Shqyrtimi i Browsec


rekuizitë

  • Instalim i thjeshtë: isshtë një instalim me një klikim për shtesat, si dhe aplikacionet celular. Klienti është mirë të shkojë menjëherë pas instalimit nëse përdoruesi është regjistruar tashmë në shërbim.
  • Shpejtësitë e shpejta: Shpejtësia për serverin më të shpejtë është aq e mirë sa shpejtësia origjinale në shërbim. Përdoruesit mund të presin një lidhje të shpejtë dhe të besueshme në rrjet.
  • 36 Vendndodhjet e serverëve: Me kaq shumë vendndodhje të serverëve, përdoruesit mund të anashkalojnë shumë kufizimet e gjeo, dhe dendësia e trafikut gjithashtu nuk duhet të shkaktojë ndonjë problem me kaq shumë lokacione të serverëve në vend

Cons

  • Juridiksioni Rus: Juridiksioni dhe ligjet lokale të vendit nuk i inkurajojnë përdoruesit të besojnë në shërbim me informacionin e tyre të ndjeshëm. Politika e paqartë e privatësisë e kompanisë shton shqetësimin e përdoruesit.
  • Regjistrimi i të dhënave: Ofruesi i shërbimit ka përmendur që do të ketë prerje të disa informacioneve personale gjatë përdorimit të shërbimit. Detajet e këtyre të dhënave të mbledhura nuk diskutohen gjë që e lë përdoruesin të pasigurt për produktin.
  • Ndihma për klientët: Shërbimet e klientit nuk janë më të mirat për produktin. Ju mund të duhet të prisni orë të gjata për përgjigjen, dhe pastaj gjithashtu mund të përfundoni me përgjigje të parëndësishme.

Përmbledhje

Lidhja e krijuar! – UI Kur lidhet në Shfletuesin

Browsec LLC është një kompani me qendër në Rusi,
dhe shërbimi i tyre VPN Browsec është përqendruar kryesisht në shtesat e shfletuesit për
Chrome, Firefox dhe Opera. Shërbimi është gjithashtu në dispozicion për celular
aplikacione në Play Store dhe App Store.

Nuk ka shumë informacione rreth
kompani ose produkti në internet, dhe juridiksioni rus shton deri në
konfuzion.

Baza e madhe e përdoruesit të produktit në Chrome
dhe Play Store tregon që produkti po kujdeset për nevojat e
përdoruesit.

Në këtë përmbledhje ne do të përpiqemi të zbulojmë disa
të fakteve të panjohura dhe të padëgjuara për produktin nga e gjithë kjo mjegullimë
rreth produktit.

Ne gjithashtu do të përpiqemi të analizojmë nëse produkti
është me të vërtetë një shërbim VPN ose thjesht një shërbim përfaqësues për të ndryshuar adresën IP dhe nga
kalojnë kufizime të caktuara gjeo.

Servers

Disa opsione të serverit

Të kesh shumë serverë në rrjetin VPN
ka shumë avantazhe gjithashtu. Ai i siguron përdoruesit më shumë mundësi aksesi,
zvogëlon densitetin e trafikut në secilin server dhe ndihmon në anashkalimin e shumë më tepër
kufizimet gjeo gjithashtu.

Numri më i madh i serverëve do të thotë gjithashtu se
përdoruesi ka më shumë të ngjarë të jetë i vendosur afër një serveri, dhe kështu ai / ajo do të marrë
shpejtësi më të mirë edhe pasi të keni lidhur me rrjetin.

Kur bëhet fjalë për Browsec, ata kanë 36
serverat në rrjetin e tyre të cilëve mund të arrihen nga abonimi premium
klientët. Sidoqoftë, këta janë vetëm serverë virtualë nëse përdorni shfletuesin
shtesat dhe mund të ndihmojnë vetëm me maskimin e IP dhe kështu ndihmojnë në anashkalimin
kufizimet gjeo.

