Rishikimi i VPN i Sigurt i Norton

rekuizitë


 • Asnjë politikë log: Asnjë regjistër nuk është ruajtur që mund të zbulojë identitetin e përdoruesit dhe
  vendndodhjen përveç përdorimit të gjerësisë së bandës dhe informacionit të faturimit, të arritshme vetëm për të
  vetë.
 • Edicion i kufizuar i gjykimit: Ka një 7-ditë
  version provë i disponueshëm me të gjitha tiparet e zhbllokuar për përdoruesit e lirë të provojnë.
 • Pa rrjedhje DNS: Ka rrjedhje DNS
  mbrojtja e përfshirë në VPN si parazgjedhje.
 • High-grade
  Kriptimi: Karakteristikat e kriptimit janë të shkallës më të lartë në produktet aktuale dhe sigurojnë
  mbrojtje e plotë e të dhënave të përdoruesit.
 • Politika e rimbursimit 60-ditor: Përdoruesit e paguar
  kanë mundësinë të heqin dorë nga
  pajtim brenda 60 ditësh nëse nuk janë të kënaqur me produktin.
 • Mbrojtja e reklamuesit të reklamave: VPN vjen
  me një mbrojtje të integruar të reklamuesit për të bllokuar cookie-t dhe gjurmuesit që zbulojnë
  identiteti i përdoruesit.
 • Servers të veçantë DNS: VPN përdor
  NortonDNS i cili mund t’u japë përdoruesve një lidhje shumë më të besueshme dhe më të mirë
  mbrojtje.

Cons

 • UI mesatare: VPN ka UI shumë mesatare,
  mungojnë informacionet thelbësore në bord si detajet e përdorimit, serverët e zënë, etj.
  për të ndihmuar përdoruesit.
 • Politika e privatësisë: VPN është nën juridiksionin e 5 kombeve të syrit, dhe kështu ka shanse që informacioni i përdoruesit
  mund të zbulohet sipas kushteve dhe
  kushtet.
 • No Switch Kill: Nuk ka asnjë ndërprerës të vrasjes
  për të fikur lidhjen e internetit menjëherë, në rast se VPN është fikur ose shkëputur.
 • Asnjë mbështetje ruteri: Nuk ka asnjë të veçantë
  konfigurimet e ruterit të disponueshme për mbështetje të ruterit në shumë pajisje.
 • Gjerësia e bandës së ulët: VPN ka mesatarisht një bandë të ulët të bandës në të gjithë serverët.
 • Mungesa e veçorive shtesë UI: E rëndësishme
  Karakteristikat e UI si kryesore të veçantë
  pult, shfaqje e informacionit thelbësor mbi të, ndryshim në cilësimet e përfaqësuesit,
  ndryshimi i sistemit të protokollit mungojnë të gjitha nga kjo VPN.
 • Mbështetja mesatare e klientit: Edhe pse
  mbështetja e klientit është në dispozicion në forma të ndryshme, por për mbështetje teknike dhe pyetje të mira, vetëm forume mund të ndihmojnë.
 • Asnjë mbështetje P2P: P2P është bllokuar, dhe
  madje disa site streaming që janë si Netflix nuk janë të arritshme për të gjithë serverët.

Përmbledhje

VPN i Sigurt i Lidhur me Serverin e Singaporit

Norton Secure VPN është një program VPN që
lejon të ruash anonimitetin në internet dhe të sigurosh të dhënat e tua mbi kërcënimet në internet.

Norton Secure VPN është në pronësi të Symantec Corporation, 900 Pointe Corporate, Culver City,
CA, USA.

Vjen nga një prej ofruesve kryesorë të
siguria kompjuterike, Norton Secure VPN gjithashtu u mundëson përdoruesve të shfletojnë në internet mbi çdo rrjet publik ose shtëpie pa
që përfshin sigurinë dhe shkeljen e tyre private.

Ky VPN është
e pajisur me veçori themelore si një
tunel i koduar, bllokim i gjurmuesve të reklamave,
sigurimi i WiFi publik.

