Rishikimi proXPN

Pros:


 • Përdorimi i Protokollit më të Sigurt:
  aplikacioni përdor protokollin OpenVPN i cili
  vjen me opsionin për të kaluar në mes UDP dhe TCP. Pra, nëse lidhja është
  jo në përputhje, mund ta përdorni këtë cilësim.
 • Përdorimi i Pafund i Bandës: Nuk ka
  kufizim i brezit për përdoruesit Premium, dhe kështu, ata mund të shkarkojnë
  përmbajtja pa u shqetësuar për sasinë e të dhënave.
 • VPN Guard: isshtë një vrasje aplikacioni
  kaloni i cili ju lejon të zgjidhni programet specifike të softuerit dhe automatikisht
  i ndalon ato sa herë bie lidhja VPN.
 • Asnjë politikë log: Sipas intimitetit
  politikë, ata deklarojnë se nuk regjistrojnë asnjë personalisht të identifikueshëm
  informacioni, përveç informacionit
  që përdoruesit me dëshirë i sigurojnë ata ndërsa krijojnë një llogari.
 • Lejohet Torrenti: Për Premium
  përdoruesit, ata lejojnë torrenting pasi ata kanë serverë në Hollandë. përdorim
  ata serverë, përdoruesit mund të drejtojnë skedarin P2P
  sharing.

Cons:

 • Rrjeti i dobët i serverëve: Ata kanë vendosur
  serverat vetëm në katër vende të cilat janë Shtetet e Bashkuara, Mbretëria e Bashkuar,
  Hollanda, dhe Singapori. Sidoqoftë, këto shumë vende të serverave nuk janë
  të mjaftueshme për të trajtuar një bazë të madhe të përdoruesit.
 • Disponueshmëria e cilësimeve të konfigurimit:
  Ka shumë pak tipare të pranishme në
  Aplikacioni. Kjo nuk lejon
  përdoruesi për të bërë çdo ndryshim sipas dëshirës së tij.
 • Juridiksioni: Shërbimi VPN ka të vetin
  selia në njërën nga “Pesë sytë” dhe kështu, megjithëse nuk ofrojnë asnjë politikë log, përdoruesit nuk janë të sigurt nga sytë
  të agjencive sekrete.
 • Asnjë mbështetje e bisedës live: E vetmja mënyrë për të
  arritja e ekipit mbështetës është duke përdorur emailin e dhënë në faqen e internetit. Ka
  asnjë bashkësi ose bisedë live e shtuar përmes së cilës ne mund të përcjellim pyetjet tona dhe
  çështjet.
 • Abonimi minimal tre-mujor: Ju
  nuk mund ta blej llogarinë e primit për më pak se tre muaj. Sidoqoftë, ata
  siguroni një garanci të kthimit të parave 30-ditore, përfitimin e së cilës mund të marrin përdoruesit e rinj.

Përmbledhje

Ekrani kryesor i UI

Sapo instaluam produktin, së pari
gjë që kemi vërejtur në lidhje me produktin është, ashtë një produkt themelor VPN i cili nuk ofron
ju shumë tipare. Por mund ta përdorni për të kriptuar të dhënat tuaja dhe ndryshimin e IP
adresë.

Kompania proXPN Direct, LLC. zotëron aplikacionin, dhe lajmi i keq është se
kompania ka selinë në
Shtetet e Bashkuara. Shtetet e Bashkuara janë një nga ‘katërmbëdhjetë sytë’ dhe kjo do të thotë
agjencitë qeveritare kryejnë programe mbikëqyrjeje mbi qytetarët.

Këto agjenci gjithashtu mund të pyesin kompaninë VPN
të dorëzojë të gjitha të dhënat që ato kanë
të ruajtura në lidhje me përdoruesit. Sidoqoftë, nëse ofruesi VPN nuk ka asnjë politikë log, atëherë vetëm një shumë shumë minimale
PII mund t’u ofrohet këtyre agjencive.

Mundësia e ndryshimit të adresës IP
në lokacione të ndryshme është i kufizuar sepse
të numrit të lokacioneve; nuk mund të lidhesh me serverat e më shumë se katër
vendet.

Ka çështje të lidhjes të pranishme më tej
aplikacionin për të cilin do të diskutojmë në rishikim.

