Rishikimi X-VPN

rekuizitë

Logo zyrtare


 • Bazuar në Hong Kong: Kompania është e vendosur në Hong Kong, dhe ligjet e rrepta të privatësisë në vend nuk i detyrojnë ata të mbledhin të dhëna private të klientëve.
 • Asnjë regjistër: Ofruesi VPN nuk ka asnjë politikë logimesh dhe nuk logon ndonjë nga aktivitetet në internet të përdoruesit. Ekzistojnë ligje të detyrueshme për ruajtjen e të dhënave në vend që bëjnë të mundur mos-prerjet.
 • Serverat: Ofruesi pretendon të ketë më shumë se 5000 servera në më shumë se 25 vende. Numri i serverëve është i madh, dhe përfshirja e serverëve të dedikuar për transmetim e bëjnë VPN shumë më të dëshirueshëm.
 • Kriptimi i fortë: Shërbimi vjen me kriptim 256-bit, dhe duke qenë se është enkriptimi më i mirë në dispozicion, përdoruesi mund të ndihet i sigurt për sigurinë e të dhënave të tij / saj në internet.
 • Mbrojtja e rrjedhjeve DNS: Shërbimi ka serverat e vet DNS dhe pasi nuk ka asnjë palë të tretë të përfshirë, përdoruesi mund të shfletojë internetin pa u shqetësuar të rrjedh aktivitetin e tij / saj në internet.
 • Kill Switch: Produkti vjen me një ndërprerës të brendshëm të integruar. Kjo veçori siguron që të dhënat e përdoruesit kurrë të komprometohen në rast se lidhja VPN bie.

Cons

 • Protokollet e panjohura: Klienti ka në dispozicion tetë protokolle për përdoruesit e tyre, por ata nuk kanë dhënë asnjë informacion në lidhje me protokollet. Përdoruesi nuk ka asnjë mënyrë të vendosë nëse protokollet janë të mjaftueshëm të sigurt. Ofruesi pret që përdoruesit t’i besojnë këtyre protokolleve të panjohura me të dhënat e tyre të ndjeshme.
 • No IPv6: Klienti nuk e mbështet IPv6, dhe ky mund të jetë një faktor i mundshëm kompromentues në intimitetin e përdoruesit.
 • Platformat e Kufizuara: Shërbimi nuk është i disponueshëm për platformat më pak të njohura dhe sistemet operative. Ata as nuk sigurojnë mbulesën VPN për ruterat
 • Ndihma për klientët: anshtë një detyrë e vështirë që përdoruesi të marrë çdo informacion në lidhje me shërbimin. Faqja e përkrahjes së bisedave të drejtpërdrejta dhe faqja e mbështetjes joformale nuk e ndihmojnë çështjen fare.

Përmbledhje

Ekrani kryesor X-VPN (Para dhe pas lidhjes)

‘Free Connected Limited’ është ndërmarrja mëmë e X-VPN dhe është me qendër në Hong Kong.

Hong Kongu nuk është as një pjesë e vendeve me 14 sy dhe as nuk ka një komunist
qeveria si ajo në Kinë. Edhe pse Hong Kongu është Special
Rajoni administrativ i Kinës, shteti
ka qeverinë e vet të zgjedhur nga
banorë të përhershëm, dhe ata kanë ligjet e tyre të veçanta.

Ligjet në Hong Kong janë privatësi pro, dhe organizatat janë jo i mandatuar për të mbledhur të dhëna personale të përdoruesve dhe klientëve.

Produkti sjell shumë në tryezë. Një nga karakteristikat më interesante është X-protokoll i cili përdoret në bashkëpunim me protokollet e tjera të tunelizimit për të siguruar një internet më të shpejtë dhe më të sigurt për përdoruesit.

Në këtë përmbledhje, ne do të kalojmë nëpër të gjitha
aspektet e VPN dhe shihni se sa i aftë
sistemi i ri i protokollit është ai që është vendosur nga ofruesi.

Së bashku me rishikimin e këtyre aspekteve unike të shërbimit, ne gjithashtu do të
kontrolloni integritetin e shtyllave kryesore
e një shërbimi të shkëlqyer VPN. këto
shtyllat janë siguria, shpejtësia dhe mbështetja.