Shumica e lokacioneve të serverëve janë në Evropë,
dhe pjesa tjetër janë shpërndarë nëpër Amerikën e Veriut, Azinë dhe Lindjen e Mesme.

Gjerësia e bandës dhe Shpejtësia

Një nga arsyet kryesore për popullaritetin
i Browsec është shpejtësia që i jep përdoruesit pasi të lidhet me
rrjet.

Shpejtësitë në shtesat e shfletuesit janë
lehtë për tu arritur pasi nuk ka të përfshirë kriptimin, dhe ka thjesht maskim
të adresës IP. Përdoruesit mund të provojnë pothuajse të njëjtën shpejtësi përpara dhe
pas lidhjes nëse ato janë duke përdorur shtesat e shfletuesit në desktop.

Nga ana tjetër, shpejtësitë e mëdha të arritura
në aplikacionet celulare të Browsec është shumë mbresëlënëse.

Shpejtësia është e shkëlqyeshme

Ne e bëmë testin e shpejtësisë për VPN celular
shërbim, dhe rezultatet ishin shumë inkurajuese. Ne kemi arritur shpejtësi rreth 95%
të shpejtësive origjinale për serverin më të afërt gjeografikisht.

Shpejtësia është aq e mirë sa shpejtësia fillestare,
dhe përdorimet nuk duhet të përballen me çështje të shpejtësisë ndërsa janë të lidhur me rrjetin.

Shpejtësitë për serverat e lokalizuar larg
ishte po aq mbresëlënëse, dhe përdoruesi mund të shfrytëzojë sa më shumë nga shpejtësia e tij / saj
planin e internetit ndërsa është i lidhur me rrjetin.

Politika e privatësisë

Fitimi i besimit të përdoruesve është përgjithësisht
një nga shqetësimet kryesore të shërbimeve VPN, dhe kjo është arsyeja pse ata përpiqen të bëjnë
ruaj informacionin personal dhe privatësinë e përdoruesit në internet. Shumica
politikat e tyre të intimitetit gjithashtu pasqyrojnë të njëjtën gjë.

Por duket se kemi marrë një përjashtim
në formën e Browsec. Kompania nuk duket e interesuar në mbrojtjen e
të dhënat e përdoruesit fare.

Ata kanë deklaruar se nuk marrin nr
përgjegjësi nëse ndonjë nga të dhënat personale të përdoruesit ka dalë ose keqpërdoret ndërsa
ai / ajo është duke përdorur shërbimin.

Ata mbledhin informacionin personal të përdoruesit
gjithashtu. Ato nuk ishin aspak specifike se çfarë është ky informacion personal.
Të dhënat që mund të regjistrohen mund të jenë gjithçka nga personale e përdoruesit
Adresa IP për aktivitetin e përdoruesit në internet gjatë përdorimit të shërbimit.

Fakti që kompania hyn nën
Juridiksioni rus, nuk ndihmon fare pasi është një komb komunist, dhe
shkëmbimi i informacionit nën një regjim komunist nuk është një nocion i largët
çdo mjet.

Përveç regjistrimit të këtyre të dhënave ndërsa
duke përdorur shërbimin, gjithmonë ka disa mbledhje të të dhënave kur personi
pajtohet në shërbim. Këto të dhëna zakonisht përfshijnë adresën e postës elektronike
të përdoruesit, detajet e transaksionit dhe vendndodhjen e përdoruesit.

Kur personi viziton faqen e internetit të
ofruesi i shërbimit, do të ketë disa shërbime të cookies dhe analitikës së të dhënave
të përfshira që do të ruajnë përsëri disa informacione rreth përdoruesit dhe tij / saj
pajisje.

Të dhënat e mbledhura nga shërbimi i analitikës
mund të mos jenë të dhëna personale dhe në përgjithësi është përmirësimi i shërbimeve që janë
të siguruara duke analizuar sjelljen e klientit.

