Rishikimi i ZenVPN

rekuizitë


  • Juridiksioni: Shërbimi është nën juridiksionin e Qipros. Ky komb ishull nuk është në mesin e vendeve me 14 sy dhe ligjet lokale nuk ndërhyjnë shumë në intimitetin e përdoruesve.
  • Servers: Shërbimi ka më shumë se 31 lokacione serverash në vendet e ndryshme dhe kontinentet. Rrjeti i serverëve i jep përdoruesit shumë mundësi për të anashkaluar kufizimet e gjeo.
  • Protokollet e shumta: Përdoruesi mund të zgjedhë midis protokolleve OpenVPN, PPTP dhe L2TP në shërbim. Sidoqoftë, nuk është e lehtë të kalosh ndërmjet protokolleve.
  • P2P Lejuar: Ofruesi i shërbimit lejon ndarjen e skedarëve P2P në të gjithë serverët, dhe përdoruesit nuk duhet të përballen me ndonjë çështje çfarëdo kur torrentojnë në rrjet.

Cons

  • Regjistrimi i tepërt: Përkundër faktit se juridiksioni favorizon intimitetin, shërbimi regjistron të dhënat personale të përdoruesit. Shqetësimi kryesor mund të jetë prerja e adresës IP të përdoruesit.
  • Slow Speed: Shpejtësia në rrjet është shumë e dobët. Shpejtësitë e ngadalta mund të pengojnë shumë me aftësinë e përdoruesit për të vazhduar me aktivitetet e zakonshme në internet.
  • Asnjë mbështetje IPv6: Nuk ka mbështetje IPv6 në shërbim. Mospërputhja e mundshme në IP mund të rrjedhë adresën IP të përdoruesit.
  • Jo-ndërprerës i vrasjeve: Klienti vjen pa asnjë ndërprerës vrasës gjithashtu. Pa ndërprerësin vrasës, gjithmonë ekziston mundësia e rrjedhjes së të dhënave të përdoruesit në internet pa mbulesën VPN.

Përmbledhje

UI Kryesore

ZenVPN është pronë e RubyVector Ltd.
Kompania operon nga kombi ishull i Qipros.

Kombi dikur ishte një sundim britanik por
u bë e pavarur në vitin 1960. Qipro nuk është një pjesë e famëkeqit
Grupi 14-sy.

Ligjet lokale i ndihmojnë kompanisë të ruajë
informacionin personal të përdoruesit.

Nëse vizitoni faqen zyrtare të internetit
produkt, do të shihni shumë pretendime që portretizojnë ZenVPN si shërbim të nivelit të lartë. Ne jemi këtu për të vënë në provë të gjitha ato pretendime.

Ne do të shohim nëse shërbimi mund të qëndrojë deri
pretendimet. Shqyrtimi do të bazohet në
fakte dhe jo fjalë të thjeshta. Do të përfshihen gjithashtu disa teste të performancës
me siguri.

Deri në fund të këtij shqyrtimi, ju do të dini nëse
ZenVPN është shërbimi i cili do t’ju japë origjinal
paqe e mendjes.

Servers

Opsionet e zgjedhjes së serverit

Pa serverat, nuk do të ketë asnjë
rrjet në shërbimin VPN. Rëndësia e rrjetit të serverëve nuk mund të theksohet sa duhet. Sidomos, kur
kompania është duke furnizuar shërbimet e saj në nivel global.

Një rrjet i gjerë dhe i përhapur i serverëve bën
i sigurt që përdoruesit në të gjithë botën janë të kënaqshëm
lidhja me rrjetin.

Afërsia e përdoruesit nga serveri
vendndodhja ka shumë të bëjë me shpejtësitë që ai / ajo merr në rrjet. Pra, është thelbësore që përdoruesi të mos jetë shumë larg
nga një prej serverëve në rrjet.

Një numër i mirë i serverëve në rrjet
gjithashtu zvogëlojnë shanset e trafikut me densitet të lartë përmes serverëve që ndikojnë në performancën e shërbimit.

Rrjeti i serverëve të ZenVPN përmban 31 server
vende. Numri është mbresëlënës kur krahasohet me shumë nga VPN-të e tjera
shërbimet.

