Rishikimi TorGuard

Pros:

 • Dikush mund ta bëjë pagesën duke përdorur
  disa monedha cryptocurrency, dhe që ofron një mundësi për të kryer anonime
  pagesë.
 • Kriptime të ndryshme dhe kyç
  gjatësitë janë të pranishme në ekranin kryesor me të cilin mund të ndryshojë nivelin e sigurisë. Sidoqoftë, do të bënim
  rekomandojë që përdoruesi të përdorë vetëm enkriptimin AES 256-bit ose përndryshe sigurinë
  niveli do të ulet.
 • Një merr mundësinë e
  zgjedhja e një porti midis tetë porteve të ndryshme që janë në dispozicion në
  ekrani kryesor.
 • Klienti ofron një port të dedikuar
  për Stealth VPN gjë që e bën të vështirë për ISP-të dhe qeverinë që të zbulojnë
  përdorimi i VPN.
 • Opsioni i përparuar “Kill App”
  lejon një të zgjedhë aplikacionet specifike që përdoruesi dëshiron
  përfundoni nëse lidhja VPN shkon poshtë.
 • Shpejtësia e ngarkimit dhe shkarkimit
  që TorGuard jep pasi të lidhet me VPN është jashtëzakonisht e lartë. Shumë më pak
  ulje është vërejtur në të dy rastet.
 • Ka disa sjellje
  cilësimet të cilat lejojnë përdoruesin të ketë kontroll mbi aplikacionin me të cilin ai
  mund të bëjë ndryshimet sipas kërkesës së tij.
 • Serverë specifikë me prokurë
  mund të shtohet nën skedën proxy. një
  duhet vetëm të zgjidhni proxy, të shkruani adresën dhe të specifikoni portën.
 • Prokura SOCKS5 ofrohet e cila
  siguron siguri shtesë duke shtuar një vërtetim
  shtresa kur shkëmbehen paketat e të dhënave
  midis klientit dhe serverit.
 • Ju gjithashtu mund të blini adresën IP të dedikuar
  të cilat mund t’i shtoni nën skedën “Servers” të pranishëm në klient. Sidoqoftë, rekomandohet vetëm nëse nuk dëshironi të ndani
  IP e dhënë.
 • Ka shtesa në dispozicion
  për Chrome dhe Firefox që japin përvojë më të mirë të përdoruesit gjatë shfletimit. ju
  mund të bllokojnë reklamat dhe të zgjedhin faqet e internetit që dëshironi të përjashtoni ndërsa
  browsing.

Cons:

 • Politika e rimbursimit nuk është e qartë. Fillimisht, thuhet se nëse përdoruesi nuk është i kënaqur 100%, ata do të sigurojnë rimbursimin nëse përdoruesi ka kontaktuar me ta para shtatë ditësh. Sidoqoftë, garancia për kthimin e parave të shtatë ditëve mund të mos jetë e zbatueshme për raste të caktuara, por ato nuk e kanë përmendur natyrën e çështjeve.
 • Vetëm protokollet OpenVPN dhe OpenConnect i shtohen aplikacionit. Nëse do të kishin shtuar protokolle të tjera si SSTP, PPTP dhe L2TP, atëherë përdoruesi do të kishte më shumë mundësi. Megjithëse protokolli PPTP nuk konsiderohet i sigurt, ai mund të japë shpejtësi shumë të larta. Nëse përparësia e përdoruesit është shpejtësia, atëherë ky protokoll do të ishte i dobishëm.
 • Selia është e vendosur në Shtetet e Bashkuara, kështu që, nuk mund të jetë i sigurt nëse kompania ruan të dhënat nga qeveria apo jo.

