen.

SumRando ka selinë në
komb i bukur ishullor i Mauritius. kjo
është një vend i punës që mund të thirret
xhelozi në shumë njerëz.

Mauritius nuk është ndër 14-sytë
vende dhe duket se ka edhe disa rregulla miqësore ndaj intimitetit. Filloi SumRando
në vitin 2011, dhe ishte me qendër në Afrikën e Jugut
ne fillim.

Ata nuk janë shumë të zëshëm kur bëhet fjalë
promovimin e produktit. Uebsajti nuk është i mbushur me karakteristika dhe pretendime të gjata në lidhje me shërbimin. Ne mezi
mbani mend çdo shërbim VPN i cili nuk premtoi
shpejtësi të mëdha në faqen e internetit.

Do të jetë interesante të zbuloni
arsyeja prapa një të tillë jo-agresiv
promovimi i shërbimit nga prodhuesit.

A po e pranojnë tashmë atë shërbim
nuk është një e shkëlqyeshme? A janë ata vetëm duke u ngacmuar në plazhet e bukura, dhe
nuk interesohen për përmirësimin e uebfaqes
apo produkt apo biznes? Apo ka ndonjë arsye tjetër?

Ju mund të jeni në gjendje ta merrni me mend arsyen
fundi i këtij shqyrtimi. Ne do të vlerësojmë performancën, veçoritë, shpejtësinë,
siguria, privatësia dhe gjithçka që mund të bëjmë vlerësime.

Ne do të bëjmë disa teste dhe do ta krahasojmë
shërbim me shërbimet më të spikatur VPN për të vlerësuar përsosmërinë e tij.
privatësia, shpejtësia dhe siguria në shërbim do të jenë pika qendrore e këtij shqyrtimi.

Shërbimet më të mira VPN mirëmbajnë një të shkëlqyeshme
ekuilibri midis këtyre tre, dhe ju jeni gati të zbuloni se si menaxhon SumRando
këto zona së bashku.

Servers

Opsionet e serverit

Një rrjet server është një kërkesë kryesore për një shërbim VPN. Rrjeti i serverit jep
një ide në lidhje me popullaritetin e produktit.

Madhësia dhe dendësia e një rrjeti serveri
janë drejtpërdrejt proporcionale me të mirë
performanca e shërbimit. Afërsia e serverit nga përdoruesi
vendndodhja vendos vonesën dhe shpejtësinë e përdoruesit.

Bllokimi i trafikut gjithashtu mund të lehtësohet lehtësisht duke siguruar më shumë serverë
në rrjet ose duke rritur kapacitetin e brezit të individit
servers.

SumRando ka marrë serverë në dhjetë
vendet e botës. Sidoqoftë, ata arritën
për të mbuluar shumë kontinente edhe me një numër kaq të vogël të serverëve.

Ata kanë marrë serverë në Azi, Afrikë dhe Lindjen e Mesme së bashku me Evropën e zakonshme
dhe Amerika. Ata mbajnë disa nga serverat e rezervuar për përdoruesit e platinës. Përndryshe shumica e lokacioneve të serverit janë
të arritshme edhe nga përdoruesit e lirë.

Madhësia e këtij rrjeti të serverëve nuk është shumë
mbresëlënëse pse Ekziston një probabilitet i lartë që përdoruesi të haset
issuesështjet e latencës për shkak të distancave të gjata nga serveri.

Distanca nga serverat është e detyruar të
kanë një ndikim negativ në shpejtësinë në
rrjeti.

Renditja e serverëve nuk është dashur kurrë të jetë një
shqetësim për një listë kaq të vogël të serverëve. Por ofruesi i shërbimit mund të kishte shtuar
disa serverë të dedikuar në rrjet.

Në mbrojtje të tyre, ata kanë shtuar një
“Qasja në përmbajtjen bazë të SH.B.A.” për përdoruesit. Shtë një opsion i serverit streaming
dhe ndihmon përdoruesin që të lehtësojë përmbajtjen.

Nuk ka asnjë informacion në lidhje me skedarin P2P
ndarja në rrjet. Ju duhet të shkoni në metodën “provë dhe gabim” për të zbuluar
cili server lejon ndarjen e skedarëve P2P.

