Rishikimi i VyprVPN

rekuizitë


 • NAT Firewall: Ofruesi ka bërë
  disa përpjekje për të mbrojtur të dhënat e përdoruesve. Një nga zbatimet që është
  e bërë për të arritur mbrojtje të plotë është Firewall. Shtimi i tij nuk lejon
  hyrja e paketave të të dhënave të padëshiruara dhe të dëmshme në sistem.
 • Protokolli i Kameleonit: Disponueshmëria e
  Protokolli i Kameleonit siguron anashkalimin e kufizimeve të vendosura nga qeveria,
  korporatë, dhe ISP-të kundër përdorimit të
  VPN. Klienti e bën atë duke fshehur VPN
  trafiku duke e maskuar atë si një trafik standard duke e bërë atë më pak të zbulueshëm.
  Shtë e dobishme për përdoruesit e vendeve të tilla si Kina ku është përdorimi i VPN
  ndaluar.
 • Opsionet e lidhjes: Mund ta zgjidhni atë
  kur doni ta lidhni aplikacionin me VPN pasi ju siguron
  lehtësira për ta lidhur automatikisht atë në “Nisjen e aplikacionit”, “Windows”
  Fillimi, “ose / dhe” Kurdoherë që VPN shkëputet. ”
 • Vetë serverët DNS: VyprVPN ka DNS-in e saj
  serverat e cila është një DNS me njohuri zero plotësisht në pronësi të Bretkosës së Artë që
  mbështet privatësinë e përdoruesit.
 • Konfigurueshëm Kill Switch: Kur VPN
  lidhja bie, nëse çelësi i vrasjes është i ndezur, atëherë do të bllokojë të gjitha
  trafiku në internet në mënyrë që të mos ketë rrjedhje të të dhënave. Në VyprVPN, ju keni
  opsion për të zgjedhur atë kur dëshironi të bllokoni trafikun. Nëse aplikacioni është
  ON, atëherë tipari i ndërprerësve kill nuk do t’ju lejojë të përdorni internetin. për
  duke përdorur atë ju duhet të hiqni dorë nga aplikacioni. Ju mund të zgjidhni për të mbajtur të vrarë
  ndizni edhe pasi të hiqni dorë nga aplikacioni duke klikuar në radion e dytë
  butoni i disponueshëm në dritaren “Konfiguro Kill Switch”.
 • Konfigurimet OpenVPN: nëse dëshironi
  përdorni OpenVPN, atëherë mund të rregulloni nivelin e kriptimit së bashku me të
  duke ndryshuar gjatësinë e çelësit. Opsioni i zgjedhjes së portit është gjithashtu i pranishëm në konfigurim
  dritare.
 • Disponueshmëria e klientit në gjuhë të ndryshme: Nën skedën “General”, ju keni mundësinë të zgjidhni
  gjuha e preferuar midis dhjetë gjuhëve plus të dhëna në listë. që
  do ta ndihmonte një përdorues për të kuptuar dhe eksploruar tiparet në një gjuhë të njohur
  gjë që e bën përvojën e përdoruesit më të mirë.
 • Verbosity: Tipari i verbozitetit lejon
  përdoruesi për të rregulluar nivelin e kërkuar të intimitetit. Duke rregulluar nivelin e regjistrit, mundet
  kontrolloni sasinë e të dhënave që ata mund të ruajnë.
 • Asnjë politikë log: Leviathan Security Group
  ka kryer auditimin e politikës së prerjeve VyprVPN dhe ka vërtetuar që
  ndërmarrja nuk mban asnjë regjistër.
 • Mbështetje e Bisedës Live: Disponueshmëria e drejtpërdrejtë
  biseda e lehtëson përdoruesin të kontaktojë mbështetjen për sa herë që ka ndonjë problem
  arrin. Ai e bën aplikacionin të besueshëm, dhe klientët mund të mbështeten në të.

Cons

 • Koha e lidhjes: Nuk merr
  u lidh menjëherë, por në përvojën tonë, nuk kaloi asnjëherë më shumë se një minutë
  për të vendosur një lidhje. Sidoqoftë, ky është rasti sa herë që ta lejoni
  aplikacionin zgjidhni serverin automatikisht. Nëse lidheni me serverin me
  duke e lidhur atë manualisht, koha e lidhjes zvogëlohet në pesëmbëdhjetë sekonda.
 • No Extension: Nuk ka zgjatje
  i disponueshëm për Chrome, Firefox ose ndonjë shfletues tjetër të rrjedhës kryesore. Nuk mund të përdoret
  aplikacionin direkt duke e shtuar atë në shfletues.

Përmbledhje

Pasqyrë e shpejtë
Uebfaqe UebfaqeVizitimi
protokolletPPTP, L2TP / IPsec, OpenVPN, Chameleon
platformatWindows, Mac, iOS, Android, Router, Linux, Smart TV, Blackphone
jurisdiksionSwitzerland
prerje-transportim trupashNuk ka shkrime
encryption256-bit
LidhjetDeri në 5 pajisje
Locations210+
Servers700+
Netflix / P2PVetëm P2P
Opsionet e pagesaveKartë krediti, Paypal, AliPay
Opsionet e mbështetjesMbështetje me Email, Chat Live
Prmimet nga5 dollarë / muaj të faturuar çdo vit
GaranciPa rimbursim
Prove falas3 ditë provë falas

Golden Frog ka fituar reputacionin e saj
për shkak të përpjekjeve të vazhdueshme që ndërmarrja
performon për të mbrojtur njerëzit e njerëzve
intimitet.