Përmbledhje

Pasqyrë e shpejtëUebfaqe UebfaqeVizitimi


protokolletOpenVPN, SSTP, L2TP, IPsec
platformatAndroid, iOS, Windows, Mac, Linux, Safari, Firefox
jurisdiksionSHBA
prerje-transportim trupashNuk ka shkrime
encryptionAES 256
LidhjetDeri në 5 lidhje
Locations50+ vende
Servers3000+
Netflix / P2PVetëm P2P
Opsionet e pagesaveKartë krediti, Cryptocurrency, PaymentWall, Paypal
Opsionet e mbështetjesMbështetje me Email, Chat Live, Mbështetje Telefonate
Prmimet nga5,95 $ / muaj
GaranciGarancia e kthimit të parave 7 ditë
Prove falasGjyq 7 ditë falas

Shërbimi TorGuard VPN përqendrohet në ofrimin e
siguri për përdoruesit që përdorin shërbimin BitTorrent. Sidoqoftë, emri sugjeron
se ajo ka disa tipare ekskluzive që lidhen me përdorimin e Tor, që është e rremë.

Me përdorimin e tij, ju merrni mundësinë e zhbllokimit të të gjitha aplikacioneve që janë
në lidhje me Torrentin.

Përveç këtij qëllimi parësor, ata gjithashtu
të sigurojë një proxy vjedhurazi dhe të ketë këpucë të veçantë
serverat të cilët mund t’i gjeni nën skedën “Proxy”. Këta serverë ofrojnë siguri nga
qeveria dhe ISP-të që mund të ndjekin përdorimin e VPN.

Ekrani kryesor para dhe pas lidhjeve

TorGuard, pronë e kompanisë Vpnetworks
LLC, ka selinë e saj të vendosur në Shtetet e Bashkuara.
Meqenëse Shtetet e Bashkuara janë një nga anëtarët e “Katërmbëdhjetë Sytë”, nuk mundet
siguroni siguri të plotë edhe pasi të mos keni prerje. Nuk mund të sigurohet që ofruesi VPN do të ruajë
të dhënat nga qeveria apo jo.

TorGuard është
të ngarkuar me tipare që kanë të bëjnë kryesisht me sjelljen e
klientit. Ende ka disa mundësi që lidhen me zgjedhjen e proxy dhe rrjetit
gjithashtu.

Edhe pasi të keni siguruar mundësi të sigurisë së lartë,
ka disa boshllëqe përmes të cilave mund të ndodhë rrjedhje. Siguria është kryesori
aspekt në rastin e TorGuard që duhet të jetë
rishikuar.

Ne kemi rishikuar edhe faktorët e tjerë
e cila do t’ju ofrojë të dhëna të mjaftueshme
kjo do t’ju ndihmojë të gjeneroni një mendim në lidhje me këtë produkt VPN.

Servers

Opsionet e serverit

Sipas faqes së internetit të TorGuard, ata
zotërojnë tre mijë serverë plus në pesëdhjetë vende të ndryshme. Nëse dikush viziton
Aplikimi, ai do të dijë se ka rreth shtatëdhjetë vende plus serverë.

Këto numër vendesh janë të mjaftueshme për të
siguroni një shpejtësi cilësore për çdo përdorues të vendosur në çdo cep të botës.
Sidoqoftë, kjo mund të ndodhë vetëm nëse serverët vendosen me mençuri edhe nëse
numri nuk është i madh.

Suruditërisht, në Azi, serverat janë
vendosur në më shumë se pesëmbëdhjetë vende. Shumë pak ofrues të VPN do të kishin
e mposhtën këtë numër. Kur dikush ka një vështrim
numri i vendndodhjeve, është rreth
njëzet.

Përfitimi i marrë nga TorGuard është
mbizotërimi në tregun VPN prezent në
Azi.

Aktualisht, baza e përdoruesit aziatik nuk është
kaq e madhe kur krahasohet me bazën e përdoruesve evropianë dhe të Amerikës së Veriut. Sidoqoftë, me kohën, ajo do të rritet, dhe TorGuard do të ishte
një nga opsionet më të mira për aziatikët sipas skenarit aktual.

Arsyeja do të jetë numri i serverëve.

Amerika e Veriut, ku tregu kryesor VPN
është e vendosur, numri i serverit
vendndodhjet janë më pak se Azia. Sidoqoftë, pasi TorGuard ka vendosur serverat
me zgjuarësi, ajo po mbulon shumicën e zonave të Shteteve të Bashkuara me ndihmën e
dhjetë lokacione të serverit.

