Rishikimi i sigurt i McAfee Connect Connect

Pros:


 • Plani falas në dispozicion: Edhe pse është
  ofrohet për shtatë ditë, dhe vjen me kufizim të brezit, mund të përdoret për të vendosur
  një lidhje VPN në kohën e urgjencës ose për të provuar shërbimin. Në faqen e internetit u deklarua se është vetëm për
  një pajisje dhe ndërrimi i serverit është i padisponueshëm, por ne nuk kemi provuar asnjë
  një kufizim i tillë.
 • Regjistrimi i thjeshtë: Ju vetëm duhet të shkarkoni aplikacionin në tuaj
  pajisje, siguroni një email (jo domosdoshmërisht PII) dhe fjalëkalim, dhe është gati
  filloni mbrojtjen.
 • Plani Vjetor me kosto efektive: Edhe pse
  plani mujor duket i shtrenjtë (7.99 dollarë), plani vjetor ka një çmim shumë më pak
  në krahasimin e saj. Do të faturoheni
  47,88 dollarë, dhe kjo do të thotë se është vetëm 4 dollarë për një muaj.
 • Biseda e drejtpërdrejtë dhe mbështetja e telefonit: Klient
  mbështetja është kërkesa kryesore për klientin
  kënaqësinë. McAfee ka shtuar edhe Mbështetjen e Bisedës Live dhe Mbështetjen Telefonike, por
  vetëm për përdoruesit premium. Ata gjithashtu
  siguroni ndihmë të menjëhershme duke na kërkuar largësinë në pajisjet tona.
 • Vetë serverët e DNS: Vlerësim, ata
  keni serverat e tyre DNS, dhe kështu, nuk do të duhet të shqetësoheni për DNS
  kerkoni prerje.

Cons:

 • Shumë pak opsione të cilësimeve: Kur të doni
  kaloni nëpër “cilësimet”, ju nuk do të gjeni mundësinë për të bërë shumë ndryshime.
  Prandaj, një kontroll i përdoruesit nuk mund të pritet
  ndërsa përdorni Safe Connect.
 • Nuk disponohet për MacOS: Edhe pse
  është në dispozicion për Windows, iOS dhe Android, ata nuk kanë një klient për MacOS që është një kufizim i madh si
  shumë përdorues preferojnë të përdorin MacOS mbi sistemet e tjera operative.
 • Lidhja jo e besueshme: Ndonjëherë ajo
  lidhet në më pak se dhjetë sekonda, ndonjëherë në një minutë, dhe nganjëherë atë
  nuk lidhet fare Për shkak të kësaj,
  përdoruesi duhet ta lidhë përsëri me dorë. Nuk rekomandohet nëse po kërkoni një aplikim VPN që
  lidhet shpejt me një kohë lidhje të qëndrueshme.
 • Shpejtësia e Papranueshme e Shkarkimit: Ne u përpoqëm
  duke u lidhur me VPN duke përdorur lokacione të ndryshme të serverit, dhe shpejtësia maksimale e arritshme e shkarkimit ishte gati 25% e
  shpejtësia origjinale.
 • Nuk mund ta gjeni Kill Switch-in: Konsumatori
  mbështetja na dha informacionin që Safe Connect nuk ka një internet
  vrasin kaloni. Kjo do të thotë kur shkëputet dhe ribotohet ose kur VPN
  lidhja bie, rrjedhja e të dhënave mund
  ndodh. Kjo është për shkak të rrjedhjes së të dhënave nga tuneli.

Përmbledhje

Ekrani kryesor i MaAfee Safe Connect

Ndërsa McAfee është një produkt i spikatur nga a
kompani udhëheqëse e softuerëve antivirus, Ajo që kuptuam është, nuk është shumë e sigurt
duke u lidhur me VPN duke përdorur McAfee Safe Connect. Arsyeja është juridiksioni që mban sytë nga çdo qytetar. Kompania McAfee LLC zotëron
McAfee Safe Connect i cili pretendon të mbrojë të dhënat e përdoruesve nga
palëve të treta.

Sidoqoftë, është
me seli në Shtetet e Bashkuara, dhe kështu, kompania mund të sigurojë tonë
të dhëna për qeverinë.

Ekzistojnë pore të shumta përmes të cilave të dhënat
rrjedhjet mund të ndodhin, dhe këto duhet të plotësohen
nëse kërkohet mbrojtja e plotë.

