Rishikimi ZenMate

rekuizitë


 • Tipari i komutimit të vrasjes ndalon të gjithë trafikun e internetit nëse ZenMate ndalon së funksionuari papritur. Ju kursen nga autoritetet të dini për përmbajtjen që vizituat.
 • Lidhja e menjëhershme ju lejon të lidheni me VPN me-në disa sekonda dhe për shumë pak raste u deshën më shumë se dhjetë sekonda.
 • Tipari i monitorimit të vendndodhjes së ZenMate ju lejon të përdorni përfitimet lokale, edhe nëse IP-ja ndryshon.
 • Ever sigurt kur lidhen automatikisht ZenMate. Ajo kursen detyrën e lidhjes manuale çdo herë.
 • Ofrohen gjuhë të shumta për të kuptuar më mirë përdoruesit në të gjithë botën.
 • Ai ka vendndodhje të serverëve për çdo kontinent që mbulon 30+ vende.

Cons

 • Ka gabime të vogla grafike për windows 7, dhe preferohet të përdoret për këtë version. Sidoqoftë, për versionet më të larta, funksionon në mënyrë perfekte.
 • Zgjedhja automatike për vendndodhjen nuk është aty, por mund ta zgjidhni manualisht sipas kërkesës së përmbajtjes.

Faqja e internetit: Vizitoni Uebfaqen

Përmbledhje

Klient Zenmate

“E dashuruar me Gjermaninë”, (kjo është se si ofruesit prezantojnë ZenMate) ZenMate është me seli në Berlin dhe ishte në pronësi të ZenGuard GmbH. Ajo u fillua në 2013 dhe këto katër vjet, për shkak të ndërfaqes së thjeshtuar të përdoruesit dhe lidhjes së shpejtë, ajo ka ndërtuar një bazë të përdoruesit prej 40 milion njerëzve. Kohët e fundit, ajo u ble nga Kape Technologies Plc. (kompania e cila zotëron aplikacione siç janë CyberGhost dhe Intego) dhe kështu, pritet zhvillim më i madh. Fokusi është në përmirësimin e përvojës së përdoruesit dhe shtimin e më shumë veçorive pa kompromentuar privatësinë dhe sigurinë e përdoruesit. ZenMate siguron një lidhje të besueshme premium VPN me serverë të qëndrueshëm dhe karakteristika të ndryshme të sigurisë. Shtë në dispozicion për desktop dhe pajisjet e lëvizshme, si dhe për shfletuesit e njohur.

Pasqyrë e shpejtë
Websitewww.zenmate.com
protokolletLT2P, IPSec, OpenVPN
platformatWindows, Mac, iOS, Android, Shfletuesit (Chrome, Firefox)
jurisdiksionGjermani
prerje-transportim trupashDisa Shkrime (Bandwidth)
encryption256-AES, AES 128-bit (për shfletuesit)
Lidhjet5 pajisje (Mund të shtojë edhe 10 të tjera)
Locations30+ Vende
Servers~ 300
Netflix / P2Pjo
Opsionet e pagesavePayPal, Kartela Krediti, UnionPay, Qiwi
Opsionet e mbështetjesBiletë, Bisedë
Prmimet nga$ 2.05 / muaj (Faturuar çdo vit)
Garanci30 ditë kthim parash
Prove falasjo

Lokacione të shumëfishta të serverëve

Numri i serverëve që mund të zgjidhni kur përdorni këtë shërbim VPN është mjaft i madh. Serverët janë më së shumti të vendosur në kontinentin Evropian pasi ky softuer është i vendosur në Gjermani. Sidoqoftë, ekzistojnë edhe serverë të zakonshëm që ndodhen në pjesë të tjera të botës, të tilla si Shtetet e Bashkuara, Kanada, Australia dhe Singapori. Serverat vendosen me zgjuarsi për të ndërtuar një bazë të përdoruesit në të gjithë botën. 7.9 milion përdorues turq përdorin ZenMate për të hyrë në faqet si Facebook dhe Wikipedia të cilat janë të ndaluara atje. ZenMate ka ndihmuar gjithashtu 1.8 milion përdorues rusë për të hyrë në internet pa kufizime qeveritare. Softueri mund t’ju tregojë se cili server ka shpejtësinë më të shpejtë në kohë reale, dhe cili server nuk po funksionon siç duhet. Me këtë veçori, ju lehtë mund të zgjidhni serverin më të shpejtë dhe të shmangni përdorimin e serverëve që kanë probleme si rënie të lidhjeve të vazhdueshme ose shpejtësi të ngadaltë. Serverat ZenMate janë në të gjithë botën, dhe kjo është arsyeja pse çështjet në lidhje me shpejtësinë zvogëlohen. Sidoqoftë, kontinenti Evropian përjeton shpejtësi më të lartë në krahasim me kontinentet e tjera.