Në këtë përmbledhje, ne do të zbulojmë nëse
pretendimet e mëdha të gjigantit të sigurisë janë të vërteta
ose jo.

Servers

Norton Secure VPN ka serverët e tyre të vendosur në 29 vende me të dedikuar
serverat për secilën prej vendndodhjeve të tyre.

VPN ka mundësinë që të zgjedhë serverin nga lista e dhënë ose ta përdorë
funksion automatik për t’u lidhur me një server.

Opsionet e serverit në UI

VPN zgjedh serverin bazuar në
afërsia e përdoruesit me serverin. Në provat tona, dukej se ishin disa
probleme në algoritmin e kërkimit automatik të VPN, në të cilën për disa raste
zgjedhja e serverit u skadua, dhe
VPN u rrëzua.

Serverat kanë
tregoi një performancë nën mesatare në të dy testet e lidhjes dhe gjerësinë e brezit me
Lidhja VPN. Ne kemi provuar një model të mete në VPN ku lidhemi / shkëputemi
disa herë nga serverët, rezulton në një pseudo-crash
ku asnjë prej butonave të lidhjes nuk funksionon më pas
që.

Qendrore
serverat vijnë nën batanijet e kombeve me pesë sy. Pesë kombet e syrit janë një koalicion
të Sh.B.A., Kanada, Australi dhe New
Zealand. Këto kombe monitorojnë në mënyrë aktive të gjitha të dhënat e internetit, qofshin ato të mbrojtura ose
jo, për të kryer mbikëqyrje të ndryshme dhe këto informacione shkëmbehen nga të gjithë
këto vende mes vete.

Për shkak të kësaj, nuk mund të thuhet se të gjitha aktivitetet tuaja nuk janë të dukshme
për këto agjenci.

Politika e privatësisë

Politika e privatësisë e çdo kompanie
përcakton, nëse të dhënat private të një përdoruesi si detajet personale, pagesa
detajet, etj ruhen dhe shkëmbehen ose informacioni i tillë nuk është i arritshëm
ndokush.

Do VPN duhet të ketë një politikë të rreptë të intimitetit për të mos shpërndarë asnjë pjesë të vetme të të dhënave
personi i tretë përveç përdoruesit dhe vetë kompanisë. Politikat më të mira nuk janë politikat Log.

Norton Secure VPN gjithashtu ka një politikë të të dhënave pa log. Ata i ruajnë disa të dhëna të përdoruesit si
Informatat e faturimit të pajtimtarëve, të dhënat e pajisjes si OS, emri, gjuhët, etj. Ata gjithashtu ruajnë përdorimin e gjerësisë së bandës dhe disa
të dhëna të përdorimit të përkohshëm për qëllime korrigjimi.

Sidoqoftë, ata përdorin të dhënat e përdoruesit si më lart për qëllime promovuese.
Ata gjithashtu kanë burime të palëve të treta nga
të cilat ata shkëmbejnë këto të dhëna për qëllimet e tyre promovuese. Këta palë të treta
shërbimet nuk janë zbuluar dhe mund të lënë të kuptohet për një shënjestrim të Ad, i cili është vetë
pjesë e trendit të nuhatjes së të dhënave.

Ata kanë përmendur që mund të lëshojnë
të dhënat e përdoruesit në gjendjen e a
thirrje, çdo kërcënim i përfshirë me përdorimin
të atyre të dhënave, padive ligjore dhe çdo çështje të krimit kibernetik.

Të gjitha këto
zbrazëtirat priten në pjesën më të madhe
Ofruesit VPN të vendosura në njërën nga pesë
vendet e syrit. Anydo prej rasteve të mësipërme është i aftë të zbulojë intimitetin e përdoruesit
tek agjensitë e poshtërimit.

Në përgjithësi, politikat e privatësisë duken mirë
për çdo përdorues të rregullt i cili merret vetëm me zhbllokimin e disa përmbajtjeve në internet.