Produkti i saj VyprVPN i lançuar me teknologjinë e protokollit Chameleon siguron mbrojtje nga të gjitha llojet e sulmuesve dhe hakerave. Pa kompromentuar me shpejtësinë dhe performancën, ata kanë zhvilluar VyprVPN.

Ndërsa kompania ka selinë në
Zvicra, nuk ka nevojë të shqetësohet për juridiksionin. Në përgjithësi,
vendet të cilat janë anëtare të grupit të mbikëqyrjes “Fourteen Eyes” nuk e lejojnë
qytetarët kanë intimitet të plotë. Fatmirësisht, Zvicra nuk është pjesë e saj
ky grup, dhe kështu, ju mund të shijoni internetin falas nga sytë e
qeveri.

UI kryesore

ne
kanë kaluar nëpër çdo veçori që ofron kjo bishë mbrojtëse. Kishte
azhurnime të vogla që kërkohen. Sidoqoftë, VyprVPN mban një forum të klientëve
ku ata mund të shtojnë sugjerime, dhe ata
merren gjithmonë në konsideratë kur
çdo ndryshim është bërë.

Me disa konfigurime të zakonshme, disa mundësi të avancuara janë dhënë gjithashtu që funksionojnë për të rritur sigurinë dhe shpejtësinë e
VPN. Sidoqoftë, këto janë konfigurime “për të mos ndryshuar” të cilat janë vetëm
kërkohet të ndryshojë kur këshillohet nga ekzekutivi i Golden Frog.

Dispozita për konfigurime të tilla tregon
seriozitetin e ofruesit për të marrë poshtë çdo mënyrë të mundshme me të cilën të dhënat
mund të ndodhë shkelje. Le të shohim nëse përpjekjet e tyre kanë realizuar qëllimin e tyre ose
nuk.

Servers

Me ndihmën e shtatëqind serverëve plus
vendndodhjet, VyvrVPN ka mbuluar të gjitha vendet e spikatur ku baza e madhe e përdoruesit
është e pranishme.

Këta shtatëqind serverë janë të vendosur në
shtatëdhjetë vende plus që janë në gjashtëdhjetë vende plus. Një numër i kufizuar i
vendet kanë lokacione të shumta serverash si Shtetet e Bashkuara dhe
Australia. Sidoqoftë, për shkak të vendosjes inteligjente, shpërndarja e serverit bëhet
në mënyrë efikase në mesin e përdoruesve të vendeve të ndryshme.

Pasi që ka të paktën një vendndodhje të serverit në
gjashtëdhjetë vende plus, përdoruesi i këtij vendi mund të lidhet me atë server,
dhe në rast se ngarkesa është e lartë, ekziston një shans i lartë që fqinji
vendi gjithashtu do të ketë një vendndodhje serveri.

Locationdo vendndodhje e serverit, mesatarisht ka
më shumë se dhjetë serverë për shkak të të cilave mundësia e ngarkesës së lartë është shumë
më pak. Sidoqoftë, pasi Shtetet e Bashkuara kanë një treg të madh VPN dhe zonë të gjerë,
shumë lokacione të serverëve janë të nevojshme.

Në Amerikën e Veriut, nga trembëdhjetë server
lokacione, tetë janë të vendosura në Shtetet e Bashkuara. Pesë të tjerët janë në
Kanada, Kosta Rika, Meksikë, El Salvador dhe Panama. Në këtë mënyrë, përdoruesit e
kjo kontinent nuk kërkon që të lidhet me serverat e kontinenteve të tjera,
duke shmangur ngarkesën e tepërt në ata serverë.

Në mënyrë të ngjashme, nëse ju çojmë në Oqeani, ju
do të gjeni katër lokacione të serverëve: tre në Australi dhe një në Zelandën e Re.
Në përgjithësi, përdoruesit australianë kanë mbetur jashtë dhe shumë pak ofrues vendosin shumëfish
serverat këtu. Sidoqoftë, në rastin e VyprVPN, mund të pritet më shumë se dhjetë
serverat në kontinent duke marrë në konsideratë kërkesën e VPN.

Tregu Evropian është gjithmonë mirëseardhës për VPN
ofruesit nëse kanë aftësi për të kënaqur përdoruesit evropianë.


dija jonë, asnjë vend nuk ka lokacione të shumta të serverëve në Evropë, por për shkak të tij
zona relativisht më e vogël, një vend është i mjaftueshëm. Sidoqoftë, kudo që të jetë
që kërkohet, ata mund të shtojnë server në atë vend. Këtu, njëzet e pesë server plus
vendet kanë server, dhe nëse ngarkesa është e lartë, sigurisht që është fqinj
serveri është aty për ndihmë. Sidoqoftë, ata mund të shtojnë më shumë vende të serverit në
vende të tilla si Mbretëria e Bashkuar dhe Hollanda që kanë shumë gjëra
numri i përdoruesve.

