Rishikimi i Surfshark-ut

rekuizitë

  • Vendndodhjet e serverëve: Shërbimi ka më shumë se 500 servera në më shumë se 50 vende në të gjithë botën. Me këto shumë opsione të serverëve, shumica e përdoruesve mund të presin të kenë një server VPN jo shumë larg nga vendndodhja e tyre, dhe kështu shpejtësi më të mirë.
  • Kriptimi i fortë: Produkti përdor encryption 256-bit, i cili është encryption më i fortë dhe më i mirë në dispozicion. Përdoruesit mund të ndjehen të sigurt në lidhje me të dhënat e tyre me një encryption kaq të fortë në vend.
  • MultiHop: Kjo veçori siguron një lidhje të dyfishtë të serverit VPN me përdoruesin. Pasi të jetë lidhur me dy nga serverët VPN njëkohësisht, përdoruesi mund të gëzojë sigurinë e dyfishtë të VPN dhe të shkojë për të eksploruar në internet.
  • 24/7 Mbështetje e Bisedës Live: Shërbimi ofron një mbështetje live chat 24/7. Jo vetëm që shërbimi është në dispozicion 24 orë në ditë, por cilësia e shërbimit të ofruar është gjithashtu mbresëlënëse. Dikush mund të presë përgjigje të shpejta dhe të përshtatshme nga ekipi i mbështetjes së bisedës çdo herë.
  • Kill Switch: Ju gjithashtu merrni një ndërprerës të vrasjes në internet në këtë shërbim VPN. Një ndërprerës vrasës kur aktivizohet ndalon trafikun e internetit në rast se lidhja VPN bie, duke mbrojtur kështu të dhënat e përdoruesit nga dalja në internet pa një mbulesë VPN.
  • Lidhjet e njëkohshme të pakufizuara: Me SurfShark, përdoruesi mund të përdorë një numër të pakufizuar pajisjesh njëkohësisht me një llogari, dhe duke siguruar kështu mbulesën VPN për të gjitha pajisjet e tij / saj.
  • Vetë serverat DNS: Shërbimi përdor serverët e vet DNS dhe pa asnjë palë të tretë të përfshirë, mund të shqetësoheni më pak për rrjedhjet e DNS gjatë përdorimit të këtij shërbimi VPN.

Cons

  • Protokollet e Kufizuara: Përdoruesi merr vetëm dy protokol për të zgjedhur, që janë OpenVPN dhe IKEv2. Me kaq shumë protokolle në dispozicion, ata duhet të ofrojnë më shumë mundësi për përdoruesit.
  • Jo IPv6: Serverët nuk ofrojnë mbështetje IPv6, dhe gjithmonë do të ketë mundësinë e rrjedhjes së IPv6 në një rast të tillë. Rrjedhje të tilla mund të rrezikojnë anonimitetin e përdoruesit në rrjet, dhe për këtë arsye nuk duhet të merren lehtë.
  • Mbështetje e kufizuar e platformës: Shërbimi është i disponueshëm vetëm për platformat kryesore dhe ruterat, dhe përdoruesi do të duhet të marrë ndihmën e ruterave për të siguruar një mbulesë VPN për pjesën tjetër të pajisjeve të tij / saj që funksionojnë në platformat më pak të njohura.

Uebfaqja Zyrtare: Vizitoni Uebfaqen


Përmbledhje

Pasqyrë e shpejtëUebfaqe UebfaqeVizitimi

protokolletOpenVPN dhe IKEv2
platformatWindows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome, Firefox, FireTV
jurisdiksionIshujt e Virgjër Britanik
prerje-transportim trupashNuk ka shkrime
encryptionKriptimi AES-256-GCM
Lidhjeti pakufizuar
Locations50 Vende
Servers500+
Opsionet e pagesavePaypal, Google Pay, Card Crdit, Crypto Valuta
Opsionet e mbështetjesBisedë live, Mbështetje për bisedën e ekspertëve, Mbështetje me email
Prmimet nga1.99 dollarë në muaj faturuar për 24 muaj
Garanci30 ditë para mbrapa

Nuk duhet të jetë befasi që një shërbim
e quajtur Surf’shark ‘vjen nga kombi ishull i Ishujve të Virgjër Britanik.

