Rishikimi Zoog VPN

Pros:


 • Klient shumë i thjeshtë i përshtatshëm
  për dikë që dëshiron të përdorë shërbimin VPN vetëm për ndryshimin e adresës IP,
  dhe kriptimi i të dhënave.
 • Ata ofrojnë serverë të veçantë
  për ndarjen P2P të cilat janë të dukshme në listën e serverëve të zakonshëm. “P2P” është shkruar
  pas emrit të vendndodhjes së serverit me të cilin një përdorues mund ta identifikojë lehtësisht atë
  serveri është për ndarjen e skedarëve.
 • Vetëm protokolli OpenVPN është
  në dispozicion në klientin e shkarkuar direkt, por gjëja më e mirë është që mundeni
  kaloni midis UDP dhe TCP në çdo kohë edhe kur klienti është i lidhur me rrjetin virtual virtual.
 • Kompania ka pesëdhjetë plus
  serverë të cilët jo vetëm që janë përqendruar në ndonjë kontinent të veçantë por
  të vendosura në katër kontinente të ndryshme të cilat lejojnë përdoruesin të ketë shpejtësi më të mirë
  pasi distanca midis klientit dhe serverit zvogëlohet.
 • Ata kanë serverët e tyre DNS
  të cilat sigurojnë asnjë përfshirje të palëve të treta
  kur bëhet fjalë për kërkesat e DNS.
 • Ata ofrojnë përfaqësues SOCKS5 i cili
  siguron një shtresë shtesë të vërtetimit sa herë që të dhënat shkëmbehen midis klientit dhe serverit.
  Sidoqoftë, duhet ta shkarkoni atë shtesë.
 • Ata madje ofrojnë një plan falas
  të cilat mund t’i përdorni pa ndonjë kufizim kohor.
 • Ekziston një mundësi e lidhjes automatike
  i cili mbase lidhet me serverin më të shpejtë të disponueshëm. Kjo heq detyrën
  të gjetjes dhe lidhjes me serverin e kërkuar me dorë.
 • Ajo ka një politikë të rreptë pa log dhe të dhënat e vetme që ato mbledhin
  është adresa e emailit dhe përdorimi i gjerësisë së bandës.
  Emaili është mbledhur në thelb ndërsa ju
  bëni pagesën. Kërkohet gjithashtu të lidhen me ju, në rast se harroni
  Fjalëkalimi. Monitorimi i brezit është i justifikuar në rast të një gjykimi falas. Për llogarinë e primit, mbase është bërë
  për të ruajtur efikasitetin e serverave.
 • Ato ofrojnë një të pranueshme
  shpejtësi me ulje shumë më të vogël në krahasim me shumë ofrues të tjerë VPN.
 • Kompania ka selinë në Greqi e cila është larg
  nga programet e mbikëqyrjes, pa ndonjë ligje të rreptë për ruajtjen e të dhënave.

Cons:

 • Edhe pse ato ofrojnë UI më të thjeshtë, shtimi i disa karakteristikave të tjera në lidhje me sigurinë dhe funksionalitetin do të ishte i dobishëm për përdoruesit që kanë kërkesa të shumta të klientit VPN.
 • Ata nuk ofrojnë mundësi zgjedhjeje të klasifikimit ose filtrimit të serverit në klient. Sidoqoftë, mund të vizitoni faqen e rrjetit në faqen e internetit e cila ofron informacione për funksionin e dedikuar të secilit server.
 • Ata nuk ofrojnë shtesa të shfletuesit për asnjë nga shfletuesit. Pra, nëse dikush dëshiron të kriptojë të dhënat, mund të bëhet vetëm duke përdorur klientin.
 • Politika e tyre për rimbursim është shumë e specifikuar, dhe ne zbulojmë se disa nga pikat janë të padrejta. Sidoqoftë, ne do ta shtjellojmë më tej, në mënyrë që të arrini në përfundimin nëse politika ndikon tek ju apo jo.
 • Vetëm një person për llogari. Nuk ju lejohet të ndani llogari do përdorues të shumtë. Nëse kompania identifikon se përdorues të shumtë kanë përdorur llogarinë, ata mund të përfundojnë shërbimin.

Përmbledhje

Një përmbledhje e shpejtë e UI

Greqia, një destinacion kaq i bukur turistik,
dhe vendi ku është Zoog Services IKE
seli. Kjo është kompania
që zotëron VPN Zoog dhe mban të gjithë elementët e shërbimit. Kjo është
e shkëlqyeshme që kompania nuk është me seli në asnjë prej vendeve të katërmbëdhjetë Eyes,
dhe kështu, i sigurt nga ndjekja e qeverisë.