Në fund,
gjithçka do të ulet nëse X-VPN i ka të gjitha ato që kërkohen të kualifikohen si një shërbim i shkëlqyer VPN.

Servers

Disa opsione të serverit

Shërbimi vjen me një mashtrim mendje
numri i serverave. Ata pretendojnë se kanë më shumë se 5000 servera në rrjet.

Këta serverë janë të vendosur në më shumë se 25 vende në më shumë se 50 server
vende.

Edhe pse ka shumë pavendosje në numrin e serverëve dhe numrin e lokacioneve, ne jemi akoma shumë të kënaqur me numri befasues i serverave e disponueshme në rrjet.

Shumica e serverëve janë në Evropian
vendet, disa në vendet e Amerikës dhe Azisë Paqësorit, dhe pjesa tjetër në
Kombi i Izraelit në Lindjen e Mesme. atje
nuk ka server në kontinentin afrikan.

Klienti gjithashtu ka një transmetim të dedikuar
servers. Disa nga serverët e transmetimit janë specifikë të vendit dhe kanalit ndërsa
pjesa tjetër e tyre janë vetëm specifike për shtetin.

Për shembull, ka serverë të dedikuar për të
lumë Netflix SHBA dhe Netflix UK. Në mënyrë të ngjashme, në këtë listë ka edhe kanale të tjera të njohura.

Pjesa tjetër e serverëve streaming janë për të
anashkalojë gjeo-kufizimet e nënkuptuara në vend. Kjo është kur ndihet nevoja për më shumë lokacione të serverit, pasi do të bënte të mundur përfshirjen e më shumë serverëve streaming.

Opsionet e renditjes së serverit

Sidoqoftë, nuk ka asnjë skedar të dedikuar P2P
ndarja e serverave në rrjet. Ofruesi nuk ka komentuar në ndarjen e skedarëve P2P, dhe ne nuk mendojmë se përdoruesit
do të ketë një kohë të lehtë për të shkarkuar skedarë
duke përdorur lidhje P2P.

Në mungesë të skedarit të dedikuar P2P
ndarjen e serverave, përdoruesit mund të provojnë ndarjen e P2P në cilindo nga serverët, por atje
nuk është asnjë garanci nëse ata do të jenë në gjendje të kalojnë me shkarkime.

Klienti jep mundësinë më të shpejtë të serverit
gjithashtu. Teorikisht, ky duhet të jetë serveri më i afërt fizikisht, por në
çështja jonë, ne nuk ishim të lidhur me
serveri më i afërt gjeografikisht për vendndodhjen tonë.

Me disponueshmërinë e kaq shumë serverave,
ofruesi duhet të përpiqet të vijë me serverë të dedikuar për ndarjen e skedarëve P2P dhe
lojrave gjithashtu. Shërbimi gjithashtu mund të përfitojë shumë duke punuar për të pasur më shumë vendndodhje të serverëve nën rrjet.

Sidoqoftë, me kaq shumë serverë ekzistues në
rrjeti, përdoruesit nuk duhet të përballen me lidhje të ngadalta pasi nuk duhet të ketë
trafik me densitet të lartë në serverë.

Politika e privatësisë

Rritja e kërkesës dhe popullaritetit
të shërbimeve VPN pasqyron faktin se njerëzit duan të mbajnë private
informacioni i sigurt. Shërbimet VPN ofrojnë mënyra për përdoruesit për të qëndruar anonim në internet.

Një nga mënyrat më të mira që dolën shërbimet
me mbajtjen e të dhënave të sigurta dhe larg nga të tjerët është duke mos kursyer të dhëna fare
vendin e parë. Kjo eliminon të gjitha
mënyra të mundshme me të cilat të dhënat mund të ishin
komprometuar.

Kjo metodë tani është bërë një normë e re, dhe përdoruesit presin shërbimin e tyre VPN
ofruesit për të ruajtur asnjë informacion personal rreth tyre. Sidoqoftë, shërbimi
ofruesit duhet të mbajnë disa rekorde të përdoruesve për ta mbajtur shërbimin lart
dhe vrapimi.

Por të gjithë ofruesit e nivelit të lartë VPN ruajnë
vetëm një rekord minimal i klientëve të tyre.

