Shqyrtimi i VPN.ac

rekuizitë


  • Protokollet e shumëfishta: Përdoruesi merr shumë mundësi për protokolle. Shërbimi vjen me protokollet OpenVPN, IPSec, IKEv2 mbi IPSec, L2tp mbi IPSec dhe PPTP. Disponueshmëria e porteve të shumta së bashku me këto protokolle i shërben përdoruesit me një bollëk opsionesh.
  • Kriptimi i fortë: Të dhënat sigurohen me kriptim 256-bit, dhe është kriptimi më i sigurt në dispozicion. Pra, përdoruesit nuk duhet të kenë shqetësime në këtë departament.
  • Double Hop: isshtë një tipar shumë VPN i disponueshëm në shërbim. Përdoruesi mund të zgjedhë njërën prej lidhjeve të disponueshme të serverit VPN të dyfishtë. Këto lidhje të dyfishta të serverit VPN rrisin sigurinë e VPN me dy herë.
  • Servers të Optimizuar të Kinës: Ka serverë të dedikuar për përdoruesit që jetojnë në Kinë dhe vendet e tjera kufizuese VPN. Përdoruesit që jetojnë në vende të tilla mund të lidhen me një nga këta serverë dhe të anashkalojnë muret e zjarrit të instaluar në rajon.
  • Mbrojtja e rrjedhjeve DNS: Ata kanë serverët e tyre DNS dhe asnjë palë e tretë nuk është e përfshirë. Për më tepër, ata gjenerojnë shumë pyetje të rastësishme të DNS dhe i përmbytin me pyetjet origjinale DNS të klientëve, në mënyrë që të jetë e pamundur që një palë e tretë të përgjojë zgjidhjet e tyre DNS.
  • Internet Kill Switch: isshtë një nga tiparet e zakonshme por shumë të rëndësishme të shërbimeve VPN këto ditë. Një ndërrues i vrasjes në internet automatikisht do të ndalojë të gjithë trafikun e internetit nëse lidhja VPN bie në mënyrë që asnjë nga të dhënat e përdoruesit të mos arrijë në internet pa sigurinë e VPN.
  • Mbështetja e Përgjegjshme e Konsumatorëve: Edhe pse ata nuk kanë një strukturë bisede live, sistemi i mbështetjes së klientit është i shpejtë dhe efikas. Mund të presësh përgjigje të shpejta dhe koncize nga shërbimi.

Cons

  • Logging: Shërbimi nuk është një shërbim 100% pa log. Disa nga informacionet siç janë adresa IP e përdoruesit, pullat e kohës, përdorimi i vëllimit etj. Ruhen për të paktën një ditë.  
  • Pa mbështetje IPv6: Shërbimi nuk e mbështet IPv6, dhe kjo gjithmonë mund të çojë në rrjedhje të IP. Sidoqoftë, opsioni për të çaktivizuar IPv6 në pajisje ndizet si parazgjedhur në klient.
  • Jo Renditja e serverëve: Edhe pse shërbimi ka disa serverë të veçantë për ndarjen e skedarëve P2P, ata nuk kanë krijuar një kategori të veçantë serverash për të. Ata nuk kanë përfshirë ndonjë server të dedikuar për transmetim gjithashtu.

Përmbledhje

UI kur lidhet & Disconnected

VPN.ac është një produkt nga Netsec Interactive
Solutions SRL, e cila është e vendosur në vendin e Evropës juglindore të Rumanisë.

Produkti duket se i ka të gjitha
përbërësit thelbësorë të nevojshëm për një shërbim të mirë VPN. Protokollet dhe
kriptimi i disponueshëm në shërbim është i krahasueshëm me shërbimet kryesore VPN
atje jashte.

Ata gjithashtu pretendojnë se kanë siguri shtesë
karakteristika në shërbim që e bëjnë atë të dalë nga pjesa tjetër e turmës VPN.
Nëse do t’i besojmë fjalëve të tyre, atëherë ky është gjithashtu një shërbim shumë i shpejtë.

Përmendet edhe disa emocionuese
karakteristika të tilla si serverat me dy hop dhe Kina të optimizuar. Do të jetë interesante
për të parë sesa funksionalitet i shtohen këto veçori produktit.