Tani, Ishujt e Virgjër Britanikë janë jashtë shtetit
territorin, dhe si territoret e tjera jashtë Anglisë, ata gjithashtu kanë
ligjet dhe juridiksionet e tyre.

Sidoqoftë, të gjithë e dimë se Mbretëria e Bashkuar
është një pjesë e vendeve me 5 sy dhe prandaj mund të pritet një ndikim
të mbikëqyrjes së rreptë edhe në këto territore të huaja.

Ekrani fillestar dhe pas lidhjeve

Ky shërbim VPN pretendon se ka të gjitha tiparet themelore që priten nga një shërbim VPN, dhe
ata gjithashtu pretendojnë të jenë më të lirë nga një shërbim efektiv VPN.

Ato gjithashtu kanë veçori shtesë si psh
adblockers dhe lidhje shumë VPN. Ne gjithashtu do t’i vendosim këto karakteristika
provoni dhe shihni se sa funksionale janë ato.

Në këtë përmbledhje, ne do të shohim nëse ata janë në gjendje të ofrojnë një shërbim me cilësi të lartë VPN dhe nëse produkti është aq kompetent sa
kompania po pretendon të jetë.

Ne gjithashtu do t’i krahasojmë ato me disa nga
shërbime të shquara VPN atje, pasi pretendojnë se janë po aq të mirë sa ata por
me një çmim shumë më të ulët.

MultiHop

Serverë multihop (= Double VPN)

Surfshark lejon përdoruesin të gjurmojë
trafiku në internet përmes disa lidhjeve të tyre të bëra me porosi VPN të dyfishta.

Përdoruesit mund të zgjedhin vetëm njërën prej tyre
renditen lidhjet me dy serverë dhe nuk mund të kenë serverat e dëshirës së tyre.

Shumica e shërbimeve VPN të cilat ofrojnë
opsionin e lidhjes me më shumë se një server VPN njëkohësisht, siguroni përdoruesve një mundësi për të zgjedhur
serverat e deshires se tyre. Disa prej tyre
jepni mundësinë e lidhjes me më shumë se dy serverë njëherësh.

Edhe pse kjo veçori dyfishon VPN
mbuluar për trafikun e internetit, ofruesi VPN mund të kishte të paktën të lejuar
përdoruesit të zgjedhin serverat më vete.

Nëse një përdorues nuk e ka afër serverin në listë, atëherë tipari është
tepricë ndaj tij / saj. Të gjitha lidhjet MultiHop të listuara në kohën e rishikimit
përfshijnë vetëm vendet amerikane dhe evropiane.

Përdoruesit nga pjesa tjetër e rajoneve
mund të ketë një kohë të vështirë gjatë përpjekjes për të arritur shpejtësi të kënaqshme
këto lidhje të dyfishta të serverit.

CleanWeb

Isshtë shërbimi adblocker i disponueshëm në
Surfshark. Bllokon reklamat, gjurmuesit dhe malware
që përdoruesi të mund të hasë ndërsa është në internet.

Aftësitë adblocking të CleanWeb dukej
mjaft mbresëlënëse. Sidoqoftë, është e vështirë për të
komentoni se sa mirë mund të trajtojë malware.

Sidoqoftë, është e lehtë të aktivizohet
funksion, dhe shpëtoj prej reklamave të bezdisshme dhe shpresojmë të jesh i sigurt edhe nga malware.

Përdoruesi mund të gjejë ndërprerësin e ndërrimit të CleanWeb
skeda “Siguria”.

Nëse e krahasojmë tiparin me
adblockers të disponueshëm në disa shërbime të tjera VPN siç është privacy Privacy, atëherë CleanWeb i mungojnë disa
opsionet e personalizimit.

