Rishikimi i TigerVPN

rekuizitë


 • Juridiksioni: Kompania është e vendosur në shtetin evropian të Sllovakisë. Ligjet lokale janë në favor të privatësisë individuale.
 • Shpejtësia: Ky është një nga shërbimet më të shpejta VPN që kemi hasur. Shërbimi mund të japë pothuajse të njëjtat shpejtësi si shpejtësia fillestare në disa raste.
 • Protokollet e Shumëfishta: Përdoruesi ka mundësinë të zgjedhë njërën nga katër protokollet e disponueshëm në shërbim. Sidoqoftë, disa protokolle janë relativisht të vështira për t’u përdorur, por përdoruesi ka një zgjedhje.
 • Rrjeti i serverëve: Shërbimi ka më shumë se 300 servera në më shumë se 40 vende. Shtë një nga shërbimet e pakta VPN që ka një rrjet të fortë serverash në Azi.
 • Ndihma për klientët: Shërbimi nuk ofron një mbështetje live chat 24/7, por pavarësisht këtij fakti, përdoruesi merr një mbështetje të klientit me cilësi të lartë.

Cons

 • No Serverë të Dedikuar: Edhe pse shërbimi ka kaq shumë servera në rrjet, nuk ka server të dedikuar për aktivitete të tilla si transmetimi dhe shkëmbimi i skedarëve P2P.
 • No Kill Switch: quiteshtë shumë e pazakontë që klientët VPN të mos kenë një ndërprerës vrasës këto ditë. Një ndërprerës vrasës ndalon automatikisht trafikun në internet nëse keqfunksionimet e lidhjes VPN. Kjo i mban të dhënat e përdoruesit të sigurta.
 • Jo Mbrojtja e Rrjedhjes IPv6: Shërbimi nuk mbështet IPv6. Kjo do të thotë që ekziston mundësia e rrjedhjes së IP gjatë përdorimit të shërbimit.

Përmbledhje

Tiger në punë! – Para dhe Pas Lidhjes Ekrani kryesor

tigerVPN është në pronësi
nga Tiger at Work & Co, dhe kompania bie nën
Juridiksion i Sllovakisë. Ky vend i Evropës qendrore nuk është ndër 14-sytë
vende. Ligjet lokale promovojnë, si dhe mbrojnë privatësinë individuale.

Tigrat dihet se janë të fshehtë, të fortë dhe të shpejtë. Disi cilësi të ngjashme
priten edhe nga një VPN. i fshehtë
protokolle dhe proxies, masa të forta sigurie dhe shpejtësi të shpejtë janë gjithçka që a
përdoruesi pret një shërbim VPN.

tigerVPN pretendon se ka të gjitha cilësitë e përmendura më lart. Shërbimi duket
mjaft kompetent në shikim të parë dhe ka
ka qenë në veprim që nga viti 2011.

Ne do t’i vendosim të gjitha këto pretendime për të provuar dhe
shiko nëse kjo tigër mund të kafshojë. Ne do të bëjmë disa teste të cilat do t’i ndihmojnë të gjithë
ne kuptojmë më shumë rreth performancës së klientit.

Ne gjithashtu do të kalojmë nëpër të ndryshme
politikat e shërbimit, dhe sigurohuni që të jetë pa anomali.

Në fund të këtij rishikimi gjithëpërfshirës,
ju do të keni një ide të qartë për
shërbim, dhe do t’ju ndihmojë të vendosni nëse ky shërbim VPN është për ju apo jo.

Servers

Opsionet e serverit

Rrjeti i një shërbimi VPN është i përbërë nga
servers. Në mënyrë ideale, përdoruesi do të dëshirojë një shërbim VPN i cili ka një rrjet të gjerë dhe të dendur të serverëve.

Kjo mund të ndodhë vetëm nëse numri
të lokacioneve të serverëve si dhe numri i serverëve është shumë i lartë.

