Shqyrtimi i Mburojës së Hotspotit

rekuizitë


  • Shpejtësia: Ky është një shërbim i tillë me shpejtësi të lartë VPN sa nganjëherë është e vështirë të bëhet dallimi midis shpejtësisë para dhe pas lidhjes. Përdoruesit madje nuk ndiejnë ndryshim në shpejtësinë e internetit pasi lidhen me rrjetin VPN.
  • Kriptimi i fortë: Shërbimi vjen me kriptim AES-256-bit. Encshtë kriptimi i shkallës ushtarake dhe më i miri që mund të ofrojë çdo shërbim VPN.
  • Internet Kill-Switch: Klienti ka një ndërprerës të vrasjes në internet. Ndërruesi i vrasjes ndalon automatikisht trafikun e internetit nëse lidhja VPN bie, dhe kështu kursen të dhënat e përdoruesit nga hyrja në internet pa sigurinë e një VPN.
  • Ndihma për klientët: Mbështetja e bisedës është e shkëlqyeshme, dhe të gjitha pyetjet merren me profesionalizëm. Agjentët e mbështetjes së bisedës duken mjaft kompetentë, dhe përdoruesi në përgjithësi merr një përgjigje brenda pak minutash.
  • Serverat: Shërbimi krenohet me rrjetin e serverëve të mëdhenj. Ka më shumë se 2.500 serverë të vendosur në 25 vende të cilat janë në dispozicion të përdoruesve.
  • Mbrojtja e rrjedhjeve IP: Klienti vjen me mbrojtje nga rrjedhja IP. Një rrjedhje në IP mund të komprometojë vendndodhjen e përdoruesit, dhe kjo gjithashtu me saktësinë e pikës.

Cons

  • Juridiksioni i SHBA: Kompania është e bazuar në SH.B.A. SH.B.A. është një nga vendet me 5 sy dhe ligjet lokale nuk janë shumë në favor të privatësisë individuale.
  • Jo Mbrojtja e Rrjedhjes DNS: Nuk ka mbrojtje të rrjedhjes DNS në shërbim. Mund të komprometojë vendndodhjen e përdoruesit, dhe kështu duhet të kujdeset.
  • Mbështetje e kufizuar e platformës: Klienti është i disponueshëm vetëm për platformat e njohura. Përdoruesi as nuk mund të përfitojë nga shërbimi për ruterat. Një mbështetje e tillë minimale e platformës ndalon përdoruesit të marrin një mbulesë VPN në shumë pajisje të tyre.

Përmbledhje

Pasqyrë e shpejtë
Uebfaqe UebfaqeVizitimi
protokolletCatapult Hydra nga Anchor Free
platformatWindows, Mac, iOS, Android, Chrome
jurisdiksionSHBA
prerje-transportim trupashDisa shkrime
encryptionAES 128 deri 256
Lidhjet5 lidhje
Locations28 Vende
Servers2,500 +
Netflix / P2PNë dispozicion Netflix
Opsionet e pagesaveCrdit Card, Paypal, WebMoney, GiroPay
Opsionet e mbështetjesChat Live, Bileta Mbështetëse
Prmimet nga3.49 dollarë në muaj Faturuar për 3 vjet
Garanci45 ditë
Prove falasPo me karakteristika të kufizuara

Hotspot Shield është një shërbim VPN nga
AnchorFree Inc. Kompania ka selinë e saj në Kaliforni dhe operon
nën juridiksionin e United
Shtetet e Amerikës.

Shumica prej nesh janë të vetëdijshëm për faktin se SHBA është një ndër vendet me 5 sy.
vendet anëtare të këtyre grupeve janë të forta
shërbimet e inteligjencës, dhe ata gjithashtu ndajnë shumë nga këto të dhëna të inteligjencës në
midis tyre.

Agjensia e inteligjencës e Sh.B.A-së gjithashtu ka
është gjetur duke spiunuar qytetarët e saj. Intimiteti individual kurrë nuk dukej të ishte një prej tyre
shqetësimet e qeverive në këtë vend, dhe ato kanë sisteme të fuqishme të mbikëqyrjes.