Politika e privatësisë gjithashtu do të pësojë disa
analiza e ashpër, dhe ne do t’ju tregojmë nëse kompania ka qenë në gjendje të marrë
avantazhi i juridiksionit të Rumanisë.

Deri në fund të këtij shqyrtimi, ju do të jeni në gjendje
për të gjykuar më mirë në lidhje me performancën dhe besueshmërinë e produktit,
dhe gjithashtu do të keni pak më shumë njohuri për disa nga aspektet e përgjithshme
e një VPN e cila mund të bëjë ose prishë një marrëveshje për një klient të mundshëm.

Hop dyfishtë

Doublehot AKA Double VPN!

Kjo është veçoria VPN e dyfishtë e
produkt. Karakteristika nuk është aspak e re, dhe shumë shërbime VPN ofrojnë të tilla
tipare nën emra dhe atribute të ndryshme.

Ajo që bën është që i lejon përdoruesit të
drejtojë trafikun e tij / saj përmes dy serverëve VPN. Sidoqoftë, përdoruesi nuk mund
zgjidhni cilindo nga dy serverat VPN, por duhet të zgjedh njërin prej tyre
kombinime të disponueshme të serverëve VPN.

Por avantazhi i këtyre zakonit
kombinimet janë se pasi ato janë zgjedhur nga ofruesi i VPN, ata
duhet të jenë serverët më të përshtatshëm për një lidhje të tillë dhe përdoruesi mund të jetë më mirë
performanca formojnë këto kombinime.

Avantazhi aktual i një hop të dyfishtë është
që dyfishon të gjitha aspektet e sigurisë së një shërbimi VPN. Një e qartë
zbritja është në shpejtësinë pasi ka kriptim shtesë dhe deshifrime
përfshirë.

Ne kemi marrë 56% të shpejtësisë origjinale në
serveri multihop Kanada-Gjermani, dhe duke marrë parasysh faktin se trafiku
po kalohet përmes dy serverave VPN, shpejtësia është e kënaqshme.

Servers

Opsionet e serverit Brenda UI

Serverat përbëjnë rrjetin e
Shërbimi VPN, dhe nuk mund të ketë parametër më të mirë se këto shërben për të gjykuar a
Rrjeti VPN.

Por nuk është vetëm numri i serverëve ose
numri i lokacioneve të serverëve që kanë një lidhje të drejtpërdrejtë me më mirë
performanca e një shërbimi VPN.

Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh gjerësinë e bandës
në dispozicion në secilin server, sa të shpërndarë janë vendet e serverit, sa
serverat e dedikuar janë atje, nëse serverët mbështesin IPv6 ose jo, dhe shumë
faktorë të tjerë të tillë.

VPN.ac ka serverë në më shumë se 20
vendet në kohën e këtij shqyrtimi. Këto vende të serverëve janë në
Rajoni Azi-Paqësori, kontinentet Amerikane dhe Evropa.

Shumica e serverëve janë në Evropë dhe
America. Përdoruesit në vendet e Azisë Paqësorit gjithashtu mund të presin disa prej tyre
serverat afër.

Por përdoruesit në pjesën tjetër të rajoneve
nuk duhet të presim ndonjë server në afërsi. Afërsia me serverin
ka një rol të rëndësishëm për të luajtur në shpejtësinë pasi të vendoset lidhja.

Lista e serverëve përmban disa Kinë
serverë të optimizuar gjithashtu. Këta serverë janë për njerëzit që jetojnë në Kinë ose
në vendet e tjera të tilla ku VPN është i kufizuar.

Mjerisht (dhe për fat të mirë), ne nuk ishim
në gjendje të provojmë funksionalitetin e këtyre serverëve pasi nuk kemi ndonjë të njohur
në çdo vend të tillë.

Por teorikisht, shërbimi duhet të jetë
në gjendje të anashkalojë muret e zjarrit siç janë “Mur i zjarrit të madh të Kinës” dhe
shpërfytyroni trafikun VPN si trafik normal në internet.

Lista e serverëve përmban gjithashtu P2P
serverë të optimizuar. Por nuk ka asnjë mundësi për të renditur këta serverë të optimizuar
veçmas, dhe përdoruesi duhet t’i gjejë ato në listën e serverave për
rajone të ndryshme.