Do të rritet afërsia e një të rastit
shfrytëzoni një nga serverët VPN dhe sigurohuni që përdoruesit të mos përjetojnë dobët
shërbime për shkak të trafikut me densitet të lartë
përmes rrjetit.

Një numër i lartë i serverëve gjithashtu pasqyron
popullariteti i shërbimit në shumë mënyra. Një ofrues shërbimi do t’ju duhet shumë
serverat vetëm nëse ka shumë njerëz
për ta përdorur atë.

TigerVPN ka më shumë se 300 servera të cilat
janë të pranishëm në 62 qytete të 42 vendeve në kohën e këtij shqyrtimi.

Shërbimi ka një numër të madh të serverëve,
dhe rrjeti mbulon një pjesë të madhe të globit.

Një fakt i dukshëm është se tigerVPN ka një
shumë servera në Azi gjithashtu. Në përgjithësi, kontinenti aziatik nuk bëhet kurrë i tillë
një pjesë e konsiderueshme në numërimin e serverit. Kjo na bën të besojmë se përdoruesit aziatikë mund të presin shfaqje më të mira
në këtë rrjet VPN.

Siç është rasti me pothuajse të gjitha VPN
shërbime, Evropa merr numrin më të madh të lokacioneve të serverëve. Përveç Azisë dhe Evropës, ata kanë serverë brenda
Amerika e Veriut, Amerika e Jugut, Afrika dhe Oqeania.

Rrjeti nën shërbim është
mbresëlënëse, dhe ata janë përpjekur të akomodojnë pjesën më të madhe të kontinenteve nën
rrjet.

Megjithatë, nuk është vetëm sasia e
serverat që kanë rëndësi në një shërbim VPN, cilësia e serverëve është ajo që është
ndan shërbimet më të larta VPN nga ato mediokre.

Të gjithë faktorët e tillë si bandwidth në dispozicion
dhe serverët e dedikuar kontribuojnë për të
përcaktimi i cilësisë së rrjetit të serverëve.

Ne nuk ishim në gjendje të gjenim ndonjë informacion
në lidhje me gjerësinë e bandës në dispozicion në server, prandaj nuk do të komentojë
që.

Duke folur për serverë të dedikuar, përdoruesit jo
merrni ndonjë opsion të serverit posaçërisht për transmetimin ose shkëmbimin e skedarëve P2P.

Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që transmetimi
dhe ndarja e skedarëve P2P nuk lejohen në shërbim. Përfaqësuesit e përkrahjes së klientëve na thanë që Bukureshti,
Serverët Montreal dhe Amsterdam janë më të mirë për shkëmbimin e skedarëve P2P.

Konsumatorët mund të përdorin pjesën tjetër të serverave
për transmetimin dhe ndarjen e skedarëve P2P gjithashtu.

Shërbimi ka një server ‘Rekomanduar’
opsion i cili lidh përdoruesin me serverin optimale për vendndodhjen e tij / saj.

Do të kishim dashur të shohim klasifikimin e serverëve
dhe servera të dedikuar për klientin. Tani për tani, përdoruesit janë paraqitur me një listë të gjatë serverash, dhe ata
duhet të lëvizni nëpër të për të gjetur atë të përshtatshme për nevojën e tyre.

Përdoruesit mund t’i shënojnë serverat si “të preferuarat”
nëse ata përdorin të njëjtët serverë përsëri dhe përsëri, por ky nuk duhet të jetë i tillë
alternative afatgjate për renditjen e serverave.

Politika e privatësisë

Ne përmendëm tashmë që produkti është
nga Sllovakia. Ky vend piktoresk nuk është ndër vendet me 14 sy
ligjet lokale respektojnë privatësinë e individit.

Shërbimi ka një intimitet shumë të detajuar
politika, dhe ata kanë diskutuar shumicën e aspekteve të mbledhjes së të dhënave dhe
intimitetin individual.

Ata kanë kategorizuar të gjithë të mbledhurit
të dhëna nën kategori të ndryshme, dhe ata janë përpjekur të shpjegojnë arsyet e
mbledhjen e këtyre të dhënave.