Të gjitha këto fakte nuk e bëjnë atë një ideal
vend për një shërbim VPN. Nuk do të vijë si një surprizë e madhe nëse qeveria
vetë përpiqet të rrezikojë privatësinë e përdoruesve të shërbimit.

HSS kur nuk lidhet

Hotspot Shield nuk është një nga ato VPN
shërbime që vijnë të ngarkuara me karakteristika.
Ajo ka gjithçka që ka për të ofruar një shërbim konvencional VPN.

Ata shifrojnë të dhënat, premtojnë një jo-logs
shërbim, pretendojnë se janë një VPN me shpejtësi të lartë
shërbim, ndihmoni përdoruesin të anashkalojë
kufizime gjeo, dhe të gjitha gjërat e tilla që janë
në përgjithësi pritet nga një shërbim i kënaqshëm VPN.

Në këtë përmbledhje, ne do të testojmë cilësinë e
shërbimin e tyre dhe krahasojeni atë me lojtarët e tjerë të mëdhenj të lojës.
shërbimi ka gjithashtu një protokoll ekskluziv, dhe ne do të përpiqemi të kontrollojmë
efikasiteti gjithashtu.

Do të tregojmë gjithashtu të gjitha anomalitë
dhe mangësitë e shërbimit. Gjithmonë ka aq shumë sa që një shërbim VPN mund
u sigurojmë klientëve të saj, dhe ne do të mbajmë vëmendjen se çfarë është klienti
që mungojnë gjithashtu.

Servers

Opsione të ndryshme të serverit në UI

Serverat janë aty ku interneti i përdoruesit
trafiku drejtohet para se ta lejoni
të arrijë në destinacionin e vet. Pasi trafiku i internetit të kalohet përmes këtyre serverëve, bëhet shumë i ashpër për faqet e internetit
të gjurmosh trafikun gjatë gjithë rrugës prapa
perdoruesi.

Kështu që përdoruesi qëndron anonim në një VPN
rrjet. Sa më shumë serverë të ketë një shërbim VPN, aq më mirë është për përdoruesit si
si dhe shërbimi.

Më shumë serverë lejojnë përdoruesin të përdorë shumë
vendndodhjet si vendndodhja e tij / saj e maskuar dhe ai / ajo mund të anashkalojë shumë prej tyre
gjeo-kufizimet gjithashtu.

Me një të madhe
numri i serverëve, ofruesi nuk duhet të shqetësohet për performancën e dobët sepse
të trafikut të densitetit të lartë të internetit në server.
numri i serverëve tregon gjithashtu popullaritetin e një shërbimi VPN si një
bazë e madhe e përdoruesit do të duhet më shumë serverë.

Ka më shumë se 2500 servera për këtë
Shërbimi VPN. Ne nuk kemi hasur në shumë
shërbime që kanë kaq shumë serverë në rrjetin e tyre. Këta serverë janë shpërndarë në më shumë se 25 vende.

Numri i serverëve si dhe i vendeve
janë më shumë se ato që ofrojnë shumë shërbime VPN. Përdoruesit mund të anashkalojnë pjesën më të madhe të gjeo
kufizime në këtë shërbim pasi që ata kanë marrë serverë në shumë vende.

Vendet janë gjithashtu një përzierje e këndshme e të gjithëve
rajoneve të botës. Ata kanë mbuluar pjesën më të madhe të globit me ato
vendndodhjet e serverëve dhe serverët nuk lokalizohen ose grumbullohen në një të vetme
zonë e cila është rasti me shumë shërbime VPN.

Përveç Afrikës, ata kanë serverë brenda
pjesa tjetër e rajoneve të populluara. aziatik
përdoruesit gjithashtu do të marrin një pjesë të drejtë të serverëve në zonën e tyre, dhe ata mund të mos përballen me çështje të trafikut në këta serverë si ai
ndodh në rrjetet e tjera.

Sidoqoftë, ofruesi i shërbimit duket se ka
humbi shumë hile për të përfituar nga një rrjet kaq i madh serverash. Le të diskutojmë se si ky rrjet mund të ishte përmirësuar.