Opsione shtesë siç janë “bllokimi i lajmeve të rreme”,
dhe “intimiteti i fëmijëve” mund të shtojnë disa dimensione të reja në funksion dhe ta bëjnë atë madje
më e dobishme.

Whitelister

Oneshtë një nga tiparet e rralla që një
merr një shërbim VPN. Për përdoruesit e Surfshark, veçoria është në dispozicion vetëm në
Pajisjet Windows dhe Android.

Në listë, përdoruesit mund të shtojnë uebin
domeni ose aplikacioni që ata duan të përdorin pa mbulesën VPN. Karakteristika
pastaj do të përjashtojë ato domene të internetit dhe aplikacionet formojnë mbulesën VPN.

Karakteristika mund të përdoret gjatë hyrjes në faqen e internetit e cila nuk është shumë e ndjeshme ndaj informacionit për të patur më shumë shpejtësi, apo edhe për një kohë të gjatë
duke përdorur shërbime specifike në internet si bankare të cilat kanë nevojë për IP-në e vërtetë të
përdoruesi të funksionojë siç duhet.

Karakteristika është përsëri e lehtë për t’u përdorur me disponueshmërinë e një ndërprerës të ndërprerë në
Menuja ‘Siguria’.

Mënyra NoBorder

Duke shkuar me emrin, menduam që kjo është
një nga karakteristikat e cila do të na lejojë të anashkalojmë firewalls të instaluar brenda
rajone të ndryshme për të ndaluar internetin falas si në Kinë.

Por nuk është një nga ato tipare, dhe
ironi e situatës është se ne jemi akoma të pasigurt për funksionin e kësaj
tipar.

Ne kemi qenë
të informuar nga shërbimi i mbështetjes së klientëve të Surfshark
që kjo veçori do të ndihmojë përdoruesit nga vendet me VPN të kufizuar
hyrje.

Karakteristika do t’u tregojë atyre të preferuar
vendndodhjet e serverëve për pozicionin e tyre aktual gjeografik. Lista e serverëve do
të jetë më e shkurtër, por opsionet e shfaqura do të jenë ato optimale për përdoruesit.

Karakteristika nuk duhet të ngatërrohet me
ai që anashkalon muret e rajonit; ajo
tregon vetëm serverët optimale për përdoruesin sipas vendndodhjes së tij / saj.

Servers

Vendndodhjet e serverave (Siç mund ta shihni se kanë shumë vende në Evropë!)

Numri i lokacioneve të serverit si dhe
numri i serverëve në rrjetin VPN, tregoni shumë për llojin e shërbimit
mund të pranohet nga shërbimi VPN.

Edhe pse nuk është kriteri i vetëm për të
duke gjykuar një shërbim dhe ndonjëherë mund të jetë edhe mashtruese gjithashtu, por është akoma
shumë e rëndësishme që shërbimet VPN të kenë një rrjet të shëndetshëm VPN.

Surfshark pretendon të ketë më shumë se 500
servera në më shumë se 50 vende të serverave. Pjesa më e madhe e vendndodhjeve të serverit
janë në kontinentin evropian. amerikan
vendet kanë marrë gjithashtu pjesën e tyre të drejtë të serverave.

Vendet kryesore në rajonin e Azisë Paqësorit
janë mbuluar, por Lindja e Mesme
dhe kontinenti afrikan ka vetëm një pjesë të vogël të serverave.

Sidoqoftë, ky është rasti i përgjithshëm me shumicën
të shërbimeve VPN këto ditë, dhe ka pak shërbime VPN të cilat ofrojnë një
mbulimi uniform i rrjetit VPN në të gjithë kontinentet.

Opsionet e serverit Brenda UI

Përdoruesi nuk do të gjejë ndonjë të dedikuar
serverat në listën e serverëve pse. atje
nuk ka asnjë ndarje të disponueshme të serverit për klientin. Por përdoruesi do të gjejë një
Option Opsioni Location Vendndodhja optimale ’në listë e cila do ta lidhë atë me të afërtën
vendndodhja e serverit.