X-VPN gjithashtu premton një shërbim pa log për përdoruesit. Wayshtë bërë më e rehatshme për ta që të mos kenë regjistra
shërbim sepse ligjet lokale u lejojnë atyre ta bëjnë këtë.

Ne ende kaluam përmes politikës së tyre të privatësisë
të kontrollojë faktet dhe të verifikojë nëse shërbimi është besnik në politikën e tij të 100% të mos-logs apo jo.

Pasi të kaloni përmes deklaratës së tyre të intimitetit,
ne mendojmë se është një kompani transparente
kur bëhet fjalë për mbledhjen e të dhënave. Ata nuk e regjistrojnë aktivitetin e përdoruesit brenda
tuneli VPN në çfarëdo mënyre. Ata nuk e ruajnë adresën origjinale të IP të
përdoruesi, shkrimet në uebfaqe ose ndonjë të dhënë tjetër e tillë.

Sidoqoftë, gjithnjë ekziston mbledhja minimale e të dhënave dhe ato e kanë përmendur atë në mënyrë të qartë në faqen e internetit. Ata japin
informacion në lidhje me llojin e të dhënave të mbledhura dhe deklaroni arsyet e mbledhjes së të dhënave.

Të dhënat e mbledhura përmbajnë një adresë emaili, detajet e transaksionit, kohën
pulla, etj. Ekziston edhe një koleksion
të disa të dhënave analitike dhe reklamuese në vizitën në faqen e internetit të produktit,
dhe ata kanë diskutuar këtë aspekt gjithashtu.

Ata gjithashtu thanë se adresa origjinale IP
e përdoruesit mund të mblidhet kur ai / ajo përpiqet të regjistrohet në faqen e internetit, por
Adresa IP fshihet automatikisht brenda 5 minutave.

Të gjitha aspektet e mbledhjes së të dhënave kanë
janë diskutuar në mënyrë shteruese në politikë, dhe ata duket se janë të interesuar të fitojnë
besimi i përdoruesve.

Analiza e kohës së lidhjes

Gjyqi Nr. Koha për të vendosur një lidhje (sekonda)
Mesatare.Koha në sekonda3.123
12.96
24.28
32.28
44.35
52.97
62.77
72.12
83.91
92.68
102.91

Klienti ofron gjithsej tetë protokolle për përdoruesit, dhe sipas tabelës së dhënë prej tyre në faqen zyrtare, kohët e lidhjes supozohet të jenë të ndryshme për disa protokolle.

Por në analizën tonë, ne zbuluam që ajo
nuk ishte i tillë, dhe të gjitha protokollet dhanë pothuajse të njëjtin rezultat.

Tabela e treguar më lart është për protokollin A. Siç mund ta shihni tashmë se klienti nuk merr pothuajse asnjë kohë për të krijuar një lidhje.

Ne kemi bërë analizën e kohës së lidhjes për
serveri më i shpejtë dhe koha mesatare ishte rreth 3 sekonda për të gjithë
protokollet.

X-VPN është një nga shërbimet më të shpejta VPN
kur bëhet fjalë për analizën e kohës së lidhjes. Numrat janë po aq mbresëlënës
siç ishin numri i serverave.

Shpejtësia dhe Bandwidth

Nëse flasim për suksesin e një produkti VPN,
atëherë shpejtësia është një nga faktorët diktues.

Nuk ka asgjë më të bezdisshme sesa të ngadaltë
lidhje interneti për një mijëvjecar të ditëve moderne, si dhe për grupmoshat e tjera gjithashtu. Shërbimet duhet të jenë të shpejta, dhe
vetëm atëherë njerëzit marrin në konsideratë faktorë të tjerë si sigurinë.

X-VPN pretendon të ketë më shumë se 5000
serverat, dhe këto përfshijnë disa serverë të dedikuar për rrjedhën gjithashtu.

Ka
Mundësia më e shpejtë e serverit në listën e serverëve dhe klientit
automatikisht vendos serverin më të shpejtë
për përdoruesin sipas vendndodhjes së tij / saj. Në përgjithësi, ai është serveri më i afërt
në dispozicion.

