Rishikimi OVPN

Pros:

Logo Zyrtare OVPN


 • Përdor DNScrypt, një autentifikim
  protokoll i cili ndihmon aplikacionin për të shmangur çdo rrjedhje të të dhënave për shkak të ndonjë sulmi njeriu në mes.
 • Opsioni “Kill Switch” është
  kërkesë kryesore për mbrojtjen e të dhënave nga shkelja nëse VPN
  lidhja bie pa ndonjë paralajmërim. OVPN e plotëson këtë kërkesë nga
  duke siguruar një ndërprerës të efektshëm të vrasjeve.
 • OVPN ofron shtesa për tre
  Shfletuesit më të njohur: Chrome, Firefox dhe
  Vivaldi. Gjithashtu, ata janë duke punuar për krijimin e një shtese
  edhe për Operën.
 • Të dhënat IPv6 gjithashtu mund të tunelizohen duke përdorur
  ky shërbim VPN. E tëra çfarë ju duhet të bëni është – aktivizoni IPv6 nën skedarin e llogarisë.
 • Kompania ka përmendur që
  Shërbimi VPN ndjek rreptësisht “asnjë regjistër
  politikë, “dhe për këtë arsye, ata përdorin serverët pa kapacitet ruajtjeje.
 • Ju gjithashtu mund të blini Multi-hop
  shërbim përveç klientit VPN duke paguar 5 dollarë në muaj.
 • Siguron siguri fizike jo
  që përfshin çdo palë të tretë ndërsa
  krijimin e një serveri.
 • Ju mund ta përdorni shërbimin pa asnjë
  kufizimi i gjerësisë së bandës.
 • Ato ofrojnë 99.5% garanci në kohë të serverit
  dhe pretendoni se nëse nuk do të mund të mbajnë
  angazhimin, pajtimtarët aktivë do të marrin kohë shtesë të pajtimit
  për kompensimin e kohës kur serveri nuk po funksiononte.
 • Ata ofrojnë mbështetje chat live.
  Sidoqoftë, njoftohet se në përgjithësi ata përgjigjen brenda dy orësh. Në rastin tonë, ata
  nuk ishin të pranishëm në atë kohë dhe e pyetën
  ne për të siguruar një email në mënyrë që ata të mundnin
  na kontaktoni.
 • Kompania promovon anonimatin, dhe
  për ta mbështetur atë, ata logojnë vetëm adresën e postës elektronike të përdoruesit ndërsa bëjnë një
  pagesës. Sistemet e tyre nuk kursejnë as pagesa
  detalet.
 • Shtesa ka një bllokues reklamash si dhe bllokues të gjurmëve që ndihmon
  për të rritur përvojën e përdoruesit.

Cons:

 • Protokolli i vetëm i disponueshëm për përzgjedhje është OpenVPN i cili, megjithatë, konsiderohet ai më i miri. Por do të ishte më mirë nëse ato përfshijnë protokolle të tjera gjithashtu.
 • Ata kanë vetëm serverë në shtatë vende për një bazë të caktuar të përdoruesit. Për këto shtatë vende ekzistojnë dhjetë e dymbëdhjetë lokacione serverësh të cilët nuk do të japin një shpejtësi të mirë në të gjithë botën.
 • Janë të disponueshme shumë pak funksione të cilat nuk lejojnë përdoruesin të ketë kontroll mbi aplikacionin. Do të vlerësohet nëse ato shtojnë karakteristika specifike që lidhen me anashkalimin e goditjes ISP dhe konfigurimin e DNS.
 • Në rastin tonë, shpejtësia që kemi përjetuar nuk ishte deri në shenjë. Ndoshta, nëse serverët do të ishin të vendosur në një distancë më të vogël, shpejtësia do të ishte më shumë.
 • Ndërsa kompania ka selinë në Suedi, nuk është e sigurt nga programi i mbikëqyrjes që zhvillon “Katërmbëdhjetë Sytë”.

Përmbledhje:

Klienti OVPN

OVPN
përqendrohet në ofrimin e një shërbimi të besueshëm dhe transparent për përdoruesit e tyre.
Sidoqoftë, pasi ato janë të vendosura në Suedi,
nuk mund të jetë i sigurt nëse qeveria do të veprojë në mënyrë transparente apo jo.