Ne do të studiojmë secilën pore dhe do të mësojmë se sa kompromis duhet të bëjmë nëse përdorim
ky shërbim.

Jo vetëm kjo, ka disa aspekte të tjera
të cilat komprometohen kur ky VPN
aplikacion. Ne do të kontrollojmë gjithashtu klientin dhe do të sjellim përpjekjet që
aplikacioni ka bërë për t’ju siguruar një “Lidhje të sigurt”.

Servers

Sipas faqes në internet, ata ofrojnë
tetëmbëdhjetë lokacione të serverit virtual. Sidoqoftë, gjatë përdorimit të klientit, zbuluam që janë njëzet e dy
vendet ku ndodhen serverat. ne
supozoj, kjo mospërputhje mund të jetë sepse, kompania kohët e fundit ka përmirësuar ato
rrjet pak, por ende nuk e kanë azhurnuar statistikat në faqen zyrtare në internet.

Numri i vendndodhjeve totale të serverit nuk përmendet, dhe ju mund të dini vetëm rreth
Shtetet.

Gjithashtu, për versionin falas, ai është deklaruar në
uebfaqen që ata ofrojnë vetëm ‘një vendndodhje virtuale të optimizuar’, por ne ishim në gjendje të kalonim midis të ndryshëm
servers. Ne gjithashtu ishim në gjendje të krijonim një lidhje
me
çdo server
.

Prandaj, nuk është nevoja të shqetësoheni për këtë
kufizimi i serverit gjatë përdorimit të versionit falas.

Nga njëzet e dy vendet, dymbëdhjetë
vendet janë nga Evropa, ku janë serverët
vendosur. Ekziston mundësia që të ketë lokacione të shumta të serverit
në ndonjë prej këtyre vendeve. Por ne nuk kemi mundësinë për t’i zgjedhur ato nga tanët
zgjedhje. Ne mund të zgjedhim vetëm vendin dhe aplikacioni do të zgjedhë cilindo prej tyre
vendndodhjet e serverëve të pranishëm në atë vend.

Nga dhjetë vendet e tjera, tre janë
nga Amerika e Veriut, dhe në përvojën tonë, është e detyrueshme të kemi shumëfish
vendndodhjet e serverëve për të kënaqur bazën e përdoruesit të Amerikës së Veriut. Për shkak të madh
zonë me bazë të madhe përdorimi VPN, nëse ekziston një beqar
vendndodhja e serverit në Shtetet e Bashkuara,
atëherë përdoruesit nuk do të marrin shpejtësinë e pranueshme.

Njësoj për Kanadanë;
zonë e madhe dhe bazë e madhe e përdoruesit kërkon lokacione të shumta të serverit. Ofruesi
duhet të vendosni serverë në të gjitha udhëzimet për përdoruesit e pranishëm në të ndryshme
Shtetet.

Për Azinë gjithashtu, janë zgjedhur katër vende
për shtimin e serverave. Katër serverë do të jenë të mjaftueshëm nëse serverët mirëmbahen si duhet.

Epo, nëse jeni përdorues i VPN nga Oqeania,
ju nuk mund ta konsideroni shkarkimin e këtij aplikacioni pasi nuk ka shumëfish
vendndodhjet e serverëve në Australi, dhe kështu, do të mbeteni me shpejtësi të ulët.

Një server që qëndron i vetëm në izolim është vendosur në Brazil. Sidoqoftë, ky server mund të
të jetë i dobishëm për përdoruesit e Amerikës së Veriut gjithashtu. Prandaj, është një veprim i mirë.

E vetmja mënyrë me të cilën mund të lidheni
serveri është duke e zgjedhur manualisht ose duke klikuar në “Vendndodhjen më të shpejtë”.
Duke zgjedhur këtë mundësi, ndoshta pajisja juaj do të lidhet me më të afërtën
serveri ose serveri i cili ka pingun më të ulët.

Por, duke thënë se do të jepte më të lartën
shpejtësia nuk do të jetë e vërtetë. Do të dini për këtë në detaje në “Testin e Shpejtësisë”
pjesa e rishikimit tonë.