Sidoqoftë, në rastin tonë, klienti dështoi
në mënyrë të mjerueshme në gjetjen e serverit më të shpejtë ose më të afërt për vendndodhjen tonë. Si nje
rezultati i të cilit, ne u lidhëm me një server më të ngadaltë sepse testet e mëvonshme
tregoi se kishte, në të vërtetë, një server më të shpejtë në dispozicion për vendndodhjen tonë.

Mesatarisht, ne kemi marrë deri në 73% të shpejtësisë origjinale për X-VPN

Me i shpejti
opsioni i serverit na lidhi me një server i cili dha 73% të shpejtësisë origjinale,
ndërsa serveri lokal në të cilin gjetëm shpejtësinë më të lartë dha 94% të shpejtësive origjinale.
Dallimi në shpejtësitë midis
dy është domethënëse.

Përzgjedhja automatike e klientit duket
për të punuar kundër shërbimit pasi tregon rezultate të cilat janë më pak mbresëlënëse
sesa ato aktuale.

Kemi shpejtësi të ngjashme me atë të të ashtuquajturit server më të shpejtë për pjesën tjetër
duke testuar. Për Suedinë, shpejtësia ishte përsëri 73% e shpejtësisë fillestare.

Ka serverë të dedikuar për transmetim
në dispozicion në rrjet, dhe ne kemi regjistruar
Mbajtja e shpejtësisë 74% dhe 75% nga serverët e SHBA Netflix dhe MB Netflix.

Klienti jepte rregullisht shpejtësi rreth 75% të shpejtësisë fillestare në të gjithë serverët.

Shpejtësia e vërejtur në serverin lokal ishte
mahnitëse, dhe pjesa tjetër e serverëve
ishin gjithashtu në gjendje të jepnin disa rezultate të kënaqshme.

Klienti nuk është ende më i shpejtë në mesin e
VPN-të. Shërbimi duhet të sigurojë më shumë se 80% të shpejtësisë origjinale vazhdimisht në të gjithë serverët.

Përveç serverit lokal, asnjë nga
serverat ishin në gjendje të kapërcejnë pragun. Sidoqoftë, shpejtësitë nuk janë
zhgënjyese gjithashtu. Përdoruesit mund të kenë ende lidhje të mira në internet
në rrjet.

Ka asnjë kufizim në gjerësinë e bandës në dispozicion në shërbimin i cili është një lajm i mirë për përdoruesit, dhe ata mund të shikojnë sa më shumë shfaqje siç dëshirojnë përmes serverëve streaming..

siguri

Analiza e masave të sigurisë në vazhdim
ky klient do të jetë një interesant. Jo vetëm që kanë dalë me të
një protokoll i ri i vetë-ndërtuar, por ato gjithashtu kanë
e shoqëroi atë me tetë protokolle tunele.

Për të shtuar kaosin, ata vendosën të japin
kodoi emrat e protokolleve dhe tha që është për të ruajtur privatësinë e
përdorues. Nuk ka asnjë provë që tregon se një nga konvencionale
protokollet janë përfshirë në
produkt.

Ofruesi pretendon se duke mos zbuluar ndonjë informacion teknik në lidhje me protokollet do ta bëjë klientin të sigurt. Ne jemi plotësisht dakord me këtë deklaratë. Përdoruesit nuk mund të jenë kurrë të sigurt që klienti është mjaft i sigurt nëse nuk kanë ndonjë informacion në lidhje me protokollet që përdoren në produkt.

Para se të futemi në këtë protokoll hosh-posh, le të diskutojmë së pari kodimet në dispozicion të klientit. Ata nuk kishin asnjë problem në njoftimin e llojit të kriptimit të disponueshëm në shërbim, i cili është 256-bit.

Ofruesi e di se është më i sigurti
encryption në dispozicion, dhe për këtë arsye nuk kishte asnjë problem në njoftimin e përdoruesve për
e njëjta.

Por, nëse përdorni të njëjtën logjikë në rastin e protokolleve, atëherë kjo tregon që
protokollet në dispozicion në shërbim nuk janë mjaft të sigurta.

Opsione të ndryshme protokolli

Ata i sigurojnë përdoruesit një tabelë, në
të cilat të tetë protokollet në dispozicion janë vlerësuar bazuar në të ndryshme
parametra të tillë si “Shpejtësia para lidhjes”, “shpejtësia pas lidhjes”, siguria, etj.

