Rishikimi i ZPN

Pros:


 • Lidhshmëria më e shpejtë: Aplikacioni në
  një mesatare kërkon vetëm 2.74 sekonda për të krijuar një lidhje me VPN. Kjo është një nga kohërat më të shpejta të lidhjes brenda
  rasti i lidhjes VPN.
 • Llogari Falas: Një version falas është siguruar gjithashtu përmes të cilit mund të testohet
  aplikim para se të bëni blerjen.
 • Politika e Rimbursimit të Drejtë: Nëse bëni blerjen
  dhe atëherë kuptoni se nuk përputhet me kërkesat tuaja, atëherë mund të kërkoni
  për rimbursimin para shtatë ditëve të blerjes.
 • Më e lirë: pricemimi mujor është vetëm gjashtë
  dollarë që është një nga marrëveshjet më të lira.
 • Plane vetëm për celular: Ata kanë një plan të veçantë për pajisjet mobile që kushtojnë vetëm dy dollarë.

Cons:

 • Shpejtësia e dobët për llogari falas: Shpejtësia është
  jo aq i mirë për përdoruesit e lirë pasi ka shumë pak serverë të disponueshëm për të
  ato. Sidoqoftë, nëse blini produktin, mund të përdorni dyzet plus server
  vendndodhjet, dhe kështu, shpejtësia do të ishte më shumë.
 • Platformat e Kufizuara: Klienti nuk është
  në dispozicion për MacOS, dhe asnjë shtesë nuk shtohet për çdo shfletues.
 • Pa Renditjen e Serverëve: Ata nuk ofrojnë asnjë
  opsion i klasifikimit të serverit, dhe duhet
  zgjidhni serverin automatikisht.
 • Biseda live që mungon: Asnjë mundësi e bisedës live
  është e pranishme, dhe mënyra e vetme për të kontaktuar
  ato janë duke gjeneruar një biletë.

Përmbledhje

Aplikimi ZPN Para dhe Pas Lidhjes

ZPN është nën ligjin e Arabisë së Bashkuar
Emiratet e cila nuk është një nga katërmbëdhjetë sytë, dhe kjo është një arsye që mund t’i besohet aplikacionit.

Aplikacioni ka një ndërfaqe të thjeshtë të përdoruesit
që ka disa veçori. Këto karakteristika janë shpjeguar nën “Përdoruesi
Ndërfaqja dhe Përvoja ”seksioni dhe janë
në lidhje me lidhjen, mbrojtjen dhe
sjellja e klientit. Dizajni thjeshtësor është një atribut i veçantë i ZPN.

Shpejtësia, disponueshmëria e platformave, dhe
diskutohen gjithashtu edhe mbështetja e klientit, dhe
sugjerimet janë dhënë së bashku me të
gjatë këtij rishikimi.

ZPN ka një rrugë të gjatë për të arritur
samit, por deri tani kufizimet e tij mund të lihen pas dore, nëse po kërkoni
marrëveshje të lira VPN.

Shikojeni
aspekte të ndryshme me të cilat gjykohet VPN,
dhe do të zbuloni nëse është një zgjidhje perfekte për ju apo jo.

Servers

Lista e serverit

Falas
versioni, janë ofruar shumë pak servera dhe duhet të përdorni të gjithë serverët
blej llogarinë e primit. Pasi të keni blerë llogarinë e primit, do të keni mundësi
hyrni në të gjithë serverët që ofrojnë.

Në total, dyzet plus vendet e serverit janë
me kusht që të jenë të pranishme në tridhjetë
vendet plus. Nga këto dyzet vende plus server, vetëm më pak se
dhjetë lokacione të serverëve janë në dispozicion për përdoruesit falas. Kjo do të ndikojë drejtpërdrejt në shpejtësinë. Ndërsa ka vetëm disa
servera për përdoruesit pa pagesë, ngarkesa do të ishte e lartë, dhe shpejtësia do të ishte e ulët.