Ky ofrues i VPN është përqendruar në Aziatik
përdoruesit gjithashtu duke zbatuar serverë në njëzet vende. Megjithatë, ata nuk kanë
shtoi çdo server për Kinën dhe kështu, përdoruesit kinezë mund të lidhen me Hong Kongun ose Indinë
server.

Si çdo ofrues tjetër VPN Afrikë dhe
Amerika e Jugut nuk janë caqet kryesore. Kjo është për shkak se ekziston një bazë e kufizuar e përdoruesve dhe
shtimi i serverit do të ishte një marrëveshje e kushtueshme. Edhe pas kësaj, ata kanë shtuar katër
vendndodhjet e serverëve në Amerikën e Jugut (Brazili, Argjentina, Kolumbia dhe Uruguai)
dhe dy në Afrikë (Egjipt dhe Algjeri) .
Ata gjithashtu mund të shtojnë serverë në Afrikën e Jugut pasi është një nga më të preferuarit
vendet ku ofruesit e tjerë VPN shtojnë serverat e tyre.

Sidoqoftë, këta shumë serverë dhe vendosja e tyre sigurojnë shpejtësi të madhe për shumicën e vendeve. Për shembull, nëse jeni duke u lidhur me serverin e vendosur në Evropë nga diku nga Nigeria, nuk do të ofrojë një shpejtësi të mirë për shkak të distancës së madhe dhe pranisë së bazës masive të përdoruesit që mund të ketë përdorur tashmë atë server. Pra, nuk është një mundësi e mirë për vendet ku serverët nuk janë të pranishëm në vendin e tyre ose në vendet fqinje.

Paneli informues

Sapo u përfunduam me procesin e thjeshtë të instalimit, filluam
VyprVPN, dhe gjëja e parë që kapi
sytë tanë ishin paneli informues i pranishëm në pjesën e poshtme të ekranit.
Ai përmban informacionin për:

 • Adresa IP e VyprVPN
 • Koha e lidhur
 • Kriptimi dhe Protokolli
 • Statusi i zjarrit natyror

Por a është kjo informacion i rëndësishëm për
përdorues? Epo, ndryshimi në adresën tuaj IP dëshmon lidhjen e VPN. ju
do të dijë direkt në lidhje me kriptimin dhe protokollin, dhe që ofron idenë nëse kërkohet të ndryshojë apo jo. por,
po, nëse keni nevojë ta ndryshoni atë, duhet t’i gjeni në opsione dhe t’i ndryshoni
gjatësia kryesore dhe protokolli veç e veç. Statusi i Firewall-it ndihmon për të siguruar
sigurisë. Nëse për shkak të ndonjë mosfunksionimi bëhet i paaftë, do ta dini direkt
në lidhje me të përmes këtij paneli informues.

Edhe pse, IP para lidhjes
dhe pasi lidhja të jetë e dukshme në ekran, nuk do të thotë se ato
janë duke regjistruar të dhënat. Informacioni është i dukshëm vetëm për klientin dhe
sipas politikës së privatësisë, adresa IP e përdoruesit para dhe pas
lidhja nuk është e ruajtur.

Gjithashtu, ato nuk mbajnë asnjë shënim kohor.

Kohe reale
Grafiku i shpejtësisë

Eshte
e vendosur sipër panelit informues me boshtin X që tregon kohën dhe
Y-Boshti që tregon shpejtësinë e internetit. Në këndin e sipërm të djathtë të grafikut, mund të shikoni ndryshimin në shkarkim dhe
shpejtësia e ngarkimit.

Nga vetë grafiku, mund të gjeni nëse
ruhet apo jo shpejtësia e duhur. Nëse shpejtësia është e ulët, mund të kaloni në
një server tjetër ose ndryshoni tjetër
protokoll. Grafiku ju ndihmon të jepni informacion që kur duhet të bëni
ndryshimet për marrjen e një shpejtësie optimale.

Grafiku tregon vetëm shpejtësinë e drejtpërdrejtë dhe
ndryshimi në shpejtësi. Asnjë ndjekje e gjerësisë së bandës nuk është kryer për të shfaqur këto të dhëna.

Renditja, filtrimi dhe renditja e serverëve të preferuar

Lista e serverëve të ofruar në klient

VyprVPN
ka shtatëdhjetë lokacione të serverëve plus, dhe kështu është thelbësore të shtoni renditje dhe
opsionet e filtrimit.

Atje jane
vetëm mënyrat me të cilat mund të renditni vendet e serverit. Së pari: me emrin, dhe
e dyta sipas shkallës së ping.

klasifikim
opsioni nga “Emri” është i dobishëm për të gjetur një vend të veçantë. Nëse e dini
emrin e vendit, nuk keni nevojë të kontrolloni të gjithë listën për ta gjetur atë. Te gjithe ju
duhet të bëni është të lëvizni poshtë tek Alfabeti fillestar, dhe në atë mënyrë, ju mundeni
lidheni me të brenda sekondave. Sidoqoftë, nuk rekomandohet të lidheni me të
nëse shkalla e pingut është e lartë.