Në Kanada, ekzistojnë dy lokacione të serverëve,
dhe ata kanë mundësinë të lidhen me serverët e vendosur në pjesën Veriore
të Shteteve të Bashkuara.

Rasti është i ngjashëm me vendet jugore të Amerikës së Veriut siç është Meksika. këto
vendet jugore kanë dy lokacione serverash: një në Meksikë dhe një tjetër në Kosta
Rica. Gjithashtu, lokacionet e serverëve Miami dhe Atlanta janë opsione të përshtatshme për të
këto vende të jugut.

Ndërsa ato kanë mbuluar Azinë dhe Amerikën e Veriut
në mënyrë efikase pritet që Evropa
nuk do të jetë një përjashtim.

Këtu edhe vendosja e zgjuar ka funksionuar
mirë.

Vendet e serverëve u shtuan në njëzet Evropian
vendet mbulojnë çdo cep të kontinentit përfshirë Ballkanin ku vetëm një
pak ofrues të VPN kanë shtuar serverë.

Le të lëvizim poshtë ekuatorit.

Numri i serverëve të vendosur në Oqeani
mund t’ju zhgënjejë; vetëm tre, një në Zelandën e Re dhe dy në Australi. Kështu që,
nëse jeni një përdorues i vendosur në Oqeani, do të ishte mirë që së pari të blini planin mujor (siç veprojnë ata)
mos ofroni provë falas), dhe atëherë nëse shpejtësia është mjaft e mirë për vendndodhjen tuaj,
ju mund të shkoni përpara me plane të tjera.

Serverat e vendosur në Afrikën Veriore janë
e dobishme për përdoruesit e vendeve të shumta. Ajo jo vetëm që ndihmon Evropianin
përdoruesit për të marrë një shpejtësi më të lartë por ndihmojnë gjithashtu
në kënaqësinë e bazës së përdoruesit afrikan.

Një lokacion serveri është edhe në Afrikën e Jugut gjithashtu
e cila duhet të jetë e mjaftueshme për vendet jugore pasi një bazë e vogël e përdoruesit pritet në këtë pjesë.

Brazili gjithashtu ka
përdoruesit e mundshëm, dhe kjo është arsyeja pse shtimi i një serveri këtu ishte një marrëveshje e nevojshme.
Sidoqoftë, vendndodhja e serverit të Kilit nuk kërkohet
pasi përdoruesit këtu mund të përdorin serverin brazilian, si dhe serverin meksikan.

Por ky vendndodhje e serverit është një plus i madh nëse
ju jeni një përdorues brazilian.

Kur bëhet fjalë për filtrimin dhe radhitjen
opsione, ka disa, por nuk ndihmojnë aspak në përvojën e përdoruesit.

Dikush mund të filtrojë serverat sipas
kontinent, por atëherë kjo mund të bëhet gjithashtu manualisht. Në mënyrë të ngjashme, duke e renditur atë në
Rendi alfabetik nuk do të shërbente për asnjë qëllim.

E vetmja mundësi e dobishme është renditja
sipas afërsisë që ju lejon të lidheni me serverin më efikas
për vendndodhjen tuaj.

Ndërsa po shfaqin veten si
ofruesit që ofrojnë përputhshmëri me të gjitha aplikacionet e Torrentit, ata
duhet të ketë shtuar opsionin e filtrimit për të parë serverët e optimizuar të P2P.

Mund të supozohet vetëm se P2P është në dispozicion
për të gjithë serverat. Asnjë udhëzim nga fundi i ofruesit nuk specifikohet.

Akoma, për shkak të vendosjes efikase,
ata kanë arritur një dendësi të madhe serveri dhe raport të shkëlqyeshëm të përdoruesit-serverit.