Analiza e kohës së lidhjes

Gjyqi Nr. Koha për të vendosur një lidhje
Avg. Koha (sekonda) 12.083
16.81
28.22
38.12
46.74
525,33
611.51
724,66
811.55
99.05
108.84

Koha e lidhjes quhet koha mesatare që një pajisje nga klienti merr
bëni një lidhje të suksesshme me serverin
anë.

Analiza e kohës së lidhjes na ndihmon të gjejmë
shpejtësia mesatare dhe performanca e serverëve të ndryshëm. Kjo mund të jetë e dobishme për të vendosur
zgjedhja e saktë e serverit për përdoruesit që u mundëson atyre të sigurojnë pajisjen e tyre
më të shpejtë.

Për shumicën e VPN-ve,
kjo kohë supozohet të jetë e ulët, duke qenë një mesatare prej 3 sekondash që konsiderohet të jetë
shpejtë dhe përtej 8 sekondave të marra si një lidhje e ngadaltë.

Në testet tona, koha e lidhjes u analizua për një automatikisht të zgjedhur
vendndodhja. Kjo kohë e lidhjes ishte mesatarisht
në 12.08 sekonda në sistemin tonë.

Kjo tregon që koha e lidhjes është shumë mesatare me këtë VPN. I ngjashëm
rezultatet u morën kur u lidhëm
serverat e tjerë. Kishte pak raste kur algoritmi nuk ishte në gjendje të gjente
vendndodhjen e duhur në modalitetin automatik dhe përfundoi me një përplasje softuerësh.

Testi i Bandës së Bandës

Analiza e testit të shpejtësisë

Ju siguruat privatësinë tuaj në internet, por tani
është pothuajse e pamundur të shkarkoni përmbajtje të bllokuara me shpejtësi kaq të ulëta! Farë përdorimi
është një VPN e tillë që nuk mund të sigurojë një shpejtësi të mirë
në bazën e tij të përdoruesit?

Testet e shpejtësisë së bandës janë krijuar për të kontrolluar
saktësisht pse VPN juaj nuk ju ndihmon të qaseni në përmbajtje të bllokuar me një shpejtësi të mirë ose të zbuloni nëse serverët janë
të aftë për të trajtuar aktivitete të larta të brezit.

Një test i gjerësisë së bandës kryhet duke kontrolluar dhe
duke krahasuar shpejtësinë e shkarkimit dhe ngarkimit të një sistemi, së pari pa një VPN
lidhje dhe pastaj pas një VPN të lidhur me sukses.

Zakonisht, shumica e ofruesve të shërbimeve vendosin një
kapak artificial për përdoruesit e lirë dhe të paguar. Ky kapak artificial ndihmon në zvogëlimin e ngarkesës së përgjithshme të serverit dhe ndezjen e trafikut
një server të vetëm.

Sidoqoftë, ulja e shpejtësisë ndodh për shkak të të dhënave të koduara dhe disa prej gjerësisë së bandës të humbur në këtë proces. kjo
ulja e shpejtësisë është e zakonshme dhe varet nga cilësia e serverit dhe kapaciteti i tyre
për të trajtuar trafikun e lartë.

Në testet tona, Për një të zgjedhur automatikisht
server, kemi pasur një ulje prej 90.17% në
shpejtësia e shkarkimit dhe një ulje prej 45.5% në
shpejtësia e ngarkimit Serverat në Mbretërinë e Bashkuar dhe Gjermani treguan rezultate të ngjashme me
SHBA është një përjashtim i dhënies së vetëm 67.5%
ulje në shkarkim dhe 46% ulje në shpejtësinë e ngarkimit.

Serverë të tjerë përveç lart, kur u testuan kishin rezultate të ngjashme. Kjo tregon se shumë vëmendje është e nevojshme për të përmirësuar shpejtësinë e gjerësisë së bandës për përdoruesit për një përvojë të shpejtë të shfletimit.