Pretendimet e Zoog janë të drejtpërdrejta, dhe
informacioni në lidhje me serverët, shpejtësinë dhe mbledhjen e të dhënave jepet direkt në uebfaqe. që
mundëson “butonin e besimit” të cilin përdoruesi duhet të ndizet çdo herë para tij
bën një blerje. Uebfaqja e Zoog VPN është mjaft informuese dhe i siguron të gjitha
të dhënat të cilat një përdorues do të donte të dinte përpara se të bënte blerjen.

Ne kemi gjetur shumë kufizime të cilat Zoog
VNP ka. Sidoqoftë, këto kufizime mund të jenë
konsiderohet si avantazhe në varësi të personit që po e përdor atë.

Ata kanë bërë pretendime të drejtpërdrejta në lidhje me
shpejtësia që ata ofrojnë. Me një besim të tillë, Zoog VPN ka tërhequr mijëra
përdoruesit. Tani, le të kontrollojmë nëse pretendimet janë
një pjesë e vërtetë e lojës VPN ose thjesht ajo
fjalë për të rritur biznesin.

Servers

Opsionet e zgjedhjes së serverit

Shtë mirë që njerëzit jo vetëm nga
vendet e zhvilluara, por edhe nga vendet në zhvillim po interesojnë për ruajtjen e intimitetit.
Për shkak të kësaj, edhe kompanitë VPN kanë filluar të përqendrohen te përdoruesit
të vendosura në këto vende.

Zoog VPN, përveç Amerikës së Veriut dhe
Evropa, gjithashtu ka serverat e saj në Azi: Hong Kong, Indi, Japoni dhe Singapor (2).

Nëse së pari flasim për Amerikën e Veriut
serverë, ka shtatë vendndodhje të serverëve nga të cilët P2P lejohet në dy
serverat, dhe sipas faqes së internetit, gjashtë serverë janë të përshtatshëm për të përdorur streaming
kanalet.

Kompania ka shtuar gjithashtu dy servera në
Kanada, dhe të dy mund të përdoren për të
shkëmbimi i skedarëve si dhe për qëllimin e transmetimit.

Në Evropë, ka shumë transmetime
shërbime që ofrojnë përmbajtje që është e kufizuar në vendin e tyre. Kjo është arsyeja pse
Serverët e transmetimit kërkohen në secilin
vend përmbajtjen e të cilit dëshironi të vizitoni. Kjo është arsyeja që ata kanë
përfshirë 10 + serverë streaming që lejojnë qasjen në kanalet më të famshme të transmetimit të ndryshme
vendet (Britania e Madhe, Spanja, Gjermania, etj.).

Atje jane
më shumë se njëzet lokacione të serverëve në
Evropa, dhe nga këto njëzet, të paktën dhjetë vende ofrojnë ndarjen e skedarëve P2P.
Disa nga serverat janë etiketuar me
intimitet të fortë. Ne ju rekomandojmë të përdorni këta serverë dhe të përdorni protokollin SOCKS5 në
përveç këtyre serverëve do t’u jepte siguri më të mirë të dhënave tuaja. Nje mundet
gjeni në mënyrë efikase serverin e kërkuar nga faqja e rrjetit të pranishëm në Zoog
Uebfaqja e VPN-së.

Për Azinë, është e vërtetë që vetëm pesë server
vendet janë të pranishme, por ato janë zgjedhur me zgjuarsi, e cila madje përfshin vende të tilla si Kina dhe Rusia, ku
Përdorimi i VPN është i kufizuar.

Megjithatë, ata duhet të rritin rrjetin e serverit të tyre nën ekuatorin në
kontinenti i Oqeanisë, Afrikës dhe Jugut
America. Kjo është mënyra e vetme me të cilën ata mund të kënaqnin përdoruesit VPN në të gjithë
Bota.

Nëse shikojmë klientin, nuk ka
listë e veçantë e serverave streaming, dhe kështu,
e vetmja mënyrë që mbetet është të zgjidhni serverin me ndihmën e një faqe në rrjet. Sidoqoftë, për ndarjen e skedarëve P2P,
ju mund të zgjidhni vetë serverin e formës së listës pasi shënimi i ndan këta serverë, “P2P” të vendosur pas serverit
vend.

Por, nëse keni nevojë për lidhje VPN për siguri
udhëtimi i të dhënave, ju keni opsionin “Auto” i cili lidh klientin VPN me
Serveri më i shpejtë (kryesisht, serveri më i afërt gjeografikisht). Kjo lejon përdoruesin të lidhet lehtësisht me serverin më efikas
për vendndodhjen e tij.