Renditja e serverit tek klienti është vetëm
rajoni specifik, dhe nevoja për mundësi më të mirë klasifikimi ndjehet gjithmonë ndërsa
duke përdorur shërbimin.

Përveç serverëve P2P, ata mundën
kanë shtuar edhe një server të dedikuar për transmetim dhe lojëra për përdoruesit. i tillë
opsionet i bëjnë përdoruesit të zgjedhin serverat optimale për detyrat e tyre të dëshiruara, dhe
shërbimi VPN gjithashtu ka më shumë të ngjarë të performojë më mirë në kushte të tilla.

Opsioni automatik i zgjedhjes së serverit është
gjithashtu nuk disponohet për klientin. Përdoruesi duhet të gjejë manualisht dhe pastaj
lidheni me serverin më të afërt në dispozicion. Shtimi i lidhjes inteligjente ose
opsioni i lidhjes automatike do të kishte eliminuar të gjitha këto hapa.

Vlen të përmendet gjithashtu se
shërbimi përdor serverët e vet DNS dhe nuk ka asnjë palë të tretë të përfshirë. ata
gjithashtu kanë prezantuar masa të caktuara për të parandaluar monitorimin e këtyre DNS
servers.

Ne do të diskutojmë për këto masa në
Seksioni “siguri”.

Politika e privatësisë

Kompania është nën Rumaninë
juridiksioni. Rumania nuk është ndër vendet me 14 sy dhe ligjet lokale
ndihmë për ruajtjen e intimitetit të individit.

Kompania është transparente me privatësinë e saj
politika, dhe ata e kanë diskutuar atë në detaje për përdoruesit. Ne kaluam
politika e tyre e intimitetit, dhe këtu janë disa prej derivateve prej saj.

Ata nuk monitorojnë asnjë nga përdoruesit
aktiviteti brenda tunelit siç janë faqet e internetit të vizituara dhe rrjedha e të dhënave
përmes tunelit. Por ata regjistrojnë disa informacione, të cilat ne mendojmë se janë më shumë
sesa duhet.

Ata pretendojnë të ruajnë këtë informacion për një
ditë për qëllime sigurie dhe statistikore. Ne nuk jemi në gjendje ta kuptojmë se si
a do t’i mbajnë ata përdoruesit të sigurt duke ruajtur informacionin e tyre personal, madje
megjithëse është vetëm për një ditë.

Informacioni i mbledhur përfshin,
adresa IP origjinale e përdoruesit, pullat e kohës, kohëzgjatja e sesionit dhe vëllimi i
rrjedha e trafikut. Regjistrat e pagesave dhe adresat e postës elektronike janë gjithashtu të ruajtura, por
këto janë thelbësore për të ofruar shërbime për përdoruesit.

Ne mendojmë se ata duhet të dalin me të
mënyra në mënyrë që ata të mos kenë nevojë për të ruajtur të gjithë këtë informacion personal të
përdoruesi ndërsa ai / ajo përdor shërbimin.

Ata nuk kanë instaluar ndonjë gjurmues
në uebfaqen e tyre dhe nuk përdorni asnjë shërbim të analitikës në faqen e tyre të internetit fare.

Ne ishim goxha të lumtur nga ky informacion
derisa ne morëm vesh që ata ruajnë adresën IP të vizitorëve në
website. Ne pyesim se cili është përfitimi i mos pasur ndonjë ndjekës të palëve të treta
nëse do të ruajnë vetë IP-në e përdoruesit.

Në fund, kupton se ka
mjaft shumë të dhëna që regjistrohen në shërbim dhe në faqen e internetit të cilat mund të ishin
shmanget. Politika e privatësisë është transparente, por jo miqësore për përdoruesit.

Ata duhet të kuptojnë se përdoruesit
gravitojnë drejt shërbimeve VPN për shkak të ruajtjes së të dhënave nga ISP-të
dhe faqet e internetit që vizitojnë. Edhe nëse mbajtja e të dhënave është për një ditë, ajo rreh
qëllimi i përdoruesit që ka shërbimin e veçantë.