Analiza e kohës së lidhjes

Gjyqi Nr. Koha e marrë për të krijuar një lidhje (sekonda)Koha mesatare: 14.08

118,64
213.36
313,09
413,76
514.13
612,79
714,77
813,89
913,67
1012.71

Analiza e kohës së lidhjes shpjegon se sa me efikasitet klienti mund të krijojë lidhjen me serverin dhe të sigurojë një IP proxy
në sistemin tonë.

Rezultatet janë
konsiderohet negativ nëse klientit i duhet shumë kohë për tu lidhur ose nëse ajo
tregon gabim gjatë vendosjes së lidhjes.

Në rastin e TorGuard, nuk u gjetën çështje të tilla që ishin aty në rastin e BolehVPN. Megjithatë,
koha e lidhjes është akoma më e lartë se shumë ofrues të tjerë VPN. Edhe
saktësia nuk është e lartë gjë që zvogëlon parashikueshmërinë
të kohës së marrë nga aplikacioni për krijimin e lidhjes.

Vini re se kjo është bërë për vendndodhjen më të afërt të serverit, dhe koha e lidhjes mund të jetë
ndryshojnë nëse ndryshon distanca. Kjo gjithashtu varet nga raporti i përdoruesit-server, dhe
kjo është arsyeja pse, për përdoruesit e Oqeanisë, mesatarja mund të jetë më e lartë.

Gjerësia e bandës dhe Shpejtësia

Lidhjet para dhe pas

Isshtë një nga ofruesit më të mirë të VPN për sa i përket shpejtësisë që sigurohet nga
klienti pas lidhjes.

Ka pasur ulje shumë më të vogël për të dy,
shpejtësia e shkarkimit dhe ngarkimit.

Shpejtësia origjinale e shkarkimit dhe ngarkimit
ishin përkatësisht 9.38 Mbps dhe 7.88 Mbps. Për shkak se serveri më i afërt ishte i vendosur në një distancë prej një mijë milje, ne prisnim një ulje
të paktën njëzet përqind. Por ne ishim të mahnitur
shpejtësia e dhënë nga TorGuard.

Shpejtësia e fituar pas lidhjes ishte 9.16 Mbps dhe 7.05 Mbps për
shkarkimi dhe ngarkimi përkatësisht. Kjo tregon se shpejtësia e shkarkimit ishte
ulur vetëm me 2.35%. Mund të jetë i njëjti skenar
shihet në rastin e shpejtësisë së ngarkimit, ku ulet 4.5% është i dukshëm.

Kjo siguron që nuk do të përballet
zhgënjimi kur shpejtësia është faktori më i rëndësishëm për përdoruesit.

siguri

Cilësimet e rrjetit dhe të sigurisë

Siguria varet shumë nga protokolli
dhe kriptimi i përdorur në klient.

TorGuard siguron dy protokol të ndryshëm
opsione të cilat janë OpenVPN dhe OpenConnect. Nga këto dy, sigurisht që OpenVPN është
një i sigurt, dhe niveli i sigurisë mund të jetë
rregulluar duke kaluar në mes TCP dhe UDP.

Një strukturë që ofron TorGuard është
fleksibilitet për të ndryshuar nivelin dhe llojin e kriptimit.

Dy enkriptime të ndryshme: AES dhe Blowfish
sigurohen Sidoqoftë, në rastin e
Vetëm modaliteti me blowfish është i disponueshëm, ndërsa, për
AES, të dyja mënyrat CBC dhe GCM janë të pranishme.

Gjithashtu, dikush ka mundësinë e zgjedhjes së
gjatësia e çelësit Mundësia më e sigurt është të zgjidhni AES 256-CGM. Në rast se ju jeni
në pamundësi për të vendosur një lidhje të besueshme, mund të kaloni në modalitetin CBC.

Përdorimi i tastit 128-bit do të sigurojë siguri të pranueshme. Por ne nuk rekomandojmë përdorimin
Protokolli i Blowfish si shifrimi mund të jetë
anashkalohet lehtësisht.

Cilësimet e përfundimit

Opsione të tjera të sigurisë përmbajnë një zakon
vrasin çelsin i cili ju lejon të zgjidhni aplikacionet e veçanta për të cilat ju
dëshironi të bllokoni trafikun e internetit kur VPN nuk është i lidhur.