Gjithashtu, aktivitete të nivelit të lartë si
faqet e lojrave, streaming, etj kanë më pak besueshmëri dhe shpesh do t’i lënë përdoruesit
frustruar.

siguri

Një VPN nuk është mirë nëse nuk është në gjendje
encrypt / fshehin të dhënat tuaja siç duhet nga personat e tretë. Do veçori tjetër e zbukuruar
nuk do të mund të kurseni një VPN të tillë nëse ofron më pak se siguri mesatare.

Lloji i metodave të kriptimit të përdorur, sasia
e të dhënave të përdoruesve të ruajtura, prerjet e adresave IP, shkëmbimi i të dhënave me palën e tretë, etj., të gjithë vendosin se sa i sigurt është një VPN
është.

Norton Secure VPN përdor AES-256bit
kriptimi së bashku me Norton DNS. kjo
lloji i kriptimit është i sigurt dhe sipas industrisë së rregullt
standardet.

Norton Secure VPN përdor një DNS të veçantë të quajtur
si Norton DNS. Të kesh një DNS të veçantë është e dobishme për sigurinë, por gjëja është se ai sillet shumë e nevrikosur
ndonjehere.

Nga shumë postime nëpër forume, kemi ardhur
në shumë njerëz që kishin vështirësi në këtë DNS përleshje me disa
Cilësimet e paracaktuara të ruterit ose rrymës
makinë.

Përveç kësaj, nuk ka asnjë shtesë
karakteristika të sigurisë si Kill Switch, mbrojtje IPv6, etj. Një ndërprerës vrasës
në thelb është si një siguresë e cila mund të ndalojë lidhjen e internetit sa më shpejt që serveri
dhe lidhja e klientit është e fikur. Kjo ndihmon
parandalojnë përdoruesit të hyjnë në përmbajtjen e tyre private përmes internetit pa e ditur që VPN e tyre
mbrojtja është e fikur.

Ekziston mbrojtje rrjedhje DNS e natyrshme në
shërbimi i tyre, por ju nuk do të shihni një kuti të veçantë
në menunë e cilësimeve. Rrjedhja e DNS mund të ndodhë në disa pajisje, kur dërgohen disa pyetje
nga një tunel i pakriptuar. Pjesa DNS është më e sigurt këtu sepse përdorin një të veçantë
DNS për këtë VPN.

Gjithashtu, ka disa skedarë log të ruajtur nga
ato të cilave mund të arrihen nga shërbimet e palëve të tyre të treta. Në rast se këto shërbime të palëve të treta janë
agjencitë e mbledhjes së informacionit, të dhënat tuaja janë
tashmë ka shkuar, dhe atëherë nuk ka asnjë
anonimiteti la. Ata e pretendojnë atë për qëllime promovuese dhe debugimi dhe u jepen
fakti që ato janë në juridiksionin amerikan, disa nga të dhënat dhe zakonet e përdorimit
mund të zbarkojë në duar të gabuara.

Në përgjithësi, tiparet e sigurisë janë mesatare
dhe vetëm çuditja që ne shohim, ka ata që kanë të tyren
Serverët DNS, të cilët nëse përmirësohen mund të rrisin më tej sigurinë dhe performancën e
VPN.

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja

Opsionet e menusë në UI

Lodhur nga zbulimi i butonit të lidhjes së VPN
ose nuk mund të kuptoj cilësimet e përfaqësuesit për të ose duhet të shikoni statistikat e përdorimit
të pajisjes aktuale; të gjitha këto gjëra janë një pjesë kritike e çdo UI të mirë VPN.

UI e Norton Secure VPN është shumë
mesatare. Paneli kryesor mund të arrihet vetëm
duke klikuar në ikonën e trayit në shiritin e detyrave. UI ka vetëm tre skeda, të cilat tregojnë
statusin e lidhjes, zgjedhjen e serverit dhe
të dhënat e gjurmuesve të reklamave.

Përdorimi i UI nuk është shumë i qetë dhe
shpesh krijon zhgënjim për shumicën e përdoruesve. Nuk ka ndonjë veçori më të mira krahasuar
në krye të produkteve si NordVPN. Ekziston vetëm një menu poshtë në krye
pult, i cili nuk ofron ndonjë cilësim të dobishëm ose shtesë për përdoruesin.

