Shkëputni Shqyrtimin

Pros:


 • Ka shumë pak produkte
  të cilat ofrojnë objekt për bllokimin e gjurmuesve së bashku me lidhjen VPN. shqit
  shërbimi është një prej tyre.
 • Shkëputja ka një shtrirje të shfletuesit të cilën mund ta shkarkoni për Chrome dhe
  Firefox. Sidoqoftë, shtrirja e shfletuesit ka vetëm mundësi që lidhen me gjurmuesin
  duke bllokuar, dhe njeriu nuk mund të kriptojë të dhënat përmes tij.
 • Lidhshmëria ka shumë
  precizion i lartë i cili e bën më të lehtë parashikimin se sa kohë do të marrë klienti për krijimin e VPN
  lidhje.
 • Aplikacioni ka më së shumti
  protokoll i sigurt: Protokolli OpenVPN, përmes të cilit mund të kaloni midis TCP dhe
  UDP.
 • Klienti është në dispozicion në pesë
  gjuhë të ndryshme: anglisht, spanjisht, holandisht, portugalisht dhe gjermanisht, të cilat
  ndihmon përdoruesin lokal të kuptojë tiparet në
  një mënyrë më e lehtë.

Cons:

 • Ne u përpoqëm të testonim gjithashtu bllokuesin e gjurmuesit të integruar, por nuk funksionoi pa një shtesë. Kur shtesa nuk u shtua, po tregonte që zero gjurmues janë bllokuar. Pasi të shtuam shtrirjen, klienti po tregonte numrin dhe listën e gjurmuesve të bllokuar nga shtesa. Por klienti nuk është i mjaftueshëm për të bllokuar gjurmuesit.
 • Ata kanë vetëm katër lokacione të serverit për shkak të të cilave shpejtësia e madhe nuk mund të pritet. Distanca midis serverit dhe përdoruesit do të ishte e lartë në shumicën e rasteve. Gjithashtu, raporti i përdoruesit nuk do të ishte i mirë.
 • Nuk ka asnjë Kill Switch të shtuar në aplikacion për shkak të të cilit rrjedhje mund të ndodhë gjatë lidhjes dhe shkëputjes me VPN.
 • Ata nuk kanë serverët e tyre DNS dhe përdorin DNS publike që është një kërcënim për sigurinë.
 • Pricemimi i planit mujor është 11,99 $ i cili është më i lartë se shumë ofrues të tjerë VPN që kanë shërbim më të mirë se ky produkt.
 • Pasi që ekzistojnë vetëm katër serverë tani, nuk kërkohet klasifikim apo filtrim i serverëve. Nuk mund të presim që serverat janë optimizuar P2P ose mund të përdoren për zhbllokimin e kanaleve të transmetimit.
 • Nuk ka tipare që lidhen me lidhjen, sjelljen e aplikacionit ose protokollin për shkak të të cilit përdoruesi nuk mund të bëjë më shumë se disa ndryshime për të përmirësuar aplikacionin sipas kërkesës së tij.
 • Nuk ofrohet asnjë bisedë live, dhe mënyra e vetme për t’i kontaktuar ata është përmes postës elektronike.
 • Kompania ka selinë në Shtetet e Bashkuara e cila është shtëpia e NSA. NSA zhvillon programe vëzhgimi mbi qytetarët e Shteteve të Bashkuara, dhe ato madje mund të marrin të dhënat nga ofruesi i VPN.

Përmbledhje

Pasqyrë e shpejtë
Free TrialFree me Karakteristika të Kufizuara
protokolletOpenVPN, IKEv2, IPsec
platformatWindows, Mac, iOS, Android, Safari, Chrome, Firefox, Opera
jurisdiksionSHBA
prerje-transportim trupashDisa shkrime
encryptionpo
Lidhjet3 pajisje
Servers114+
Opsionet e pagesaveKartat e kreditit
Opsionet e mbështetjesmbështetje emaili
Prmimet nga4.16 dollarë në muaj faturuar çdo vit
GaranciGjykim 7 ditor falas

Disconnect.me filloi udhëtimin e saj në vitin 2011. Fillimisht, ajo filloi me strategjinë e saj inovative që bllokon gjurmuesit.

Në vitin 2014, ata shtuan VPN
teknologji së bashku me bllokuesin. Ata janë një nga disa ofruesit e VPN që
ofroni bllokuesin e gjurmuesit dhe enkriptimin e të dhënave së bashku.

UI e Disconnect.me

Zgjatja e bllokuesit të gjurmuesve të kompanisë
funksionon me efikasitet. Sidoqoftë, për sa i përket
Shërbim VPN, kërkon shumë më tepër shtesa dhe përmirësime.

Këto përmirësime diskutohen si komponentë të cilave u mungon shërbimi i shkyçjes.