Kompania është përpjekur të krijojë besim duke pretenduar se ato përdorin
serverat të cilët nuk kanë asnjë strukturë ruajtjeje. Për shkak të kësaj, ata nuk mundën
log çdo të dhënë edhe nëse ata duan. Epo, ky pretendim nuk është në formën e tekstit,
por mund të shihen edhe imazhet e serverëve në faqet e internetit.

Kjo mund të duket autentike, por kurrë nuk e dini!

OVPN ka klientin më të thjeshtë, por me karakteristika të kufizuara. e tyre
zgjerimet janë gjithashtu të denjë për diskutim pasi ato ofrojnë veçori specifike të cilat
nuk janë të pranishëm në klient.

Njohja për OVPN nga aspekte të ndryshme do t’ju ndihmojë të vendosni nëse
është zgjedhja e duhur për ju apo jo!

Vendndodhjet e serverëve:

Zgjedhja e serverit

Serverat janë
elementet më të rëndësishëm të tërë VPN. Cilësia dhe sasia e serverëve
vendosni nivelin e funksionalitetit dhe shpejtësinë e internetit që dikush merr ndërsa
duke përdorur klientin VPN.

OVPN ka vetëm serverët e tij në shtatë vende të cilat janë të Bashkuara
Shtetet, Mbretëria e Bashkuar, Hollanda, Suedia, Gjermania, Kanada dhe Norvegjia. Në këto shtatë vende ka
dhjetë lokacione të serverëve, dhe në total, gjashtëdhjetë e shtatë servera.

Për shkak të këtyre shumë serverëve në vende të veçanta, dendësia e serverit
është shumë e lartë, veçanërisht për Evropianin
vende. Në Shtetet e Bashkuara, serverat janë
vendosur në Miami, dhe Los Angeles e cila nuk mund të mbulojë të gjithë zonën e Shteteve të Bashkuara, dhe vetëm pjesën jugore të
vendi është i mbuluar. Do të ishte më mirë
përdoruesit që jetojnë në pjesën Veriore të
Shtetet e Bashkuara për t’u lidhur me serverat kanadezë për shkak të distancës më të vogël.

Kur dikush flet për vendet evropiane, shpejtësia dhe funksionaliteti për të
Evropa Veriore është e shkëlqyeshme, por jo aq e mirë për të
pjesa Jugore. Kjo për shkak se vendet
të zgjedhura janë të vendosura në pjesën Veriore. Sidoqoftë, nëse jeni blerës nga
këto pesë vende, rrallë do të keni çështje të lidhura me serverin.

Në klient, ata ofrojnë
mundësi për t’u lidhur me serverin më të mirë
automatikisht. Nëse dëshironi të lidheni me një server të ndonjë specifiki
vend, ju mund të zgjidhni mundësinë e lidhjes me serverin më të mirë nga të ndryshme
vendet ku janë në dispozicion serverat.

Gjithashtu, nëse dëshironi të zgjidhni serverat me dorë, mund të lidheni
ato duke shfletuar nëpër listë.

Sidoqoftë, ne nuk jemi të sigurt se edhe nëse dikush lidhet me serverin më të mirë,
ai do të marrë shpejtësi të mirë nëse ndodhet
kontinentet përveç Amerikës së Veriut dhe Evropës.

Mënyra e pagesës dhe rimbursimi
politikë

ata
siguroni pesë mënyra pagese duke përfshirë para dhe pagesa të bitcoin ndërsa promovojnë
anonimiteti. Përveç këtyre dy mënyrave të pagesës, dikush mund të paguajë duke përdorur tel
transferim, PayPal dhe kartë krediti.