Te zgjidhesh
kjo çështje, renditja sipas “Ping” është në dispozicion. Serveri me
pingulli më i ulët shfaqet në majë dhe që konsiderohet i besueshëm. Sidoqoftë, nëse ju
rifreskoni listën pas disa sekondash, do të vini re që urdhri ka
ndryshuar për shkak të ndryshimit në normat e pingut të shumë ose të gjithë serverëve.

megjithatë,
nëse jeni në gjendje të identifikoni një server të veçantë, ping-u i të cilit nuk ndryshon shumë
edhe pasi të rifreskoni përsëri dhe përsëri, atëherë ai server do t’ju ofrojë një
shpejtësi konsistente. VyprVPN ka mundësinë të zgjedhë “serverin më të shpejtë”, por
serveri i cili është më i shpejtë në një moment, mund të jetë më i ngadaltë në tjetrin.

klasifikim
opsioni sipas shkallës së pingut është padyshim i dobishëm për identifikimin e
“Server i besueshëm”.

Ndonjehere,
është e lehtë të gjesh një server të veçantë duke shkurtuar serverat. Kështu është
funksionimi i opsionit të filtrimit.

Pasha
ndihma e opsionit të filtrimit të serverit VyprVPN, ju keni zgjedhjen për të parë
serverat e kontinenteve të veçanta.

për
për shembull, nëse jeni në Azi dhe dëshironi të shihni vetëm serverët aziatikë, të gjithë ju
duhet të bëni është të shënoni “Azinë” nën skedarin e rajonit. Nëse dëshironi të përfshini
të dy serverat aziatikë dhe evropianë në listë, atëherë mund të kontrolloni të dy
“Evropa” dhe “Azia”. Në mënyrë të ngjashme, mund të përfshini edhe kontinentet e tjera.

klasifikim
dhe opsionet e filtrimit mund të përdoren së bashku. Le të vazhdojmë me të mëparshmin
shembull ku ju keni zgjedhur serverët aziatikë dhe evropianë. Tani mundesh
renditini ato sipas “Ping” për të identifikuar serverin me pingun më të ulët
në dispozicion në rajonin e zgjedhur.

Në atë
mënyrë, VyprVPN u siguron përdoruesve të saj mundësinë e zgjedhjes më të efektshme
server për një rajon të veçantë.

Disa serverë të vendosur në një të veçantë
vendi mund të jetë i dobishëm për ju nëse ju
dëshironi të hyni në përmbajtjen që është në dispozicion vetëm në atë vend. Po ashtu, nëse ju
gjeni disa serverë që kanë performancë më të mirë për vendndodhjen tuaj, atëherë është
e dobishme për t’i shpëtuar ato.

VyprVPN siguron provizione për krijimin e një liste
të serverëve tuaj të preferuar, dhe ju mundeni
lidheni me ta direkt duke eksploruar listën.

Do ta gjeni atë thjesht duke klikuar në
ikona e vendndodhjes që ndodhet në të djathtë të butonit të lidhjes. Dy mundësi të tjera
janë në dispozicion në të cilat njëri prej tyre siguron një listë të të gjithë serverëve dhe
opsioni i dytë lidh drejtpërdrejt pajisjen tuaj me serverin më të shpejtë të disponueshëm.

Kontrolli mbi lidhjen

Do të përjetoni një numër rrjetesh të disponueshëm përreth jush, dhe shumë prej tyre mund të mos jenë të besueshëm. Sistemi do të automatikisht
lidheni me VPN sapo të lidheni me një rrjet të pabesueshëm.

Ajo gjithashtu siguron një ndërprerës vrasës që kthehet
jashtë të gjithë trafikut të internetit nëse VPN fiket papritur. Kjo kursen tuaj
të dhëna dhe informacione nga duart e kriminelëve në internet.

Ai gjithashtu siguron opsionin “përmbajtje në fillim”
dhe kontrollimi në të do të lidhë drejtpërdrejt pajisjen tuaj kur të ndizet, ose përndryshe mund të zgjidhni ta ndizni kur
VyprVPN filloi. Sidoqoftë, është mendimi juaj që dëshironi të lidheni
automatikisht apo jo. Edhe nëse ky opsion është i pranishëm, nuk do të marrë shumë përpjekje
në lidhjen e pajisjes me dorë duke shtypur butonin e lidhjes që shfaqet
ndërsa filloni aplikimin.

Protokolli i Kameleonit

Katër opsione protokollare të disponueshme përfshirë Kameleonin

Ky është një tipar i theksuar i këtij VPN si
vetë kompania e ka zhvilluar atë. ajo
përdor çelësin 256-bit që nuk mund të prishet me forcë brutale.

Protokolli i kameleonit përdor teknologjinë vlonjate VPN e cila është më e spikatur
duke anashkaluar firewalls dhe aplikacionet që synojnë të bllokojnë trafikun VPN.

Protokollet me teknologji vjedhurazi VPN kanë mundësinë për të maskuar trafikun VPN si
trafiku i rregullt në internet i cili ndihmon në ruajtjen e sekretit.

Sidoqoftë, ky protokoll aktualisht nuk është
në dispozicion për iOS, por ato ofrojnë
L2TP / IPSec me një çelës 256-bit që vlerësohet
si një nga protokollet më të sigurt, i cili është
madje i disponueshëm për çdo plan VyprVPN.