Sidoqoftë, ka informacion minimal
të dhënat që janë mbledhur në faqen e internetit, dhe përdoruesit duhet të jenë
të kujdesshëm ndërsa shikoni në faqen zyrtare të shërbimit.

Lejet e Aplikacionit

Lejet e kërkuara gjatë instalimit

Në mënyrë që të funksionojë pa probleme, celular
aplikacionet zakonisht kërkojnë disa leje nga përdoruesit përpara
instalim.

Këto leje mund të jenë në lidhje me
përdorimi i rrjetit, qasja në kontakte, lejet për të ndryshuar cilësimet etj
Aplikimet VPN gjithashtu kanë nevojë për disa leje, dhe përdoruesi i jep të gjitha
kërkoi leje për aplikacionin kur ai / ajo e shkarkon atë.

Fakti që vlen të përmendet këtu është se VPN
aplikacionet kanë për qëllim ruajtjen e trafikut të internetit dhe të dhënave të përdoruesit. Për ta bërë atë
aplikacioni do të kërkojë hyrje në të gjithë trafikun dhe të dhënat e internetit të përdoruesit.

Aplikacioni mund të rivarrosë dhe kriptojë të dhënat e përdoruesit
vetëm pasi të keni marrë këto leje.

Sidoqoftë, jo shumë përdorues do të shqetësojnë të bëjnë
i sigurt që shërbimi nuk po rivoton trafikun përmes disa palëve të treta
serverat, të cilët mund të regjistrojnë informacionin personal të përdoruesit.

Përdoruesit nuk mund të fajësohen më shumë
prej tyre nuk kanë njohuri ose ekspertizë për të bërë hetime të tilla.

Por ka pasur raste kur ishte
zbuluan që aplikacionet VPN u gjetën të kënaqura me aktivitete të tilla si shitja e
të dhënat e klientit për palët e treta dhe ndonjëherë edhe injektimi i përdoruesit
pajisje me malware.

Këshillohet që përdoruesit të kërkojnë
më së paku kaloni nëpër lejet e ndryshme që kërkon aplikacioni para se të shkarkohet,
në mënyrë që përdoruesi të ketë informacione mbi rreziqet e përfshira nëse aplikacioni nuk është i mirë
një pas të gjitha.

Browsec kërkon leje për të pasur të plotë
hyrja në rrjet, inspektoni lidhjet në rrjet, kontaktoni qasjen, parandaloni telefonin
nga gjumi etj.

Pasi përdoruesi të sigurojë qasje të plotë në rrjet
te aplikacioni, ofruesi i shërbimit mund të rivotojë të gjithë trafikun e përdoruesit tek
do përmes ndonjë serveri. Por përdoruesit gjithashtu duhet të kuptojnë që është
e pamundur të sigurohet një mbulesë VPN pa dhënë këtë leje.

siguri

Rritja e popullaritetit të VPN
shërbimet tregojnë se përdoruesit janë shumë më të shqetësuar për privatësinë e tyre
dhe siguria në internet këto ditë.

Dhe ata kanë shumë arsye për të aktruar
aq i shqetësuar sa ka kaq shumë grupe dhe individë që janë vazhdimisht
duke u munduar të komprometojnë informacionin personal të përdoruesve për përfitimet e tyre.

VPN-të e lëvizshme nuk kanë reputacionin e
duke qenë ato më të sigurtat. Por, meqenëse ne harxhojmë shumë kohën tonë në këto
pajisjet mobile çdo ditë, është me shumë rëndësi që këto pajisje të kenë disa
mbulesë sigurie kur lidheni me internet.

Zgjatjet e shfletuesit të siguruara nga Browsec
janë të mirë në maskimin e adresave IP, por nuk është ndër mënyrat më të sigurta për tu mbajtur
të dhënat e sigurta kur përdorni shfletuesit e internetit.