Nëse nuk jeni të kënaqur, mund të merrni rimbursim brenda 10 ditëve nga pagesa e 1-të

Nëse nuk jeni të kënaqur, ata ofrojnë një garanci prej 10 ditësh për kthimin e parave, por
vetëm për përdoruesit e rinj. Nëse keni përdorur OVPN më parë, nuk keni të drejtë për rimbursim që është gjithsesi i justifikuar. Rimbursimi sigurohet nëse nuk jeni të kënaqur me
Kështu që, dhjetë ditë do të ishin të mjaftueshme për të përcaktuar nëse ky produkt është i mirë
mjaftueshëm për të vazhduar apo jo.

megjithatë,
nëse nuk jeni të kënaqur dhe shërbimi i tij nuk përputhet me tuajin
kërkesat, ju mund të kërkoni rimbursimin në dhjetë ditët e para.

për
konsumatorët që kanë bërë pagesa duke përdorur bitcoin, një do të marrë të njëjtën shumë pa marrë parasysh
të luhatjes në kursin e këmbimit. Per
kthimi i pagesës së parave të gatshme, duhet të vizitoni zyrën që ndodhet në Suedi. Pra, ne nuk e mendojmë
do të ishte një ide e shkëlqyeshme që pagesa të bëhej duke përdorur para.

Ofruesi transparent i VPN

Uebfaqja e OVPN përmban të dhënat që tregojnë se ato
janë transparente drejt mbështetjes së asnjë log
Politika. Media e disponueshme në faqen e internetit përmban imazhet e serverit
postuar si prova që ofruesi nuk ka ndonjë pajisje ruajtëse
të instaluar në sistem.

Edhe nëse
origjinaliteti i fotografive nuk mund të jetë
e garantuar, duket origjinale.

Ata përdorin aplikacionin, “AppArmor”
për siguri më të mirë të të dhënave të përdoruesve. Ata kanë instaluar një server boot në çdo
qendra e të dhënave e cila përmban të gjitha imazhet e tyre live. Këto imazhe të drejtpërdrejta janë gjithashtu të koduara nga çelësi XTC-AES 512-bit
encryption.

Karakteristika të tilla shtojnë sigurinë fizike pasi edhe nëse dikush përpiqet të mbledhë të dhëna përmes serverave, ai nuk do të jetë në gjendje të mbledhë ndonjë gjë të dobishme. Kjo gjithashtu siguron besim tek ofruesi VPN pasi ato tregojnë në mënyrë transparente përpjekjet që ata kryejnë për të mbrojtur të dhënat.

Analiza e kohës së lidhjes

Gjyqi Nr. Koha e marrë për të krijuar një lidhje (sekonda)
Koha mesatare në sekonda25.3
138,55
224,63
319,68
418,77
526,92
620.42
720.49
822.7
933,55
1027,38

Ne nje
mesatarisht, duhen 25.30 sekonda për të vendosur një lidhje midis
klienti dhe serveri. Ky është një nga kohët më të larta të lidhjes, dhe kjo është
nuk vlerësohet. Ndonjëherë, kur aplikimi kërkon kohë më të gjatë, njofton
përdoruesi që përpjekja e lidhjes do të abortohet dhe më pas njeriu duhet
lidh përsëri.

Përpjekja për të lidhur një server

Megjithatë, disa nga produktet e tjera të tilla si VyprVPN ka kohë edhe më të këqija të lidhjes. Në këtë rast, një kohë kaq e lartë e lidhjes u përjetua për shkak të distancës midis vendndodhjes tonë dhe vendndodhjes më të afërt të serverit.

Deri tani vendndodhjet e serverëve janë të dedikuara vetëm për shtatë vende, pra
është e mundur që vendet e tjera nuk do të përjetojnë një lidhje të menjëhershme. nëse ti
duhet të lidheni me VPN përmes OVPN brenda disa sekondash, atëherë tuajat
vendndodhja duhet të jetë nga Amerika e Veriut ose Evropa Veriore.

Testi i Shpejtësisë

Për shpejtësi
provë, zhgënjimi ishte shumë i madh, por ne nuk mund të konkludojmë që çdo përdorues do
përjetoni të njëjtën zhgënjim. Meqenëse kërkesa i është kushtuar vetëm
shtatë vende tani, nuk është e nevojshme që përdoruesit nga vendet e tjera
do të përjetojë një shpejtësi të lartë.

Vendndodhja më e afërt e serverit është 6400 km larg
gjë që e bën të vështirë që përdoruesi të përjetojë një shpejtësi të mirë.