Analiza e kohës së lidhjes

Gjyqi Nr. Koha e marrë për të vendosur një lidhje (sekonda)
Avg. Koha në sekonda5.84
18.33
27.26
34.58
44.73
54.72
64.7
74.35
85.96
94.48
109.37

Ashtu si marrin shërbime të ndryshme VPN
kohë shumë të ndryshme për t’u lidhur me rrjetin, në një mënyrë të ngjashme, përdoruesit
gjithashtu kanë nivele të ndryshme të tolerancës kur është fjala për të pritur ndërsa VPN
klienti lidhet me rrjetin.

Kjo pjesë e veçantë i është kushtuar
përdorues të tillë intolerantë. Ne kemi bërë analizën e kohës së lidhjes për OpenVPN
protokoll pasi është zgjedhja e preferuar e shumicës së përdoruesve.

Koha mesatare e lidhjes pak më poshtë
gjashtë sekonda tregon që klienti është i shpejtë, por nuk është më i shpejtë
një. Ne kemi hasur në shërbime VPN
me kohëzgjatje lidhjeje rreth 3 sekonda.

Sidoqoftë, ne nuk do t’ua heqim formularin e kredisë
VPN.ac pasi ato i sigurojnë përdoruesit një klient të shpejtë të mjaftueshëm.

Testi i Shpejtësisë

Shpejtësia para dhe pas lidhjes

Kjo është pjesa që ka VPN më të mirë
produkte në pozicionet ku janë aktualisht. Shpejtësia është e madhe
shqetësim për përdoruesit këto ditë pasi dëshirojnë të shfrytëzojnë maksimumin e tyre
lidhje interneti me shpejtësi të lartë.

Nuk ka mundësi automatike të zgjedhjes së serverit
mbi klientin. Pra, ne u lidhëm me serverin më të afërt gjeografikisht për tonë
vend.

Ishte një surprizë e këndshme për të parë
ruajtja e 86.38% e shpejtësisë origjinale.

Kjo konsiderohet shpejt në të gjithë librat e
bota VPN. Rasti ishte i ngjashëm edhe për shumë serverë të tjerë.
shërbimi ishte në gjendje të siguronte internet me shpejtësi të lartë në mënyrë të vazhdueshme, dhe ishte një
udhëtim i qetë çdo herë.

Serverat multihop gjithashtu dhanë kënaqësi
rezulton me shpejtësi rreth 60% të shpejtësisë fillestare në shumicën e rasteve.

Nuk mund të ketë ankesa kur bëhet fjalë
shpejtësia në shërbim.

siguri

Siguria është gjithmonë një pjesë për VPN
shërbime ku ata shkojnë në përkulje dhe vitrinë mbi masat kryesore të sigurisë
në dispozicion në shërbim.

Sidoqoftë, ne nuk na intereson shumë
duke parë armët e mëdha si kriptimi dhe protokollet, por ato të vogla
faktorë të tillë mbrojtje rrjedhje DNS, e cila më vonë mund të provojë të jetë thembra e Akilit.

Por nuk është një vlerësim i duhur nëse i madh
armët nuk merren në konsideratë.

Të dhënat e përdoruesit mbrohen me AES
Kriptimi 256-bit. Ky është një kriptim i shkallës ushtarake, dhe më i miri
në dispozicion. Përdoruesit mund të sigurohen se është afër e pamundur për këdo
për të nxjerrë të dhëna nga ky lloj kriptimi.

Kur bëhet fjalë për protokollet, përdoruesit kanë
janë pajisur me mundësi të shumta. Ekzistojnë katër protokolle për përdoruesit
zgjidhni, d.m.th., OpenVPN, IPsec (IKEv2, L2TP) dhe PPTP.

Protokolli OpenVPN është zakonisht
Protokolli i preferuar i shumicës së përdoruesve, dhe ne gjithashtu pajtohemi me ta.

Por nëse dëshironi pak më shpejt internet
shpejton atëherë ju mund të shkoni me protokollin L2TP, i cili është protokolli më i shpejtë në
shërbim sipas ofruesit.

Kriptimi dhe protokollet në dispozicion
në shërbim janë të krahasueshme me shumicën e ofruesve të shërbimeve kryesore VPN, dhe
ata kanë shkuar disa hapa më larg se disa nga ofruesit kryesorë të VPN nga
lejimi i katër protokolleve të ndryshme në rrjet.