Pjesa më e keqe është, ju nuk mund të tërhiqni pjesën kryesore
dritare në çdo cep të ekranit. Dritarja thjesht zhduket nëse klikoni
gjetkë në ekran. Shumica e VPN kanë UI që mbështesin tipare të tilla multitasking
në ekran të vetëm. Mos e di pse zhvilluesit e kanë bërë një UI të tillë, por mund të jetë e bezdisshme
për shumicën e përdoruesve.

VPN gjithashtu ka mungesë në ofrimin e përdoruesve më shumë tipare vizuale dhe informuese
si serverat e zënë, trafiku aktual i serverit, paketat e shkëmbyera në lidhje ekzistuese me një server, lidhje
koha, etj.

Kështu, shumë më tepër gjëra duhet të shtohen në ndërfaqen e përdoruesit të cilat mund të ndihmojnë
përdoruesit shijojnë produktin së bashku me përdorueshmërinë e mirë.

Platformat dhe Pajisjet

Të jesh në gjendje të përdoret nga përdorues të shumtë, në
më shumë se një pajisje dhe në disa platforma është ajo që rrit
përdorshmërisë dhe arritjes së një shërbimi VPN.

Shumica e VPN-ve kanë mbështetjen e tyre të shtrirë në përgjithësi
pajisje kompjuterike si për Windows, MacOS dhe
Linux. Ata gjithashtu duhet të kenë mbështetje për pajisjet mobile si AndroidOS, iOS.

Shërbimi i ofruar nga Norton Secure VPN është përhapur nëpër platforma të përditshme si sistemi Windows, MacOS, Android dhe iOS
pajisje. Ata nuk mbështesin Linux OS në pajisjet kompjuterike.

Përdoruesit mund të lidhin deri në 10 pajisje në të gjithë
platforma të shumta duke përdorur premiumin
opsione. Kjo veçori mund të jetë e dobishme për të ndryshme
përdorimet në të gjithë një rrjet më të gjerë.

Ekziston një shtesë e shfletuesit në dispozicion për Norton
Shërbime, por nuk ka asnjë skedë VPN për të mbrojtur vetëm seancën tuaj të shfletimit.

Sidoqoftë, ata nuk kanë asnjë mbështetje për të veçantë
konfigurimi i ruterit; përdoruesit e avancuar mund të përpiqen të shkulni disa cilësime duke përdorur
Norton DNS, por ju rekomandojmë të keni informacion dhe udhëzime të duhura para kësaj. Gjithashtu,
ne nuk mund ta përdorim atë nëpër tastierat e lojrave.

Në përgjithësi, shtrirja e softuerit në të gjithë
pajisje të ndryshme janë të mira dhe mund të përmirësohen më tej.

Ndihma për klientët

Softueri nuk po funksionon, VPN që rrjedh vendndodhjen tuaj, prishja e aplikacionit pas fillimit? Të gjitha këto probleme janë jashtë zgjidhjeve për shumicën e përdoruesve dhe për të cilat ne të gjithë kemi nevojë për mbështetje të klientit ose plotësojmë disa këshilla geeky.

Mbështetja e klientit ndihmon një përdorues që ka një të lirë
ose llogari të paguar për të korrigjuar problemet e tyre gjatë përdorimit të softuerit. Këto çështje
mund të jenë të çdo lloji, duke filluar nga teknike deri te llogaria.

Ndihma për klientët përfshirë nga Norton
Secure VPN është mbështetje për biseda online, Mbështetje Telefonike, mbështetje e Forumeve Norton dhe
Mbështetje e mediave sociale në Facebook dhe Twitter.

Mjerisht, nuk ka asnjë ID të drejtpërdrejtë të Email-it
në dispozicion për të kontaktuar mbështetje teknike dhe as një ndihmë të largët për monitorim.