Para së gjithash, nuk ka të përkushtuar
serverat në rrjet. Serverët e dedikuar janë të përqendruar në nevojat specifike të përdoruesve të tilla si transmetimi, shkëmbimi i skedarëve P2P ose torrrenting, dhe
kumar.

Këta serverë janë vendosur strategjikisht ose kanë specifika të tilla që i ndihmojnë
përdoruesi i kryen këto aktivitete të sakta
me lehtësi.

Por, në mungesë të serverëve të dedikuar,
përdoruesit duhet të vazhdojnë të përshkojnë listën e serverëve për të gjetur atë më së shumti
të përshtatshme për nevojat e tyre.

Klientit gjithashtu i mungon një ‘lidhje e zgjuar’ ose
‘Opsioni i serverit‘ auto-connect ’. Me një veçori të tillë, përdoruesi
automatikisht lidhet me serverin optimale për vendndodhjen e tij / saj.

Serveri “smart-connect” është përgjithësisht
serveri më i afërt për vendndodhjen e përdoruesit, dhe gjithashtu jep shpejtësinë më të shpejtë a
shumica e herave. Përdoruesi në këtë shërbim duhet të lëvizë në listën e
serverat për të gjetur një server të tillë pasi nuk ka mundësi automatike për lidhje.

Një gjë më e pazakontë me listën e serverëve
mbi klientin është që përdoruesi duhet së pari të lidhet me shërbimin VPN dhe
vetëm atëherë lista e serverëve bëhet e dukshme për përdoruesit. Përdoruesi nuk mund të zgjedhë
ose ndryshoni vendndodhjen e serverit përpara se të lidheni
klientit.

Kjo është konfuze, si dhe irrituese për përdoruesit. Përdoruesit duhet të jenë
të pajisur me listën e serverëve përpara se të lidhen me rrjetin, përndryshe
procesi i lidhjes me të preferuarin
vendndodhja e serverit bëhet e panevojshme e gjatë.

Numri i serverëve të disponueshëm duhet të jetë
të mjaftueshme për të siguruar një lidhje të kënaqshme VPN dhe ofruesin e shërbimit
duhet të bëjë të gjitha ndryshimet e nevojshme për të përfituar sa më shumë nga ky server i gjerë
rrjet.

Politika e privatësisë

Ne e përmendëm tashmë se kompania
funksionon nën juridiksionin amerikan. Përmendëm gjithashtu
se është një nga vendet me 5 sy.

Historia tregon gjithashtu se ky vend
nuk i kushton shumë rëndësi
privatësinë individuale pasi dikur janë shpallur fajtorë për spiunimin ndaj qytetarëve të tyre.

Rrjeti i përbashkët i mbikëqyrjes me
Anëtarët e tjerë të vendeve me 5 sy e bëjnë çështjen edhe më keq.

Por le ta lëmë mënjanë këtë juridiksion
lëshoni për një kohë dhe përpiquni të keni një vështrim në të gjitha masat e marra nga
ofruesi i shërbimit për të mbrojtur privatësinë e përdoruesve në rrjet.

Ofruesi i shërbimit pretendon se ata nuk e bëjnë
logoni ndonjë nga aktivitetet e përdoruesit ndërsa janë në internet në rrjetin VPN dhe
duke përdorur shërbimin. Por ka disa informacione që shërbimi i përvetëson dhe
na lejoni të shohim nëse shërbimi ka ndonjë justifikim të vlefshëm për këto të dhëna
koleksion.

Kur fillon aplikimi, shërbimi mbledh informacion
në lidhje me pajisjen e përdoruesit, sistemin operativ, informacionin e rrjetit dhe adresën IP.

Ata pretendojnë se IP është përdorur për të ditur
vendndodhja në nivelin e qytetit të përdoruesit, dhe pjesa tjetër e informacionit përdoret gjithashtu vetëm
për zgjidhjen e problemeve dhe qëllimet e analizave. Ata gjithashtu kanë deklaruar se ata
asnjëherë mos regjistro adresën IP.

Adresa IP është regjistruar edhe një herë kur përdoruesi lidhet me rrjetin VPN.
Këtë herë IP është regjistruar në një
forma e koduar, dhe vetëm për kohëzgjatjen ndërsa seanca është aktive. IP
adresa fshihet pasi përdoruesi
shkëputet nga rrjeti.