Nuk ka asnjë transmetim ose P2P të dedikuar
serverat për ndarjen e skedarëve në listë gjithashtu.

Meqenëse shërbimi pretendon të sigurojë qasje
në Netflix SHBA në faqen kryesore të faqes zyrtare, duke shtuar kushtuar
opsionet e serverit streaming në listën e serverëve do ta kishin bërë shërbimin në tërësi
shumë e mirë.

Duke folur për serverat e ndarjes P2P,
Përfaqësuesi i shërbimit të klientëve na informoi se të gjithë serverët e SH.B.A-së dhe Mbretërisë së Bashkuar janë
P2P miqësore. Kjo erdhi si një surprizë e madhe
për ne.

Në përgjithësi, SH.B.A. nuk është një server ideal
vendndodhja për ndarjen e skedarëve P2P për shkak të presionit nga agjensitë e mediave në
Vendi.

Kur i thamë të njëjtën klientit
përfaqësuesja mbështetëse, ajo na tha që DMC dërgon njoftime te serverët, dhe
kjo është arsyeja pse një person që përdor shërbimin përrua përmes serverave të tij është i sigurt.

Ne nuk e dimë nëse kjo është trimëri apo
pa tru, por ne jemi këtu për të rishikuar produktin dhe jo për të gjykuar
aftësitë vendimmarrëse të ofruesit të shërbimit VPN.

Ne do ta përmbyllim këtë pjesë duke thënë
se numri i serverëve të disponueshëm në rrjet duket mjaft, dhe vendet janë gjithashtu të shpërndara sa duhet.
premtim për qasje në Netflix SHBA dhe pretendimet e serverëve miqësorë P2P në
SHBA dhe Britania e Madhe gjithashtu ndërtojnë një rast të fortë për shërbimin VPN.

Politika e privatësisë

Surfshark bie në juridiksionin e Ishujve të Virgjër Britanik. Përfshirja e
fjala “britanike” do t’i bëjë shumë njerëz të ngrenë shfletimet e tyre pasi Anglia është një prej tyre
vendet 5-EYes.

Alsoshtë gjithashtu e justifikueshme që ato të shqetësohen sepse këto vende me 5 sy
kanë sisteme të forta të mbikëqyrjes dhe ata ndajnë të gjithë këtë
të dhënat e mbikëqyrjes.

Ishulli i Virgjër i Britanisë nuk vie direkt nën vendet e 5-syve.
territori ka ligjet e veta dhe
juridiksion në fuqi, dhe ligjet lokale mbështesin privatësinë individuale.

Por asnjëherë nuk mund të lëkund fakti që
ka disa ndërhyrje britanike.

Kompania nuk ruan asnjë prej personalëve të përdoruesit
të dhëna ndërsa ai / ajo është duke përdorur tunelin VPN. kjo
do të thotë që ata nuk mbledhin IP adresat e përdoruesit ose serverët të cilat
ai / ajo përdor në VPN, afatet kohore, informacionin e sesioneve, përdorimin e gjerësisë së bandës, etj.

Sidoqoftë, kompanitë duhet të kenë disa
të dhëna kur dikush pajtohet në shërbimet e tyre. Ky informacion përfshin emailin
adresa e përdoruesit dhe disa prej
informacioni mbi transaksionin.

Ato ofrojnë mundësinë për të përdorur monedhat cryptocurrency
si një formë pagese në mënyrë që përdoruesi të mos ketë nevojë të zbulojë personalet e tij / saj
informacion.

Megjithatë, ia vlen të përmendet se
shërbimi ruan adresën IP të vizitorëve në faqen e internetit. Ata gjithashtu përdorin
shërbim analitik siç është ai nga Google Analytics.