Politika e rimbursimit

Politika e rimbursimit & Kushtet

Politika e Rimbursimit të Zoog VPN është shumë e lartë
specifikuar, dhe duhet të plotësojë të gjitha kushtet nëse dëshiron të pretendojë
rimbursim. Sidoqoftë, në shumicën e rasteve, nuk do të ishte e mundur të përmbusheshin të gjitha
kushtet.

Ajo që ata shfaqin është se ju merrni
“Garanci për kthimin e parave për shtatë ditë”.

Sidoqoftë, kjo garanci vjen me shumë kushte dhe kushte që kemi
të theksuara në këtë pjesë.

Politika e rimbursimit të tyre është e ndryshme për
abonim i ri dhe pajtim i rinovuar. Për pajtimtarët e rinj gjithashtu, një
duhet të specifikojë pse dikush po anulon pajtimin. Pas së cilës
kompania do të përpiqet të zgjidhë çështjen. Rimbursimi do të sigurohet vetëm nëse çështja mbetet e pazgjidhur.

Ky është një proces që kërkon kohë, dhe dikush mund të ketë nevojë të kontaktojë me ta në lidhje me të dhe të monitorojë përparimin.

Kushti kryesor është që përdorimi i gjerësisë së bandës të mos jetë më shumë se 2 GB. Ky, ne mendojmë, është një term i padrejtë që mund të mos
bëj gjykimin e saktë me përdoruesin.

Për shembull, nëse përdoruesi zbuloi një
issueështja e rrjetit pasi të keni përdorur më shumë se 2 GB Bandwidth, ai mund të mos e marrë të plotë
rimbursimi edhe nëse çështja mbetet e pazgjidhur.
Varet nga kompania që të vendosë nëse duhet të sigurohet një rimbursim i pjesshëm apo jo.

Për një llogari të rinovuar, duhet të pretendojë
rimbursim brenda tre ditësh, dhe ai duhet
nuk kanë krijuar një lidhje VPN
duke përdorur Zoog VPN pas rinovimit. Në rast, nëse ai ka shfrytëzuar gjerësinë e bandës
ndërsa përdorni Zoog VPN, atëherë nuk do të sigurohet rimbursim.

Gjithashtu, rimbursimi mund të sigurohet vetëm nëse pagesa është bërë duke përdorur kartën e kreditit / debitit ose llogarinë PayPal. Edhe pse ata mbështesin kryerjen e pagesës përmes cryptocur euros, nuk mund të pritet që të ketë ndonjë rimbursim edhe nëse faji nuk është nga ana e përdoruesit. Kjo është arsyeja pse nëse nuk jeni plotësisht të sigurt për aplikacionin, ju rekomandojmë ta bëni pagesën përmes kartës së kreditit / debitit ose llogarisë PayPal.

Analiza e kohës së lidhjes

Gjyqi Nr. Koha e marrë për të krijuar një lidhje (sekonda)
Koha mesatare në sekonda12.53
1Lidhja përfundoi
212.18
313.03
412.81
511.36
611,81
712.15
812.03
915.26
1012,21

Nuk është mirë nëse duhen më shumë se dhjetë
sekonda. Prapëseprapë, mund të pranohet koha mesatare e lidhjes prej 12.53 sekondash nëse ai mund të jetë me aq durim.

Në njërën prej rasteve, lidhja përfundoi
ndodhi pasi prisja tre minuta. Po ashtu, për një ngjarje, lidhjen
koha kaloi mbi 15 sekonda.

Edhe pas këtyre dy rasteve, ne ende
konsiderojeni si të besueshëm si në tetë rastet e tjera,
precizioni ishte i lartë. Nëse heqim këto dy dukuri, atëherë lidhja
diapazoni kohor është më pak se dy sekonda, i cili është befasues kur bëhet fjalë
duke u lidhur me një VPN.

Sidoqoftë, kur u përpoqëm të lidheshim me TCP
Protokolli OpenVPN, nuk ishte fare i lidhur dhe lidhja përfundoi
që ndodhin për çdo seancë. Kjo është arsyeja pse është më mirë të lidheni me UDP, dhe nëse
gabimi i lidhjes ndodh edhe pas kësaj, në vend që të ndryshoni protokollin,
ndryshoni serverin.

Gjerësia e bandës dhe Shpejtësia

Shpejtësia minimale e kërkuar

Statedshtë thënë në faqen e internetit të Zoog VPN që
vetëm ulje prej 20% do të përjetohet
duke përdorur Zoog VPN. Suruditërisht, deklarata është pikërisht ajo që kemi
me përvojë. Shpejtësia e shkarkimit që kemi marrë është ulur vetëm me 18%.