Nëse dëshironi të vendosni nëse produkti
është i përshtatshëm për ju apo jo, së pari vetëm
duhet të dini se këtu kemi të bëjmë me dy produkte të ndryshme nën një
çati: Tracker Blocker dhe klienti VPN.

Tani, nëse keni nevojë për një aplikim i cili është
kombinimi i këtyre dy, ky produkt është mbase ai perfekt për ju.
Sidoqoftë, duhet të kaloni në rishikim për të ditur rreth kufizimeve që janë
aplikacioni ka.

Servers

Harta e serverëve dhe vendndodhjet

VETM KATR!

Ky është numri më i vogël i lokacioneve të serverëve që kemi hasur
për çdo shërbim VPN.

Një në Veri
Amerika, dy në Evropë dhe një në Azi.

Nuk ka asnjë informacion të dhënë as mbi klientin dhe as në faqen e internetit
në lidhje me vendndodhjet e serverit. Pra, duhet të kontrolloni adresën IP për të kontrolluar
ku vendoset serveri.

Për serverin aziatik i cili është më i afërti
një nga vendndodhja jonë, ne u lidhëm me të
dhe zbuloi se serveri është i vendosur
në Japoni. Sidoqoftë, shfletuesi po tregonte rezultate për Singaporin.

Kur u lidhëm me tre të tjerët
serverat, shfletuesi po tregonte rezultate për Shtetet e Bashkuara.

Për serverin gjerman, adresa IP ishte
të Gjermanisë, por çështja ishte e ndryshme për serverin evropian. Në fillim
dy-tre prova, serveri evropian po tregonte një adresë IP të një United
Vendndodhja e shteteve. Pas kësaj, ishte
duke treguar adresën IP të Mbretërisë së Bashkuar.

Serveri i Shteteve të Bashkuara po tregonte
adresa IP e pritur.

Sidoqoftë, në
sa i përket serverëve, ne nuk do ta rekomandojmë produktin si distancë për
shumica e përdoruesve do të ishin të lartë, dhe kështu, ajo do të japë shpejtësi të ulët.

Gjithashtu, ai nuk ka as një server të vetëm
në Amerikën e Jugut, Oqeaninë dhe Afrikën. Pra, për këto kontinente blerja
ky VPN nuk do të ishte një ide e mirë.

Blocker dhe Extension i gjurmuesit

Përveç vendosjes së lidhjes VPN,
përdoret gjithashtu si një Blocker Tracker.

Në fakt, ishte qëllimi kryesor i këtij shërbimi fillimisht kur u fillua.

Bllokuesi i integruar i gjurmuesve është
joefikase, dhe ne u përpoqëm ta testonim atë me faqe të shumta në internet, dhe e krahasuam atë me bllokues të shumëfishtë të gjurmuesve. Ishte
duke treguar blloqe zero edhe nëse bllokuesit e tjerë po tregonin një numër të madh.

Sidoqoftë, kur instaluam shtrirjen Chrome dhe ndezëm bllokuesin e shtuar brenda
shtrirja, atëherë edhe klienti
filloi të tregojë blloqet.

Kjo tregon se vetëm shtrirja është e besueshme, dhe klienti vetëm nuk mund
bllokoni çdo gjurmues.

Në vazhdim, madje mund të dini rreth
natyra e gjurmuesit. Për shembull, nëse ka lidhje me reklamën
ose analiza.

Për uebfaqen për të cilën mendoni se është ndjekja
të padëmshme, ju gjithashtu mund t’i shtoni ato në listën e bardhë.

Me Përgjegjësi të Kufizuar

Ata nuk marrin përgjegjësinë e asnjë
shkelje që ndodh përmes aplikimit të tyre.

Gjithashtu, nëse ndonjë humbje na ndodh për shkak të
duke përdorur shërbimin e tyre, ata nuk do të përgjigjen për ne.

Kjo tregon se kompania nuk është serioze në lidhje me sigurinë e
të dhënat e përdoruesve dhe kështu, ne nuk mund të themi nëse ato janë të besueshme apo jo.

Ata kanë përmendur që ilaçi i vetëm për të
të dalë nga çështja nuk është që të përdorin aplikacionin.

Gjithnjë e më shumë, nëse ka një dëmtim të lartë
intensiteti, ata mund të sigurojnë 100 dollarë në total për përdoruesit e prekur.

Analiza e kohës së lidhjes

Gjyqi Nr. Koha e marrë për të krijuar një lidhje (sekonda)
Koha mesatare në sekonda10.56
110.84
210.05
310.25
410.16
59.97
69.6
710,77
813.53
99.88
1010.64

Kjo analizë e kohës së lidhjes u krye
për serverin aziatik pasi ishte serveri më i afërt për vendndodhjen tonë.