Zgjedhja e portit

Mundësia e konfigurimit të portit është
e disponueshme vetëm për protokollet Chameleon dhe OpenVPN. Por, në përgjithësi, këto janë protokolet që ne
preferojnë sepse janë më të sigurta në krahasim me L2TP / IPSec dhe PPTP.

Ekzistojnë dy mundësi në dispozicion: Automatik
dhe manual. Fillimisht bëhet zgjedhja e portit
automatikisht nga VyprVPN, por mundeni
ndryshoni portën nëse konstatoni se porta e zgjedhur automatikisht është e bllokuar. Manuali
përzgjedhja bëhet për të shmangur portin
bllokimi dhe goditja.

Cilësimet e përparuara

Konfigurime të ndryshme & Cilësimet e përparuara

VyprVPN siguron disa cilësime të përparuara madje
nëse në përgjithësi nuk kërkohet të ndryshojnë. Këshillohet vetëm t’i ndryshoni
nëse kërkohet nga ekzekutivi i VyprVPN. Sidoqoftë, ato ofrohen për të përdorur përdorimin
të internetit më të sigurt duke pasur më mirë
kontroll mbi veçoritë VPN.

 • Vonesa në Rrugë: Ky opsion ofrohet për më mirë
  stabiliteti i softverit i cili kërkohet. Eshte
  me kusht kur është përdorur Protokolli i Konfigurimit Dinamik të Pritësit (DHCP)
  hiqni konfigurimin e adresës IP të detyrës manuale. Vonesa në rrugë siguron kohë
  DHCP të përfundojë përpara se të shtohen rrugët.
 • Përshtatës TAP: Ky virtual
  ndërfaqja e rrjetit përdoret nga VPN për t’u lidhur me internetin privatisht. një
  vendosja paraprake në VyprVPN është kjo që ato ofrojnë përshtatësin VyprVPN në
  përveç OpenVPN Takoni Adapterin. Kjo është
  e dobishme kur ndodh ndonjë dështim në OpenVPN Tap Adapter. Në atë kohë, ju mundeni
  zgjidhni drejtpërdrejt Adapterin VyprVPN Tab për të vazhduar përdorimin e internetit privatisht.
 • Verbositeti: Verboziteti siguron
  detajet e regjistrit të lidhjes, dhe është
  në dispozicion me dhjetë nivele të ndryshme. Si parazgjedhje, VyprVPN i ka vendosur verbositet
  niveli 3. Ju mund ta ndryshoni atë në një më të lartë
  niveli i cili ju siguron më shumë
  zgjidhja e problemeve të përparuara, por më pas ajo vjen me burimin e kostos, dhe mund të ngadalësojë makinën.
 • MTU: Njësia maksimale e transmetimit
  është madhësia e paketave të të dhënave që përdoren
  për transmetimin e të dhënave. Në përgjithësi, është vendosur në 1500 byte por kërkohet të ndryshojë
  kur rrjeti juaj dhe në aplikacion mund të shkaktojnë telashe, të tilla si faqet e internetit që dështojnë
  ngarkesë.
 • Kohëzgjatja e TLS: ashtë e shkëlqyeshme
  tipar i dobishëm atje ku është lidhja
  të varfër. Kur rritni afatin kohor të TLS, ka më shumë shanse për të vendosur
  një lidhje e suksesshme.

Këto cilësime janë dhënë si opsion “i avancuar” dhe nuk kërkohet të ndryshojnë përveç nëse kërkohet nga ekzekutivi ose tjetër, aplikacioni mund të shkaktojë telashe. përgjithësisht,
VPN-të e tjera ndryshojnë automatikisht cilësimet, dhe
kjo është arsyeja pse ato nuk janë të dukshme për përdoruesit.
VyprVPN siguron opsionin manual, thjesht në rast se nëse nga cilësimet e paracaktuar nuk janë
duke punuar si duhet.

Analiza e kohës së lidhjes

Koha e lidhjes (sekonda)
Koha mesatare në sekonda37
130
235
348
457
532
630
731
831
945
1031

Analiza e kohës së lidhjes së VyprVPN është bërë
duke zgjedhur serverin më të shpejtë. Tashmë e dimë se ekziston një mundësi
në dispozicion me të cilin VyprVPN zgjedh automatikisht serverin më të shpejtë.

Kur kemi zgjedhur atë mundësi, mbase
serveri me të cilin kemi lidhur sistemin ishte serveri më i shpejtë në atë moment,
por vazhdon të ndryshojë nëse ka ndonjë ndryshim në ping. Aty eshte nje
mundësia që ata të zgjedhin serverin më të shpejtë sipas pingut më të ulët në
atë moment.

Në këto dhjetë prova, kërkesa ka
ndryshoi serverat disa herë (Maldive, Singapor, Zvicër dhe eke
Republic).

Kjo është për shkak se për çdo gjyq, më i shpejtë
serveri ishte i ndryshëm.

Tani le të flasim për kohën e kërkuar
vendosja e lidhjes. Ne kemi rishikuar disa aplikime VPN, dhe
disi VyprVPN ka kohën më të lartë të lidhjes sesa shumica e VPN-ve të tjera
shërbimeve. Ishte e papritur pasi aspektet e tjera po përmbushnin përdoruesit ‘
Kërkesat.

