Rishikimi i Whoer VPN

rekuizitë

Nuskë e markës – Z. Whoer!


 • Plani vjetor është i drejtë
  në dispozicion për 50 dollarë në muaj i cili është një nga
  Planet më të lira të klientit VPN në krahasim me ofruesit e tjerë VPN.
 • Ajo siguron mundësinë e
  duke përdorur VPN të dyfishtë që do të thotë se të dhënat do të udhëtojnë në serverin e dytë më parë
  duke arritur tek serveri i destinacionit. Kjo siguron një shtresë shtesë sigurie
  te te dhenat.
 • Të dhënat që ju nevojiten
  siguroni ato ndërsa krijoni llogari përbëhet nga adresa juaj e emailit dhe
  Detajet e pagesës.
 • Uebfaqja ka një bisedë live
  dritare mbështetëse. Sidoqoftë, kohën e disponueshme janë
  nuk përmendet askund.
 • Ata kanë një shumë të thjeshtuar
  ndërfaqja e përdoruesit e cila e bën atë një aplikim të lehtë për t’u përdorur kështu, edhe nëse një person
  nuk ka ndonjë njohuri teknike në lidhje me VPN, atëherë gjithashtu, ai mund ta përdorë atë
  lehtë.
 • Klientët janë në dispozicion në
  Edhe gjuha ruse.
 • Ai mbështet torrenting dhe P2P
  ndarjen por vetëm përmes serverave të vendosur në Hollandë, Rusi dhe
  Ukrainë.
 • Ai gjithashtu pretendon se mund të përdoret
  kanalet gjeo-të kufizuara siç janë Netflix dhe Hulu duke e lidhur sistemin me
  serveri i vendit përkatës, kanali i të cilit dëshironi të transmetohet.
 • Ata ofrojnë shtesa për
  Shfletuesit më të njohur: Chrome, Firefox dhe Opera të cilat mund të instalohen lehtësisht nga
  dyqani në internet i shfletuesit.
 • Ata ofrojnë mundësinë e
  pagesa anonime duke përdorur cryptocurrency si Bitcoin dhe Litecoin.

Cons:

 • Sfida kryesore me të cilën përballen klientët VPN është sigurimi i një shpejtësie të lartë. Whoer VPN nuk arrin të vazhdojë me këtë sfidë dhe siguron shumë më pak shpejtësi në krahasim me shpejtësinë origjinale.
 • Shumë pak karakteristika janë në dispozicion, dhe madje edhe atributet e nevojshme si Kill Switch dhe opsioni Firewall mungojnë.
 • Ata pretendojnë se mbështesin klientin celular, por jo shkarkimin e drejtpërdrejtë. Ata ofrojnë vetëm OpenVPN GUI për Android dhe iOS.
 • Asnjë informacion në lidhje me kriptimin dhe DNS nuk është në dispozicion në uebfaqe dhe kështu, niveli i sigurisë nuk mund të përcaktohet pa mungesën e informacionit.
 • Njëra lejohet të lidhet me vetëm tre pajisje me një llogari e cila është më pak se shumica e ofruesve të tjerë VPN.
 • Politika e tyre e kufizimit të gjerësisë së bandës është e paqartë, kështu që nuk mund të jetë i sigurt nëse ata do të vendosin ndonjë kufi në gjerësinë e brezit apo jo.

Përmbledhje

UI kryesore – Kush

Kompania nuk ka infrastrukturën e saj të zyrës. Ne nuk jemi të sigurt nëse kjo është një
marrëveshje e mirë që ata janë plotësisht anonimë, ose duhet të konsiderohet e keqe
që ju mund të keni çështjen në lidhje me
seriozitet.

Sidoqoftë, kompania hyn nën ligjin e
Republika e Qipros e cila është e vendosur
në jug të Turqisë, larg katërmbëdhjetë syve. Ligji i Qipros nuk e bën
të kryejë çdo program mbikëqyrje, kështu që
kompania nuk ka nevojë të ruajë aktivitetin e përdoruesve.

Kompania WHOIX
Shpk zotëron produktin, Whoer VPN. Kur është fjala për
karakteristikat, shpejtësia dhe përvoja e përdoruesit, ka kufizime që diskutohen në këtë përmbledhje.