Rrjeti i serverëve është i dendur në Evropian
kontinent, që është rasti me shumicën
të shërbimeve VPN. Por ka mjaft servera edhe për rajone të tjera.

Ata kanë lokacione të serverëve në Veri
Amerika, Amerika e Jugut, Azia, Australia, dhe Afrika gjithashtu. Rrjeti i serverit
e bën shërbimin të arritshëm për një popullsi të madhe në të gjithë botën.

Megjithatë, klienti nuk ka qenë i dizajnuar siç duhet për të shfrytëzuar të mëdhenjtë
rrjeti i serverëve. Nuk ka asnjë renditje të serverit për klientin.

Të gjitha vendet e serverit janë në dispozicion në a
listë e gjatë e porositur alfabetike. Serverat janë
jo të rregulluar sipas rajoneve ose funksionalitetit.

Duke folur për
funksionaliteti, nuk ka serverë të dedikuar në
lista e serverëve gjithashtu. Ndarja e skedarëve P2P lejohet në të gjithë serverët, por
shërbimi duhet të ketë shtuar disa serverë të preferuar për detyra të tilla si lojrat dhe
kullim.

Klienti lidhet me një vendndodhje të serverit
automatikisht kur fillon aplikacioni. U lidh
na në vendndodhjen më të afërt të serverit. Në seancat pasuese, klienti do
lidhni përdoruesin në vendndodhjen e mëparshme të serverit.

Mungesa e vendndodhjes optimale të serverit
opsioni gjithashtu mund të jetë i bezdisshëm për disa prej përdoruesve.

Politika e privatësisë

Shërbimi është
me qendër në Qipro, dhe siç diskutuam më herët, kombi ishull nuk është një
bllokimi i mundshëm i rrugës kur bëhet fjalë për mbrojtjen e privatësisë së përdoruesve.

Nuk është pjesë e vendeve me 14 sy,
dhe ligjet lokale respektojnë privatësinë e individit.

Ofruesi i shërbimit pretendoi se ato kanë
një politikë pa logs, dhe duke pasur parasysh të favorshme
kushteve, kemi menduar se nuk duhet të jetë problem për ta.

Por, pasi të kaloni politikën e prerjeve
të shërbimit, zbuluam se ajo ruan shumë më tepër sesa ato që duhen.

Kompania ruan adresën IP të
përdorues për çdo seancë, dhe kjo regjistër mbetet në sistem për gjashtë muaj të gjatë.

Ne nuk jemi në gjendje të mendojmë për një të arsyeshme
shpjegim i cili e bën kompaninë të ruajë informacion kaq të ndjeshëm për një të tillë
kohëzgjatje e gjatë.

Ata ruajnë adresën IP të përdoruesit kur
ai / ajo regjistrohet në faqen zyrtare të internetit. Shenjat kohore dhe përdorimi i brezit gjithashtu janë regjistruar.

Politika e ruajtjes së adresës IP të
përdorues për çdo seancë, dhe atë shumë për gjashtë
muaj, nuk na tingëllon si duhet.
ofruesi i shërbimit duhet të bëjë ndryshimet e nevojshme në politikë dhe t’i bëjë ato
shërbim më miqësor ndaj intimitetit.

Ofruesi i shërbimit mbledh gjithashtu
adresën e postës elektronike të përdoruesit dhe informacionin që lidhet me pagesën. Kur
klienti përdor aplikacionin celular, shërbimi ruan informacionin e pajisjes
gjithashtu.

Cookies gjithashtu futen në figurë kur
përdoruesi viziton faqen e internetit të shërbimit. Shumica e faqeve në internet duke përfshirë ato të shërbimeve VPN mbledhin disa
informacion kur përdoruesi i viziton ato.

Të dhënat e mbledhura nga shërbimet e analitikës
është jo-personale shumicën e kohës, dhe përdoret për të përmirësuar shërbimin duke analizuar sjelljen e klientit.

Politika e prerjeve të ZenVPN nuk është e kënaqshme
në të gjitha, dhe shërbimi duhet të zvogëlojë prerjet nëse produkti do të mbetet
të rëndësishme në botën e VPN.