Informacioni i mbledhur nga analitika
shërbimet janë jo personale. Por nëse përdoruesi nuk dëshiron të zbulojë IP-në e tij / saj
adresën, ai / ajo duhet të përdorë disa masa paraprake para se të vizitojë
faqja zyrtare e Surfshark.

Vlen të përmendet gjithashtu se
shërbimi mban një deklaratë kanarie urdhëruese e cila informon përdoruesin për ndonjë
implikimet ligjore me të cilat shërbimi mund të përballet.

Ne jemi të kënaqur me politikën e privatësisë së
Surfshark, dhe ne gjithashtu vlerësojmë transparencën e treguar nga shërbimi në
çështje të tilla.

Analiza e kohës së lidhjes

Gjyqi Nr. Koha e duhur për të vendosur një lidhje (sekonda)Avg. Koha në sekonda3.55

14.26
23.14
32.99
43.36
53.5
63.12
73.02
83.77
93.67
104.67

Ne kemi kryer analizën e kohës së lidhjes
për serverin e lokacionit optimal me opsionin
protokolli automatik është aktivizuar.

Klienti është shumë i shpejtë kur bëhet fjalë
lidh, si dhe shkëputje nga interneti. Një lidhje mesatare
koha prej 3,5 sekondash është lajm shumë i mirë për përdoruesit.

Pjesa më e mirë në lidhje me analizat ishte ajo
klienti ishte në përputhje me kohën e lidhjes, dhe ne kurrë nuk regjistruam një
koha e lidhjes më shumë se 5 sekonda.

Testi i Shpejtësisë

Analiza e Testit të Shpejtësisë Më parë & Pas lidhjes së opsioneve të shumëfishta të serverit

Peshkaqenë janë të shpejtë, dhe kështu janë surfers. një
do të presim disa shpejtësi serioze të larta nga një produkt i cili quhet
Surfshark.

Ne e bëmë testin e shpejtësisë për një tërësi shumë të madhe
serverat me opsionin automatik të zgjedhjes së protokollit, dhe këtu janë disa nga
fakte nga testet e shpejtësisë.

Shpejtësia më e lartë që vumë re ishte për
Opsioni i serverit “Vendndodhja optimale”. Klienti ishte në gjendje të mbante 75.8% të
shpejtësia origjinale. Shpejtësia që rezulton në serverin optimale nuk është shumë e shpejtë, por
gjithashtu nuk është në anën më të ngadaltë gjithashtu.

Pas shpejtësisë së kënaqshme të marrë nga
serveri “Vendndodhja optimale”, ne u lidhëm me serverat e SH.B.A.-së, Mbretërisë së Bashkuar dhe Suedisë. Shpejtësitë për këto
serverat ishin përkatësisht 68.4%, 57.9% dhe 68.7% të shpejtësisë fillestare.

Këto shpejtësi janë disi në mediokër
rajoni, dhe ofruesi i shërbimit mund të përmirësohet shumë këtu.

Kur u lidhëm me serverët MultiHop,
ne prisnim që shpejtësitë të binin edhe më të ulëta, por për habinë tonë,
shpejtësitë në klient disi arritën të qëndrojnë në det.

Një nga lidhjet e dyfishtë të serverit ishte
në gjendje të japë rreth 70% të shpejtësisë origjinale, e cila është më shumë se disa prej
serverat individualë.

Këto janë disa nga shpejtësitë më të mira që kemi
shihet për lidhjet e dyfishta të serverit VPN.

Sidoqoftë, shërbimi mund të bëjë shumë përmirësime në shpejtësitë për një server të vetëm
lidhjet. Shpejtësitë janë të kënaqshme për momentin, por nëse shërbimi
dëshiron të konkurrojë me shërbimet e njohura VPN, atëherë shpejtësitë duhet
rritet me siguri.

siguri

Siguria në internet është arsyeja kryesore që njerëzit drejtohen drejt shërbimeve VPN.
Ndonjëherë pika fokale ndryshon nga siguria në veçoritë e tjera të VPN
shërbim.