Tani, kemi dashur të dimë se pse një e tillë
çështja është e pranishme në rastin e VyprVPN.

Epo, lajmi i mirë është kaq i lartë
koha e lidhjes jepet vetëm kur lejojmë që VyprVPN të zgjedhë automatikisht
serveri Ekziston mundësia që ai kontrollon pingun për çdo server dhe
pastaj konkludon se cila ping është më e ulta. Sidoqoftë, nëse është kështu,
ping-u mund të ndryshojë edhe përpara se ta lidhim sistemin me aplikacionin. Po ashtu, ajo
do të zgjasin tridhjetë e shtatë sekonda mesatarisht.

Ne e lidhëm manualisht sistemin me
i njëjti server me u zgjodh nga aplikacioni automatikisht. Këtë herë atë
u deshën pesëmbëdhjetë sekonda për të vendosur lidhjen.

Kjo do të thotë se duhen njëzet e dy sekonda
identifikoni serverin më të shpejtë dhe pesëmbëdhjetë sekonda të tjera për të krijuar
lidhje.

Pra, do të shkurtojë pesëmbëdhjetë sekonda
koha e lidhjes nëse zgjidhni vetë serverin që zgjidhni.

Sidoqoftë, ata duhet të përmirësojnë shpejtësinë e
duke zgjedhur serverin më të shpejtë, pasi nuk është e mundur të identifikoni manualisht
server çdo herë.

Nëse e konsiderojmë këtë, edhe saktësia është
shumë e ulët për shkak të një game të madhe. Me kohën më të ulët të lidhjes prej tridhjetë sekondash
dhe koha më e lartë e lidhjes prej pesëdhjetë e shtatë sekondash, diapazoni i dorëzuar është i
njëzet e një sekonda.

Por në rastin e zgjedhjes manuale të serverit,
diapazoni është vetëm dy-tre sekonda.

Në përgjithësi, koha e lidhjes e marrë nga
VyprVPN për të krijuar një lidhje është shumë e lartë në krahasim me VPN-në tjetër
ofruesit. Gjithashtu, saktësia është e papranueshme, dhe është e rëndësishme
kufizimi i aplikacionit.

Testi i Shpejtësisë

Efekt në shpejtësinë para dhe pas lidhjes së tërheqjes së shpinës VyprVPN

shkarkimet dhe shpejtësitë e ngarkimit para lidhjes ishin 42.58 Mbps dhe 27.52
Mbps përkatësisht, duke pasur një ping prej 5 ms.

Së pari, ne
e lidhi pajisjen duke zgjedhur opsionin “serveri më i shpejtë” i cili lejon
aplikacioni zgjedh automatikisht serverin. Ekziston një probabilitet i lartë që
serveri zgjidhet sipas ping-ut.

Ndër të gjitha rastet, ky rast ka pingun më të ulët, por jo shpejtësinë më të shpejtë. Kjo do të thotë nëse dikush lidhet me serverin duke përdorur këtë veçori sesa mund të mos japë shpejtësinë më të shpejtë.

Në këtë
Rasti, shpejtësia e shkarkimit dhe ngarkimit është përkatësisht 24,55 Mbps dhe 14.05 Mbps.
Dikush mund të vërehet se zvogëlimi i shpejtësisë së shkarkimit ishte 42% dhe i ngarkuar
shpejtësia ishte 50%.

Kaq shume
ulja pritet dhe nuk është e pranueshme. Mund të jetë mjaft e mirë për shfletim
dhe transmetim me cilësi mesatare, por nuk mund ta përdorësh për transmetim me cilësi të lartë
nëse shpejtësia e ofruar nga ISP është 10 Mbps. Sidoqoftë, nëse ISP ofron një shpejtësi të lartë
ekuivalente me tonën, atëherë nuk do të jetë çështje.

Ndonjehere,
është rasti që nëse distanca zvogëlohet atëherë shpejtësia rritet. marrja
këtë situatë në konsideratë, ne u lidhëm me vendndodhjen më të afërt të serverit
të cilat i gjetëm me dorë.

Për atë,
shpejtësia e shkarkimit ishte më e lartë se rasti i mëparshëm. Ishte 27.07 Mbps i cili
është 2.52 Mbps më i lartë se serveri i zgjedhur automatikisht. Megjithatë,
shpejtësia e shkarkimit pësoi ulje të rëndë pasi ky server dërgoi vetëm 3.77
Mbps. Ulja ishte afro 84%.

Edhe pse, lidhja me serverin më të afërt ofron shpejtësi të lartë të shkarkimit, nuk do të jetë një opsion i mirë nëse kërkohet lidhje e dyanshme. Në atë situatë, ju mund të merrni informacionin në mënyrë efikase, por mund të kërkojë disa për dërgimin e informacionit.

Dy të tjerë
serverat me të cilët krijuam lidhje ishin serverët që kishin më të ulëtin
ping e Evropës, dhe serveri që ka pingun më të ulët të Amerikës së Veriut.