Nuk ka politikë log

Ndërsa ka shumë shërbime VPN që kanë “tradhtuar” përdoruesit e tyre duke regjistruar aktivitetet e tyre, ZenMate mbetet e vendosur në lidhje me angazhimin e tyre për të mos i shqetësuar përdoruesit e tyre me politikën për të monitoruar aktivitetet e tyre në internet. Kjo për shkak se përdoruesit po përdorin këtë shërbim për t’u larguar nga sistemi i mbikëqyrjes në internet. Nëse shërbimi është duke regjistruar aktivitetin e tyre, është si të ikni nga një sistem mbikëqyrje dhe të ‘kapeni’ nga një sistem tjetër i mbikëqyrjes. Asnjë politikë log, e siguruar nga ky shërbim virtual i rrjetit privat, siguron që përdoruesit të mund të qëndrojnë të sigurt dhe të mbrojtur në internet, pa ndjekur askënd aktivitetin e tyre.

Cilësime të ndryshme për Zenmate Client

Vrasin kaloni

Kill-Switch është një karakteristikë themelore por e domosdoshme që ju mbron nga kapja gjatë përdorimit të përmbajtjes së pa censuruar. Karakteristika Kill Switch funksionon për të parandaluar që pajisja juaj të zbulojë adresën tuaj të vërtetë IP në momentin kur lidhja bie në VPN tuaj. Për shembull, nëse lidhja juaj private është shkëputur papritmas, lidhja kryesore e rrjetit është shkëputur si dhe për të parandaluar çdo rrjedhje të adresës IP. Me fjalë të tjera, kjo veçori ju lejon të lidheni me internet përmes një lidhje private.

Mburoja e identitetit ZenMate

Kjo është një veçori e cila duhet të përfshihet në çdo VPN. Identiteti Shield identifikon të gjitha rrjedhjet e të dhënave të disponueshme kundër postave elektronike të përdoruesit dhe i dërgon alarm një përdoruesi përmes E-mail nëse rrjedhja e të dhënave përputhet me identitetin e përdoruesit. Me alarmet e postës elektronike, përdoruesi konstaton se të dhënat e tij po rrjedhin disi dhe kështu, rekomandohet që të ndryshoni sa më shpejt fjalëkalimet. Ndihmon për të shmangur ndonjë rrjedhje të mëtejshme të të dhënave.

Gjithmonë opsion i sigurt

Ever Option Secure lejon që ZenMate të lidhet automatikisht edhe nëse e hiqni atë nga aplikacionet që funksionojnë në sfond. Pra, nëse keni zakon të përdorni internetin pa e ndezur VPN, ajo vret kërkesën manuale për ta ndezur përsëri dhe përsëri. Në iOS, ZenMate shkëputet sapo pajisja të shkojë në modalitetin e gjumit ose nëse nuk ka shkëmbim të të dhënave. Sidoqoftë, automatikisht lidhet kur filloni të përdorni përsëri rrjetin.

Sigurimi i Monitorimit të Vendndodhjes

Monitorimi i Vendndodhjes ofron përfitime që adresa juaj e vërtetë e IP gëzon pa shkëputur VPN ose duke ndarë IP të vërtetë. Kjo i ndihmon përdoruesit në shumë mënyra:

Mund të hyni në llogaritë e bankave lokale pa u bllokuar.