Përveç formës së këtyre të dhënave, shërbimi duhet
mbani një procesverbal për transaksionet e bëra
me klientët. Krijimi i një përdoruesi
llogaria është opsionale për shërbimin, dhe përdoruesi nuk ka nevojë të sigurojë emailin e tyre
te ofruesi i shërbimit nëse ai / ajo dëshiron ta bëjë këtë.

Ka disa cookie të përfshira kur
përdoruesi viziton faqen zyrtare të shërbimit. Ata gjithashtu kanë marrë një shërbim të palës së tretë analitike, i cili mbledh disa të dhëna kur përdoruesit vizitojnë uebfaqen e shërbimit.

Por ky është rasti me shumicën e
faqet e internetit, dhe përdoruesi mund të zgjedhë
bllokoni cookies nëse ai / ajo dëshiron.

Ne ndiejmë që shërbimi është përpjekur shumë për të
mbeten transparente në politikën e privatësisë, dhe gjeste të tilla nga shërbimi
ofruesit janë gjithmonë të lavdërueshëm.

Asnjëherë nuk e kemi ndjerë se shërbimi synon të
mbledhin informacionin personal të përdoruesve dhe të gjitha arsyet e tyre për këtë
mbledhja e kufizuar e të dhënave gjithashtu duket e vlefshme për ne.

Sidoqoftë, nuk duhet të harrojmë gjithashtu
shërbimi është i bazuar në SH.B.A., dhe
shanset e ndërhyrjes së qeverisë nuk mund të përjashtohen kurrë.

Analiza e kohës së lidhjes

Gjyqi Nr. Koha për të vendosur një lidhje (sekonda)
Avg. Koha në sekonda2.63
12.24
22.28
33.06
42.3
52.25
62.14
73.67
82.3
93.72
102.34

Siç mund ta tregoni tashmë nga tabela,
klienti merr absolutisht asnjë kohë për të
lidheni në rrjet. Një kohë mesatare e lidhjes prej 2.6 sekondash nuk është një
dukuri e përgjithshme në analizën e kohës së lidhjes.

Nuk ka shumë shërbime që lidhen
në rrjet kaq shpejt, dhe numrin e shërbimeve VPN të cilat kanë një
koha e lidhjes prej më pak se 3 sekondave është
gjithashtu shumë e pakta.

Një fakt tjetër i dukshëm është se
koha e lidhjes mbeti e qëndrueshme gjatë gjithë analizës, dhe ne hasëm
nuk ka surpriza të pakëndshme.

Kjo analizë e kohës së lidhjes është bërë për serverin më të afërt gjeografikisht
vendndodhjen, por ne kemi provuar shpejtësi të ngjashme gjatë lidhjes me serverat e tjerë
gjithashtu.

Servicesshtë shërbimet VPN si kjo që e bën analizën e kohës së lidhjes të duket e humbur
e kohës, por ka shumë rëndësi nëse një shërbim VPN fillon të kalojë moshën
lidheni në rrjet.

Testi i Shpejtësisë

Test i shpejtësisë për opsione të ndryshme të serverit

Ne e dimë që shumë prej jush duhet të kenë qenë me padurim
duke pritur për këtë seksion, dhe disa nga njerëzit e shqetësuar duhet të kenë direkt
u hodh në këtë pjesë. Por ne nuk ju fajësojmë.

Kjo pjesë ka rëndësinë e saj të veçantë si shumica e herëve,
“Shpejtësia është çelësi.” Ky çelës zhbllokon hyrjen në klubin ekskluziv të
VPN-të më të mira në treg.

Të gjithë serverët, veçoritë dhe politikat shkojnë
poshtë ikjes nëse shërbimi nuk është në gjendje të sigurojë internet me shpejtësi të lartë në internet
përdoruesit. Askush nuk e pëlqen një internet të ngadaltë, veçanërisht kur ata kanë paguar për herë të parë
një lidhje interneti me shpejtësi të lartë me ISP-në, dhe më pas lësho edhe disa të tjera
pagesa për ofruesin VPN për të siguruar internetin të sigurt.