Prmimi është gjithashtu një faktor i rëndësishëm, dhe në
rasti i proXPN, është shumë i lartë për tiparet që ai përmban.

Sidoqoftë, nëse dëshironi të merrni një konkret
Vendimi në lidhje me produktin, ju duhet të kaloni në rishikim dhe të eksploroni
informacione rreth elementeve të ndryshëm të aplikacionit.

Servers

Informacioni i rrjetit

Ata ofrojnë vetëm serverë në katër vende.
Një rrjet i mirë serveri kërkohet nëse ofruesi dëshiron të japë mirë
shkarkoni dhe ngarkoni shpejtësinë e tyre
përdoruesit.

Për Shtetet e Bashkuara, ata pretendojnë se kanë
vende të shumta të serverëve, por është i vetmi vend për tërë Amerikën e Veriut për të
i cili ka serverë.

Në Evropë, ata kanë krijuar serverë në
Mbretëria e Bashkuar dhe Hollanda.

Përveç këtyre lokacioneve të serverit, ekziston
vetëm një vendndodhje e serverit e cila është në Singapor. Nuk dihet se sa serverë
janë në dispozicion për këtë vend, por atë
është i sigurt se është i dobishëm për aziatikët
përdoruesit megjithëse në një mënyrë të kufizuar.

Ata duhet të punojnë në ndërtimin e serverit
infrastruktura nëpër vende të shumta nëse dëshirojnë të trajtojnë një përdorues të madh
bazë. Deri tani, nëse baza e përdoruesit nuk është e madhe, këto shumë lokacione të serverëve janë
mjaft.

Meqenëse serverat nuk janë të shumtë, nuk mund
presin që ata të shtojnë opsione për renditje ose filtrim ashtu siç nuk kërkohet.

Sipas uebfaqes së tyre, skedari P2P
ndarja është e lejuar, por ne nuk e dimë nëse është në dispozicion për serverë të veçantë.
Ne ju rekomandojmë të lidheni me serverat Hollandë pasi është i sigurt për skedarin P2P
sharing.

Asnjë server tjetër i optimizuar për transmetim nuk ofrohet, dhe ju vetëm mund të mendoni të përdorni
ata serverë përmes kësaj kërkese pasi të ofrojnë serverë në vende të shumta

Analiza e kohës së lidhjes

Gjyqi Nr. Koha e marrë për të krijuar një lidhje (sekonda)
Koha mesatare në sekonda13.23
110.55
27.5
314.87
431,17
58.92
624,44
77.4
88.62
98.92
109.91

Vendosja e një lidhjeje me proXPN
serveri nuk është një punë e lehtë. Koha e lidhjes është në kundërshtim; ndonjëherë ajo
duhen vetëm disa sekonda për t’u lidhur, dhe nganjëherë nuk do të lidhen edhe më vonë
duke pritur për një minutë.

Në rastet kur lidhja nuk u vendos, një gabim u shfaq në
shkrimet që tregojnë se aplikacioni nuk ka qenë
instaluar siç duhet. Kjo nuk do
kemi kuptim pasi kishim krijuar një lidhje
në gjyqet e mëparshme pa asnjë çështje.

Pas kësaj, edhe nëse hiqni dorë nga
aplikoni ose rindizni atë, gabimi do të jetë akoma atje. Ne u përpoqëm të rindiznim
sistemi, por prapë, ne po përballeshim me të njëjtin gabim. Zgjidhja e vetme për këtë ishte
për të riinstaluar aplikacionin.

Ky gabim u shfaq pas 5-të
gjyq. Pas mbajtjes së gjykimit të 6-të, gabimi u shfaq përsëri
e cila ishte e bezdisshme si dhe zhgënjyese.

Ne kërkuam të riinstalojmë aplikacionin
edhe një herë.

Sidoqoftë, gjyqet e mbetura u bënë
pa probleme pa asnjë problem.

Nëse shikoni
në tryezë, ju do të kuptoni se nuk mund të parashikoni se sa kohë do të duhet për të vendosur lidhjen sepse saktësia
është shumë e ulët.

Koha më e ulët e lidhjes është 7.40 sekonda
gjë që është e pranueshme pasi është më pak se 10 sekonda, por ne nuk mund ta pranojmë
gjyqi paraprak i cili ka marrë 24.44 sekonda. Në gjykimin e katërt,
aplikimi zgjati më shumë se 30 sekonda.