Analiza e kohës së lidhjes

Gjyqi Nr. Koha për të vendosur një lidhje (sekonda)
Avg. Koha në sekonda15.216
110.04
218.79
314.63
419.6
519.77
617.3
710.15
815.23
915.36
1011.29

Koha e lidhjes është treguese e shpejtësisë
të klientit. Nëse shikoni kohët e lidhjes së shumë shërbimeve VPN që përdorni
i njëjti kodim dhe protokoll, ka më shumë të ngjarë të gjesh një spektër të tërë
e shpejtësive sesa një kohë e vetme lidhjeje.

ZenVPN mori 15 sekonda në mesatare
lidheni në rrjet. Edhe pse është vetëm një çerek minutë, është
jo aq i vogël sa të krahasohet me kohën e shërbimeve të tjera VPN.

Një shërbim VPN nuk duhet të marrë më shumë se 10
sekonda në rrethana normale për të krijuar një lidhje.

Klienti i ZenVPN është ai më i thjeshtë që ne
kanë hasur, dhe për këtë arsye koha e lidhjes nuk është aspak e kënaqshme.

Testi i Shpejtësisë

Test i shpejtësisë për opsione të ndryshme të serverit

Shpejtësia në shërbimin VPN tani është bërë një
të atyre parametrave nga të cilët varet suksesi i klientit.

Shumica e shërbimeve VPN janë përmirësuar
karakteristikat e sigurisë këto ditë, dhe është shpejtësia në rrjet që është
duke ndarë burrat formojnë djemtë.

Më e rëndësishmja, përdoruesi gjithashtu nuk dëshiron
për të bërë kompromis me shpejtësinë në rrjet.
Shumë aktivitete siç janë lojërat në internet dhe transmetimi me definicion të lartë
kërkojnë lidhje interneti me shpejtësi të lartë.

Ofruesi i shërbimit pretendoi se
shpejtësitë janë “të shpejta të ndezura” në rrjet, por rezultatet e testeve të shpejtësisë janë
duke treguar një histori krejt të ndryshme.

Ne u lidhëm me vendndodhjen më të afërt të serverit
së pari, ai ishte gjithashtu serveri automatik
zgjedhje kur kemi ekzekutuar aplikacionin për herë të parë. Shpejtësia që rezultoi ishte një fruthi
28% e shpejtësisë fillestare pa lidhje.

Menjëherë pas serverit të parë, morëm një të dhënë që do të ketë disa
shfaqje me lëvizje të ngadalta nga shërbimi.

Ne pastaj u lidhëm me disa serverë të tjerë si
mirë, dhe shpejtësia vazhdonte të vinte e më e ulët. Në fakt, kemi marrë më shumë se 10% të shpejtësisë origjinale në asnjë nga serverat përveç të parit
një.

Shpejtësitë për gjermanin, MB, dhe
Serverët amerikanë ishin respektivisht vetëm 6.8%, 8.8% dhe 7.6%.

Produkti dështoi në mënyrë të mjerueshme në këtë
seksionin, dhe ofruesi i shërbimit duhet të adresojë këtë çështje ose tjetër
baza e përdoruesit e produktit gjithashtu do të zvogëlohet në numrin e vogël si shpejtësia
në rrjet.

siguri

Fakti që përdoruesit donin të ndjeheshin më shumë
siguruar në internet të thirrur për nevojën për
diçka e tillë si një shërbim VPN.

Nuk janë vetëm kriminelët në internet
përdoruesit dëshirojnë të qëndrojnë larg, por edhe mbikëqyrjet dhe monitorimet nga
qeveritë dhe ISP-të.

Një shërbim VPN thjesht nuk lejohet të lërë çdo fund të palidhur kur bëhet fjalë
siguria në shërbim.

ZenVPN lejon përdoruesin të zgjedhë midis
tre protokolle të disponueshëm në shërbim, domethënë OpenVPN, PPTP dhe L2TP. por
zgjedhja nuk është aq e lehtë sa duket.

Protokolli OpenVPN mund të përdoret përmes klientit të ZenVPN i cili mund të shkarkohet për pajisjet Windows.