Si
Shtetet e Bashkuara janë një treg i madh VPN, ne prisnim shpejtësi të lartë ndërsa
që lidhet me serverin e Amerikës së Veriut. Sidoqoftë, ulja në shpejtësi ishte
më shumë se gjysma e shpejtësisë origjinale të shkarkimit dhe ngarkimit. Shpejtësia e regjistruar ishte
vetëm 19.00 Mbps për shkarkim dhe 16.08 Mbps për ngarkim. Megjithatë,
serveri ishte mijëra milje larg vendndodhjes sonë, dhe mund të ishte gjithashtu një
arsye për një ulje të tillë.

Tani, në
castin e fundit kemi identifikuar serverin më të shpejtë në mesin e të gjitha rasteve.
serveri ishte nga Republika Czecheke dhe ai kishte pingun më të ulët midis të gjithëve
serverat evropianë në atë moment.

çek
Serveri i Republikës dërgoi shpejtësi prej 34.76 Mbps dhe 26.81 Mbps për shkarkim
dhe ngarkimi. Kjo ulje shumë justifikohet si një shtresë shtesë sigurie
shtohet e cila kodon të dhënat. Për shkak të kësaj, ulja me siguri
ndodhin. Gjithashtu, distanca midis vendndodhjes sonë dhe serverit është shumë e madhe. ajo
është e jashtëzakonshme që ata ofrojnë këtë shpejtësi shumë edhe pas kësaj.

Tani, siç e dini tashmë për raste të ndryshme, ju mund të gjykoni se si mund të identifikoni serverin i cili siguron shpejtësi të lartë. Nëse lidheni manualisht me serverin me pingun më të ulët, atëherë me siguri do të merrni një shpejtësi të mirë.

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja

Me shtimin e një paneli informues, grafikun e shpejtësisë në kohë reale dhe opsionin e lokacioneve të shumëfishta, një
ofrohet ndërfaqe e shkëlqyeshme e përdoruesit. Optiondo opsion është i thjeshtë për tu zbuluar, dhe sigurohet konfigurimi për çdo veçori. kjo
siguron kontroll të plotë të përdoruesit mbi
aplikacionin dhe ju lejon të përdorni aplikacionin si të dëshironi.

Nëse klikoni në ikonën e cilësimeve, do të
zbuloni një listë të zgjedhjeve nga e cila duhet të klikoni në “Opsionin”.

Një kuti e re dialogu që përmban të ndryshme
cilësimet do të shfaqen në ekran. Mos harroni se direkt nuk mund ta mbyllni aplikacionin
tani. Për ta bërë këtë, duhet së pari të mbyllni këtë kuti dialogu.

Këto cilësime shpërndahen nën gjashtë
skedat: Lidhja, Protokolli, DNS, E Përgjithshme, e Avancuar dhe Llogaria. Këto cilësime
janë diskutuar tashmë në pjesët e mëparshme veç e veç.

Megjithatë, ka disa tipare të tjera të tilla
si shtim i serverëve DNS të palëve të treta. Por rekomandohet vetëm kur është e qëndrueshme
lidhja nuk është e disponueshme. Serverët DNS të palëve të treta mund të regjistrojnë të dhënat, por
Serverat DNS të VyprVPN nuk regjistrojnë asnjë kërkesë DNS.

Zgjedhja e gjuhës ndihmon përdoruesin të
të kuptojë veçori të ndryshme në gjuhën e tij. Kjo e bën shfrytëzimin
e aplikimit më të lehtë. Disa veçori të tjera që lidhen me njoftimin janë
shtuar.

Në total, këto karakteristika janë të mjaftueshme për të dhënë një përvojë të mirë të përdoruesit. Renditja dhe opsionet e filtrimit të serverëve gjithashtu ndihmojnë për të zgjedhur “serverin e përsosur” për vendndodhjen tuaj që zakonisht jep shpejtësi të lartë.

Mbështetja e klientit është gjithashtu aktive, dhe
dikush merr përgjigjen për postat elektronike në një periudhë shumë të shkurtër.

E gjithë kjo është blloqe ndërtimi e një të mire
përvoja e përdoruesit të cilën VyprVPN e ka vendosur me zgjuarsi dhe efektivitet.

siguri

VyprVPN nuk lejon që dikush të ndryshojë
lloji i kriptimit të përdorur. Sidoqoftë, mund të ndryshoni protokollin dhe gjatësinë e çelësit
i cili gjithashtu luan një rol të rëndësishëm në mbrojtjen e sigurt
të dhënat tuaja.

Siç u diskutua tashmë, shtimi i
Protokolli i kameleonit është në vetvete i mjaftueshëm për ta bërë VPN të besueshëm. Po ashtu lejon
ju për të konfiguruar gjatësinë e çelësit (qoftë 160-bit
çelës ose çelës 256-bit) për Kameleon dhe
Protokollet OpenVPN.

Karakteristika kaloni Kill është shtuar gjithashtu për
qëllimi i sigurisë. Ai ndalon të gjithë trafikun e internetit automatikisht, sapo ai
është zbuluar se VPN është ndalur
papritur.