Testet e shpejtësisë para dhe pas lidhjes me serverin

Ky produkt do të bëjë vetëm një të pranueshëm
shpejtoni për ju nëse po banoni në vendet në të cilat ndodhen serverat
në dispozicion.

Në rastin tonë, vetëm 16% e shkarkimit origjinal
u regjistrua shpejtësia. Për shpejtësinë e ngarkimit gjithashtu,
25% e shpejtësisë origjinale është vërejtur, kjo e bën OVPN, një produkt të padenjë nëse
shpejtësia është kërkesa kryesore.

Sidoqoftë, nëse dikush qëndron në Suedi, ka
shanse të rralla që një ulje e tillë e shpejtë
do të përjetohet pasi OVPN ka
numri maksimal i serverëve këtu në krahasim me vendet e tjera. Ka tre
lokacione të ndryshme serverash në Suedi. Kjo është arsyeja pse edhe nëse fqinji
vendet lidhen me të, mund të pritet një shpejtësi e mirë.

Në rastin e Amerikës së Veriut, edhe nëse ka
vendndodhjet e serverëve, dendësia e serverit nuk është aq e lartë sa në Evropën Veriore. Pra, nëse po mendoni
blerja e këtij produkti dhe shpejtësia është shqetësimi juaj, provoni të lidheni me të
servera të ndryshëm përpara se të zgjasni planin, në mënyrë që të mund të identifikoni statusin e shpejtësisë.

Sidoqoftë, ne
mos besoni se dikush do të marrë shpejtësinë e kërkuar nëse është jashtë Evropës dhe
Amerika e Veriut.

siguri

Cilësimet e sigurisë në UI

Ne kemi
tashmë është parë që ata përpiqen të ruajnë sigurinë fizike të serverave
nga zbatimi i AppArmor dhe encryptimi i imazheve live.

Për sigurinë e softuerit gjithashtu, ata ruajnë të njëjtin nivel të sigurisë nga
duke siguruar kriptimin e çelësit AES 256-bit për ndryshimin e të dhënave tona në kodifikim.

Për fazën e vërtetimit, ata përdorin çelësin Diffie-Hellman 2048-bit i cili ruan sekretin e shkëmbimit të çelësave. Kjo gjithashtu ndihmon për të shmangur dërgimin e të dhënave tek
OVPN e cila mund të ketë çuar në mohimin e shërbimit
sulm.

Përveç kësaj, ato ofrojnë veçori të tilla si Kill Switch e cila
mbron të dhënat tona nga rrjedhjet e të dhënave kur ka një rënie të papritur në lidhjen VPN e cila mund të ndodhë për shkak të klientit
keqfunksionim. Mbrojtja nga rrjedhja e DNS dhe rrjedhja IPv6 gjithashtu shtojnë deri në
siguria e përdoruesit.

Zgjerime

Nëse instaloni shtrirjen e tyre të Chrome
ju do të shpëtoni nga cookies dhe
gjurmues i faqes në internet. Duke përdorur atë, mund të bllokoni edhe reklama të padëshiruara që mund të çojnë
për faqe të dëmshme në internet. Prandaj, jo vetëm për
aplikacione, por gjithashtu siguron një të lartë
nivelin e sigurisë gjatë shfletimit gjithashtu.

Ndërfaqja e përdoruesit dhe përdoruesi
përvojë

Raporti i Përdorimit të të Dhënave të Reale

Një përdorues i thjeshtë
ndërfaqe e cila nuk ka shumë karakteristika
por kujdeset për statusin e përdorimit.
Dikush mund të gjurmojë se sa të dhëna përdoren në gjashtëdhjetë-minutat e fundit dhe zgjasin njëzet e katër orë. Këto të dhëna janë të disponueshme
nën skedën e statistikave.

për
lidhje më e mirë, ata gjithashtu kanë ofruar mundësi të ndryshme për t’u lidhur me një server të veçantë sipas përdoruesve ‘
kërkesë. Kjo lejon të eksploroni me lehtësi serverat dhe të zbuloni më shumë
efikas për vendndodhjen e tij.