Ne e bëmë testin e shpejtësisë për shumë servera
në rrjet, dhe për disa provat e para,
ne nuk ishim në gjendje t’i besonim rezultatet që po shihnim. Nëse flasim vetëm
në lidhje me shpejtësinë, atëherë është praktikisht e njëjtë me dhe pa lidhje me
rrjeti.

Shërbimi ofron shpejtësi të shkëlqyera jo vetëm
edhe për serverat e vendosur nga afër, por edhe për serverat që ndodhen larg. një
dukuri e pazakontë që ka ndodhur gjatë provave të shpejtësisë është se
Serveri më i afërt gjeografikisht doli të jetë ai me shpejtësitë më të ngadalta.

Këtë ia atribuojmë të ndryshme
gjerësia e bandës dhe dendësia e trafikut në serverë të ndryshëm. Sidoqoftë, ne nuk jemi
duke u ankuar pasi shpejtësia ishte e madhe gjithsesi.

Duke folur për
statistikat, serveri më i afërt dha rreth 90% të
shpejtësia origjinale. Të dy serverat e SH.B.A-së dhe Britanisë së Madhe doli me shpejtësi rreth 97% të
normat fillestare. Dhe pastaj serveri francez ishte duke prekur 95%.

Ky është pa asnjë dyshim shërbimi më i shpejtë i VPN që kemi ardhur ndonjëherë
të gjithë. Ka pasur shërbime VPN
e cila dha rreth 97% të shpejtësive fillestare, por ne nuk mbajmë mend asnjë nga
shërbim duke dhënë shpejtësi kaq të mëdha
të gjithë serverët në rrjet.

Por përdoruesi duhet ta pranojë faktin
që protokolli i pronarit i përdorur në këtë shërbim mund të jetë përgjegjës për të
shpejtësi kaq të mëdha, dhe ne do të përpiqemi
vlerëson sigurinë në këtë protokoll në pjesën tjetër.

Ky është thjesht VPN më i mirë
shërbim në lidhje me shpejtësinë, dhe nuk do të ketë
të jetë një detyrë e lehtë për të kapërcyer standardet e përcaktimit nga Hotspot Shield.

siguri

Siguria është një tipar parësor që të gjithë VPN
shërbimet duhet të ekspozojnë. Shërbimet VPN po vijnë me masa të reja sigurie
në mënyrë të rregullt për t’u përmbajtur nga pjesa tjetër e turmës VPN.

Nga ana tjetër, ne jemi gjithashtu dëshmitarë të a
rritja e sulmeve malware dhe përpjekjeve të hackimit. Kriminelët në internet janë gjithashtu
përmirësimin e arsenalit të tyre dhe gjetjen e mënyrave të reja në të dhënat e përdoruesve.

Për të mbajtur përdoruesit
siguria e të dhënave, shërbimet VPN së pari kodojnë të dhënat dhe
pastaj tunelizoni atë përmes protokolleve të sigurta. Shumica e herë një shërbim VPN
siguron ose encryption 128-bit ose 256-bit.

Këto encryptions janë shumë të vështira për t’u goditur,
dhe për këtë arsye sulmuesit tani përqendrohen në zbrazëtirat në protokol
ose rrjeti VPN.

Aktualisht, OpenVPN është më i përdoruri
protokoll, dhe konsiderohet të jetë përzierja më e mirë e sigurisë dhe shpejtësisë.
Ka disa protokolle që gjenden
më shpejt se OpenVPN por jo aq i sigurt.

Sidoqoftë, atje
kanë qenë disa shërbime VPN të cilat nuk i përdorin këto konvencionale ose të preferuara
protokolle, dhe ata ose dalin me
protokolli i tyre
ose të përdorë një protokoll të ri i cili është
supozohet të jetë i avancuar teknologjikisht.

Hotspot Shield është gjithashtu një nga ato
shërbime që preferuan të largoheshin larg
formoni opsionet konvencionale për protokolet. Por le të diskutojmë së pari
kriptimi i ofruar për klientin.