Një luhatje e tillë e bën aplikacionin
jo të besueshme, dhe ne nuk mund të jemi të sigurt nëse po
do të lidhen çdo herë apo jo.

Ende, gjysma e testeve po japin
koha e lidhjes nën dhjetë sekonda, dhe
për shkak të kësaj, mesatarja është prej 13.23 sekondash.

Ju duhet të bëni një shënim që edhe nëse
mesatarja është mjaft e mirë, mund ta instaloni përsëri pas çdo përpjekjeje për t’u lidhur
te serveri.

I madh
Ështja e rrjetit

Kurdo që të lidheni me serverin pa
çdo gabim, lidhja VPN është vendosur
të përkryer. Pas kësaj, mund të shfletoni si
e zakonshme (por me shpejtësi më të ulët) dhe pamje
përmbajtje e kufizuar.

Sidoqoftë, nëse dëshironi të shkëputeni në
VPN dhe përpiquni të përdorni internetin, të gjitha përpjekjet tuaja do të dështojnë pasi do të bllokojnë
Interneti.

Ne madje u përpoqëm të kontrollonim nëse funksionon
me një rrjet tjetër ose jo, dhe
rezultati ishte i njëjtë me lidhjen e mëparshme.

Edhe nëse e hiqni dorë nga aplikacioni, çinstaloni
atë dhe rinisni kompjuterin çështja do të jetë akoma atje. Mënyra e vetme për të marrë
shpëtimi i këtij bllokimi është ‘Troubleshooter’.

Me siguri do ta zgjidhë çështjen, por nëse ju
lidheni përsëri në VPN duke përdorur proXPN
klient, mund të ndodhë përsëri.

Dhe ne nuk mendojmë se do të dëshironit
hasni në një gabim të tillë sa herë që përdorni aplikacionin. Prandaj, ne kemi një
pikë e madhe negative në shportë.

Gjerësia e bandës dhe Shpejtësia

Analiza e testit tonë të shpejtësisë

Para se të fillojmë, ne dëshirojmë të vini re se, Ne
po përdornin llogarinë themelore e cila nuk është e disponueshme për përdoruesit tani. Për llogarinë themelore,
ata kanë vendosur kufizimin e shpejtësisë prej 300 Kbps.

Edhe pse kemi hasur me një shpejtësi të ulët,
megjithatë ishte më shumë sesa kufizimi me një ndryshim prej 238 Kbps. Pra, ka
një mundësi që kjo është shpejtësia origjinale që parashikon proXPN
Përdoruesit Premium gjithashtu nëse lidhen me serverin që kemi zgjedhur.

Në fakt, ne nuk kemi zgjedhur serverin pasi kishte vetëm një server
në dispozicion për përdorimin tonë. Kështu, ne u lidhëm me serverin në dispozicion i cili ishte i vendosur në Shtetet e Bashkuara.

Distanca midis vendndodhjes sonë dhe
serveri ishte shtatë mijë milje, dhe kështu ne tashmë prisnim një
ulje e konsiderueshme.

Para lidhjes, shpejtësia e shkarkimit
ishte 57.19 Mbps, dhe shpejtësia e ngarkimit ishte
24.77 Mbps. Për këto shpejtësi, ajo që ofroi proXPN ishte jashtëzakonisht e dobët: 4.19 Mbps
për shkarkim dhe 0.74 Mbps për ngarkim.

Ulja është me të vërtetë e madhe dhe
e papranueshme për qëllime të caktuara. Me këtë shpejtësi, vetëm shfletimi është i mundur.
Edhe nëse lejojnë ndarjen e skedarëve P2P, është e kotë pasi nuk do të jetë efikas me të
kjo shpejtësi.

E vetmja zgjidhje për këtë është ndërtimi i një fuqie të fortë
rrjeti i serverëve në vende të shumta kështu
që distanca midis vendndodhjes së përdoruesit dhe serverit do të jetë relativisht
më i vogël.

siguri

Opsionet e Gardës VPN për të aktivizuar / çaktivizuar.

Ata përdorin protokollin OpenVPN, por kriptimi që ata përdorin së bashku me të është
Blowfish-CBC. Pas vitit 1998, BlowFish konsiderohet
shumë e ndjeshme sepse forca brutale mund
thyej.