Nëse së pari flasim për përdoruesit e lirë,
serverat janë të vendosur në Francë,
Hollanda, Gjermania, Mbretëria e Bashkuar, Shtetet e Bashkuara, Kanada dhe Italia. Pra, serverat e lirë janë të vendosur vetëm në Amerikën e Veriut dhe Evropë.
Kjo është arsyeja pse versioni falas i këtij aplikacioni është
nuk rekomandohet për përdoruesit e kontinenteve përveç Amerikës së Veriut dhe
Evropë.

Sidoqoftë, nëse blini aplikacionin,
do të keni mundësi të përdorni serverët e vendosur në kontinentet e tjera gjithashtu. Vetë në Evropë, njeriu merr mundësinë të lidhet
njëzet plus lokacioni i serverit, dhjetë plus në rastin e Amerikës së Veriut, dhe tetë lokacione për Azinë.

Në Amerikën e Jugut, serveri ndodhet në Brazil. Në mënyrë të ngjashme, opsioni për t’u lidhur me serverin e vetëm Oqeanik
e vendosur në Australi do të aktivizohet me llogarinë e paguar.

Shtohen gjithashtu serverët e optimizuar të P2P, por nuk sigurohen falas
përdoruesit.

Sidoqoftë, ato gjithashtu mund të shtojnë disa mundësi zgjedhjeje sipas ngarkesës,
distanca, dhe latenca. Kjo do të ndihmojë përdoruesin të identifikojë serverin perfekt
për kërkesën e tij. Mund të shtohet gjithashtu një listë shtesë e serverëve për serverët streaming
Aplikacioni.

Analiza e kohës së lidhjes

Gjyqi Nr. Koha e marrë për të krijuar një lidhje (sekonda)
Koha mesatare në sekonda2.74
12.94
22.7
32.6
42.52
52.57
63.61
73.15
82.47
92.43
102.45

Analiza e kohës së lidhjes na dha
me mahnitës
rezultatet
duke e lidhur sistemin tonë në VPN në më pak se katër sekonda. Shtë një nga kohët më të larta të lidhjes deri më tani, dhe kjo siguron që aplikacioni të krijojë një lidhje të besueshme.

Midis të gjitha provave, koha më e lartë e lidhjes është 3.61 sekonda,
dhe ai më i ulët është 2.43 sekonda.
Të gjitha gjykimet e tjera vendosen midis
këto dy prova të cilat ofrojnë një gamë prej 1.18 sekondash. Ky është një nga intervalet më të vogla të ofruara nga çdo ofrues i VPN.

Për shkak të një game të vogël, mund të parashikohet një gjë e tillë
koha e saktë në të cilën aplikacioni do të krijojë një lidhje me VPN. Në rastin e ZPN, një
mund të sigurohet që do të lidhet drejt
pasi përdoruesi të shtyp butonin e lidhjes.

Po ashtu, është
të lidhur me vendndodhjen e serverit të vendosur në Francë. Kjo tregon se
Koha e lidhjes së ZPN do të jetë gjithmonë e lartë pa marrë parasysh
të distancës midis vendndodhjes së përdoruesit dhe serverit.

Në shanse të rralla, mund të shkojë deri në pesë
sekonda, por është akoma e pranueshme pasi nuk është edhe aq e lartë. Me e larta
koha e lidhjes së ZPN është më e vogël se koha e lidhjes më e vogël e shumicës së
ofruesit. Pra, kur bëhet fjalë për lidhjen, ZPN merr një pasim të pastër.

Ashtu si ofruesit e tjerë VPN, ZPN përdor
OpenVPN, dhe me këtë protokoll, është
e vështirë për të marrë një kohë kaq të ngadaltë të lidhjes për shkak të pranisë së shtesë
shtresat e sigurisë. Sidoqoftë, ka disa ofrues të VPN siç është Astrill i cili
përdor një protokoll i cili është “pa lidhje
protokoll, “por me atë protokoll, siguria e lartë nuk mund të sigurohet.

Gjerësia e bandës dhe Shpejtësia

Shpejtësia nuk varet aspak. ZPN
nuk mund të përdoret për qëllime transmetimi si
ulja e vërejtur në rastin e shpejtësisë së shkarkimit është 70%. Me një të tillë
ulje edhe nëse keni shpejtësi të lartë
interneti, shpejtësia e marrë pas lidhjes nuk mund të shënohet e pranueshme.