Ata gjithashtu ofrojnë një server “Shëtitje më e shpejtë”
alternativë
i cili supozohet të lidhë përdoruesin me serverin që do t’i japë
shpejtësia më e shpejtë për vendndodhjen e përdoruesit.

Sidoqoftë, ata duhet të bëjnë disa përmirësime
në algoritmin e këtij opsioni. Ne u lidhëm me disa serverë që dhanë
shpejtësi më të mira dhe kështu një përvojë më e mirë gjithashtu.

Sipas mendimit tonë, ofruesi i shërbimit duhet të
përqëndrohuni në shtimin e më shumë lokacioneve të serverëve në rrjet.

Politika e privatësisë

Mauritius nuk është një nga 5 sytë
vendet, dhe ligjet lokale ndihmojnë vetëm ofruesin e shërbimit për të ruajtur
privatësia e përdoruesit në shërbim.

Privatësia është shqetësimi kryesor i shumicës së
përdoruesit që vendosin të përdorin shërbimet VPN. Ka të gjitha llojet e grupeve dhe
organizata duke filluar nga ISP-të dhe organet qeveritare deri tek kriminelët në internet, të cilët
dëshironi të shikoni në atë që jeni duke bërë në internet.

Shërbimet VPN maskojnë të gjitha në internet
të dhënat e aktivitetit nga këto grupe, dhe vetëm shërbimi VPN e di atë
në lidhje me aktivitetin tuaj në internet.

Kështu, është me shumë rëndësi që
Shërbimi VPN ka politika të rrepta në mënyrë që të dhënat tuaja të mos arrijnë në duar të gabuara.

Ne kaluam përmes politikës së privatësisë së
SumRando, dhe këtu janë disa fakte nga ajo.

Ata shprehen qartë se nuk e bëjnë këtë
monitoroni, ruajeni ose përpunoni ndonjë nga aktivitetet në internet të përdoruesit.

Ata gjithashtu kanë përmendur që i ruajnë
informacione vetëm për vëllimin e të dhënave
të përdorura nga klienti, dhe afatet kohore
në lidhje me lidhjen.

Megjithatë, ata nuk kanë diskutuar asgjë
në lidhje me prerjet e adresës IP të
perdoruesi. Duke pasur parasysh faktin se ata përmendën prerjet e përdorimit të gjerësisë së bandës dhe
vëllimin e të dhënave vetëm, ne po supozojmë
që ata nuk e ruajnë adresën IP të përdoruesit.

Ashtu si shumica e shërbimeve, edhe ata
ruaj emrin e përdoruesit, adresën e postës elektronike, informacionin në lidhje me mënyrat e pagesës, etj. Kjo kategori informacioni është e nevojshme
që çdo organizatë të funksionojë siç duhet.

Ata nuk kanë diskutuar asgjë rreth cookie-t
të dhëna ose shërbime të analitikës edhe në faqen e internetit.

Ne gjetëm politikën e intimitetit të SumRando mjaftueshëm transparente, por ata mund ta kishin përpunuar lehtësisht pak
më shumë.

Ata thjesht kaluan disa seksione të cilat lidhen
në intimitetin e përdoruesit. Ofruesi i shërbimit duhet të diskutojë mbi të gjitha
tema të cilat mund të ndikojnë në privatësinë e përdoruesit dhe të japin sa më shumë informacion
përdoruesi të jetë e mundur.

Analiza e kohës së lidhjes

Gjyqi Nr. Koha për të vendosur një lidhje (sekonda)
Avg. Koha në sekonda15.824
112,72
213,61
322.24
416.34
516,26
619,51
714.19
816.02
915.25
1012.1

Nuk ka shumë theks në lidhje
kohë gjatë vlerësimit të performancës së një shërbimi VPN. Por, koha e lidhjes
analiza i jep përdoruesit shumë sugjerime
në lidhje me shpejtësia e klientit.

Ne kemi bërë analizën e kohës së lidhjes për
SumRando, dhe u deshën mesatarisht rreth 16 sekonda për të vendosur një lidhje
me rrjetin.

Ka shërbime VPN që marrin më pak se
tre sekonda mesatarisht për t’u lidhur me rrjetin. SumRando duhet të
përmirësohen shumë kur krahasohen me shërbime të tilla.