Sidoqoftë, në rastin e shpejtësisë së ngarkimit,
situata ishte ndryshe.

Test i Shpejtësisë Para dhe Pas Lidhjes

Ishte
vërejti që ulja ishte 38% e cila nuk është në përputhje me
deklaratë. Por nuk mund të jetë i sigurt nëse do të kishin
deklaroi që vetëm për shpejtësinë e shkarkimit ose për të dy, shpejtësinë e shkarkimit dhe ngarkimit.

Shpejtësia origjinale e shkarkimit dhe ngarkimit ishte 9.67 Mbps dhe 8.47 Mbps të cilat ishin
ulur në 7.93 Mbps dhe 5.27 Mbps përkatësisht pas vendosjes së lidhjes VPN.

Për shkarkim, shpejtësia është e shkëlqyeshme, dhe për ngarkimin gjithashtu, një shpejtësi e pranueshme ka
janë marrë. Sidoqoftë, mund të përmirësohet nëse ata shtojnë gjithnjë e më shumë serverë
në vendet që nuk i kanë mbuluar.

Gjithashtu, situata do të ishte plotësisht
ndryshe nëse do ta kishim lidhur sistemin me serverat P2P, por edhe këtu, ne nuk ishim në gjendje të identifikonim
ai që do të ishte serveri më i shpejtë P2P për vendndodhjen tonë. Nëse ata shtojnë automatik
lidheni për P2P dhe streaming, dhe një kontrollon shpejtësinë për ata serverë, a
shpejtësia më e lartë mund të pritej.

siguri

Ata kanë siguruar vetëm protokoll OpenVPN në
klienti edhe pasi përmendi që ato ofrojnë katër protokolle të ndryshme.
Këto protokolle janë dhënë, por jo në
klienti Duhet të shkarkoni GUI shtesë për instalimin e këtyre
protokollet.

OpenVPN konsiderohet si një nga më të mirat
protokolle për siguri, por nëse do të kishte
të jetë një mundësi e përdorimit të IKEv2 ose SSTP në vetë klientin, atëherë do të kishte dhënë siguri për të gjithë
rrethanat.

Këtu OpenVPN ofrohet me AES të shkallës së lartë
kriptimi që ka një gjatësi të çelësit 256-bit. Gjithashtu, SHA256 përdoret për qëllime autentifikimi. Ky nivel i lartë i shifrimit
me siguri do ta shpëtonte përdoruesin nga rrjedhjet e të dhënave.

Nuk kishte rrjedhje të IP, dhe IPv6
lidhja nuk ishte gjithashtu e disponueshme që mbron përdoruesin nga rrjedhjet IPv6.

Rreth DNS: ata kanë serverët e tyre DNS
të cilat nuk lejojnë asnjë palë të tretë të regjistrohet
Kërkesa DNS.

Sidoqoftë, kërkesa e nevojshme, tipari Kill Switch mungon në
aplikacion. Ne menduam se mund të ketë
të jetë i integruar në Kill Switch, por ne kemi qenë në gjendje të shfletojmë internetin ndërsa lidhemi dhe shkëputemi me VPN.
Ky është një kërcënim kryesor për sigurinë që Zoog VPN duhet të zgjidhë.

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja

UI – Seksione të ndryshme

Karakteristika shumë më pak pa mundësi për të
rregulloje aplikacionin. Ky aplikacion është i dobishëm vetëm për përdoruesit që
nuk keni shumë njohuri për tiparet e rrjetit dhe dëshironi të përdorni
produkt vetëm për kriptimin e të dhënave.

Nuk ka mundësi me të cilat serverat
mund të klasifikohej ose filtrohej. Kjo përsëri
jep një ndërfaqe të përdoruesit të shkallës së ulët. Ata duhet të shtojnë opsione të përparuara për
zgjedhjen e serverit të kërkuar. Nëse dikush mund të lidhet automatikisht
serveri më i shpejtë për P2P, transmetimi ose siguria e lartë (sipas
kërkesë), atëherë përvoja më e mirë e Përdoruesit mund të merret.

Duke u kthyer përsëri në tiparet e disponueshme, ato
kanë vetëm cilësimet e lidhjes të cilat ofrojnë
ne me opsionin që të zgjedhim atë kur dëshirojmë të lidhemi me VPN: kur
ju nisni Windows ose kur nisni aplikacionin. Mundësia tjetër është të
zgjidhni midis protokollit UDP dhe TCP, dhe që janë të gjitha cilësimet në dispozicion.