Përdoruesit duhet të ndihmojnë klientët
të protokolleve të tjerë ose ndryshoni manualisht cilësimet për të përdorur protokolle të tjerë. Cilësimet e konfigurimit dhe
metodat për të përdorur të gjitha protokollet janë
në dispozicion në faqen zyrtare.

Kriptimet në dispozicion gjithashtu ndryshojnë me
protokollet. Kriptimi me 128 bit përdoret me protokolet OpenVPN dhe PPTP,
ndërsa encryption 256-bit është përdorur me
Protokolli L2TP.

Kriptimet në shërbim janë të sigurta
mjaft, por përdoruesi është edhe një herë i mbetur i privuar nga opsionet.

ZenVPN mbështet vetëm IPv4, dhe kjo mund të shkaktojë një rrjedhje IP për shkak të mospërputhjes.
përdoruesi mund të çaktivizojë vetëm trafikun IPv6
për të qëndruar i sigurt nga një situatë e tillë.

Ata përdorin serverat DNS Publikë, që është përsëri
jo një lajm i mirë, dhe ne rekomandojmë që ofruesi i shërbimit të ketë serverat e tyre DNS.

Shtimi në listë
e të metave, nuk ka asnjë ndërprerës të klientit si
mirë. Një ndërprerës automatik ndalon automatikisht trafikun e internetit nëse interneti
lidhja bie. Në këtë mënyrë i mban të dhënat e përdoruesit të sigurt duke mos i lejuar ato
arrijnë në internet pa sigurinë e një VPN.

Shërbimi duhet të forcojë masat e sigurisë. Ata janë shumë larg pas
pjesa tjetër e shërbimit VPN kur bëhet fjalë për sigurinë.

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja

Ndërfaqja e përdoruesit

Përdoruesi bashkëvepron me shërbimin përmes
ndërfaqja e përdoruesit. Funksioni parësor i ndërfaqes së përdoruesit është dhënia e
përdoruesit një kontroll mbi aplikacionin.

Ndërfaqja e përdoruesit tregon të gjitha
vetitë dhe funksionet e aplikacionit dhe lejon përdoruesin të punësojë
ata sipas lehtësisë së tij / saj.

Një ndërfaqe intuitive dhe e lehtë për t’u përdorur
shpesh e bëjnë përdoruesin të përmbahet me shërbimin dhe nuk mund të ketë asnjë mohim të këtij
fakti që është e nevojshme që shërbimet të kenë një ndërfaqe përdoruese të efektshme.

ZenVPN duket se po ecën në një drejtim krejt tjetër, megjithëse.

Klienti është në dispozicion vetëm për
Pajisjet e Windows. Ajo vjen me asgjë më shumë se butoni i lidhjes dhe
lista e serverëve.

Nuk ka mundësi për personalizim
përdorues çfarëdo. Shërbimi nuk ka shumë tipare në të, dhe që ka vepruar si
një katalizator për ta bërë ndërfaqen e përdoruesit edhe më të shurdhër.

Ne as nuk shohim ndonjë privilegj të veçantë
që përdoruesi mund të marrë duke instaluar klientin. Shtë vetëm për hir të
ndryshimi i vendndodhjes së serverit.

Nuk ka absolutisht asgjë në përdorues
ndërfaqe për ne për të përshkruar ose shpjeguar. Sidoqoftë, mund të hyni në shkrimet nga
duke klikuar me të djathtën mbi ikonën ZenVPN.

Platformat dhe Pajisjet

Le të diskutojmë tani për mundësinë e përdorimit të
ky shërbim VPN.

Klienti i ZenVPN është në dispozicion vetëm për
dritaret. Për pjesën tjetër të sistemeve operative dhe platformave, përdoruesi
duhet të ndihmojë ndihmën e klientëve pronarë të protokolleve ose të ndryshojë manualisht
cilësimet në pajisje.

Klienti i disponueshëm për Windows mund ta bëjë
përdorimi i protokollit OpenVPN vetëm. Për të përdorur protokolle të tjerë në Windows, përdoruesi do
duhet të shkoni në mënyrën manuale.

Shërbimi është i disponueshëm për Windows,
Ruterat MacOS, Android, iOS, Linux, Asus RT dhe DD-WRT.