Gjithashtu, mbrojtja ndaj rrjedhjes së DNS dhe
WebRTC shtohen për t’u siguruar që asnjë paketë e të dhënave nuk del nga tuneli.

Ata madje ofrojnë serverat e tyre DNS: VPN DNS i cili është në dispozicion në
Aplikacioni. Ata kanë një DNS të veçantë për bllokimin e reklamave. Kjo siguron sigurinë nga lidhjet me qëllim të keq.

Ekziston vetëm një pikë e mundshme kur disa
sasia e të dhënave mund të zbulohet. Derisa
duke u lidhur me VPN, duhet të zgjidhni në mesin e serverëve DNS publike
në dispozicion. Sidoqoftë, edhe nëse DNS publike mbledh ndonjë të dhënë, asgjë më shumë se
do të regjistrohet adresa IP e serverit.

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja

Cilësimet e përgjithshme

Ndërfaqja e përdoruesit vjen me një paketë të plotë të veçorive të sjelljes
të cilat kanë të bëjnë me opsionet e lidhjes, pamjen dhe rrjetin e përgjithshëm
settings.

Opsionet e lidhjes i japin fleksibilitet përdoruesit duke lejuar fillimin e aplikacionit
automatikisht, por edhe sipas dëshirës së përdoruesit. Dikush mund ta zgjedhë atë kur
ai dëshiron të lidhet me VPN: kur sistemi fillon ose kur fillon aplikimi.

Opsioni i hyrjes automatike heq detyrën për të shtuar përsëri emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin dhe
përsëri.

Ndonjëherë, një përdorues mund të përfundojë aplikacionin
gabimisht. Nëse lidhja VPN është duke funksionuar, ajo mund të ndalojë aplikimet
për shkak të opsionit të vrasjes së aplikacionit. Kjo është arsyeja pse ata ofrojnë një mundësi për të kërkuar konfirmim para daljes. i tillë
elementë të vegjël e bëjnë ndërfaqen e përdoruesit të besueshme.

Cilësimet e rrjetit parandalojnë DNS dhe WebRTC
rrjedhjet. Ju gjithashtu mund të zgjidhni të rilidhni automatikisht në serverin e klientit nëse lidhja shkon poshtë. që
heq detyrën manuale të zgjedhjes së serverit dhe lidhjes përsëri me të.

Cilësimet e DNS janë të nivelit të përparuar dhe kanë mundësi të shumta. Në mënyrë efektive
bllokon DNS-në e jashtme dhe lejon të zgjidhni midis serverëve të ndryshëm DNS
(Serverat TorGuard dhe Publik DNS). Bllokuesi i reklamave DNS bllokon në mënyrë efektive
reklama.

Cilësimet e përfaqësuesit

Ka shumë cilësime të lidhura me përfaqësuesin; HTTP
dhe SOCKS5 janë gjithashtu të disponueshme.

Nëse doni të fshehni përdorimin e VPN, thjesht zgjidhni Proxy VPN vjedhurazi dhe serverin e vendit në të cilin
ju dëshironi të lidheni.

Të gjitha tiparet e kërkuara janë dhënë nën skedat e përshtatshme. megjithatë,
gjithmonë ka vend për më shumë veçori të tilla si lidhja me Multi-hop dhe ndarja
tunneling.

Megjithatë, karakteristikat e shtuara ofrojnë një
ndërfaqe e shkëlqyeshme e përdoruesit që çon në të mahnitshme
eksperienca e perdoruesit.

Edhe mbështetja e klientit dhe shpejtësia janë
i besueshëm, dhe nuk keni nevojë të shqetësoheni për këto aspekte para se të bëni
blerje.

Platformat dhe Pajisjet

Epo, dikush nuk mund të blejë një produkt VPN nëse
nuk është në dispozicion për platformat që zakonisht përdoren si Windows,
MacOS, iOS dhe Android. TorGuard është në dispozicion për të gjithë ata.