Por nuk ka asnjë bazë për ta mbështetur këtë
të dhënave. Ne nuk e dimë se nga kanë ardhur këto të dhëna dhe si u bënë këto teste, kështu që nuk është e mundur për ne
besoni disa të dhëna tabelare të rastit, të paraqitura për ne.

Duke mos dhënë informacionin teknik
në lidhje me protokollet, ofruesi ka shtruar
mënyra për prishjen e produktit.

Ata ishin shumë të hapur dhe transparentë në
politika e privatësisë, por ata nuk mund të presin që përdoruesit të besojnë në dispozicion
protokolle pa ndonjë të dhënë të besueshme.

Ne u përballëm me disa çështje me protokollet,
gjë që do të zvogëlojë më tej besueshmërinë e protokolleve si dhe të vetë produktit.

Për tërë kohëzgjatjen në të cilën kemi përdorur shërbimin, ne kurrë nuk ishim në gjendje
lidheni me protokollet D dhe G. Klienti gjithmonë na ridrejtonte tek
protokollet A ose H kur u përpoqëm të lidheshim
te protokollet D dhe G.

U bë një shqetësim shumë më i madh sepse
klienti asnjëherë nuk na informoi se ishim
të lidhur me disa protokoll të ndryshëm në vend të atij që kemi zgjedhur.

Nëse do të ishte
jo për testimin dhe analizën shteruese që ne zakonisht bëjmë, këtë gabim do të
kanë kaluar pa u vënë re.

Një krejt e re
protokoll i panjohur, i përzier me disa protokolle të panjohura tunelizimi, dhe
prania e një mete që nuk raportohet kurrë.
kombinimi i këtyre faktorëve nuk e bën produktin të shëndosha si një i sigurt.

Klienti vjen me një internet të integruar
Switch kill, i cili ndalon automatikisht trafikun e internetit nëse VPN
lidhja bie. Kjo veçori parandalon
përdoruesi nga shfletimi i internetit pa sigurinë e VPN.

Ata gjithashtu pretendojnë se kanë serverat e tyre DNS, dhe mbrojtja e rrjedhjes DNS e bën produktin edhe më të sigurt.

Sidoqoftë, klienti nuk e mbështet IPv6,
dhe gjithmonë do të ketë një shans për një rrjedhje nëse përdoruesi harron të kthehet në IPv6
manualisht për pajisjen e tij / saj.

Ne nuk mund ta lejojmë shërbimin të trajtojë ndjeshëm
të dhëna sepse nuk ka asnjë garanci për ruajtjen e të dhënave në
produkt.

Edhe nëse shërbimi është më i sigurti
në dispozicion, ai është akoma një rrezik domethënës
pasi ka shumë hazër të përfshirë me sigurinë e produktit.

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja

Ndërfaqet e përdoruesit janë krijuar për të
vitrinë të gjitha tiparet dhe vetitë e produktit. Bitdo gjë e vogël
opsioni i personalizimit përfshihet në
ndërfaqja e përdoruesit.

Por X-VPN duket se ka ndonjë ide tjetër
një ndërfaqe e përdoruesit. Klienti lejon përdoruesin të ndryshojë protokollin dhe
vetëm vendndodhja e serverit.

Fakti që zgjedh protokollin për këtë
shërbimi është i barabartë me hedhjen e një zare, qëllimi i vetëm për të pasur një përdorues
ndërfaqja është për të ndryshuar vendndodhjen e serverit.

Nuk ka mundësi të tjera personalizimi
në dispozicion për përdoruesin.

Para vendosjes së lidhjes VPN,
ndërfaqja e përdoruesit tregon adresën IP të përdoruesit dhe deklaron se përdoruesi
data është e pakriptuar dhe e pasigurt.

Sidoqoftë, pas lidhjes, ajo nuk tregon adresën IP të serverit.

Ndrysho ndryshimin në UI

Butoni i llogarisë i siguron përdoruesit
gelsat e ndërrimit për ‘Launch X-VPN në fillimin e sistemit’ dhe ‘Aplikimi
kontrollit “. Në kontrollin e aplikacionit,
përdoruesi mund të zgjedhë cilat aplikacione nuk do të përdorin X-VPN kur sistemi të jetë i lidhur në rrjetin VPN.