Softueri i përgjithshëm VPN bën shumë më mirë
detyrë e ruajtjes së të dhënave të përdoruesit duke pasur encryptions të fuqishëm dhe më të sigurt
protokollet.

Browsec përdor proktrinën HTTPS mbi protokollin TLS
për shtesat e shfletuesit. Shërbimi me prokurë e bën punën e tij shumë mirë, por përdoruesit
nuk duhet të harrojmë që është thjesht një shërbim i përfaqësuesit dhe jo një VPN me të drejta të plota
shërbim.

Gjërat janë merita nëse shikojmë në celular
aplikacionet e Browsec për pajisjet Android dhe iOS.

Ata shifrojnë të dhënat me 256-bit
kriptimi i cili është kodifikimi i shkallës më të lartë që aktualisht është në dispozicion. Përdoruesit
nuk do të jetë në gjendje të marrë asgjë më të mirë për kriptimin e të dhënave.

Kur bëhet fjalë për protokoll, atëherë Browsec
ofron IPSec për aplikacione celulare.

Nuk ka veçori të tjera të sigurisë së shtuar
për të mbrojtur përdoruesit nga malware dhe përmbajtje të tjera me qëllim të keq në internet.

Ata nuk kanë siguruar asnjë adblockers si
mirë, dhe ne pamë disa vlerësime të klientëve që u ankuan shumë për reklamën
metodat e injektimit të përdorura nga Browsec në shërbimin e saj falas.

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja

Ndërfaqja e përdoruesit pasqyron vetëm atë që
produkti duhet të ofrojë, dhe kjo gjithashtu ndodh vetëm nëse ndërfaqja e përdoruesit ka qenë
të dizajnuara në mënyrën e duhur.

Produkti në fjalë nuk ka shumë
funksionalitetin, dhe zgjedhja e vetme e rëndësishme që përdoruesit të bëjnë në klient
është të zgjidhni midis vendndodhjeve të serverit.

Nuk ka mundësi që të ndryshojë
protokoll ose kriptim si ai është i disponueshëm në rast të produkteve VPN në desktop.

Një tipar që mund të jetë i dobishëm për disa prej tyre
përdoruesit janë tipari “Parametrat e mençur” në Browsec.

Me ndihmën e kësaj veçorie, përdoruesi mund
gjithmonë ose aktivizoni VPN për faqet e internetit të zgjedhura ose fikni VPN për
faqet e internetit të zgjedhura ose zgjidhni shumë faqe interneti dhe përdorni vendndodhje të ndryshme serverash
për të gjithë ata.

Parametrat e mençur në UI

Të vetmet opsione të tjera për përdoruesit janë
ndërroni çelsin për të përdorur produktin për lidhje WebRTC dhe për të ndryshuar kohën
zonë sipas serverit të preferuar.

Ndërfaqja e përdoruesit duket se nuk duket
aspak dinamike por që mund t’i atribuohet faktit që produkti nuk ka
mori shumë në dyqan për përdoruesin.

Ata mund ta kishin bërë produktin më të pasur
duke shtuar veçori të tilla si bllokuesit e reklamave dhe bllokuesit e gjurmëve në shtrirje. me
tiparet dhe funksionalitetin aktual, ndërfaqja e përdoruesit nuk mund të kujdesen shumë për të
perdoruesi.

Platformat dhe Pajisjet

Produkti është në dispozicion për Chrome,
Shfletuesit Firefox dhe Opera. Alsoshtë gjithashtu në dispozicion në pajisjet Android dhe iOS.

Produkti është praktikisht i njëjtë për të gjithë
tre shfletues në të cilët është në dispozicion si një shtesë, dhe e njëjta gjë vlen edhe për
aplikacionet mobil gjithashtu.

Përdoruesit mund të përdorin shërbimin në 5 pajisje
në të njëjtën kohë. Sidoqoftë, shtrirja në çdo shfletues është e barabartë me një
pajisje.