Ne kemi diskutuar gjithashtu se kush duhet dhe kush
nuk duhet ta blejë këtë produkt duke analizuar aspekte të ndryshme që do t’ju lejojnë
di mbi avantazhet e këtij produkti mbi produktet e tjera, dhe gjithashtu
kufijtë e përdorimit të tij.

Ne nuk kemi gjetur një intimitet të strukturuar mirë
politika në faqen e internetit kështu që, përmbajtja në lidhje me anonimitetin dhe mbledhjen e të dhënave merret nga faqja e internetit. Këtu kemi
u përpoqën të ju japin të gjitha informacionet në dispozicion në atë mënyrë që të mundnit
vendosni nëse produkti është i denjë apo jo.

Servers

Zgjedhja e serverit

Ata kanë serverë në gjashtëmbëdhjetë të ndryshëm
vendet me nga një deri në tre lokacione serverash në secilin vend. Ata nuk kanë
shpalosi vendet e serverit dhe numrin e tij në mënyrë specifike, dhe gjithçka që dimë është emri i vendit.

Me instalimin e serverave në ato gjashtëmbëdhjetë
vendet, ata janë përpjekur të mbulojnë të gjitha vendet kryesore nga ku munden
ndërtoni një bazë të mirë të përdoruesit.

Në Amerikën e Veriut, serverat janë në Kanada
dhe Shtetet e Bashkuara. Shtë e parashikueshme që mund të ketë tre server
vendndodhjet në shtetet pasi ajo ka një bazë të mirë të përdoruesit, dhe në të njëjtën kohë, a
zonë e madhe. Për të ruajtur dendësinë e serverit, ata do të kishin zbatuar më shumë servera.

Dendësia e tillë tashmë ruhet në Evropë duke instaluar serverë në Ten
vende. Megjithatë, nuk jam i sigurt se sa vende të serverit. Pra, këto dhjetë vende
ndodhen në pjesë të ndryshme të Evropës
e cila ndihmon për të ruajtur dendësinë e serverit.

Ata janë përqëndruar në bazën e përdoruesve aziatikë gjithashtu
duke implementuar serverë në Rusi, Ukrainë, Hong Kong dhe Singapor.

Edhe pse serverat vendosen me zgjuarësi, cilësia e serverëve është
kërkohet të përmirësohet si shpejtësia
e marra për shkarkim dhe ngarkim nuk është aq e mirë.

Njëri ka mundësinë e lidhjes me një
server ose dy servera njëkohësisht. Karakteristika DoubleVPN është e veçantë
atribut jo i siguruar nga shumë ofrues të VPN. Shton një shtresë shtesë të
siguria pasi të dhënat së pari udhëtojnë në të parën
serveri dhe më pas te serveri i dytë
para se të arrini te serveri i destinacionit.

Në këtë, ju duhet të zgjidhni një server
nga lista e serverave, dhe pastaj serveri dy. Ju duhet të zgjidhni serverët në atë mënyrë që ata të jenë
gjeografikisht afër jush, dhe gjithashtu afër njëri-tjetrit.

Për shembull, nëse jeni në Portugali, dhe
nëse lidheni me serverin rus dhe
atëherë te serveri Hong Kong, mund të presësh
as lidhje e shpejtë dhe as shpejtësi e shpejtë. Sidoqoftë, nëse lidheni me Spanjën
dhe më pas në Zvicër mund të pritej një shpejtësi më e lartë.

Klienti nuk ka asnjë mundësi të
duke u lidhur me serverin më të shpejtë, dhe nga
default, për ne, po tregonte serverin kanadez edhe pse Kanada ndodhet në një kontinent tjetër. Dikush duhet të lidhet me serverin më të afërt gjeografikisht
manualisht.

Nëse dëshironi të bëni ndarjen e P2P, është
Në dispozicion vetëm nga vendet e serverit të tre vendeve: Ukraina, Hollanda,
dhe Rusia. Por nuk është e mundur të
parashikoni se për cilin server të vendit, do të bëhet ndarja më e shpejtë e P2P.