Sipas mendimit tonë, koha e lidhjes duhet të
mbeten më pak se 10 sekonda mesatarisht për më mirë
eksperienca e perdoruesit. Koha e tanishme e lidhjes sugjeron që SumRando nuk ka marrë
një klient shumë i shpejtë.

Një gjë tjetër që ia vlen të vini re në këtë
analiza është se koha e lidhjes e mbajtur
duke luhatur gjatë gjithë provës. Përpjekja e lidhjes madje dështoi edhe disa
herë, dhe ne na është dashur të rindizim klientin
për të qenë në gjendje të lidheni përsëri me VPN.

Këto raste vë në dyshim besueshmërinë e
klienti, dhe përdoruesi duhet të mbetet vigjilent për disa surpriza gjatë përdorimit
shërbimi.

Testi i Shpejtësisë

Analiza e testit të shpejtësisë për serverë të ndryshëm

Shpejtësitë e Internetit janë bërë një gjë për tu mburrur
rreth ketyre diteve. Dhe askush nuk i pëlqen të humbasë të drejtat e tyre lëvduese.

Njerëzit duan të bëjnë pjesën më të madhe të tyre
lidhje të internetit me shpejtësi të lartë dhe shumë aktivitete në internet kërkojnë gjithashtu lidhje me internet me shpejtësi të lartë. disa
nga këto aktivitete janë streaming dhe lojëra në internet.

Ne kemi
versioni i provës
të SumRando dhe bëri testin e shpejtësisë. Së pari, ne u lidhëm me
opsioni i serverit “Vendi më i shpejtë”. Ai dha vetëm 7.05% të shpejtësisë fillestare.

Ne e kuptojmë që kemi zgjedhur gjyqin
version, dhe ekziston mundësia e performancës së dobët për shkak të lartë
trafiku i internetit në server. Por ne gjithashtu e dimë se shanset për një gjigant
kërcimi nga shpejtësia aktuale në disa shpejtësi të jashtëzakonshme janë shumë të pakta.

Versioni i provës është menduar për
klientët të vlerësojnë situatën në shërbim, dhe pastaj të vendosin nëse përdoruesi
dëshiron të pajtohet në shërbim apo jo.

Shpejtësi të tilla të dobëta në versionin e provës
serverat nuk duket se i bëjnë shumë mirë shërbimit kur bëhet fjalë për motivimin
përdoruesi për tu pajtuar me produktin.

Ne e bëmë testin e shpejtësisë në disa serverë të tjerë
edhe në rrjet. Doli që serveri automatik i klientit
përzgjedhja nuk funksionoi si duhet.

Ne kemi marrë disa shpejtësi më të larta, por ato
ende nuk ishin mbresëlënëse fare. Ne morëm 5.91%, 14.94% dhe 25.25% të
Shkalla fillestare në Hong Kong, Suedi dhe serverat e SH.B.A..

Shpejtësia në shërbim është e pasaktë, dhe ofruesi i shërbimit do të ketë një
kohë e vështirë duke i bindur përdoruesit të zgjedhin SumRando me shpejtësi të tilla.

siguri

Ne përmendëm në fillim të rishikimit
se privatësia, shpejtësia dhe siguria do të ishin pjesët thelbësore të këtij shqyrtimi. Vëzhguam të kënaqshme
intimitet dhe shpejtësi të dobët deri tani.

Pra, nuk do të jetë e gabuar të themi se kjo
Seksioni do të përcaktojë nëse shërbimi është i dobët apo është i mirë me disa
anomali.

Ne nuk mendojmë se ka ndonjë nevojë për të
theksoni rëndësinë e sigurisë në një shërbim VPN.

Duhet të dini gjithashtu se po bëhen mënyra të reja
sajuar çdo ditë për të kompromentuar të dhënat e individëve dhe organizatave. Kjo kërkon një nevojë për forcë të sigurisë
masat nga ofruesit e shërbimeve.

SumRando siguron Kriptimi AES 128-bit për sigurimin e të dhënave. Shumica e shërbimeve VPN
punësoni encryption AES 256-bit, që është më së shumti
encryption fuqishëm në dispozicion dhe praktikisht
i padepërtueshëm.

Krahasimi i drejtpërdrejtë i SumRando me të tillë
shërbimet mund ta bëjnë atë të duket më e dobët në departamentin e enkriptimit. Por, AES
Kriptimi me 128 bit nuk është gjithashtu shaka, dhe është gjithashtu afër pamundur ta deshifroni atë
duke përdorur forcë brutale.