Më parë, ajo konsiderohej si DES:
Standardi i Kriptimit të të Dhënave, por pasi kjo ndjeshmëri u ekspozua, kërkoni
kriptimi i ri u fillua.

Kështu është aprovuar Rijndael si Standardi i Avancuar i Kriptimit (AES) nga NSA.

Ofruesi i shërbimit VPN ofron AES 256-bit
kyç me protokollin IPSec. Mbështetja
ekipi na dha informacionin
se ata së shpejti do të azhurnojnë kriptimin që përdoret me OpenVPN te
AES.

Për siguri më të lartë, preferohet të përdoret
kombinimi i OpenVPN dhe AES, por midis këtyre dy opsioneve, duke përdorur IPSec
me çelësin AES 256-bit do të ishte më i mirë.

Ne e dimë që IPSec është më pak i sigurt se ai
OpenVPN por duke përdorur OpenVPN do BlowFish është një ftesë për hakerat për të marrë tuajin
të dhënave. Sidoqoftë, nëse përdorim IPSec me AES-256, atëherë do të ishte e vështirë për ata
kriminelët në internet për të marrë duart e tyre në të dhënat tuaja.

Përveç kësaj, ata kanë shtuar VPN Guard
i cili vepron si një ndërprerës vrasës. Edhe ju keni
opsionin për të aktivizuar ndërprerësin kill për aplikacionet specifike duke përfshirë në
lista duke përdorur “SHTOJ APN APLIKIM”
buton.

Sipas ekipit mbështetës, ata kanë
serverat e tyre DNS, kështu që nuk është e mundur për asnjë palë të tretë të regjistrohet
kërkesat tona DNS ose informacionet në lidhje me faqet e internetit që vizitojmë.

Në përgjithësi, nëse ata zbatojnë AES për OpenVPN,
sigurimi mund të konkludohet deri në shenjë.

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja

Për të hapur klientin Windows, duhet
klikoni majtas në “Trego ikonat e fshehura” të pranishëm në shiritin e detyrave. Ikona e proXPN
do të shfaqet dhe duke klikuar me të djathtën
tregoni disa opsione nga ku mund të zgjidhni atë të kërkuar: ‘Trego ProXPN. ‘

Dritarja e klientit proXPN ka katër skeda:
Gjenerali, Garda VPN, Vendndodhja dhe Log.

Nën menunë “General”, e cila është kryesore
ekrani i aplikacionit, ju keni opsionet e zgjedhjes së serverit. Ti mundesh
zgjidhni protokollin gjithashtu, dhe për OpenVPN, ato lejojnë zgjedhjen midis TCP dhe
UDP.

Disa veçori të sjelljes së klientit ofrohen gjithashtu në ekranin kryesor, nën
nën-kreu “Opsione”. Kjo ju lejon të zgjidhni kur dëshironi të lidheni me
aplikimi proXPN.

Garda e VPN, siç u diskutua tashmë, është një
çelsin kill i cili shtohet në një të veçantë
tab. Nën këtë opsion, ju mund të shtoni aplikacionet për të cilat dëshironi të funksionojë funksioni.

Opsionet e vendosjes së protokollit.

Përveç kësaj, një kuti dialogu shtesë shfaqet gjithashtu sa herë që zgjidhni opsionin “Preferencat”, por ajo ka të njëjtën gjë
tipare dhe aspak të kërkuara.

Në përgjithësi, klienti është mesatar, dhe ai mund të përmirësohet vetëm duke shtuar më shumë
karakteristika. Nuk është as e lehtë për t’u përdorur pasi që dikush duhet të shkojë në shiritin e detyrave
dhe zgjidhni “shfaqje proXPN” çdo herë për të rihapur aplikacionin. Do të jepte
përvojë më e mirë nëse ata lejojnë direkt përdoruesit të përdorin aplikacionet nga
duke klikuar në ikonën.

Platformat dhe Pajisjet

Opsionet e platformës siç përmendet në faqen zyrtare.

Me një llogari, ju lejohet të
lidhni katër pajisje njëkohësisht. Numri është më pak se shumë shërbime VPN
të cilat së paku sigurojnë pesë njëkohësisht
lidhjet.