Opsionet e Vendosjes së Klientit

përvoja e përdoruesit mund të përmirësohet nëse ato
vendosni serverë në pjesë të tjera të botës gjithashtu. Kjo do të ndihmojë në sigurimin e një shpejtësie më të mirë për bazën e përdoruesit në të gjithë botën. Deri tani, serverat janë vetëm
të disponueshme për lokacione specifike, dhe
kjo është arsyeja pse përvoja e përdoruesit ndryshon shumë në varësi të vendit ku ndodhet përdoruesi.

nëse ti
ndodhen në vendin ku serveri i tyre është i pranishëm, atëherë me siguri ky produkt
nuk do t’ju zhgënjej, por nëse jeni në vende të tjera, përvoja e përdoruesit nuk do të
të jetë deri në shenjë.

platformat

Shkarkimi i drejtpërdrejtë i klientit është në dispozicion për të gjithë
sistemet kryesore të funksionimit: MacOS, Windows, iOS dhe Android. Përveç kësaj, ata gjithashtu sigurojnë konfigurimin për Debian, an
sistemi operativ i bazuar në Linux Kernel.

Nëse vizitoni faqen udhëzuese, do ta merrni
ide e plotë për procesin e instalimit.

Shume te tjere
Disqet Linux si CentOS dhe Fedora janë gjithashtu të disponueshme. Edhe për Ubuntu,
ata kanë tre klientë të ndryshëm: OVPN,
përmes CLI, përmes GUI.

OVPN është gjithashtu në dispozicion për ruterat (Domatja, AsusWrt, DD-WRT, OpenWrt,
PfSense) ose tjetër mund të blini ruterin që kompania mbështet: Viflo,
në dispozicion me një çmim prej 399 $.

Ndihma për klientët

[Image 10: ContactSupport-via-Client]

Mbështetja e klientit ka veçorinë e Bisedës Live, por koha kur ne po shqyrtonim
aplikimi, biseda live nuk ishte e disponueshme për disa arsye të panjohura për ne. Kur ne
hapi dritaren e bisedave të drejtpërdrejta, ajo tregoi se nuk mund të lidhet me
aplikimi tani Kemi klikuar në butonin provo përsëri, por nuk funksionoi.

[Imazhi 11:
LiveChat-NotWorking]

Nëse dikush dëshiron ndihmë të menjëhershme, ai mund të mbështetet vetëm në të
seksionin e tyre të udhëzuesve dhe FAQ. Seksioni FAQ ishte
ndarë në mënyrë efikase në dymbëdhjetë seksione të ndryshme. Në total ka
më shumë se njëqind FAQs që mundeni
gjeni nën seksione të ndryshme.

Manualët janë përgjithësisht për përshkrimin e
procesi i instalimit të klientëve të ndryshëm të disponueshëm për sistemin e ndryshëm operativ.

Për më tepër se kaq, gjithmonë mund t’i kontaktoni ata
përmes postës elektronike.

përfundim

OVPN, me disponueshmërinë për disa
platformat, është më e përshtatshme për përdoruesit që dëshirojnë të lidhen me VPN nga
instalimi i OVPN në shumë sisteme operative. Siguria e saj e lartë do të shpëtojë një
nga çdo rrjedhje e të dhënave, dhe asnjë politikë log nuk ndihmon për të mbajtur larg të dhënat e përdoruesve
nga sytë e qeverisë.

Edhe nëse kompania është me seli në Suedi, për shkak të sigurisë fizike të tyre, dhe jo
serverat e ruajtjes, qeveria nuk do të jetë në gjendje të gjurmojë përdoruesit.

Sa i përket shpejtësisë,
përvoja jonë nuk ishte mjaft e mirë, por
kjo mund të jetë për shkak të vendndodhjes sonë e cila është shumë larg nga ndonjë prej serverëve të tyre.
Pritet që shpejtësia të jetë më e lartë
për Amerikën e Veriut dhe Evropën.

Ata munden
shtoni disa veçori të tjera për të azhurnuar funksionalitetin e aplikacionit VPN.
Sidoqoftë, nëse instaloni shtesën së bashku me produktin, disa më shumë
veçori të tilla si bllokuesi i reklamave dhe gjurmuesi paaftësues do të përmirësojnë përdoruesin
përvojë.