Kjo zhvendosje në pikën fokale mund t’i atribuohet faktit se siguria në a
Shërbimi VPN merret si i dhënë, dhe
njerëzit supozojnë se masat e sigurisë janë gjithmonë mjaft të mira në një VPN
shërbim.

Por le të mos jemi një nga ato llojet injorante
dhe vlerëson masat e sigurisë të marra në këtë shërbim VPN.

Të dhënat janë
të maskuar me kriptim 256-bit. kjo
është kriptimi më i mirë që çdo shërbim VPN mund të sigurojë, dhe përdoruesi mund të jetë i sigurt se të dhënat e tij / saj nuk janë
lehtë për t’u deshifruar fare.

Shërbimi vjen vetëm me dy protokolle,
domethënë OpenVPN dhe IKEv2. Mund të përdoret OpenVPN
me TCP si dhe UDP. Numri i protokolleve është pak më pak, por përdoruesi
është pajisur me një nga më të mirët
protokollet në dispozicion.

Shërbimi ka serverat e vet DNS dhe nuk ka serverë të palëve të treta. Përdoruesi mund
shijoni internetin pa u shqetësuar për një rrjedhje të DNS në shërbim.

Sufshark nuk e mbështet IPv6. Kjo do të thotë se
ose përdoruesit duhet të fikin IPv6 në e tyre
pajisje manualisht, ose mund të ketë një rrjedhje të mundshme IP në këtë shërbim.

Për siguri shtesë, mund të përdorni
Lidhje MultiHop. Kjo do të sigurojë një mbulesë shtesë VPN për
trafiku në internet.

CleanWeb është shërbimi adblocker i cili
vjen me shërbimin dhe parandalon reklamat, si dhe malware. Kjo gjithashtu rrit
sigurinë e pajisjes dhe të dhënave të përdoruesit.

Ofruesi VPN duhet të përfshijë më shumë
protokolet në shërbim në mënyrë që përdoruesi të ketë më shumë mundësi zgjedhjeje. IPv6 është gjithashtu një element kritik kur është
vjen në siguri, dhe ata duhet të adresojnë këtë çështje kryesore gjithashtu.

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja

Ndërfaqjet e përdoruesit kanë marrë mjaft shumë
me rëndësi këto ditë pasi është një mënyrë për të treguar të gjitha pronat dhe
tiparet e shërbimit.

Surfshark vjen me një të thjeshtë dhe të lehtë për t’u përdorur
përdorni ndërfaqen e përdoruesit. Klienti siguron një klik
opsioni i lidhjes dhe vendndodhjet e fundit të serverit të tu shfaqen gjithashtu në ekranin fillestar.

Kur përdoruesi hap vendndodhjet e serverit,
shfaqet opsioni optimal i vendndodhjes së serverit
në krye, dhe pjesa tjetër e serverit
vendet e ndjekin atë me alfabet.

Nuk ka mundësi të zgjedhjes së serverit në dispozicion
te klienti, dhe përdoruesi duhet të lëviz lart dhe poshtë listës së serverit për të gjetur
serveri ideal.

Sidoqoftë, serverat klasifikohen në opsionin MultiHop. Ka disa të personalizuara
listat e dyfishta të serverëve VPN të listuara, dhe përdoruesi mund të zgjedhë ndonjë prej tyre.

Opsione të ndryshme të vendosjes

Opsionet
menuja hapet në një dritare të skedave të ndryshme. Informacione në lidhje me llogarinë e përdoruesit, pajtimin dhe klientin
versioni është i pranishëm në krye nën titullin “Llogaria ime”.

Pasohet nga një titull “Gjenerali”. Ky titull përmban skedat e mëposhtme.

Cilësimet e lidhjes së serverit në UI

Skeda e parë është “Lidhshmëria”. Ai përmban opsione parësore të tilla si ‘Fillimi
me Windows ‘dhe’ Auto Connect ‘. The
skeda tjetër është “Njoftime”, e cila tregon
asgjë përveç një ndërprerës për njoftimin. Përkushtimi i një skedë të tërë në një ndryshim
kaloni është ajo që e bën skedën një pseudo-tab.