Përveç platformave të përmendura më lart, ai gjithashtu ka zgjerime për Chrome dhe
Firefox i cili siguron që përvoja juaj e shfletimit të mbetet pa
reklamat dhe faqet e internetit me qëllim të keq.

Ekzistojnë madje edhe opsione konfigurimi në
shtrirje me të cilën mund të zgjidhni porte të ndryshme dhe llojin e lidhjes.

Platforma të tjera për të cilat aplikacioni
është në dispozicion: Linux, REDHAT dhe ARCH. Produktet VPN për REDHAT dhe ARCH nuk janë
lehtësisht i disponueshëm, dhe kështu, TorGuard duhet të marrë një pikë bonus për ta bërë atë
në dispozicion për këto platforma.

Skedarët e konfigurimit janë në dispozicion vetëm për dy
ruterat: DD-WRT dhe Domate. Sidoqoftë, këta janë ata që janë të besueshëm dhe përdoren gjerësisht.

Skedarët e konfigurimit dhe skriptet janë
në dispozicion për të gjithë sistemet operative, por vetëm për protokollin OpenVPN.

Ka pajisje të palëve të treta gjithashtu të cilat
lejoni lidhjen me TorGuard. Sidoqoftë, ne
mos e rekomandoni një për t’i shkarkuar këta klientë pasi politika e privatësisë mund të ndryshojë
për këta klientë.

Ndihma për klientët

Biseda live ka qenë e dobishme!

mbështetja e bisedës live është një shpëtimtar.

Ata ofrojnë përgjigje të menjëhershme dhe janë në dispozicion
gjatë gjithë kohës.

Ato japin përgjigje të hollësishme. megjithatë,
ndonjëherë mund të ketë një radhë prej një ose dy.

Nëse ka disa informacione që nuk mund të sigurohen përmes bisedës live, gjithmonë mund të jeni
gjeneroni një biletë. Përgjigjet janë gjithmonë
deri në pikën, dhe nëse pyetja nuk është zgjidhur akoma, posta elektronike është një mundësi e mirë.

Për email, ata zakonisht përgjigjen në një
kater ore.

Veç kësaj, janë tre të ndryshme
Seksione: FAQs, Baza e njohurive dhe forumi i komunitetit.

Më shumë FAQ mund të shtohen dhe ofrohen nën seksione të ndryshme si (pagesa,
lidhje, etj). Kjo do të ndihmonte përdoruesin të gjente lehtësisht përgjigjet.

Baza e njohurive përmban vendosje të ndryshme
udhëzues dhe mësime video. Kjo ndihmon përdoruesin të mësojë rreth instalimit
proces, dhe kjo është mënyra se si ai mund ta ekzekutojë me lehtësi aplikacionin përmes ndryshme
opsionet e shkarkimit.

Në forumin e komunitetit, mund të pyesni
dyshimet, ofroni sugjerime dhe reagime, dhe përshkruani lidhje me produktin
lëshon publikisht.

Në përgjithësi, klienti
mbështetja është e përgjegjshme dhe ndihmon në mënyrë efikase përdoruesit e tyre.

përfundim

Klienti TorGuard është një përzierje e përsosur e mahnitshme
karakteristika.

Shpejtësia e provuar nga ne ishte e jashtëzakonshme,
dhe është një nga shpejtësitë më të mëdha që ka përjetuar pas lidhjes me VPN.

Siguria mund të ketë disa boshllëqe të vogla, por jo
ndonjë nga ato kryesore, dhe politika e tyre pa log bën
ata një ofrues të besueshëm VPN.

Ata mund të shtojnë disa vende të tjera në server
Oqeania pasi ekzistojnë vetëm tre.

Aftësia për të
ofrimi i ndihmës së shpejtë të klientit është i dobishëm për të gjithë përdoruesit.

Në përgjithësi, përveç
për faktin se ato janë të vendosura
në Shtetet e Bashkuara, nuk ka asnjë konstatim të madh në blerjen e këtij produkti.