Nëse e përjashtojmë gjyqin e 8-të, mund të vërehet
se saktësia është shumë e lartë, dhe kështu koha e lidhjes është e parashikueshme.

Do të duhen gjithnjë gati dhjetë sekonda
lidheni me VPN.

Sidoqoftë, kjo mund të ndryshojë nëse distanca
midis serverit dhe ndryshimeve të përdoruesit. Ishim në një distancë prej pesë mijë
kilometra nga serveri më i afërt i cili është në Japoni.

Ka më pak
shanset që përdoruesi të jetë i vendosur në
një distancë më e lartë se kjo. Për përdoruesit e Oqeanisë, Afrikës dhe Amerikës së Jugut,
koha e lidhjes mund të jetë më e lartë.

Gjerësia e bandës dhe Shpejtësia

Shpejtësia para dhe pas lidhjes së serverave

Pasi që ekzistojnë vetëm katër lokacione të serverëve, ne
ishin lehtësisht të afta për të provuar të gjithë serverët. Sidoqoftë, ndërsa ne po drejtonim
teste të shpejtësisë, vendndodhja e serverit gjerman po tregonte një IP të pasaktë. Kjo është arsyeja pse
ne nuk u lidhëm me të.

Adresa IP e pasaktë

Për vendndodhjen tonë, siç pritej, Aziatike
vendndodhja e serverit ishte më e spikatur dhe siguroi shpejtësi më të mirë në krahasim
te dy serverat e tjerë.

Kjo sepse distanca midis tonë
vendndodhja, dhe serveri është relativisht
më pak se distanca midis vendndodhjes sonë dhe dy serverëve të tjerë.

Shpejtësia origjinale e shkarkimit dhe ngarkimit ishte
7.41 Mbps dhe 8.02 Mbps. Për këtë, shpejtësia e shkarkimit dhe ngarkimit të dhënë nga
vendndodhja e serverit aziatik ishte përkatësisht 6.41 Mbps dhe 5.23 Mbps.

Ishte më e lartë se ajo që prisnim
sepse ekziston vetëm një vendndodhje e serverëve në tërë Azinë. Ndoshta, baza e përdoruesit nuk është aq e madhe. Për shkak të kësaj,
përdoruesi nuk ka nevojë të ndajë adresën IP
me shumë përdorues.

Shpejtësi të kënaqshme merren në
rasti i lokacioneve të serverëve evropianë dhe të Amerikës së Veriut gjithashtu. Për serverin evropian
vendndodhja, shpejtësia e shkarkimit dhe ngarkimit ishin përkatësisht 4.01 Mbps dhe 4.14 Mbps.
Serveri i Amerikës së Veriut (në krahasim me serverin evropian) është disi më i lartë
shpejtësia e shkarkimit e cila është 5.14 Mbps, dhe shpejtësia disi më e ulët e ngarkimit që është 2.
80 Mbps.

Sidoqoftë, shpejtësia në të tre rastet është
mjaft mirë për të vendosur një të pranueshme
lidhje.

siguri

Disconnect.me përdor shkallën më të lartë të kriptimit e cila është kodimi AES 256-bit i çelësit. Për ruajtjen e fshehtësisë së përsosur përpara, DH 2048-bit për shkëmbimin e çelësave sigurohet së bashku me kriptimin e AES.

Megjithatë, nuk ka më përfshirje për
siguri shtesë; madje as të vrasin funksion kaloni.

Ne rifreskuam faqen në internet ndërsa VPN ishte
duke u lidhur dhe nuk u shkaktua asnjë ndërprerje
gjate asaj kohe. Kjo tregon që trafiku në internet nuk ishte bllokuar, dhe kështu, nuk ka asnjë ndërprerës të integruar të vrasjeve.

Ky është një kërcënim i madh sigurie i cili mund të jetë
shkaktojnë rrjedhje. Po ashtu, sipas përgjegjësisë së kufizuar, edhe nëse rrjedhja
zhvillohet për shkak të padisponueshmërisë së ndërprerës së vrasjes, ato nuk mund të fajësohen.

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja

Parametrat UI

Ka butona të veçantë për ta ndezur
bllokues tracker dhe shërbimi VPN, por nëse ndizni shërbimin VPN,
bllokuesi do të ndizet automatikisht.

Tab i tretë përmban një hartë që tregon
vendndodhjet e serverit. Ju mund të lidheni direkt me çdo server duke klikuar në
vendndodhjen ose përmes menusë së cilësimeve.

Ka shumë pak opsione nën cilësime
menu të cilat kanë të bëjnë me zgjedhjen e protokollit (UDP ose TCP), zgjedhjen e gjuhës,
dhe zgjedhjen e vendit të motorit të kërkimit. Ne nuk kemi pësuar ndonjë ndryshim në tonë
përvoja në shfletim edhe pasi të keni zgjedhur një tjetër
vendi i motorit të kërkimit.