Përveç pesë njëkohësisht
lidhje, ato madje e bëjnë aplikimin të disponueshëm në ruter. Me ndihmë
të ruterit, përdoruesit mund të lidhin çdo gjë
pajisje për VPN.

Por kjo mundësi nuk është e disponueshme në këtë rast
të proXPN, dhe kështu katër nuk janë numri i mjaftueshëm.

Ruterat gjithashtu zgjidhin çështjen nëse klienti
është në dispozicion për një numër të kufizuar të
sistemet operative. Për shkak të mos disponueshmërisë së skedarëve të konfigurimit për ruterat,
këtu ne përballemi me këtë kufizim.

ProXPN është
ofruar vetëm për Android, Windows, MacOS dhe Linux, dhe kështu, nuk mund të mundesh
përdorni atë për platforma të tjera të tilla si Linux, TV të zgjuar dhe Console të lojrave.

Pra, me vetëm katër mundësi dhe katër
lidhje të njëkohshme, me siguri mund të themi se, mbështetja e platformës së ProXPN është
shumë e kufizuar.

Ndihma për klientët

Një përgjigje e dobishme nga Ekipi i Mbështetjes

Edhe pse
nuk ka asnjë mbështetje për biseda live, ata kanë
mos na zhgënjej kur bëhet fjalë për mbështetjen e klientit.

Kur vizituam faqen në internet, faqen e ndihmës
ishte përkohësisht poshtë, dhe kështu nëse do të kishte ndonjë FAQ ose mundësi për të gjeneruar një
biletë, ne nuk mund të shtojmë informacionin në lidhje me atë në rishikim.

Pasi lëvizëm në fund, erdhëm
përmes adresës së emailit të mbështetjes përmes
me të cilat kontaktuam. Ne i dërguam emailin në 5:30 të mëngjesit dhe morëm një përgjigje
pas dy orësh. Kjo është mbresëlënëse pasi shumë ofrues të tjerë marrin më shumë sesa një
dite per tu pergjigjur.

Përgjigjja ishte vërtet e dobishme
duke vërtetuar të gjitha informacionet që kërkuam. E-maili ishte i sjellshëm dhe për
pika.

Zakonisht, ofruesit kryejnë marketing të
produkti i tyre së bashku me përgjigjen, por asgjë e tillë
u përcoll në këtë rast. Shpresoj se ata
shtoni bisedën live së shpejti në mënyrë që të bëhet më e lehtë për përdoruesit të komunikojnë
me ta.

përfundim

proXPN, pa dyshim, ka nevojë për shumë përmirësim, dhe ata mund ta fillojnë atë duke zgjidhur çështjet e lidhjes. Nëse kjo është bërë, të paktën përdoruesit do të jenë në gjendje të përdorin aplikacionin pa kërkesën për të riinstaluar atë shumë herë. Kjo mund të mos jetë një zgjedhje përfundimtare për shumë njerëz duke konsideruar shërbime të pasura me tipare si ExpressVPN ose NordVPN, a ka atje në treg për çmime të ngjashme..

Gjithashtu, çështjet e rrjetit duhet të zgjidhen, kështu
se nuk do të bllokojë internetin pasi të shkëputemi në VPN.

Ata gjithashtu duhet të azhurnojnë sigurinë nga
duke shtuar shifrimin e AES për OpenVPN. Sa i përket
tani, përdorimi i OpenVPN në klientin proXPN është një
kërcënim i madh për sigurinë.

Nëse këto çështje serioze janë zhdukur, tjetra
gjë është shtimi i serverëve të cilët
do të përmirësojë drejtpërdrejt shpejtësinë.

Tani, le të diskutojmë çmimin. Nëse proXPN
dëshiron të paguajë përdoruesit 6,20 dollarë për vjetorin
planifikoni, ata duhet të punojnë shumë. Mimi duhet të konsiderohet i justifikuar
pasi të zgjidhin problemet e përmendura më lart
dhe shtoni më shumë veçori.

Më shumë atribute që ofrojnë përdorues më të mirë
kontrolli do të ishte i dobishëm për përdoruesit, dhe
gjithashtu zgjeron funksionalitetin e aplikacionit.

Tani për tani, ne mund të presim vetëm
përmirësime, dhe pasi të zgjidhen këto çështje, ne mund të konsiderojmë shkarkimin
ajo.