Ne gjithmonë preferojmë AES 128-bit mbi AES
256-bit, dhe arsyeja është se encryption 128-bit është i lehtë dhe i shpejtë. Përdor aftësi më pak llogaritëse të
pajisje, dhe për këtë arsye ju merrni performancë më të mirë kur përdorni këtë encryption.

Për disa njerëz, kjo shpejtësi shtesë mund të duket
si një pazar për siguri më të dobët, por nuk është aspak rasti. AES 128-bit
është një kriptim i sigurt sa duhet, dhe më shpejt se 256-bit encryption gjithashtu.

Për protokollin, SumRando siguron vetëm një
opsion në formën e OpenVPN. Shtë protokolli më i mirë i disponueshëm për t’u përdorur në
Shërbime VPN dhe ka ekuacionin optimal të shpejtësisë dhe sigurisë.

Sidoqoftë, është gjithmonë më mirë të keni më shumë
opsione. Ofruesi i shërbimit duhet të sigurojë më shumë mundësi protokollesh për përdoruesit.

Kriptimi dhe protokolli në
shërbimi janë ndër masat më të mira
në dispozicion, por duket se ka mungesë
të veçorive shtesë të sigurisë në shërbim.

Ne nuk gjetëm asnjë gjurmë të një ndërprerës vrasjeje
klientit, dhe kurioziteti ynë për të ditur nëse
klienti e ka këtë veçori apo jo, çoi në një farë mënyre në fshirjen e llogarisë sonë të përdoruesit
në shërbim.

Do të merrni gjithçka për këtë qesharake dhe
histori e çuditshme më vonë në pjesën e përkrahjes së klientit të rishikimit.

Gjithashtu nuk përmendet rrjedhje e IP
mbrojtja dhe mbrojtja e rrjedhjes DNS në klient ose në faqen e internetit. Testet e rrjedhjes
konfirmoi që shërbimit i mungon mbrojtja e rrjedhjes IP, si dhe rrjedhja e DNS
mbrojtje.

Gjithçka po shkonte mirë në këtë pjesë
derisa zbuluam se nuk ka veçori të shtuara të sigurisë në shërbim
përveç kriptimit dhe protokollit.

Gjithmonë do të ketë një presion në forca të blinduara
derisa ofruesi i shërbimit të marrë të gjitha tiparet e nevojshme të sigurisë në
klient.

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja

Klientët duhet të sigurojnë një
platformë te përdoruesi për t’u lidhur me VPN dhe për të kaluar në mes të serverëve.
Sidoqoftë, ofruesit e shërbimeve përdorin klientin për të përmirësuar shërbimin gjithashtu.

Ata ofrojnë
shumë funksionale
opsione
te përdoruesi i cili i shton përvojën e përdoruesit. Shërbimi
ofruesit shtojnë shumë opsione të personalizueshme, si dhe në mënyrë që përdoruesi të mund të formësojë
klienti sipas qëllimit dhe preferencës së tij / saj.

Pastaj ka disa ofrues të shërbimeve që
nuk dua të shqetësojë shpenzimin e burimeve për një klient dhe të përdorë tashmë
GUI të disponueshëm të protokolleve të ndryshme. Disa nga këto shërbime madje arrijnë të qëndrojnë
në det për shkak të performancës superiore.

Sidoqoftë, prodhuesit e SumRando nuk bien
në njërën prej kategorive të përmendura më lart. Ata ofruan një klient, por pa asnjë funksionalitet :(.

E tëra çfarë bën është që i lejon përdoruesit të
kaloni midis serverëve dhe lidheni me rrjetin.

Ekziston një ikonë e cilësimeve në klient
pse. Ju madje mund të klikoni mbi të, dhe ekziston një opsion personalizimi në të
gjithashtu. Ai lejon përdoruesin të heqë flamurin e shëmtuar dhe të padobishëm nga lart
të ekranit.

Ky banderolë vjen me klientin, dhe atë
është krejtësisht e padobishme. Mund të ndryshojë
ngjyra për t’ju thënë nëse jeni i lidhur me të
VPN apo jo. Por pop-up-et e bezdisshme
në anën e ekranit bëjnë edhe të njëjtën punë.