Kompania nuk mbledh asnjë
informacion në lidhje me trafikun e të dhënave të përdoruesit që transmeton përmes VPN
tunel. Ata nuk mbledh asnjë
informacion në lidhje me faqet e internetit të vizituara ose të dhënat e transferuara ose të komunikuara.

Ata mbledhin informacione siç është koha
pulla, kohëzgjatja e sesionit, vëllimi i
rrjedha e të dhënave, protokolli dhe versioni VPN, sistemi operativ dhe të tjera të ngjashme
informacion. Ata kanë deklaruar se këto informacione kërkohen për t’i mbajtur ato
shërbimi dhe drejtimi.

Ata gjithashtu ruajnë adresën IP të përdoruesve
për një kohë të shkurtër kur përdoruesit kryejnë ndonjë monedhë
transaksione me shërbimin. IP është përdorur për të gjetur vendin e
përdorues. Kompania përdor informacionin e vendit për të paguar taksat e duhura. ata
thoni që adresat IP janë fshirë
pasi të keni marrë informacionin për vendin e përdoruesit.

Përveç këtyre të dhënave, adresat e postës elektronike,
detajet e transaksionit, fjalëkalimet, etj
gjithashtu regjistruar. Këto të dhëna janë të nevojshme për të siguruar një shërbim, dhe të gjithë VPN
ofruesit e shërbimeve ruajnë një informacion të tillë.

Ata gjithashtu kanë punësuar shërbime analitike
në uebfaqen e cila u jep atyre informacione rreth sjelljes së përdoruesit dhe
i ndihmon ata të përmirësojnë uebfaqen. Perdoruesi
gjithashtu mund të marrë disa të dhëna për cookie kur ai / ajo
viziton faqen.

Shërbimet e analitikës gjithashtu mbledhin disa
informacion, por në përgjithësi janë të dhëna jo personale.

Politika e privatësisë së shërbimit duket
transparente, dhe diskutimi i hollësishëm për çdo temë sugjeron që ato
nuk po përpiqen të fshehin asnjë informacion nga përdoruesit. Ne nuk shohim ndonjë arsye
pse dikush nuk do t’i besojë shërbimit me të dhënat e tij / saj.

Analiza e kohës së lidhjes

Gjyqi Nr. Koha për të vendosur një lidhje (sekonda)
Avg. Koha në sekonda14.865
118.15
217.9
311,68
414.64
517.85
612.27
714.36
813.9
98.89
1019,01

Tiger dihet se kanë reflekse shumë të shpejta, dhe shpejtësia e tyre i bën ata një grabitqar shumë të rrezikshëm. Por
tigri me të cilin po merremi tani, nuk duket se i ka ato reflekset e shkëlqyera.

Ne kemi bërë analizën e kohës së lidhjes për
klient, dhe rezultatet nuk janë shumë
emocionuese. Një kohë mesatare prej 14.8 sekondash nuk do ta kualifikojë klientin në
lista e shërbimeve më të shpejta VPN.

Ne kemi hasur në shërbime që japin një
koha mesatare e lidhjes më pak se 3
sekonda. Sidoqoftë, nuk është e nevojshme që shërbimi të ketë shpejtësi të tilla nga Zoti,
por ka shumë hapësirë ​​për përmirësim.

Një tjetër e metë e mundshme që hasëm
në lidhje me këtë, analiza e kohës është se klienti nuk ka qenë kurrë konsistent gjatë
prova Njerëzit nuk u pëlqejnë surprizat kur bëhet fjalë për shërbime të lidhura me intimitetin si kjo.

Ofruesi i shërbimit duhet të përmirësojë
klienti në mënyrë që përdoruesi të shkurtojë kohët e lidhjes në mënyrë të vazhdueshme.