Përdoruesit kurrë nuk duhet të përballen me ndonjë problem
ndërsa shkarkoni klientin në njërën prej platformave pasi shëtitni në
parkoni për të shkarkuar aplikacione dhe shtesa të tilla.

Ndihma për klientët

Një mbështetje e mirë për klientët është thelbësore nëse
shërbimi dëshiron të projektojë vetë si një transparent. Transparenca e bën
përdoruesit i besojnë shërbimit dhe shërbimet VPN varen shumë nga besimi i përdoruesit.

Sidoqoftë, nuk kemi parë shumë përpjekje
vijnë si një organizatë transparente nga ky ofrues i shërbimit rus.

Informacioni në lidhje me produktin në
Uebfaqja zyrtare dhe në përshkrimet e produktit, është shumë e paqartë dhe mezi
gërvishtni sipërfaqen nëse dikush dëshiron të dijë më shumë rreth produktit.

Seksioni FAQ kishte vetëm 3 pyetje të cilat
kishte përgjigje me dy rreshta, dhe kjo pasqyron sesa jo informuese seksionin e mbështetjes
ishte.

Ne u përpoqëm të kontaktonim ofruesin e shërbimit në
kërkimi ynë për të ditur më shumë rreth produktit, dhe nuk ishte aspak një udhëtim gëzimi.

Përgjigjet fillestare që morëm nga formulimi
Ekipi për mbështetjen e klientëve pas pritjeve të gjata që zgjaten deri në një ditë të tërë, ishin të paqarta
dhe e parëndësishme për ato që donim të dinim.

Pas disa postimeve dhe shumë më tepër
duke pritur, ne përfundimisht ishim në gjendje të zbulojmë disa informacione rreth produktit.

Ata duhet ta bëjnë shumë faqen e mbështetjes
më informuese. Përshkrimet e produkteve në App Store dhe Play Store duhet gjithashtu
përmbajnë informacione më të rëndësishme në lidhje me produktin sesa disa të paqarta
pretendimet.

Ekipi mbështetës është aktiv në rishikim
Seksioni i Dyqanit Luaj, por është e vështirë të njiheni me detajet teknike
prej tyre.

Shërbimi mund të përmirësojë mbështetjen e klientit
mekanizëm që do t’i ndihmonte ata të fitojnë besimin e gjithnjë thelbësor të përdoruesit.

përfundim

Shërbimet e ofruara nga ofruesi për
shfletuesit dhe aplikacionet mobil janë krejtësisht të ndryshme.

Ndërsa shtrirjet e shfletuesit janë thjesht
shërbim me prokurë, aplikacionet e lëvizshme janë ato që mund të quhet VPN e vërtetë
shërbim.

Nëse e mbajmë këtë mënjanë ndryshe, ka
disa avantazhe dhe disavantazhe të zakonshme për të pasur produktin në të dyja
platformat.

Arritja më e madhe e shërbimit duhet
të jenë shpejtësitë që ajo ofron në shtesat, si dhe në aplikacionet.

Sidoqoftë, prerjet e të dhënave duhet të jenë më të mëdha
shqetësimi i përdoruesve që përdorin cilindo nga shërbimet e Browsec. Ne nuk gjetëm asnjë
arsye për t’i besuar Browsec me të dhënat tona gjatë gjithë procesit të rishikimit.

Përdoruesit duhet të marrin masa paraprake të mjaftueshme për të
të mos transmetojë informacion të ndjeshëm përmes rrjetit.

Produkti gjithashtu nuk ka karakteristika shtesë
siç është bllokimi i reklamave të cilat ofrojnë shumë shërbime të tjera.

Nëse ata punojnë në fitimin e klientit
besimi dhe të bëhet më transparent, do të jetë më e lehtë për ne që ta rekomandojmë
produkt për përdoruesit.