Ne përdorëm bisedën
mbështetje në rastin tonë. Së pari, biseda mori një kohë të gjatë për t’u lidhur me njërën prej tyre
përfaqësues. Ai tregoi zakonisht “trafik me mbështetje të lartë, ju lutemi prisni” (ose thuaj më pak staf mbështetës), për rreth
gjysëm ore.

Pasi të lidhet me njërën prej
përfaqësues, ne u përpoqëm të zgjidhim pyetjen tonë në lidhje me prishjen e vazhdueshme të aplikimit kur kaloni
lidhje me servera të ndryshëm. Përfaqësuesi nuk na ofroi ndihmë
përveç neve duke na thënë që të riinstaloni produktin që kemi bërë tashmë para shumë vetave
herë. Pastaj kërkuam disa pyetje të zakonshme që lidhen me sigurinë në lidhje me VPN
softuer si politika e tyre log, veçoritë e sigurisë, lloji i kriptimit, etj dhe përfundimisht
mori disa rezultate të kënaqshme.

Mbështetja telefonike nuk ishte në dispozicion
kur u përpoqëm t’i kontaktonim ata, kështu që ne nuk mund të themi shumë për të. Mediat sociale nuk kishin asgjë më shumë për të ofruar sesa
tabela reklamash në të gjithë faqen.

Vetëm emocionuese
vend për çdo çështje teknike dhe zgjidhje që gjetëm ishin Norton Forums. atje
ishin shumë zhvillues dhe përdorues me njohuri të mira të produktit dhe të tij
gabime të zakonshme dhe ne ishim në gjendje të korrigjonim
problemi ynë lehtë. Komuniteti dukej
të dobishme dhe kishte zgjidhje shumë më të mira se cilindo sistem tjetër mbështetës.

Kështu, përkundër mburrjes për mbështetjen e klientëve të klasit botëror, vetëm vendi i duhur që gjetëm për të, ishin forume,
ku ishin përfshirë më shumë persona teknikë dhe njohuri për të na ndihmuar.

përfundim

Keni dëgjuar ndonjëherë për “Shumë qaj dhe Lesh i vogël”? kjo
është ajo që zbuluam kur testuam versionin premium të këtij programi VPN.
Ndërsa emri i Nortonit haset, ne mund të bëjmë një gëzim në fytyrat tona duke menduar
që do të marrim një produkt të nivelit të lartë, por
për fat të keq Norton ka zhgënjyer këtu.

Nga UI mesatare tek përdorimi i programeve me probleme, produkti kishte performancë shumë mesatare gjatë testimit tonë në krahasim me gjigandët si NordVPN ose ExpressVPN. Mbështetja e klientit nuk ishte në gjendje të rregullonte problemet tona, dhe zgjidhja e vetme ishte të kërkohemi përmes forumeve.

Gjerësia e bandës është akoma shumë e ulët, dhe mungesa e shkëmbimit të skedarëve P2P është një parakolp i madh. Politika e privatësisë i lejon ata të ndajnë disa nga informacionet e përdoruesit me disa prej tyre
tregtarët e tyre të palëve të treta për të cilat disa njerëz nuk mund të pajtohen.

Mbështetja është
nuk shtrihet në ruterat dhe tastierat të cilat mund të prekin disa lojtarë.

Të jesh një emër kaq i madh në sigurinë e kompjuterit
fushë, Norton duhet të kishte punuar shumë për të përmirësuar VPN e tyre. Jo vetëm serveri
performanca duhet të rritet, por
gjithashtu funksionet e funksionimit me dhe azhurnimet e cilësisë së jetës për të lehtësuar
klientët duhet të bëhen.

Më në fund, ne nuk do ta rekomandonim këtë
produkt për çdo përdorues të përparuar që kërkon një VPN shumëfunksionale të mrekullueshme.
Për përdorimin e një personi të vetëm dhe në kërkim të veçorive mesatare, mund ta provoni
i sigurt, duke pasur parasysh që ju gjithashtu mund të merrni një rimbursim brenda 60 ditëve nga blerja nëse nuk jeni të kënaqur
me produktin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map