Shpejtësia origjinale e shkarkimit dhe ngarkimit ishte
Përkatësisht 9.13 Mbps dhe 8.19 Mbps. Me shpejtësi të tilla, ne e prisnim atë
së paku do të marrim një shpejtësi të shkarkimit prej 5 Mbps dhe shpejtësi të ngarkimit prej 4 Mbps.
Në përgjithësi, aplikacionet VPN janë mjaft efikase për të siguruar gjysmën e tyre
shpejtësia origjinale.

Sidoqoftë, në rastin e ZPN,
zhgënjimi ishte i lartë dhe jo shpejtësia. Ata siguruan vetëm 2.74 Mbps si
shpejtësia e shkarkimit dhe 0.64 Mbps si shpejtësia e ngarkimit. Nëse keni një vështrim në shpejtësinë e ngarkimit, do të shihni që ajo
nuk mund të përdoret edhe për ngarkimin e imazheve me rezolucion të lartë. Mund të shkaktojë gjithashtu problem gjatë dërgimit të mesazheve pasi mund të mbaroni
duke parë gabime të ndryshme në komunikim.

Ulja
në shpejtësinë e ngarkimit është 93%, dhe një ulje e tillë nuk është parë gjatë përdorimit të ndonjë aplikacioni tjetër VPN më parë.

Sidoqoftë, ne e lidhëm sistemin tonë me serverin e Francës i cili u zgjodh
automatikisht. Distanca midis vendndodhjes sonë dhe Francës është më shumë se shtatë
mijëra kilometra. Prandaj, shpejtësia e lartë
nuk mund të përjetohet. Por edhe nëse
vendndodhja është aq larg, duhet të ketë siguruar të paktën 40% në të dyja rastet
(shkarkoni dhe ngarkoni).

Ka server të pranishëm në vendin tonë
por vendosja e një lidhjeje me të nuk ishte e mundur pasi kërkon premium
version. Midis të gjithë serverëve të kufizuar të parashikuar për përdoruesit e lirë, serveri i Francës ishte
dhënë nga parazgjedhja. Prandaj, mund të jetë
përfunduar si më e shpejtë në të gjitha opsionet që kemi. Pra, përdoruesit pa pagesë
nuk mund të presim një shpejtësi më të lartë. Sidoqoftë, nëse blini versionin premium, mund të sigurohet një shpejtësi e pranueshme.

Kufiri i bandës së 10 GB në muaj është atje
për përdoruesit e lirë.

siguri

Kompania ka zbatuar Kriptimi AES 256-bit, dhe OpenVPN është në dispozicion së bashku me të. jo
kombinimi mund të ofrojë siguri më të lartë
sesa kombinimi i kodit AES dhe protokollit OpenVPN.

Përveç kësaj, ka karakteristika të ndryshme të mbrojtjes së rrjedhjeve të shtuara në
aplikacion.

Të dhënat e dikujt janë
mbrohet nga rrjedhjet IPv6. Po ashtu, ata
kanë serverët e tyre DNS të cilët ofrojnë mbrojtje nga rrjedhja DNS.

Kërkesa më e nevojshme e sigurisë:
çelësi i vrasjes mund të gjendet gjithashtu poshtë
cilësimet e përgjithshme.

Kur bëhet fjalë për prerjet e të dhënave, ato mbajnë vetëm
ID e emailit në bazën e të dhënave të tyre. Sidoqoftë, gjerësia e bandës shoqërohet me atë
emaili llogaritet gjithashtu për përdoruesit falas pasi ekziston një kufi prej 10 GB. Për të paguarit
përdoruesit nuk ka gjurmim të gjerësisë së bandës.