Ndonjëherë kur hyni në llogarinë tuaj duke përdorur VPN, ofruesi i llogarisë do ta konsiderojë identifikimin tuaj të dyshimtë, por në ZenMate, ky problem shmanget duke mundësuar Monitorimin e Vendndodhjes.

Mund të përdorni aplikacione që kërkojnë teknologji GPS pa asnjë problem.

Kjo veçori nuk është e disponueshme në çdo VPN. Shtë e dobishme për përdoruesit që, në të njëjtën kohë, duhet të shohin përmbajtje e cila nuk është e disponueshme për vendndodhjen e tyre dhe të vizitojnë faqet e internetit, të cilat vlerësohen vetëm me IP të vërtetë.

Monitorimi i Bypass-it dhe Censura në internet

Me ZenMate, është gjithmonë e mundur që ju të eksploroni internetin si kurrë më parë. Ajo siguron anonimitet të plotë për lidhjen tuaj në internet, e cila ju lejon të parandaloni cilindo që të gjurmojë dhe monitorojë aktivitetin tuaj në internet. Gjithashtu, mund t’ju ndihmojë të anashkaloni çdo kufizim në internet të vendosur nga qeveria, si dhe të anashkaloni çdo censurë në internet. Ju mund të shijoni uebfaqet tuaja të preferuara me përvojë të plotë, që është mënyra se si duhej të shijoheshin faqet e internetit.

Seksioni im i statistikave

Nëse keni ndonjë kufizim për transferimin e të dhënave nga ofruesi juaj i shërbimit, mund të mbani gjurmët e tij nga kjo pjesë.

 • Ai siguron informacion statistikor për:
 • Koha e lidhjes
 • Trafiku i shkarkuar
 • Trafiku i ngarkuar

Analiza e kohës së lidhjes

ZenMate ka një cilësi që kanë shumë pak VPN, dhe kjo është një lidhje e menjëhershme. Në përvojën tonë, ZenMate kryesisht ka marrë më pak se 10 sekonda për të siguruar një rrjet privat virtual për pajisjen tonë. Për shumë raste, duhen vetëm 4-5 sekonda për të krijuar një lidhje e cila është një nga kohërat më të shpejta të mundshme të lidhjes në dispozicion.

Gjyqi Nr. Koha e marrë për të vendosur një lidhje
Koha mesatare (sekondat) 5.9
19
28
35
44
56
66
78
84
95
104

Mesatarisht 5.9 sekonda është një arritje për zhvilluesit e ZenMate, dhe lidhja është më e shpejtë se kjo për vendet evropiane.

Testi i Shpejtësisë

Shpejtësia para dhe pas Zenmate

Analiza e Testit të Shpejtësisë shpjegon se sa kompromis duhet të bëni kur i jepni përparësi sigurisë. Vendosja e një lidhje me ZenMate zvogëlon shpejtësinë, por të mjaftueshme për të shfletuar video me cilësi të mirë dhe të shfletoni Internetin pa kompromentuar me kohën e ngarkimit të faqes në internet.

Pa u lidhur me ZenMate, shpejtësia e shkarkimit dhe shpejtësia e ngarkimit janë provuar të jenë përkatësisht 9.41 Mbps dhe 7.41 Mbps, por ajo u zvogëlua në përkatësisht 2.17 Mbps dhe 1.06 Mbps. Serveri më i afërt me vendndodhjen tonë është 4,440 kilometra larg. Kjo është ndoshta arsyeja për një ulje të tillë në shpejtësi. Nëse jeni të vendosur në Evropë, Amerikë ose Australi, nuk do të përjetoni një dekret të tillë pasi ata kanë serverët e tyre në të gjithë këto kontinente.

siguri

Kur bëhet fjalë për sigurinë, përdorimi i informacionit të kompanisë rregullohet me ligje të rrepta gjermane të privatësisë. Të dhënat e transmetuara janë të koduara dhe të drejtuara te serverët e tyre privatë. Kjo siguron që asnjë palë e tretë nuk mund të hynte në të dhënat tuaja. Madje, vetë aplikacioni nuk mban gjurmët e aktiviteteve tuaja ose ruan ndonjë informacion personal.