Testi i Shpejtësisë

Test i shpejtësisë për opsione të ndryshme të serverit

Nëse shpejtësia do të ishte
baza e emërtimit të këtij produkti, atëherë ne
do ta quante cheetahVPN në vend të tigerVPN. Po, ky shërbim VPN është
aq i shpejtë sa një Cheetah.

Shumë herë kemi hasur në shërbime VPN të cilat janë të ngarkuara me siguri
karakteristika dhe janë shumë dinamike. Por shpesh këto produkte japin rezultate të dobëta në
prova e shpejtësisë.

Ka absolutisht
asnjë pikë e mbushjes së një produkti me veçori nëse përdoruesi nuk mund ta përdorë
lidhja e tij / saj me shpejtësi të lartë në internet. Shumica e shërbimeve VPN nuk e bëjnë atë në radhët më të larta sepse ato thithin
shpejtësia nga lidhja e internetit si shushunjat.

Le të diskutojmë shpejtësinë e nofullave që kemi marrë në TigerVPN.

Ne së pari u lidhëm me rekomandimet
server. Ky server është dashur të jetë serveri optimal për vendndodhjen tonë dhe
prandaj edhe ajo më e shpejtë.

Kemi shpejtësi më të madhe se 97.5% të
shpejtësia origjinale. Ne nuk e prisnim
shpejtësi të tilla të larta,
dhe ne e bëmë përsëri testin për të konfirmuar rezultatet. Shpejtësia ishte e njëjta gjë edhe për herë të dytë.

Shpejtësitë ishin mezi të diferencueshme
para dhe pas lidhjes. Shkalla e ping, sidoqoftë, u rrit me dy fish, dhe tregoi se
ishim të lidhur me një rrjet VPN.

Kjo shfaqje me shpejtësi të lartë ishte në shfaqje
edhe për disa serverë të tjerë. Ne kemi regjistruar më shumë se 95% të shpejtësisë origjinale
për serverin gjerman. Ne duhet t’ju informojmë se Gjermania nuk është proksimal
vendndodhja për ne, dhe kjo i bën rezultatet edhe më emocionuese.

Ne morëm rreth 75% të fillestarit
shpejtësi edhe në serverët e Mbretërisë së Bashkuar dhe SHBA. Numri nuk tingëllon mbresëlënës
sepse po diskutonim për më shumë
sesa 95% e shpejtësive fillestare vetëm tani.
Por shpejtësitë e regjistruara në serverat e SH.B.A-së dhe Britanisë së Madhe janë gjithashtu të jashtëzakonshme.

Ne nuk ishim në gjendje të merrnim ndonjë informacion
në lidhje me kapacitetin e brezit të bandave të serverëve në rrjet, por ne ishim
informoi që tigerVPN rezervon 30% të kapacitetit të brezit. Ata munden
caktoni më shumë gjerësi bande nëse është e nevojshme duke mbajtur rezerva të tilla.

Ne nuk kemi hasur në ndonjë përmendje të
Përfshirja e shpejtësisë edhe në shërbim.

tigerVPN ka bërë një punë të shkëlqyeshme kur të vijë
për ofrimin e shërbimit VPN me shpejtësi të lartë për përdoruesit. Inshtë e padiskutueshme një nga
Shërbime VPN më të shpejta në dispozicion.

siguri

Aspekti i sigurisë së një shërbimi VPN shkon shumë më larg se protokollet dhe
kriptimi këto ditë. Kriminelët në internet janë
duke ardhur me mënyra më të përparuara për të kompromentuar sigurinë e shërbimeve të ndryshme.

Nuk është e lehtë për ofruesit e shërbimeve
parashikojnë metodën e përpjekjes tjetër për shkelje, por ato duhet të qëndrojnë në gishtat e këmbëve
dhe vazhdoni të kërkoni ndonjë boshllëk në strukturën e sigurisë, dhe pastaj forconi atë
në përputhje me rrethanat.