Qasja te përmbajtja e bllokuar dhe e geoLocked

I njëjti rast është me transmetimin. Duke përdorur
Whoer VPN, kompania pretendon se ju mund të përdorni transmetimin e mëposhtëm
kanalet:

 • Netflix
 • Amazon Kryeministri
 • Hulu
 • Iplayer BBC
 • Blinkbox

Nga këto pesë kanale, tre janë kanale transmetimi me bazë në Shtetet e Bashkuara, dhe dy janë me qendër në Mbretërinë e Bashkuar. Por klienti nuk ka dhënë ndonjë udhëzim se si duhet të lidhet me serverin streaming. Mënyra e vetme për t’u lidhur me serverët e kanaleve streaming është që të zgjidhni vendin nga lista e serverëve. Ata duhet të sigurojnë një listë të veçantë për serverët streaming dhe P2P të cilët mund të ndihmojnë përdoruesin të lidhet me serverin e duhur.

Analiza e kohës së lidhjes

Gjyqi Nr. Normal VPNDouble VPN
Koha mesatare: 8.17214.96
Koha e nevojshme për të krijuar një lidhje (sekonda) për VPN Normal
16.6714.02
28.7114.17
36.817.5
48.6215.69
58.9314.61
68.5714.75
78.5414,84
88.9316,37
97.4712.82
108.4814.83

Koha e lidhjes nuk është aq e mirë por
e pranueshme siç marrin shumë nga ofruesit e VPN-së
më shumë kohë se Whoer VPN për të krijuar një
lidhje midis klientit dhe serverit.

Kjo analizë e kohës së lidhjes është bërë për serverin më të afërt gjeografikisht,
dhe ju mund të përjetoni një më të lartë ose më të ulët
koha e lidhjes në varësi të distancës midis jush dhe serverit. Për NE,
serveri ishte i vendosur 3000 kilometra
larg.

Koha e lidhjes ka një gamë prej 2.26
sekonda për VPN Normale e cila konkludon se ajo jep saktësi të lartë.
Me këtë, përdoruesi mund të parashikojë lehtësisht brenda
në cilën kohë aplikacioni do të lidhet.

Për Double VPN, koha e lidhjes do të
gjithmonë të jetë më shumë se VPN beqare. Kjo është për shkak të distancës shtesë që të dhënat
udhëton nga serveri i parë në serverin e dytë përpara se të arrijë te
serveri i destinacionit.

Rezultati mesatar i marrë ishte 14.96
sekonda që është gati dyfish nga koha e lidhjes e cila është regjistruar në rastin e vetëm VPN. megjithatë,
serveri i dytë i zgjedhur duhet të jetë afër serverit të parë në mënyrë që të dhënat
koha e udhëtimit mund të zvogëlohet, dhe
lidhja mund të vendoset me kohë në mënyrë efikase.

Për dallim nga VPN Normal, në rastin e Double
VPN, saktësia nuk është aq e lartë. Sidoqoftë, mund të pritet që nëse serverët zgjidhen me zgjuarsi, do të marrë
të lidhur para 20 sekondash.

Gjerësia e bandës dhe Shpejtësia

Shpejtësia për VPN normale dhe dyshe

Ne dëshirojmë që të mund të shmangnim përgjigjen për këtë.

Sidoqoftë, duhet të gjykojmë produktin nga
çdo aspekt dhe shpejtësi është një nga karakteristikat kryesore me të cilat vendos përdoruesi
qoftë ai duhet ta blejë produktin apo jo.

Në Whoer
rast, shpejtësia nuk është aq e mirë. Sidoqoftë, mjaft mirë për të kërkuar. për
transmetimi, vetëm videot me cilësi të ulët ose mesatare mund të shikohen ndërsa jeni i lidhur
me VPN.

Shpejtësia origjinale e shkarkimit ishte 9.44 Mbps, dhe shpejtësia e shkarkimit e regjistruar pas lidhjes ishte 1.78 Mbps dhe 1.57 Mbps për
Respektivisht VPN dhe Double VPN normale.

Kjo ulje shumë nuk mund të pranohet e cila
është gati e barabartë me 75-80% në të dyja rastet.
Edhe pasi u lidh me serverin më të afërt, kjo shpejtësi u përjetua. Kjo është arsyeja pse
ne nuk jemi të sigurt nëse Evropian dhe
Përdoruesit amerikanë do të marrin ndonjë shpejtësi më të mirë se kjo.