Ata përdorin kriptimin AES i cili është standardi i miratuar nga qeveria amerikane dhe rekomandohet në të gjithë botën. Gjatësia kryesore për zgjerimet e shfletuesit është 128-bit, dhe për klientët e tjerë është 256-bit. Një çelës 128-bit konsiderohet pak i dobët, por edhe atëherë, me kriptimin e AES asnjë shkelje e të dhënave nuk është e mundur. Gjatësia 256-bit me kriptimin AES siguron nivelin më të lartë të sigurisë. Kur shtohet me një protokoll të përshtatshëm si protokolli TLS 1.2 (RFC 5246), ai siguron shpejtësi dhe siguri në të njëjtën kohë. Isshtë pajisur me dy shtresa të ndryshme: Protokollin e Regjistrimit TLS dhe Protokollin e Trajtimit të Dorës TLS. E para siguron intimitet dhe besueshmëri dhe e dyta kodon të dhënat që keni ndarë.

Për më shumë siguri, DNS Leak Protection është shtuar gjithashtu që nuk lejon që një palë e tretë DNS të ruajë regjistrat ose ndonjë të dhënë personale.

platformat

Nëse dëshironi të provoni shërbimin për një kohë para se të vendosni të blini abonimin për të, mund të përdorni falas zgjerimet e shfletuesit. Mund të shkarkoni shtesat e shfletuesit ZenMate për Opera, Firefox dhe Chrome. Pastaj, kur përdorni një prej këtyre shfletuesve, mund të aktivizoni lidhjen VPN falas pa ndonjë kufi të brezit. Sidoqoftë, lidhja private mund të përdoret vetëm në shfletuesit tuaj, dhe nuk është e gjerë e sistemit.

Nëse flasim për platforma të tjera, nëse blini versionin premium, mund ta përdorni atë për Android, iOS, Mac dhe Windows. Megjithëse, nëse dëshironi të lidheni me platforma të tjera, nuk do të jetë çështje. ZenMate është 100% i pajtueshëm me OpenVPN, dhe kështu, mund të përdoret edhe për sistemet e tjera operative gjithashtu. Nëse blini versionin premium, ju merrni akses në lidhjen e pesë pajisjeve në të njëjtën kohë që është mjaft e mirë në krahasimin e shumë VPN-ve të cilat lejojnë vetëm tre pajisje të lidhen.

Ndihma për klientët

Kënaqësia e klientit është drejtpërdrejt proporcionale me aftësinë e mbështetjes së klientit për t’u marrë me ndonjë situatë ose mosfunksionim. ZenMate nuk ka ndonjë bisedë të drejtpërdrejtë për ndihmë të menjëhershme, por ka një e-mail për mbështetjen e klientit, të cilin ne gjetëm shpjegues drejt pyetjeve, por ata u morën atyre pak kohë për t’u përgjigjur.

Ne zbuluam mbështetjen e ZenMate në faqen e saj të internetit e cila është në vetvete e mjaftueshme për të zgjidhur shumicën e pyetjeve. Ai përmban bloge për probleme të ndryshme me të cilat përballen përdoruesit ose për dyshimin që përdoruesit kanë për privatësinë e tyre. Ai gjithashtu shpjegon punën e plotë të ZenMate gjë që e bën atë të duket më premtuese dhe e besueshme.

përfundim

ZenMate është një nga ofruesit më të mirë të shërbimit VPN që ofron një shërbim VPN me shumë karakteristika të sigurisë, si dhe besueshmëri të mirë dhe shpejtësi të shpejtë të lidhjes. ZenMate ka vendosur me mençuri vendndodhjet e serverëve të saj në mënyrë që përdoruesit nga e gjithë bota të përfitojnë nga shërbimi i tij. Me karakteristika të sigurisë si DNS Leak Protection, Kill-switch dhe asnjë politikë e prerjeve nuk mund të shfletoni internetin lirshëm pa ndonjë frikë nga shkelja e të dhënave. Funksioni i monitorimit të vendndodhjes është një veçori kryesore që rrit përvojën tuaj në internet duke ju lejuar të shijoni përfitimet e IP të vërtetë edhe pasi ta keni fshehur.