Zgjatjet e shfletuesit mungojnë, dhe ka
asnjë mbështetje për pajisje të tilla si tastierë lojërash, TV Smart, etj.

Një pengesë tjetër e shërbimit është fakti
që përdoruesi mund të lidhet me VPN përmes vetëm një pajisje në një kohë nga një
llogari e vetme e përdoruesit.

Lidhje të njëkohshme nga një beqar
llogaria nuk është një mundësi për shërbimin. Shumica e shërbimeve VPN ofrojnë lidhje përmes 5 pajisjeve
njëkohësisht nga një llogari e vetme.

Duket se ZenVPN nuk bëri përpjekje
çfarëdo që ta lehtësojë jetën për të
përdorues. Ai / ajo duhet të kalojë në shumë telashe për të ndërruar pajisjen ose edhe
protokolli.

Kështu që shumë komplikime vetëm do të zmbrapsin
përdoruesi larg shërbimit. Ofruesi i shërbimit duhet të bëjë korrigjime
dhe përmirësimin e aksesit në shërbim.

Ndihma për klientët

Mbështetja e klientit është një element thelbësor i
shërbim kur bëhet fjalë për prezantimin e përdoruesit me produktin.

Mbështetja e klientit ndihmon përdoruesin përmes
faqe mbështetëse, seksione FAQ, biseda të drejtpërdrejta dhe mbështetje me email.

Të gjithë këta elementë mund të përdoren nga
ofruesi i shërbimit për të njohur përdoruesin me produktin dhe të ndihmojë në zgjidhjen e ndonjë prej tyre
problemet me të cilat mund të përballet përdoruesi gjatë përdorimit të shërbimit.

ZenVPN nuk ka asnjë mbështetje për bisedë live, dhe
përdoruesi mund të paraqesë biletat e pyetjeve. Bileta merr përgjigje brenda 24 orëve më së shumti
Koha.

Përgjigjet që morëm përmes
biletat ishin gjithashtu koncize dhe të dobishme. Pritja ia vlente, dhe çdo herë
përfaqësuesi i shërbimit të klientit trajtoi në mënyrë profesionale të gjitha pyetjet tona.

Sidoqoftë, duke kaluar faqen “Ndihmë” në vazhdim
faqja zyrtare e internetit nuk ishte aq shumë e një përvoje të kënaqshme.

Nuk pati diskutime për çështjet përkatëse
tema që lidhen me shërbimin, dhe kjo
ishte arsyeja kryesore që na është dashur të përdorim biletat e pyetjeve.

Uebsajti është plot me informacion të paqartë,
dhe specifikimet dhe detajet askund nuk mund të jenë
parë.

Ofruesi i shërbimit duhet të bëjë
Uebfaqja më informuese dhe i jep përdoruesit një ide më të qartë dhe konkrete
për çfarë shërbimi bëhet fjalë.

përfundim

ZenVPN nuk ishte as afër asaj që prisnim
ose ajo që na ishte premtuar në
Faqja e internetit.

Nuk ka as një pjesë të vetme ku
disa përmirësime masive nuk janë të nevojshme. Infrastruktura dhe shtypja blu e
produkti ishte premtues, por rezultati nuk është aspak emocionues.

Ata duhet të përdorin renditjen e serverëve për
lista e tyre e madhe e serverëve, si dhe disa serverë të veçantë. Mbledhja e të dhënave,
si dhe kohëzgjatjen për të cilën është ruajtur,
duhet të minimizohen.

Shpejtësia në produkt ka nevojë për disa menjëhershme
vëmendje, dhe ata duhet të gjejnë mënyra për të rritur shpejtësinë e
manifoldet e produktit.

Klienti është praktikisht i padobishëm në të
forma aktuale dhe ka nevojë për një transformim të plotë. Ofruesi i shërbimit duhet të
sigurohuni që ajo të jetë në dispozicion për të gjitha platformat e mbështetura.

Përmirësimi i faqes së mbështetjes në
Uebfaqja gjithashtu do të marrë një rrugë të gjatë për të rritur apelin e shërbimit.

ZenVPN duhet të bëjë disa thelbësorë
përmirësime para se të konsiderojmë rekomandimin e tyre për përdoruesit.