Hotspot Shield kodon të dhënat me
Kriptimi 256-bit. Shtë shkallë ushtarake
kriptimi dhe më i miri në dispozicion. Kriptimi është praktikisht i pamundur
për të goditur me forcë brutale.

Tani nëse flasim për protokollin, trafikun
drejtohet përmes protokollit Catapult Hydra, i cili është një protokoll i pronarit të
AnchorFree.

Ofruesi i shërbimit përmendi që kjo
protokolli përdoret nga disa kompani të sigurisë në internet si McAfee dhe
BitDefender.

Ofruesi i shërbimit gjithashtu pretendon se kjo
protokolli është më i mirë për sa i përket
performanca dhe besueshmëria në krahasim me protokollet e tjera. Tashmë kemi parë shpejtësi shumë të mëdha në shërbim,
dhe prandaj nuk dyshojmë në pretendimin për performancën superiore në protokoll.

Megjithatë, ne nuk jemi të sigurt për këtë
besueshmëria e protokollit. Vetëm koha do të tregojë se sa i sigurt është protokolli Catapult Hydra, dhe ne do të ruajmë vëmendjen
përmirësimet pasuese gjithashtu.

Hotspot Shield ka pasur OpenVPN dhe
IPSec si opsione protokolli në klient, por më pas ato kaluan në Catapult
Hydra për shkak të performancës superiore.

Nëse do të besojmë ofruesin e shërbimit,
atëherë kriptimi nuk modifikohet në protokoll në asnjë mënyrë, dhe ato gjithashtu
punësoni sekretin e përsosur përpara për shërbimin.

Në sekretin e përsosur përpara, çelësi ndryshohet për çdo seancë. Pra, nëse një nga
seanca e përdoruesit komprometohet, atëherë pjesa tjetër e seancave nuk preken nga ajo pasi çelësi është i ndryshëm nga ata.
Në këtë mënyrë, të dhënat e përdoruesit mbeten të sigurta për seancat pasuese.

Duke folur për masa të tjera të sigurisë, Hotspot
Mburojës i mungon mbrojtja e rrjedhjes DNS. kjo
mund të çojë në ekspozimin e vendndodhjes së përdoruesit në shërbim.

Por klienti ka mbrojtje nga rrjedhja IP, dhe
përdoruesit mund të sigurohen që adresa e tyre IP është e sigurt ndërsa janë të lidhur me rrjetin VPN.

Një tipar tjetër i përgjithshëm, por i dobishëm është ndërprerësi i vrasjes në internet. Ajo që bën është se ajo
ndalon trafikun e internetit krejtësisht nëse lidhja VPN bie. Kjo i mban të dhënat e përdoruesit të sigurta duke mos lejuar
ai arrin në internet pa sigurinë e shërbimit VPN.

Përfshirja e një protokolli krejt të ri,
specifikimet e të cilave nuk dihen, bën që të gjykosh masat e sigurisë në
VPN shumë e ndërlikuar. Nuk ka dyshim se ky protokoll rrit performancën
të shërbimit VPN, por ne nuk jemi në gjendje të vendosim gishtin mbi sigurinë
aspektet e saj.

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja

UI – Një vështrim i shpejtë

Përdoruesi bashkëvepron me shërbimin përmes
ndërfaqja e përdoruesit. Prandaj, është me shumë rëndësi që përdoruesit të shërbehen me një intuitiv dhe të lehtë për të lundruar
ndërfaqja e përdoruesit. Ndihmon nëse ndërfaqja e përdoruesit është edhe një pamje e mirë.

Hotspot Shield ka një ndërfaqe të thjeshtë, por funksionale të përdoruesit. Duket e shkëlqyeshme dhe
lejon përdoruesin të ketë sa më shumë kontroll të shërbimit. megjithatë,
ka disa të meta në shërbim, si dhe për të cilat do të diskutojmë në këtë
seksion.

Dritarja e parë vjen me asgjë tjetër veçse një lidhje
butonin, dhe ikona e trefishtë e opsioneve të prishura në këndin e sipërm të majtë. Përdoruesi mund
thjesht shtypni butonin e lidhjes dhe filloni
duke përdorur internetin përmes VPN.