E njëjta gjë vlen edhe për shërbimet VPN. ata
duhet të vazhdoni të krijoni mënyra për të mbajtur elementët e dëmshëm jashtë rrjetit.

tigerVPN na emocionoi me rrufe të shpejtë
shpejtësi dhe prisnin performancë të ngjashme edhe në seksione të tjera.

Të dhënat e përdoruesit sigurohen me 256-bit
kriptimi në këtë shërbim. Shtë ushtarak
kriptimi i shkallës, dhe aktualisht, më i miri
kriptim që çdo shërbim VPN mund të sigurojë për përdoruesit e tij.

Nëse flasim për protokolle, atëherë tigerVPN
lejon përdorimin e protokolleve të mëposhtëm
në shërbimin e tij.

 • OpenVPN UDP
 • OpenVPN TCP
 • L2TP
 • IPsec
 • PPTP

Sidoqoftë, klienti i disponueshëm për Windows,
Pajisjet MacOS dhe Android lejojnë përdorimin e protokollit OpenVPN vetëm. Perdoruesi
mund të zgjidhni midis portave TCP dhe UDP, por pjesa tjetër e opsioneve të protokollit
nuk janë në dispozicion të klientit.

Për të përdorur pjesën tjetër të protokolleve, përdoruesi
duhet të vendosni manualisht lidhjen. Ne nuk jemi në gjendje ta kuptojmë arsyen
për mos përfshirjen e protokolleve të tjerë në
klient.

Përjashtimi i protokolleve të tjera nga
klienti i lë të tepërta, dhe përdoruesit mund të ndjehen sikur të kenë vetëm një
opsion për protokoll.

OpenVPN është aktualisht më e preferuara
opsion për shërbimet VPN, por kjo nuk do të thotë që protokollet e tjera nuk janë
i denjë për përfshirje në klient. Meqenëse shërbimi lejon protokollet e tjera, ato duhet të përfshihen gjithashtu në klient.

Përdoruesit nuk duhet të shqetësohen shumë
DNS rrjedh, ndërsa shërbimi drejton vetë serverët DNS. Kjo ndihmon në rritjen e privatësisë, dhe gjithashtu e bën shërbimin më të shpejtë
pasi faqet e internetit do të hapen shumë më shpejt pa përfshirjen e një pale të tretë
Serveri DNS.

Shërbimi nuk ofron asnjë tjetër të dukshëm
tipar sigurie. Në fakt, atyre u mungojnë disa veçori thelbësore të sigurisë
të cilat janë të zakonshme në mesin e shërbimeve VPN këto ditë.

Një tipar i tillë është ndërprerësi i vrasjes në internet. Ndërprerësi i vrasjes automatikisht ndalon trafikun e internetit në rast se lidhja VPN bie. Kjo nuk lejon që të dhënat e përdoruesit të dalin në internet pa mbulimin e sigurisë së një VPN.

Cilësimet e përparuara të sistemit

Ata pretendojnë se klienti ka një automatik
opsion i rilidhjes i cili do ta bëjë lidhjen të jetë e sigurt përsëri sa më shpejt
e mundur, por kjo veçori nuk është aq e dobishme
si ndërprerës i vrasjes.

Shërbimi gjithashtu nuk mbështet IPv6. Mund të çojë në ekspozimin e vendndodhjes së përdoruesit e cila nuk është kurrë e dëshirueshme dhe
rreh të gjithë pikën e pajtimit në një shërbim VPN.

Karakteristikat e sigurisë në TigerVPN nuk janë askund aq mbresëlënëse sa shpejtësitë në
shërbimit. Ata duhet të forcojnë sigurinë e
rrjeti Masat aktuale janë nën nivelin, dhe shërbimi mund të shohë shumë
përmirësim.

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja

Ndërfaqja e përdoruesit të një shërbimi duhet të jetë
alter egoja e shërbimit. Ai duhet të përmbajë të gjitha tiparet e mundshme dhe
opsione që shërbimi duhet të ofrojë.