Skedat e tjera përmbajnë informacionin
në lidhje me llogarinë e kompanisë dhe përdoruesit, e cila nuk shërben për ndonjë qëllim të rëndësishëm.

I vetmi atribut që përpiqet të mbajë
Përvoja e përdoruesit deri në shenjë është shpejtësia
e cila është mjaft e mirë dhe mund të pranohet pa ndonjë mendim të dytë.

Platformat dhe Pajisjet

Klientë të drejtpërdrejtë janë në dispozicion për katër
sisteme të ndryshme operative: Windows, MacOS, Android dhe iOS të cilat mundeni
shkarkoni nga seksioni “Aplikimet VPN”.

Për platforma të tjera të tilla si Linux, Windows
Telefon, Blackberry, Routers, etj., Një
duhet të shkarkoni konfigurimin. Manualët e konfigurimit janë në dispozicion në mbështetje
pjesa e faqes në internet të Zoog VPN.

Zoog VPN mund të konfigurohet në këto tre ruterë: DD-WRT, Tomato, dhe Mikrotik,
dhe udhëzuesit përkatës të tyre të konfigurimit janë gjithashtu të pranishëm në të njëjtën seksion.

Pajisjet e tjera në të cilat mund të instaloni
aplikacioni janë Android TV, Apple TV, Kindle Stick, Amazon Firestick dhe
Chrome OS.

Në këtë mënyrë, aplikacioni mbulon një pjesë të madhe
numri i platformave, por disa më shumë mund të shtohen
duke e bërë atë të disponueshëm për Console Gaming siç janë versionet e Play Station dhe
Xbox.

Gjithashtu, nuk ka shtesa në dispozicion. nëse
shtesa shtesë për Chrome dhe Firefox mund të shtohen, pastaj duke shikuar përvojën e
shumë përdorues do të përmirësoheshin.

Ndihma për klientët

Nuk mund të lidhet me Biseda Live

Ne nuk e dimë nëse ato ofrojnë bisedë live
mbështetje ose thjesht kutia e bisedës live. Edhe pasi prisnim me orë të tëra, ne nuk kishim
mori ndonjë përgjigje nga chat live, dhe
nëse përgjigjet e menjëhershme nuk janë në dispozicion,
atëherë është e sigurt që biseda live nuk ka asnjë përfitim.

Megjithatë, e tyre
Seksioni i mbështetjes përmban FAQ, Baza e njohurive,
dhe udhëzuesit e konfigurimit që ofrojnë informacion të mjaftueshëm në lidhje me zgjidhjen e çështjeve
që mund të përballet një përdorues. Përveç disa dyshimeve, nuk kishim asgjë për të pyetur.

Edhe vetë faqja e internetit e bën të drejtpërdrejtë
informacione që kursen kohën e përdoruesit.

Sidoqoftë, nëse përballeni me ndonjë çështje, dhe keni nevojë për të
kontaktoni ata, atëherë mbështetja e bisedës është
aspak i besueshëm, dhe është më mirë nëse i dërgoni me email për problemin që ju
po përballen Ndoshta, do të merrni një përgjigje më të shpejtë përmes këtij komunikimi
medium.

përfundim

Zoog VPN nuk ka atribute të veçanta, dhe
shumë pak dobësi. Sidoqoftë, midis këtyre dobësive, disponueshmëria e
Kill Switch është një i madh. Ato duhet të përfshijnë disa veçori më të sigurisë
ruaj të dhënat.

Gjithashtu, mbështetja e klientit nuk është e besueshme, dhe nëse dikush përballet me ndonjë çështje që lidhet me
Programi Zoog VPN, atëherë ai nuk mund të kontaktojë
ato menjëherë, edhe pas disponueshmërisë së bisedës live.

Ata duhet të ndryshojnë disa nga pikat e
politika e tyre për rimbursim nëse dëshirojnë të kenë një lojë të drejtë. Obviousshtë e qartë të sigurohet një
rimbursimi nëse faji është në ofruesin
anësore, pavarësisht nga kufizimet që kanë
zbatuar.

Ata duhet të punojnë në ndërfaqen e përdoruesit të aplikacionit dhe duhet
shtoni disa veçori të tjera për rritjen e funksionalitetit të aplikacionit.

E vetmja gjë e mirë në lidhje me aplikacionin
është se ai ofron plane me kosto efektive të cilat janë në dispozicion së bashku me një
shpejtësia e pranueshme. Sidoqoftë, tani për tani aplikimi kërkon shumë përmirësime, dhe vetëm pas këtyre
përmirësime, blerja do të ishte një vendim i mirë.