Serverat janë renditur në tre skeda – “Rekomanduar”, “Të Gjithë” dhe “Streaming”. Emrat janë vetë-shpjegues.

Megjithatë, një tipar interesant në
Lista e serverëve është që përdoruesi mund të ekzekutojë një provë ping për të gjithë serverët. Bazuar në
rezultatet e provës ping, përdoruesi mund
gjykoni latente në serverë të ndryshëm dhe zgjedhni serverin optimale nga
Lista.

Ne na pëlqeu shumë kjo karakteristikë ashtu siç e bëri
procesi i zgjedhjes së serverit më të mirë për vendet e largëta shumë i përshtatshëm.

Zgjedhja tjetër që përdoruesi të bëjë
klienti është që të zgjedhë protokollin. Klienti siguron tetë protokolle dhe ky numër është pothuajse dyfish
çfarë ofrojnë shumë nga shërbimet kryesore të rrjedhës VPN.

Megjithatë, dy nga protokollet, D dhe G, nuk na lidhën kurrë me rrjetin, ndërsa
pjesa tjetër gjithashtu nuk ishin të besueshme pasi nuk kishim asnjë informacion rreth tyre.

Ata kanë një
sistemi i vlerësimit të bërë vetë për protokollet e bëra vetë, dhe ne nuk jemi të sigurt
nëse të dhënat sigurohen në një fortesë ose
një flluskë.

Platformat dhe Pajisjet

platformat & pajisje

Përdoruesi mund të ketë pesë lidhje të njëkohshme
në pajisje të shumta nga e njëjta llogari.

Klienti është në dispozicion vetëm për shumicën
sistemet operative të cilat janë Windows, MacOS, Android, iOS dhe Linux.

Nëse flasim për shtesat, atëherë është
e disponueshme vetëm për një shfletues në internet të kromit.

Produkti nuk mbështet ruterë dhe
ndonjë prej platformave të tjera si TV Smart, X-box, Kodi, etj.

Të tilla të kufizuara
mbështetja e platformës nuk do të jetë në gjendje të mjaftojë nevojat e shumicës së përdoruesve, si
këto ditë, aq shumë pajisje kërkojnë një lidhje interneti dhe rrjeti në mbarë botën është
po aq e rrezikshme për të gjitha këto pajisje gjithashtu.

Ofruesi duhet të paktën të dalë me një
mënyra për të ofruar shërbimin për ruterat, dhe kjo do t’i mundësojë përdoruesit të ketë
Mbulesa VPN në shumicën e pajisjeve të tij / saj.

Skena e tanishme e mbështetjes së platformës do
mos e ndihmoni shërbimin të fitojë shumë më poshtë, dhe ata duhet të zgjerojnë platformën
bazoni dhe përfshini sa më shumë pajisje të jetë e mundur.

Ndihma për klientët

Mbështetja e klientit është një nga shtyllat për të
një produkt i besueshëm VPN. Nëse nuk e keni
ka qenë përmes seksioneve të mësipërme, atëherë dy shtyllat e tjera janë shpejtësia dhe siguria.

Të gjitha shërbimet kryesore VPN vijnë me dhe
mekanizëm i shkëlqyer për mbështetjen e klientit. mirë
mbështetja e klientit nuk do të thotë të kesh një mbështetje live chat.

Po, mbështetja e mirë e bisedës live ndihmon gjithmonë,
por nëse shërbimi mund t’i përgjigjet të gjitha
pyetjet e klientit në ndonjë mënyrë tjetër, atëherë është një shërbim i mirë për mbështetjen e klientit për ne.

Disa nga mënyrat
për ta bërë këtë, është duke patur një seksion FAQ të plotë dhe përshkrues, ose duke pasur një
mekanizëm i shpejtë i përgjigjes së biletave të pyetjes.

Mjerisht, ne ishim në gjendje të gjenim asnjë prej tyre
tiparet e lartpërmendura në X-VPN.

Ofruesi siç u përmend në faqen e tyre të internetit që ka një mbështetje live chat 24/7 për shërbimin. Por në rastin tonë, ne morëm një përgjigje pas 24 orësh në dritaren e bisedës live. Dhe ne vërtet mendojmë se kjo nuk është ajo që synohet të bëjnë sistemet e mbështetjes së bisedave 24/7.