Këto pop-ups
janë gjithashtu një dhuratë nga ofruesi i shërbimit.

Ndërfaqja e përdoruesit ishte më shumë një bezdi
në vend se të jetë një mjet i dobishëm i cili do të bëjë përvojën e tërë
duke u lidhur me VPN më të këndshme.

Ka aq shumë sa mund të bëhet për të përmirësuar ndërfaqen e përdoruesit dhe për ta bërë atë
pak i dobishëm për klientët.

Platformat dhe Pajisjet

Mbështetja e platformës nuk është emocionuese si
mirë. Mund ta shkarkoni klientin vetëm për pajisjet Windows dhe Android.

Shërbimi nuk mund të përdoret në asnjë platformë tjetër. Kështu që, të gjithë ju me shkëlqim, me shkëlqim të çmuar
pajisjet me një mollë të pakët në pjesën e prapme të tyre, nuk janë të denjë për këtë
shërbim.

E njëjta gjë vlen edhe për TV Smart, tastierë për lojëra,
ruterat, etj.

Ne nuk jemi të sigurt nëse ofruesi i shërbimit
realizon se cila pjesë e tregut ka mbetur e pashfrytëzuar kur është klienti
në dispozicion vetëm për Windows dhe Android
pajisje.

Ndihma për klientët

Ne pyetëm për “Kill Switch” dhe ata na mbyllën llogarinë!

Kjo do të jetë interesante!

Ekzistojnë dy mënyra të mbështetjes së klientit
nga SumRando. Së pari është seksioni i mbështetjes në faqen e internetit. Ai përfshin FAQ
seksionin, deklaratat e politikave dhe pothuajse gjithçka në faqen e internetit.

Varet nga përdoruesi se sa
informacioni që ai / ajo mund të nxjerrë nga faqja e internetit.

Mënyra tjetër është të lini një mesazh te
ato. Ju prisni të merrni një zgjidhje të duhur për problemin ose një të përshtatshme
përgjigje në pyetje.

Ne gjithashtu donim të dinim nëse ekziston një
ndërprerës i integruar i vrasjes ose jo i klientit. Ne menduam se do të ishte e përshtatshme për të
pyeteni atë direkt nga shërbimi. Ne lamë një mesazh duke pyetur për të njëjtën gjë.

Ju nuk do të besoni atë që kemi marrë në
përgjigjeni. Përfaqësuesi i ndihmës na dërgoi një postë ku thuhej,

“Salut Jay,

Faleminderit për arritjen dhe përdorimin e SumRando. Siç kërkohet, unë kam shkuar përpara dhe anulova llogarinë tuaj. Na vjen keq për të parë që ju shkoni dhe do të vlerësojmë çdo reagim ose koment që jeni të gatshëm të ndani.

Të fala,

Prithiva

Mbështetja SumRando ”

Këta njerëz anuluan llogarinë tonë. Ne menduam se kjo është mizore.

E gjithë përvoja ishte aq e bezdisshme dhe
zhgënjyese që as nuk shqetësoheshim
për t’iu rikthyer atyre. Në favor të tyre,
kjo mund të kishte qenë e gjitha e madhe
kuptim.

Por ne besojmë se mbështetja
përfaqësuesi ishte aq i pavëmendshëm për atë që është një ndërrues vrasës sa që ai / ajo përfundoi
duke fshirë llogarinë tonë.

Sido që të jetë arsyeja, një lloj i tillë
shërbimi është thjesht e papranueshme.

përfundim

Ne mendojmë se ju tashmë e dini tonë
aktgjykimi i formës së prerë
në shërbim.

E vetmja gjë pozitive për këtë është ajo është pa kosto me të dhëna të kufizuara
transferimi dhe përdorimi anonim.

Intimiteti dukej i kënaqshëm, por ofruesi i shërbimit la disa gjëra
pa mbikëqyrje siç është adresa IP.

Mungesa e karakteristikave shtesë të sigurisë,
rrjeti i vogël i serverëve dhe shpejtësitë e ngadalta janë të vështira
per te injoruar.

Sidoqoftë, seksione të tilla si intimiteti dhe siguria
mund të kujdeset vetëm me disa përpjekje nga ofruesi i shërbimit.