Përdoruesi nuk ka nevojë të shqetësohet për DNS
rrjedhjet gjithashtu. Ata kanë serverët e tyre DNS dhe nuk ka asnjë palë të tretë
të përfshira e cila është gjithmonë një lajm i mirë.

Ato nuk bëhen me marrjen e DNS private
shërben vetëm Për të shmangur monitorimin e trafikut të zgjidhësve të tyre DNS,
ato gjenerojnë shumë pyetje të DNS me ritme shumë të larta nga fushat ekzistuese
cdo dite.

Këto pyetje të krijuara rastësisht janë të përziera
me pyetjet e përdoruesve të tyre, dhe kjo e bën shumë më të vështirë përputhjen e tyre
pyetjet DNS të përdoruesit nga serverët rrënjë tek një nga pyetja DNS dërguar nga
serverat privatë.

Nuk janë shumë ofruesit e VPN që e vendosin këtë
shumë përpjekje në fusha të tilla, dhe VPN.ac ka marrë respektin dhe vlerësimin tonë për të
duke marrë akuzën.

Sidoqoftë, shërbimi nuk mbështet IPv6
në kohën e rishikimit, dhe ne dëshirojmë që ata të bënë pas një përgjithësie kaq të fortë
siguria në produkt.

Por ata kanë siguruar një ‘Bllok IPv6’
ndizni klientin i cili zvogëlon rrezikun e një rrjedhje IP në një masë të madhe.

Një shtresë tjetër e sigurisë e cila është përgjithësisht
i pranishëm në shërbimet VPN këto ditë është ndërrimi i internet kill. Ata kane
gjithashtu siguroi një ndërprerës të vrasjes në internet për klientin.

Ai ndalon të gjithë trafikun e internetit në rast
lidhja VPN bie, dhe kështu mbron të dhënat e përdoruesit nga dalja jashtë
në internet pa sigurinë e një VPN.

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja

Ndërfaqja e përdoruesit të një shërbimi ka
roli i informimit të përdoruesit për të gjitha funksionet e shërbimit. Një përdorues
ndërfaqja duhet të jetë e tillë që përdoruesi të jetë në gjendje të lundrojë përmes tij
intuitivisht pa shumë ndihmë nga jashtë.

Mënyra në të cilën janë të gjitha opsionet
catered për përdoruesit gjithashtu bën shumë ndryshime. Shumë skedarë, dhe
ndërfaqja e përdoruesit duket e mbushur me njerëz dhe konfuz. Vetëm disa skeda, dhe përdoruesi ndjehet
që shërbimi nuk ka shumë për të ofruar.

Nëse shërbimi është mjaft i mirë, atëherë ai
bëhet shumë e rëndësishme që ajo të ketë një ndërfaqe përdoruesi të balancuar e cila
komplimenton shërbimin.

VPn.ac vjen me një përdorues të bukur
ndërfaqe me mënyrat e ditës dhe natës, dhe përdoruesit mund ta kenë atë të preferuar
mënyrë.

Cilësimet e lidhjes në UI

Dritarja e parë që vijnë përdoruesit
në të gjithë është skeda “Lidhu”. Ajo tregon adresën aktuale IP të përdoruesit
së bashku me vendndodhjen e serverit dhe një ndërprerës të lidhjes.

Serverat janë kategorizuar bazuar në
rajoni vetëm Siç kemi diskutuar më parë, një renditje më funksionale e serverëve do të
e kanë bërë tiparin shumë më të dobishëm.

Përdoruesi gjithashtu mund të ketë protokollet dhe
portet e shfaqura në këtë dritare nëse ai / ajo dëshiron. Këto lloj delikate
opsionet e personalizimit e bëjnë klientin shumë dinamik.

Dritarja tjetër quhet “Preferencat”.
Përdoruesi hyn në kredencialet e hyrjes këtu, dhe pastaj ka disa
opsionet e personalizimit të disponueshme së bashku me opsionin e zgjedhjes së temës.

Opsionet e Protokollit në Vendosjen e Avancuar

Dritarja tjetër dhe më e dobishmja është
‘Avancuar’. Ai paraqet protokollet dhe portet, pavarësisht nga fakti se
përdoruesit e kanë atë në dritaren e parë apo jo.

Dritarja përmban gjithashtu ndryshimin
çelsat për veçori të tilla si opsioni “Kill-switch” dhe “Blloko IPv6”.