DNS i palës së tretë është një platformë që mund
ndihmojnë hakerat që të marrin të dhënat. Ne zbuluam se përveç opsionit të palës së tretë DNS, VyprVPN gjithashtu jep
mundësia e lidhjes me DNS e saj e cila shmang thyerjen e të dhënave. Po ashtu ka
Parandalimi i rrjedhjes së DNS i cili nuk lejon dritaren
për të rrjedhur të dhënat tuaja DNS duke e lidhur pajisjen tuaj me një DNS tjetër.

platformat

Ata mbështesin të gjitha platformat kryesore
duke përjashtuar Windows Phone, dhe mbështesin vetëm Android 4.0 ose më të lartë dhe iOS 9 ose
më e lartë. Numri i veçorive gjithashtu ndryshon për Sisteme të ndryshme Operative.

Ato janë shumë të pajtueshme me Windows PC dhe ofrojnë të gjitha llojet e protokolleve
dhe opsioni për zgjedhjen e portit. Për iOS,
protokolli i Kameleonit mungon si
diskutuar më parë dhe përzgjedhja e portit gjithashtu nuk është në dispozicion.

Gjithashtu, VyprDNS gjithmonë vepron si një DNS me njohuri zero, pavarësisht pajisjes. ajo
gjithashtu ofron shërbimin për QNAP gjë që e bën atë të preferueshëm për sektorin e korporatave.

Ndërsa ato ofrojnë dy plane: VyprVPN dhe
Premium VyprVPN, duhet të zgjidhni njërën prej tyre. VyprVPN lejon vetëm tre
pajisjet të lidhen njëkohësisht, ndërsa plani i primit lejon pesë
pajisje.

Sidoqoftë, aplikacioni është në dispozicion për të
ruterat: DD-WRT, OpenWTR dhe ASUSWRT, dhe kështu, mund të konfiguroni VyprVPN në
routers. Nga atje, të gjitha pajisjet mund të lidhen drejtpërdrejt me ruterin për
duke përfituar nga rrjeti virtual virtual.

Vetëm një individ lejohet të lidhet me të
pajisjet dhe ndarja e një llogarie është kundër politikës së privatësisë. Pra, nëse ruteri
konfigurimi është i disponueshëm dhe vetëm një person duhet të përdorë VyprVPN, atëherë madje
plani me tre pajisje do të ishte i mjaftueshëm.

E vetmja pjesë që mungon është shfletuesi
shtrirje e cila nuk është e disponueshme as për Chrome dhe Firefox. Sidoqoftë, mundeni
përdorni aplikacionin dhe shfletimi mund të përmirësohet drejtpërdrejt nga ai.

Ndihma për klientët

Ndihma dhe mbështetja janë kërkesa më themelore përmes së cilës mund të arrijë një përdorues
kompania. Mundësia e bisedës live është dhënë
në faqen e internetit të bretkosës së artë. Përveç një bisede live 27/7, ata gjithashtu kanë
një mbështetje aktive me email që i përgjigjet përdoruesve ‘
email në një periudhë të shkurtër.

Mund të kontaktoni direkt me mbështetjen
përmes programit softuer ose të kontribuoni në funksionimin më të mirë të VPN nga
raportimi i një gabimi.

Ato gjithashtu ofrojnë një seksion të veçantë
kushtuar përdoruesve, “Forum”, ku ata mund të ngarkojnë një pyetje të cilit tjetër
përdoruesit gjithashtu mund të përgjigjen. Kjo ndihmon për të
zbuluar problemin dhe gjetjen e zgjidhjes në të njëjtën kohë. Temat diskutohen në forum dhe rezultatet e ndihmës në
azhurnimi i aplikacionit.

Opsioni “Kërkesë Feature” është një mënyrë tjetër
sesi përpiqen të përmirësohen çdo moment. Përdoruesit vazhdojnë të postojnë idetë dhe
tipare që mund të shtohen cilat janë
të kujdesur nga mbështetja e klientit pas kësaj.

përfundim

VyprVPN, një produkt Golden Frog e ka vendosur veten në një platformë të ndryshme duke ofruar një larmi karakteristikash që i jep kontrollin e plotë të softuerit përdoruesit. Kjo e bën atë më të efektshëm për një përdorues të një rajoni të veçantë i cili kërkon të hyjë në përmbajtje të veçantë.

Ju mund të jepni përparësi në shpejtësinë, sigurinë ose
stabiliteti pa kompromentuar shumë me dy të tjerët. Me tiparet e tilla
si Protokoll Chameleon, VyprDNS, Parametrat e Avancuar dhe Nat Firewall, të dhëna
shkelja do të bëhet një mit për ju nëse përdorni VyprVPN.

Ju nuk duhet as të shqetësoheni për këtë
politika e privatësisë pasi ato nuk regjistrojnë asnjë informacion që krijoni. Vetëm
informacioni i siguruar gjatë krijimit të llogarisë ruhet në bazat e të dhënave të sigurta.

Mbështetja është gjithashtu e besueshme siç morëm
përgjigje të shpejtë nga të dy: mbështetja me email dhe chat live.

Kërkohet një përparim më i madh, dhe funksionaliteti mund të përmirësohet. Mundet
gjithashtu shtoni më shumë opsione protokollesh dhe vendndodhjen e serverit. Sidoqoftë, ne ju rekomandojmë
VyprVPN pasi ka dëshmuar aftësinë e tij për të hyrë në përmbajtje dhe për të shmangur të dhënat
shkelje në disa lokacione në të gjithë botën.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map