Ata ndajnë
të dhënat e përdoruesit me agjencitë e partnerizuara që mbështesin ZPN. Veç këtyre
ndërmarrjet, të dhënat nuk po ndahen me asnjë palë tjetër. Por ligji kërkon
për informacionin, ata mund të kenë nevojë të dorëzojnë të gjitha të dhënat që mund të kenë që janë padyshim
rrezikshme. Nëse qeveria u kërkon atyre të mbajnë gjurmët e veprimtarisë së përdoruesit, ata pretendojnë
që ata e informojnë përdoruesin për këtë dhe e ndalojnë shërbimin nëse është e nevojshme.

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja

Cilësimet e përgjithshme dhe ato që lidhen me lidhjen në aplikim

Klienti ka bërë një ekuilibër në mënyrë efikase
midis thjeshtësisë dhe kontrollit të përdoruesit. vetëm
disa, por shumica e karakteristikave të kërkuara janë
shtuar në kërkesë. kjo
do të thotë .

Karakteristikat ndahen në dysh
kategori: Të përgjithshme dhe lidhshmëri.

Nën cilësimet “Të Përgjithshme”, jo vetëm
karakteristikat e sjelljes së klientit, por tiparet e mbrojtjes janë shtuar gjithashtu.

Kur bëhet fjalë për sjelljen e klientit, ju
merrni opsionin për të zgjedhur kur dëshironi të lidhni aplikacionin në VPN, d.m.th., ju mund të shënoni
opsioni “automatikisht dëshironi që ai të lidhet me VPN në fillimin e Windows.”
Ju gjithashtu mund të zgjidhni ta rilidhni atë automatikisht nëse lidhja VPN bie.
Kjo zvogëlon detyrën manuale të lidhjes së aplikacionit në çdo kohë, kurdoherë
ju filloni sistemin ose sa herë që lidhja VPN bie.

Nën këto karakteristika, ka rrjedhje
tiparet e mbrojtjes. Ju mund të kontrolloni mbrojtjen e rrjedhjes IPv6 e cila do të bllokojë
të dhënat IPv6 që nuk mbështeten nga aplikacioni. Në atë mënyrë,
të dhënat e pa mbështetura nuk do të zbulohen.

Në mënyrë të ngjashme, për ruajtjen e informacionit
në lidhje me kërkesat e DNS, shtohet mbrojtja e rrjedhjes së DNS.

Switchelësi Kill është shtuar gjithashtu i cili bllokon trafikun e internetit sa herë VPN
lidhja shkon poshtë. Në rast se po përdorni internetin dhe shtresën e sigurisë
i tunelit VPN fiket, të gjitha të dhënat tuaja
mund të ekspozohet, e ngjashme me trafikun standard të internetit. Në atë kohë, hakerat
mund ta fitojë me lehtësi. Për të shmangur këtë,
kaloni kill është një zbatim i rëndësishëm.

Nën cilësimet e lidhjes, mundeni
zgjidhni portën: API ose Google. Në përgjithësi, API rekomandohet, por nëse nuk jeni në gjendje të krijoni një konsistent
lidhje, mund të përdorni opsionin tjetër. Sidoqoftë, është një mjet i palëve të treta,
dhe njeriu duhet të shmangë përdorimin e tij kur është e mundur.

Përveç protokollit OpenVPN, ato përdorin dy
protokolle të tjera: AntiDPI, që është
protokolli si parazgjedhje dhe SSL VPN. Nëse përdoruesi shqetësohet për sigurinë
së bashku me privatësinë, atëherë OpenVPN duhet të përdoret sa herë që ofron
siguria si dhe një shpejtësi e pranueshme.

Me OpenVPN, nëse lidhja nuk është e qëndrueshme, atëherë
mund të kaloni midis TCP dhe UDP. Gjithashtu, disponueshmëria e zgjedhjes së portit është një
lehtësim pasi ju lejon të ndryshoni kombinimin e protokollit dhe portit për të marrë një lidhje të qëndrueshme më në fund.

Përveç këtyre veçorive, nuk shtohet asgjë tjetër, madje as opsione për klasifikimin e serverëve. por
ata kanë shënuar serverë për ndarjen e skedarëve duke shtuar “P2P” pas emrit të vendndodhjes
në listën e serverëve.