Në të njëjtën kohë, duhet të jetë intuitiv
mjaft që përdoruesi të mos humbet brenda
xhungla e opsioneve të disponueshme për klientin.

Siç u përmend më herët, tigerVPN nuk përmban
shumë karakteristika për t’u mburrur rreth, dhe si rezultat i saj, ndërfaqja e përdoruesit
nuk sjell shumë në tryezë.

Pasi përdoruesi të futet në klient, ai / ajo është i përshëndetur me listën e serverëve. Një kohë e gjatë, e paqortuar, konfuze dhe pak irrituese
lista e serverëve.

Ata nuk kanë ofruar opsionin e klasifikimit të serverit,
madje as ai i bazuar në rajon. Përdoruesit mund të grupojnë serverët e tyre të preferuar
në listën e ‘favoritëve’, por pati nevojë
për të pasur më shumë mënyra për të veçuar serverat.

Ata nuk kanë shtuar serverë të dedikuar për
transmetimi ose shkëmbimi i skedarëve P2P siç përmendëm në seksionin ‘serverat’.
Opsioni i rekomanduar i serverit është i dobishëm
dhe e lehtëson përdorimin e klientit.

Ikona “Parametrat” ​​do t’ju çojë
një dritare tjetër e cila përsëri është e ndarë
në disa seksione.

Cilësimet në UI

Seksioni i parë është “Cilësimet e sistemit”. Kjo i lejon përdoruesit të ndryshojë portën
protokollin OpenVPN dhe bëni disa ndryshime të tjera më pak të rëndësishme. Disa nga keto
ndryshime të tjera janë “Run në fillimin” dhe “Renditni serverët me emrin e qytetit”.

Seksioni tjetër është “Zgjidhja e problemeve”
përdoruesi mund të paraqesë raporte, të kontrollojë statusin e VPN dhe të marrë ndihmë për çështje teknike
klienti.

Tjetra në rresht është “Parametrat e llogarisë”
seksioni. Ai tregon informacionin e llogarisë dhe ridrejton përdoruesin te zyrtari
në faqen e internetit të shërbimit nëse përdoruesi dëshiron të bëjë disa ndryshime në të tij / saj
llogari.

Opsioni i fundit është “Logout” që është
vetë-shpjeguese, mendojmë.

Opsione të ndryshme të personalizimit

Ndërfaqja e përdoruesit nuk ofron shumë për të
përdoruesi, dhe shërbimi duhet të përfshijë shumë karakteristika në shërbim për të përmirësuar përvojën e përdoruesit. ata
gjithashtu duhet të adresojnë çështjen e mos disponueshmërisë së të gjitha opsioneve të protokollit
në klient.

Platformat dhe Pajisjet

Pajisjet dhe Platformat

Shërbimi është i disponueshëm vetëm për platformat e njohura që janë Windows, MacOS,
Android, iOS, Linux dhe ruterat.

Një nga tiparet e bezdisshme të shërbimit
është se aplikacioni për Windows, MacOS dhe Android mbështet vetëm protokollin OpenVPN.
Përdoruesi duhet të shkojë në mënyrën e lidhjes manuale për të përdorur protokollet e tjera
në dispozicion në shërbim.

Aplikacioni është i disponueshëm vetëm për Windows,
Platformat MacOS, Android, MacOS dhe iOS. Për pjesën tjetër të platformave,
përdoruesi duhet të shkarkojë skedarët e konfigurimit.

Nëse flasim për ruterat, konfigurimi
skedarët janë në dispozicion vetëm për ruterat DD-WRT. Ata nuk ofrojnë ndonjë zgjatje
për shfletuesit.

Skedarët e konfigurimit për më pak të tjerë
platformat e njohura gjithashtu mungojnë. Përdoruesi duhet të marrë ndihmën e ruterave tek
siguroni një mbulesë VPN për pjesën tjetër të pajisjeve që lidhen me internetin.