Po në lidhje me opsionet e serverit.
lista e serverëve nuk është e disponueshme në menunë e opsioneve. Kur përdoruesi lidhet me
Rrjeti VPN, vetëm atëherë lista e serverëve bëhet e arritshme.

Suchështje të tilla parëndësishme mund të jenë ndonjëherë
zhgënjyese për përdoruesin. Ofruesi i shërbimit duhet të marrë në konsideratë lëvizjen e
lista e serverëve në ekranin fillestar të klientit.

Ai gjithashtu do të shpëtojë përdoruesin nga
sherr i panevojshëm i lidhjes me rrjetin VPN dy herë për të bërë vetëm një
ndryshimi i serverit.

Dritarja e cila shfaqet pas
lidhja është krijuar, shfaq virtualin
Adresa IP e përdoruesit, vëllimi i të dhënave të ngarkuara dhe të shkarkuara dhe
kohëzgjatja e seancës.

Lista e serverëve është në dispozicion në këtë dritare
vetëm, dhe serverat shfaqen nga
vendndodhjen e vendit. Renditja e serverëve mungon, dhe kështu janë serverët e dedikuar
për aktivitete të ndryshme të tilla si transmetimi dhe shkëmbimi i skedarëve P2P.

Artikulli i parë në menunë e opsioneve është
“Llogari”. Ai informon përdoruesin për pajtimin
statusi dhe data e skadimit së bashku me emrin e llogarisë.

Tjetra vjen “Parametrat”. Ajo ka çelsat e ndërrimit për le rrjedhje të IP
mbrojtje ”dhe switch Ndërprerësi i vrasjes së Internetit’. Ai gjithashtu përmban disa personalizime
opsionet dhe opsioni për të ndryshuar gjuhën.

Cilësimet e përgjithshme në planet premium

Artikujt tjetër të dobishëm në listë është “Ndihmë”.
Përdoruesi mund të marrë informacione për një sërë çështjesh që ai / ajo mund të jetë
përballet në shërbim.

Seksioni i Ndihmës së Llogarisë

Në përgjithësi, ndërfaqja e përdoruesit është shumë e thjeshtë, por mungesa e opsioneve gjithashtu mund të
të mos lihet pas dore. Ofruesi i shërbimit
duhet të përqëndrohet në përfshirjen e opsioneve më të rëndësishme në ndërfaqen e përdoruesit dhe kështu
e bëjnë përdoruesin të ndjehet më shumë në kontrollin e aplikacionit.

Platformat dhe Pajisjet

platformat

Shërbimi është në dispozicion për të gjithë kryesorët
platformat të cilat janë Windows, MacOS, Android, iOS dhe Windows Phone. Përveç
këto platforma, klienti mund të marrë shtesat e shfletuesit për Chrome dhe Firefox
shfletuesit e uebit.

Kjo është gjithçka që ata kanë për të ofruar kur bëhet fjalë për mbështetjen e platformës.
Shërbimi nuk është i disponueshëm edhe për Linux.

Shumica e shërbimeve VPN i sigurojnë përdoruesit
me opsionin për të shkarkuar konfigurimin
skedarë për platformat më pak të njohura dhe pajisjet e tjera që lidhen me
internet.

Nëse shërbimet nuk kanë lehtësira të tilla
për platforma të tjera, atëherë ato janë të paktën të disponueshme për konfigurimin e
routers. Por për fat të keq, Hotspot Shield nuk është në dispozicion edhe për ruterat.

Nëse shërbimi ishte i disponueshëm për ruterat,
atëherë përdoruesi mund ta kishte përdorur atë për të siguruar mbulesën VPN për pjesën tjetër të
pajisje të cilat kanë nevojë për një mbulesë VPN. Dhe kjo është mënyra me të cilën shumë nga VPN
shërbimet përmirësojnë aksesin e produktit të tyre.

Krijuesit e Hotspot Shield duhet
kuptojnë se shumë pajisje personale kanë nevojë për lidhje interneti këto ditë, dhe
përdoruesi dëshiron t’i mbrojë këto pajisje nga elementet e dëmshëm të
internet gjithashtu.