I njëjti skenar ishte në rastin e ngarkimit
shpejtësia (ose mbase më e keqja). Ne vetëm pranuam
2.14 Mbps për VPN Normale dhe 0.85 për Double VPN kur ishte shpejtësia origjinale
8.40. Prandaj, ky klient VPN nuk mund të përdoret
për qëllimin e ngarkimit, veçanërisht kur dikush është duke përdorur Double VPN.

Bandwidth

Kur flasim për kufizimin në
gjerësia e bandës, nuk ka asnjë. Megjithatë, ata kanë kufizime sipas serverit
rregullat e përdorimit të cilat ata duan që ne t’i respektojmë, por
ata nuk e kanë sqaruar se cilat janë këto rregulla.

siguri

Shtë e vështirë të thuhet se sa i sigurt është ky VPN
pasi ato nuk kanë përmendur asgjë në lidhje me përdorimin e enkriptimit dhe rreth
funksioni i vërtetimit. Ata na kanë thënë që ata kanë serverët e tyre DNS por mohuan të sigurojnë
adresë.

Politika e prerjeve

Ata kanë përmendur në faqen e tyre të internetit se
ato nuk mbajnë shënime, por në rastin tjetër, nëse ndonjë “shkelje sistematike e rregullave”
zhvillohet, ata do të fillojnë të mbajnë shkrimet.
Sidoqoftë, ata nuk kanë përcaktuar rregulla veçanërisht. Kjo tregon se jo e tyre
politika log është e paqartë dhe nuk mund të besohet.

E vetmja informacion që kemi është ajo
ata përdorin OpenVPN SSL e cila është e sigurt, por kjo nuk është e mjaftueshme për të përcaktuar sigurinë
vetëm. Gjithashtu, veçoritë e sigurisë që janë në dispozicion pothuajse në çdo klient VPN mungojnë në këtë. As edhe
ofrohet veçoria e Kill Switch, dhe rrjedhimisht rrjedhjet e të dhënave mund të ndodhin gjatë
duke lidhur dhe shkëputur VPN.

Nuk ka asnjë informacion në lidhje me rrjedhjen e DNS
mbrojtja dhe mbrojtja nga rrjedhja IPv6 gjë që e bën VPN të prekshëm për t’u përdorur.

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja e Përdoruesit

Parametrat UI

Vetëm tre faqe aplikimi në të cilat një
është ekrani kryesor, ai siguron informacione rreth planeve, dhe i treti përmban disa veçori të cilat
përpiquni të mbështesni ndërfaqen e përdoruesit.

Ekziston një mundësi
të ndryshimit të gjuhës në rusisht, por
vetëm ruse edhe pse kompania është
Bazuar në Qipro.

Ata ofrojnë mundësinë e fillimit të VPN ndërsa ju filloni sistemin, dhe po, atë
ndihmon për të shmangur ndezjen e tij, përsëri dhe përsëri, kurdo që
ju filloni sistemin.

Nëse keni
gabim në lidhje, mund t’i ndryshoni cilësimet në UDP, dhe kjo do të thotë, me
default ata përdorin protokollin TCP OpenVPN.

Duhet të përmendet opsioni i tyre imitues
pasi po i shfaqin ato si një veçori të veçantë. Sidoqoftë, gjithçka që bën është të bësh
fshihni rrjetin VPN si një rrjet celular
ose rrjeti shtëpiak, dhe qëllimi i plotë
nuk shpjegohet.

Nëse flasim për shtesat,
shtesa nuk përmban ndonjë veçori shtesë përveç ndryshimit të gjuhës,
Parandalimi i WebRTC dhe Paaftësia e Flash. Ndoshta, mund të jetë e dobishme për të pasur një
përvojë më e mirë në shfletim dhe një më e sigurt
një. Megjithatë, ato mund të shtojnë veçori të tilla si
bllokues reklamash dhe bllokues gjurmësh në shtesën për përvojë më të mirë të përdoruesit.

Përvoja e përdoruesit është përfunduar tashmë
“Jo deri në shenjë” ndërsa ne po përshkruanim rezultatet e testit të shpejtësisë. As
ndërfaqja e përdoruesit të klientit dhe as shpejtësia nuk e ka mbështetur përvojën e përdoruesit në një mënyrë efikase.