Në mjete shtesë, ju merrni direkt
lidhje për të shkarkuar shtesën për Chrome.

Ndërfaqja e përdoruesit është tërheqëse, por ka nevojë për shtimin e shumë karakteristikave të tjera si ndërprerësi kill i cili është
më e rëndësishmja dhe duhet dhënë më shumë
përparësi se çdo shtesë tjetër.

Përvoja e përdoruesit nuk mund të përfundohet
e pranueshme edhe pas veçorisë së bllokuesit të gjurmuesve.

Ata duhet të ndërtojnë mbështetjen e klientit së pari dhe të forcojnë sigurinë. Kjo është mënyra e vetme me të cilën një përdorues mund të përdorë shërbimin
në mënyrë të kënaqshme.

Platformat dhe Pajisjet

Në dispozicion vetëm për iOS, Android, MacOS dhe
dritare.

As Linux,
madje as routers, dhe nuk ka shanse për lojëra tastierë.

Nuk ka skedarë konfigurimi të disponueshëm për asnjë
protokoll për çdo platformë.

Gjithashtu, mund të përdorni vetëm aplikacionin
tre pajisje të njëkohshme. Në rast të ofruesve të tjerë VPN, ne mund të instalojmë
aplikim në ruter, por një do të mbetet këtu për shkak të disponueshmërisë së
konfigurimi i ruterit.

Sidoqoftë, shfletuesi bllokues i gjurmuesit
zgjerimi bllokon në mënyrë efikase gjurmuesit e pranishëm në faqe të ndryshme të internetit. këto
gjurmuesit mbledhin të dhëna të cilat mund të përfshijnë informacione të ndjeshme siç janë IP
adresoni kështu, këtu Shkëputja është një shpëtimtar.

Për iOS,
klienti i ofruar është disi i ndryshëm. Një version falas është gjithashtu në dispozicion
i cili mund të përdoret për të kriptuar DNS. Sidoqoftë, për veçori të sigurta HTTP, ju
duhet të bëni blerjen. Shtë shumë e lirë në krahasim me primin
version (24,99 dollarë për 12 muaj), por mund ta instaloni vetëm në iOS, dhe jo më
çdo platformë tjetër. Ju gjithashtu mund të përdorni bllokuesin e tyre të gjurmuesit së bashku me VPN
pa bërë ndonjë pagesë shtesë. Sidoqoftë, nëse blini versionin e paguar të
klienti pro, atëherë ju merrni mundësinë
të filtrimit të gjurmuesve që nuk dëshironi të bllokoni.

Ndihma për klientët

Asnjë garanci mbështetëse

Mbështetja e bisedës live nuk është e përfshirë, dhe mënyra e vetme me të cilën përdoruesi mund të kontaktojë
kompania është përmes emailit. Gjithashtu, ata mund të mos përgjigjen në email në të njëjtën ditë,
dhe mund të mos e zgjidhë çështjen menjëherë.

Ne kemi pritur përgjigjen e tyre për një pyetje
në lidhje me bllokuesin e gjurmuesit, por asnjë përgjigje nuk ishte
të marra para njëzet e dy orësh.

Në këtë rast, ju mund të vizitoni FAQ
seksion i cili përmban një numër të
pyetje-përgjigje të cilat mund të zgjidhin problemin tuaj.

Por nëse jo, mund t’ju ​​lërë mbërthyer me nr
Ndihmë.

Nëse jo biseda live, ata duhet të paktën
prezantoni mbështetje biletash për të cilat ata mundën
përgjigjeni brenda një ore. Shtë mënyra e vetme me të cilën klienti mund të marrë ndihmë nëse ka
ndodh çështje.

përfundim

Shkëputja ka një zgjatje shumë të efektshme kur bëhet fjalë për bllokuesit e bllokuesve.
Sidoqoftë, në rastin e VPN, ai ende kërkon shumë përmirësime në lidhje me serverat, sigurinë dhe veçoritë.

Për shkak të padisponueshmërisë së
mbështetja e klientit, dikush mund të mbetet i mbërthyer nëse ndonjë çështje ndodh edhe nëse FAQ
Seksioni është i jashtëzakonshëm.

Kishte nisur klientët për të ndryshme
sistemet e funksionimit në vitin 2014. Tani, është koha për të shtuar disa klientë të tjerë
dhe konfigurimet që mund të zgjerojnë kriteret e platformave mbi të cilat
mund të instaloni aplikacionin.

Tani për tani, blerja e shërbimit Disconnect
nuk do të rekomandohej. Sidoqoftë, ju mund të përdorni planin themelor i cili është pa kosto dhe lejon të gjithë të përdorin gjurmuesin
bllokues.