Me termat
siç është ‘Interneti i Gjërave’ bëhen më të rëndësishme, ka nevojë për ofruesin e shërbimit
për të kuptuar se ka shumë pajisje që lidhen me internetin, dhe
përdoruesit mund të kenë nevojë për mbështetje VPN për të gjithë ata.

Numri i pajisjeve që mund të përdoren njëkohësisht për një llogari të vetme është ose dy ose pesë në varësi të
pajtimi dhe lloji i llogarisë.

Ndihma për klientët

Ndihma për klientët nuk u jepet shumë
rëndësi ndërsa konsideroni shërbimin për përdorim. Por pasi përdoruesi të regjistrohet
për shërbimin, mbështetja e klientit zë vendin e parë dhe duhet të veprojë si një
urë ndërmjet klientit dhe shërbimit.

tigerVPN nuk premton një mbështetje live chat, por pasi të paraqisni një pyetje
në skedën chat, ajo thotë që ekipi mbështetës zakonisht përgjigjet brenda dy orësh.

Ne gjithashtu na duheshin disa pyetje për të qenë
u përgjigj, dhe ne dorëzuam pyetjet tona. Përgjigja nuk erdhi nën dy
orë, por nuk vonoi shumë. Ne morëm disa përgjigje, dhe i mori ato
diku midis tre deri në katër orë për t’u përgjigjur.

Përgjigjet ishin me vend dhe të përmbledhur, megjithëse.
Më pas ne u bëmë atyre disa pyetje të tjera, dhe mbështetjen e klientit
përfaqësuesit u përgjigjën me një shpjegim të arsyeshëm çdo herë.

Ne nuk kemi dyshime në mendjen tonë se
Përfaqësuesit e përkrahjes së klientit janë mjaft kompetent për t’u marrë me të gjitha
topat e lakimit të hedhur në to nga përdoruesit.

Një faktor tjetër që mund të ndikojë në
koha e përgjigjes për kërkesën tuaj është që nëse jeni klient i shërbimit ose
jo. Sa herë që paraqisni një pyetje
pa hyrë në faqen e internetit, është
i pyetur nëse jeni klient apo jo.

Konsumatorëve u kërkohet që të identifikoheni
faqen në internet dhe provoni të kontaktoni mbështetjen e bisedës.

Faqja e “Ndihmës” në faqen e internetit gjithashtu
përmban diskutime rreth temave përkatëse. Përdoruesi mund të mos ndiejë nevojën për të
kontaktoni mbështetjen e bisedës drejtpërdrejtë për shumë nga pyetjet e përgjithshme.

Sistemi i mbështetjes së klientit të vendosur nga
tigerVPN e bën punën e vet shumë mirë, dhe
shërbimi ka një nga shërbimet më të mira të mbështetjes së klientit.

përfundim

tigerVPN është absolutisht fenomenal në disa fusha të tilla si shpejtësia dhe i mungon shumë në disa fusha të tilla si kur bëhet fjalë për veçori të veçanta.

Rrjeti i serverëve mbulon shumë
vendndodhjet me numrin e serverave që ka. Ky shërbim është një nga më të mirët
shërbime për folikët aziatikë pasi ka shumë lokacione serverash në Azi.

Protokollet janë gjithashtu shumë, por ato
duhet t’i bëni të gjitha protokollet me lehtësi
të arritshme, gjë që aktualisht nuk është kështu.

Shpejtësia është e shkëlqyeshme, por më pas i mungojnë disa
karakteristikat themelore të sigurisë si psh. Ata duhet të mbushin këto të vogla
vrimat në mbulesën e sigurisë së shërbimit.

Kur bëhet fjalë për privatësinë, ne nuk mendojmë
që përdoruesi duhet të shqetësohet shumë. Juridiksioni lokal, si dhe ai
politikat e kompanisë, janë të gjitha në favor të privatësisë individuale.

Shërbimi ka potencialin për tu bërë
një nga shërbimet më të mira VPN nëse ofruesi mundet
adresoni të gjitha çështjet që kemi listuar në këtë përmbledhje.