Erdhi përgjigja për mbështetjen e bisedës live
vetëm pasi i kemi dërguar një email në
Ekipi mbështetës i X-VPN për të njëjtën gjë. Ata dërguan vëllime të larta të kontakteve si
një nga arsyet e mundshme për vonesën e përgjigjes.

Menjëherë pas postës, ne morëm një përgjigje në dritaren tonë të mbështetjes së bisedës.

Nese ti mendon
që pas kësaj kemi pasur një bisedë të gëzuar me ta në mbështetjen e bisedës live,
pastaj mbajini kuajt tuaj.

Vendosëm të mos përgjigjen menjëherë. ne
u përpoqën të kontaktoni mbështetjen e bisedës live pas disa
orë. Dhe ne nuk u çuditëm që ende presim një përgjigje.

Mekanizmi i postës elektronike gjithashtu merr shumë
herë për tu përgjigjur. Nëse jeni mjaft me fat, do të merrni një përgjigje brenda disa orësh,
përndryshe mund të të duhet të presësh për të gjithë ditën.

Faqja e “ndihmës” në faqen zyrtare të internetit
ka nevojë për disa ndihmë vetë. Nuk ka pothuajse asnjë informacion të rëndësishëm në lidhje me
produkti në faqe.

Ka vetëm katër pyetje nën
kreu “Hetim i përgjithshëm”, i cili diskuton
detajet e produktit. Dhe pyetjet
as mos e gërvishtni sipërfaqen kur bëhet fjalë për të dhënë informacione rreth
produkt.

Ofruesi nuk ka ndarë shumë nga
informacione për produktin, disa me vetëdije, dhe disa ndoshta pa dije.

Ata duhet ta kuptojnë këtë fakt që të qenurit
transparenti ka një rëndësi të madhe në botën e VPN, dhe atë transparencë
duhet të ekzistojë jo vetëm në politikën e intimitetit, por në seksione të tjera të
produkt gjithashtu.

përfundim

Në fillim të këtij shqyrtimi, ne
përmendi rëndësinë e tre faktorëve (shpejtësia, siguria dhe mbështetja), që një shërbim VPN të fitojë
zemrat e përdoruesve.

X-VPN filloi e fortë me disa shpejtësi të mëdha në rrjet. Shpejtësia në të gjithë serverët ishte e kënaqshme, dhe ne morëm shpejtësi të shkëlqyeshme
serveri lokal.

Pastaj gjërat u ngatërruan në siguri
front. Protokollet e panjohura dhe mungesa e informacionit e bënë me mend përdoruesin
besueshmëria e protokolleve të gjitha
kohë. Në fund, ofruesi nuk ishte në gjendje
të na bindë se është një shërbim mjaft i sigurt.

Së fundmi, mbështetja e klientit për shërbimin
doli e kotë. Mbështetja e klientit na zhgënjeu në kaq shumë mënyra
që ne tani jemi mirënjohës për shërbimet e klientëve të ofruesve të VPN,
që menduam se po siguronin mbështetje të dobët të klientit.

Sidoqoftë, gjërat ishin të ndritshme në disa zona. Ata kane më shumë servera sesa shumica e ofruesve të VPN nëse informacioni në lidhje me numrin e serverëve të dhënë në uebfaqe është i saktë. Kriptimi në rrjet dhe politika e mos-logs janë disa nga karakteristikat pozitive të produktit.

Ne e ndiejmë që
rezultati i rishikimit mund të kishte qenë shumë më mirë nëse do të ishin më shumë
informativ. Ofruesi dukej i gatshëm të diskutonte
disa çështje relevante, dhe kjo vetëm uli besueshmërinë e shërbimit si
si dhe ofruesi.

Vendimi për të mos zbuluar ndonjë informacion
në lidhje me protokollet është gjykim i dobët, dhe ata menjëherë duhet të adresojnë çështjen.
Nuk ka kuptim të kesh kaq shumë protokolle
nëse përdoruesi nuk është i rehatshëm në përdorimin e njërës prej tyre.

X-VPN ka shumë punë të prerë nëse dëshiron
të bëhet një nga VPN-të e preferuara
shërbimet e përdoruesve.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map