Pra, është më mirë që gjithnjë e më shumë pajisje
mund të lidheni me rrjetin VPN.

Gjendja aktuale e mbështetjes së platformës në
shërbimi nuk është aspak i kënaqshëm, dhe ofruesi i shërbimit duhet të
përfshini më shumë pajisje në listën e mbështetjes.

Ndihma për klientët

Mbështetja e klientit është një tipar thelbësor i
një shërbim i mirë. Një zinxhir është po aq i fortë sa
lidhja e saj më e dobët, dhe shpesh kemi parë që mbështetja e klientit doli të ishte
ajo lidhja më e dobët për shërbimet.

Nëse klienti nuk merr mbështetjen e duhur nga shërbimi, ai / ajo është
ka të ngjarë të largohet nga shërbimi herët a vonë.

Hotspot Shield siguron një bisedë live 24/7
mbështetje për shërbimin. Ne gjithashtu kemi pasur disa pyetje, kështu që ne u përpoqëm për të marrë
përgjigje nga mbështetja e bisedës live.

Ata u përgjigjën shpejt me përgjigje të përshtatshme. Agjentët e ndihmës së klientit
dukej mjaft kompetent dhe ata kishin njohuri të denjë për shërbimin. ne
janë të impresionuar nga cilësia e shërbimit që morëm nga mbështetja e bisedës live.

Shumë shërbime të tjera VPN premtojnë një 24/7
mbështetje chat live, por jo të gjithë ata janë në gjendje
për të ofruar shërbime me cilësi të lartë. Por Hotspot Shield e siguroi këtë
shërbimi i tyre për klientët i bën mirë punët e tij.

Vjen tek faqja mbështetëse e shërbimit
në faqen zyrtare, ajo nuk jep shumë pasqyrë në produkt. Përdoruesi mund të gjejë mbështetjen
faqe e dobishme nëse ai / ajo po përballet me probleme me klientin ose dëshiron të dijë rreth
procesi i instalimit të shërbimit.

Faqja e mbështetjes nuk merret shumë
specifikimet dhe veçoritë e produktit. Në
fakt, është e vështirë të dihet për specifikimet e produktit në
i përgjithshëm.

Sidoqoftë, live aktive dhe informuese
mbështetja e bisedës tejkalon këtë çështje për momentin. Por ata duhet ta bëjnë faqen mbështetëse më informuese dhe të rëndësishme
te perdoruesit.

përfundim

Një gjë që mund të vërehet menjëherë është se kjo është një
ndriçim i shpejtë i shërbimit VPN. Ne kemi vështirë se kemi parë ndonjë shërbim VPN i cili ofroi
shpejtësi të tilla të larta në një rrjet VPN.

Arsyeja për të mund të jetë pronari
Protokolli Catapult Hydra, por gjithashtu duket se është shqetësimi ynë i vetëm për këtë
shërbim gjithashtu. Ne nuk jemi të sigurt për sigurinë në këtë protokoll kur e krahasojmë
me ato më të preferuara siç është protokolli OpenVPN.

Pastaj ka disa çështje të tjera të vogla të tilla
pasi asnjë mbrojtje rrjedhje e DNS, mungesa e
serverë të dedikuar, mungesë karakteristikash shtesë si hop hop, etj.

Sidoqoftë, shifrimi i fortë, mbështetja e shkëlqyeshme e klientit dhe karakteristikat e tilla
pasi Fshehtësia e përkryer përpara meritojnë njohje gjithashtu.

Ofruesi i shërbimit duhet të sigurojë disa
më shumë detaje në lidhje me specifikimet e protokollit në mënyrë që përdoruesit të mund të jenë
i sigurt për sigurinë në protokoll.

Hotspot Shield është një nga shërbimet më të mira VPN,
por ata ende duhet të zgjidhin shumë gjëra për ta bërë produktin më të mirë.
Juridiksioni i vendit me 5 sy është gjithashtu diçka që mund t’i ndjekë ata për një kohë të gjatë
derisa.

Ne ndiejmë që shërbimi vetëm do të përmirësohet
nga këtu, dhe shpresojmë të shohim një version më të fuqishëm dhe efikas të
shërbim në të ardhmen e afërt.