Sidoqoftë, njëri lidhet me klientin
në vetëm disa sekonda, dhe përdoruesi
nuk kërkon shumë pritje Ky është i vetmi aspekt pozitiv kur përdoruesi
konsiderohet përvoja.

Platformat dhe Pajisjet

Në faqen e tyre të shkarkimit, ju keni mundësinë të zgjidhni midis platformave të ndryshme:
Windows, MacOS, shtesa për shfletues të ndryshëm (Chrome, Firefox, dhe Opera) dhe Linux.

Sidoqoftë, nuk mund të shkarkoni një klient të drejtpërdrejtë
për Android dhe iOS. Për këtë, ju duhet
për të shkarkuar OpenVPN GUI, dhe përmes kësaj, ju mund ta lidhni pajisjen me VPN.

Nëse vëreni me kujdes, shkarkoni direkt
opsioni i cili ofrohet nën
shiriti i shkarkimit është çaktivizuar për iOS dhe Android.

Nëse flasim për konfigurimin e ruterit,
mbështetja e klientit na tha që mund të
të konfigurohet me ruterët DD-WRT, por hapat në lidhje me konfigurimin ishin
që mungojnë në faqen e internetit. Kur u sqaruam atyre çështjen, ata na kërkuan të
kontrolloni emailin në të cilin ata kanë bashkangjitur skedarin zip. Edhe në atë dosje, ne nuk ishim në gjendje të gjenim hapat, dhe kjo nuk çoi më tej në asgjë.

Konfigurimi i Whoer VPN në ruter është
e rëndësishme pasi ato ofrojnë vetëm tre lidhje të njëkohshme. Një përdorues do të në
më së paku kërkojnë lidhjen e pesë pajisjeve në të njëjtën kohë. Sidoqoftë, nëse ato sigurojnë
konfigurimi i ruterit, ky problem mund të zgjidhet lehtë.

Ndihma për klientët

Mbështetja e klientit ka një mundësi bisede live. Megjithatë, kjo është e vetmja
mënyra me të cilën një përdorues mund të presë ndonjë ndihmë.

Ata nuk kanë udhëzues, as FAQ të tyre
Seksioni ka shumë pyetje dhe përgjigje që dikush mund të kishte përdorur për të ndihmuar veten e tij.

Le të flasim për bisedën live që ata kanë
me kusht. Po, ato ofrojnë menjëherë
përgjigjet të cilat i pret çdo përdorues. Edhe nëse merrni përgjigje të menjëhershme, këto
përgjigjet nuk janë shumë informuese dhe
ndonjëherë pa rëndësi.

Disa raste ishin: mos sigurimi
informacion në lidhje me vendndodhjen e serverit dhe DNS
Adresat.

Edhe kjo është në rregull, por të paktën duhet të na njoftojë për kriptimin që ata
përdorimi dhe gjatësia e tij kryesore.

Kjo e bën mbështetjen e bisedës live të papërdorshme, dhe
Prandaj, ajo mbyll të gjitha mënyrat që përdoruesi të arrijë menjëherë ofruesin.

Sidoqoftë, mbështetja mund të përmirësohet duke shtuar
më shumë FAQ dhe ofrimi i trajnimeve për burimet njerëzore me të cilët klientët
bashkëveprojnë.

përfundim

Ky produkt mund të jetë një produkt shumë i mirë, por gjithçka që duhet të përmirësohet është shpejtësia, përdoruese
ndërfaqe, siguri dhe mbështetje të klientit.

Blerja e një produkti që ka kaq shumë
zbrazëtirat dhe kufizimet nuk do të ishin një ide e mirë, veçanërisht kur
shumë ofrues të tjerë VPN po ofrojnë më shumë se kjo me një çmim më të vogël.

Ata duhet të prodhojnë një intimitet të strukturuar
politikë që mund të përshkruajë çfarë informacioni ata mbledhin, çfarë ruajnë, çfarë
ata shesin dhe ato që nuk mbledhin.

Aktualisht, ky produkt kërkon shumë përmirësim në më shumë se një fushë. nëse
këto përmirësime bëhen seriozisht,
mbase mund të merren rezultate më të mira.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map