Dy dritaret e tjera janë “Lajmet” dhe “Ndihma”
përkatësisht, dhe emrat janë vetë-shpjegues.

Ofruesi VPN ka marrë vetëm llojin e duhur
të ndërfaqes së përdoruesit për produktin. Nuk është shumë komplekse, dhe përdoruesi mund të marrë
duke shkuar që nga fillimi.

Platformat dhe Pajisjet

Platforma të ndryshme të disponueshme

Shërbimi është në dispozicion në të gjitha kryesore
platforma, të cilat janë Windows, MacOS, Android, iOS, Linux dhe ruter.

Aksesueshmëria është mjaft e gjerë si
shumica e pajisjeve funksionojnë në njërën prej platformave të lartpërmendura. Por, ajo
gjithashtu minimale pasi ka shumë platforma të tjera më pak të njohura gjithashtu, dhe të gjitha
pajisjet që përdorin internetin kanë nevojë për një mbulesë VPN.

Ata kanë një udhëzues të instalimit të dhënë
për të gjitha platformat në faqen zyrtare të internetit, dhe nëse përdoruesi dëshiron të përdorë
Mbulesa VPN për mbështetës të tjerë të platformës, atëherë ai / ajo duhet të shfrytëzojë
router.

Shërbimi lejon gjashtë njëkohësisht
lidhje nga një llogari, dhe kjo duhet të jetë e mjaftueshme për të mjaftuar nevojat e
shumica e përdoruesve.

Ndihma për klientët

Kur zbuluam se nuk ka live
mbështetje chat për shërbimin, ne nuk prisnim asgjë tjetër përveç një të ngadaltë dhe të tepërt
Shërbimi i mbështetjes së klientit siç është rasti me shumë produkte VPN.

Por, për habi, mbështetja e klientit
doli të jetë mirë. Nuk është e shpejtë me siguri pasi nuk ka një bisedë live,
dhe sistemi i biletave gjithmonë kërkon ca kohë.

Përdoruesi mund të marrë një përgjigje brenda disa
orë ose mbase të nesërmen. Mbështetja e klientit përbën pritjen nga
duke ardhur me përgjigje të përshtatshme dhe përkatëse.

Ne ishim mjaft të mahnitur nga lloji i
përgjigjet. Ata kanë përmendur që përdoruesit lidhen drejtpërdrejt me teknikët,
dhe ne nuk kemi ndërmend të kundërshtojmë pretendimin e tyre pas llojit të përgjigjeve
ne kemi.

Faqja e FAQ është gjithashtu e pasur me informacion,
dhe përdoruesi mësohet shumë rreth veçorive të produktit përmes kësaj
faqe mbështetëse.

Ata kanë krijuar një klient të shkëlqyeshëm
infrastrukturë mbështetëse, dhe ne vështirë se kemi humbur tiparin e bisedës live gjatë përdorimit
sistemi i tyre për mbështetjen e klientëve.

përfundim

Produkti performoi shumë më mirë sesa ne
pritej që të Shpejtësitë e klientit kur bashkohen me sigurinë
masat në dispozicion të shërbimit, e bëjnë atë një produkt të arritur.

Protokollet e shumëfishta, P2P e optimizuar
serverat, gjenerimi i pyetjeve të rastit DNS nga serveri, klienti i duhur
mbështetje, dhe shumë gjëra të tjera e bëjnë produktin shumë më mirë sesa një
shumë nga konkurrentët e saj.

Sidoqoftë, beteja nuk është fituar ende për të
VPN.ac, dhe ata mund të shtojnë shumë në shërbimin e tyre tashmë të kënaqshëm.

Përfshirja e më shumë protokolleve, të dedikuara
serverat, mbështetja IPv6 janë disa nga karakteristikat që mund të përmirësojnë
funksionalitetin e produktit.

Fushë tjetër kritike mbi të cilën duhet
të punojmë për të fituar besimin e përdoruesit. Ata duhet të vijnë me mënyra për të minimizuar
prerjet e të dhënave në produkt. Kjo gjithashtu nuk është e pamundur për ta
për shkak të juridiksionit.

Do të na e bëjë më të lehtë rekomandimin
këtë produkt për përdoruesit nëse ofruesi VPN mund t’i adresojë këto çështje.