Për përmirësimin e përvojës së përdoruesit, ata së pari
duhet te rrit shpejtësinë. Për përdoruesit pa pagesë, aplikacioni nuk është
denjë. Nëse shpejtësia është e lartë në rastin e përdoruesve premium, atëherë kjo kërkesë është
perfekt për përdoruesit që nuk dëshirojnë të përdorin një aplikacion VPN i cili ka shumë
opsionet e konfigurimit.

Po ashtu, nëse ato përmirësojnë mbështetjen e klientit
me ndihmën e bisedës live, aplikacioni mund të marrë vëmendjen nga përdoruesit e
vendndodhje të ndryshme, por nëse po planifikoni që ta përdorni falas, nuk mund të mundeni
pres shumë.

Platformat dhe Pajisjet

Kur bëhet fjalë për platformat që ZPN ka
mbuluar, përgjigja do të ishte e pakënaqshme. As nuk i ka mbuluar të gjitha
platformat kryesore. Klienti falas është i disponueshëm vetëm për Windows, iOS dhe
Android. Nuk është as në dispozicion për MacOS.

Për MacOS, mund të instaloni
skedarët e konfigurimit të disponueshëm për OpenVPN dhe L2TP.

Skedarët e konfigurimit janë gjithashtu të disponueshëm për
Windows, iOS, Android dhe Linux. Dikush mund të instalojë konfigurimet me OpenVPN
protokoll ose protokoll L2TP.

Përveç kësaj, mund të shkarkoni konfigurimin e kutisë ZPN
të cilën mund ta përdorni për konfigurimin e ZPN Box e cila është një pajisje harduerike.

Atje jane pesë lidhje të njëkohshme
të cilat janë të mjaftueshme sipas platformave që ata ofrojnë.
Sidoqoftë, ata duhet të shtojnë konfigurimin e ruterit
dhe një shtesë për shfletuesit kryesorë.

Ndihma për klientët

Biseda live është
jo atje kur dikush ka nevojë për ndihmë më të shpejtë, dhe seksioni FAQs nuk është gjithashtu
duke iu përgjigjur shumë pyetjeve. Përgjigjet e pyetjeve të disponueshme në këtë pjesë
nuk jep shumë informacion në lidhje me pyetjet.

I vetmi
mënyra për të marrë ndihmë është duke gjeneruar një biletë. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të siguroni
atyre një ID e-mail, dhe pastaj dërgoni atyre pyetje. Ata do t’ju kontaktojnë prapa
përmes emailit.

Sidoqoftë, nuk mund të presësh përgjigje të menjëhershme
në email, dhe kështu, nëse po përdorni ZPN, nuk sugjerohet të mbështeteni
mbështetja e klientit.

përfundim

ZPN ka një klient të thjeshtë i cili është më i miri
i përshtatshëm për përdoruesit që thjesht dëshirojnë
kriptoni trafikun e internetit dhe ndryshoni vendndodhjen e tyre. Sidoqoftë, nëse disi
përmirësimi i shpejtësisë është bërë,
mundësia e përdorimit të klientit do të përmirësohet në mënyrë eksponenciale.

Mund të ekzistojë mundësia që një i tillë
me shpejtësi të ulët u përjetua sepse ishim
duke përdorur gjykimin falas. Ndoshta, nëse ne jemi duke përdorur versionin e paguar, shpejtësia do të
të jetë më i lartë Ju gjithashtu mund ta provoni vetë, dhe
nëse nuk jeni të kënaqur, ata do rimbursoni shumën nëse kërkohet
para shtatë ditëve të blerjes.

Gjithashtu, një faktor kryesor që na ndalon
rekomandimi i ZPN është mbështetja e tij për klientët. Ata kanë vetëm opsionin e biletave
brez nëse dikush dëshiron të kontaktojë me ta. Nëse shtohet biseda live, komunikimi i drejtpërdrejtë do të bëhet
i lehtë.

Megjithatë, me një çmim prej gjashtë dollarë për
muaj, ata na sjellin një nga marrëveshjet më të lira. Dhe nëse nuk dëshironi të blini
ajo, ju gjithashtu mund të përfitoni nga e tyre
gjykim falas i cili nuk ka shpenzime të fshehura.