Skeda tjetër është “Siguria” dhe përmban mundësi të tilla si Kill-switch,
CleanWeb, dhe Whitelister. Përdoruesi mund të aktivizojë / çaktivizojë të gjitha këto karakteristika në
kjo skedë.

Opsionet e sigurisë në UI

Skeda e fundit e rëndësishme është “Advanced”, dhe përdoruesi mund të zgjedhë protokollet nga
kjo skedë, si dhe çaktivizoni / ndizni raportet e përplasjeve dhe modalitetin NoBorder.

Opsione të Avancuara të Vendosjes në UI

Klienti është
miqësore për përdoruesit, por përfshirja e klasifikimit të serverëve dhe bërja e përdoruesit
ndërfaqja më koncize do ta bëjë klientin më intuitiv për përdoruesin.

Platformat dhe Pajisjet

Nga OS-të tek Extensions!

Shërbimi është në dispozicion për të gjithë kryesorët
platforma, domethënë Windows, MacOS, Android, iOS, Linux dhe ruterat. Ata gjithashtu
siguroni shtesa për shfletuesit Chrome dhe Firefox.

Ka aplikacione në dispozicion për Android TV dhe Amazon Fire TV. Për aplikacione të tjera siç është përdorimi i VPN direkt në SmartTV (ose XBOX), përdoruesit do të duhet të mbështeten te ruterat VPN.

Nuk ka kufi në numrin e pajisjeve
që mund të përdoren njëkohësisht nga një llogari.

Mbështetja e platformës në shërbim është
të kënaqshme, por ato duhet të përfshijnë sa më shumë platforma të jetë e mundur në
shërbim.

Kjo do të përfitojë si nga shërbimi ashtu edhe nga përdoruesit.

Ndihma për klientët

Mbështetja e klientit për Surfshark është një
nga më të mirat që kemi hasur.

Shërbimi siguron një bisedë live 24/7
mbështetje, dhe përgjigjet janë të shpejta si një peshkaqen në oqean dhe bisedat
janë po aq të qetë sa një pro-surfer hipur në një valë.

Faqja mbështetëse i mungonte shumë
informacione dhe nuk ishte mjaft informuese, por mbështetja e bisedës u krijua
të gjitha këto.

Ne u përballëm me disa çështje ndërsa përpiqeshim t’i dinim
në lidhje me disa nga karakteristikat siç është mënyra NoBorder, por edhe ne e kemi ndjerë atë
përfaqësuesi u përpoq të na ndihmonte në maksimum aftësitë e tij, por ishte i kufizuar nga njohuritë e pamjaftueshme për të
produkti.

Mbështetja e klientit është e shkëlqyeshme vetëm sepse
të bisedës live, por ato gjithashtu duhet ta bëjnë faqen mbështetëse më informuese.
Do të ndihmojë ata përdorues që nuk preferojnë një ndërveprim shumë.

përfundim

Surfshark e ka të drejtë kur bëhet fjalë
infrastruktura themelore e nevojshme për një shërbim të mirë VPN. Numri i serverave,
protokolle mjaft të mira, politika e intimitetit dhe gjëra të tjera të tilla duken ashtu siç i përkasin.

Por ata ende duhet të bëjnë shumë ndryshime
dhe rregullimet për të nxjerrë më të mirën nga burimet tashmë të disponueshme.

Fushat që mund të përmirësohen janë shpejtësia, veçoritë e sigurisë dhe përmirësimi i tyre
karakteristika shtesë dhe duke i bërë ato më të rëndësishme për përdoruesit.

Nëse ata duan të bëhen peshkaqeni më i madh i
oqeanin VPN, atëherë ata duhet të bëjnë
këto ndryshime delikate por të rëndësishme në produkt.