Politika e privatësisë

Politika e regjistrimit të të dhënave sipas Politikës së tyre të Intimitetit

Kur shkon
përmes politikës së privatësisë, ju do të zbuloni log prerje të rëndë ’, dhe kjo do të thotë
kompania ruan një sasi të madhe të
informacione rreth jush nëse jeni duke përdorur shërbimin e tyre.

Sidomos për pajisjet mobile, kur jeni
instaloni McAfee Safe Connect, ju duhet t’u siguroni atyre shumë leje me anë të të cilave ata marrin aksesin në skedarët tuaj.

Edhe për desktopin, nuk ka siguri nga të dhënat e prerjeve. Pas instalimit
McAfee, përveç informacionit që ju ofroni, ai gjithashtu mund të marrë dorën tuaj
IP, gjeo-vendndodhja, ID e pajisjes, rrjetet me të cilët jeni lidhur, ISP-ja juaj dhe
shumë më tepër informacione që nuk do të dëshironit që ata të dinin.

Ata shprehen qartë se një nga kryesorët
qëllimet e regjistrimit të informacionit janë reklamat
dhe retargeting. McAfee ndan një
identifikues që i është caktuar pajisjes sonë
e cila lejon që McAfee të tregojë reklama sipas faqeve të internetit që vizitojmë.

Kjo është shkelja e kryesor
qëllimi i një ofruesi VPN
: per te siguruar
privacy. Për shkak të një regjistrimi kaq të rëndë të të dhënave, ne nuk mund të mbështetemi te McAfee për tu mbrojtur
intimitetin tonë.

Analiza e kohës së lidhjes

Gjyqi Nr. Koha e marrë për të krijuar një lidhje (sekonda)
Koha mesatare në sekonda26.41
113.52
28.52
3gabim
48.97
58.01
648,58
757,21
8gabim
910,78
1055,76

Vetëm shikoni në tryezë, dhe ju mund të përfundoni veten se sa i besueshëm
lidhja është. Për gjyqin e parë, kërkesa zgjati 13.52 sekonda e cila
është një kohë e pranueshme e lidhjes.

Me gjyqin e dytë, kemi përjetuar një
përgjigje e përmirësuar pasi ishte duke u lidhur në më pak se dhjetë sekonda.

Sidoqoftë, gjykimi i tretë ishte në kundërshtim me atë vend
ajo tregoi një gabim që “lidhja nuk mund të vendoset tani” dhe na kërkoi
provoni përsëri më vonë.

Gabim në lidhje

Ndonjëherë, kjo mund të ndodhë për shkak të motit
kushtet ose dështimet e sistemit, dhe duke e mbajtur këtë në mend, ne u zhvendosëm në tjetrin
gjykim.

Rezultatet ishin të shkëlqyera për dy të tjerët
gjyqe, por pas kësaj, lidhja
koha u rrit ndjeshëm duke dhënë një nga kohërat më të varfra të lidhjes
deri tani.

Ajo u rrit në 48.58 sekonda, dhe kjo çështje është e pashmangshme. Me tjetrin
gjyq, përgjigja u bë edhe më e keqe. U deshën gati një sekondë për tu vendosur
lidhja për opsionin më të shpejtë të serverit.

Ne kemi menduar se kjo mund të jetë për shkak të
serveri i zgjedhur, por edhe për serverat e tjerë, rezultatet mbesin
i njëjtë.

E vetmja zgjidhje për këtë qëndron në përmirësimin
klienti Pasi të keni klikuar në butonin “Fillimi i Mbrojtjes”, aplikacioni
ndaloi së reaguari pa formuar një lidhje. Pas kësaj, ajo automatikisht
punuar dhe filloi të rilidhet, dhe
kjo është arsyeja pse koha e lidhjes ishte kaq e lartë.

Gjithashtu, nuk është e dobishme të diskutohet
saktësi pasi do të ishte shumë e ulët për shkak të një game kaq të madhe.

Gjerësia e bandës dhe Shpejtësia

Për përdoruesit e lirë, kufiri i gjerësisë së bandës ekziston
në 250 MB për një muaj. Ne e dimë se këto të dhëna shumë do të përfundojnë me vetëm një
video me cilësi të mirë prej dhjetë minutash, dhe kështu, gjykimi falas mund të përdoret vetëm për të gjykuar klientin dhe funksionalitetin e tij.

Shpejtësia për opsione të ndryshme të serverit

Sipas faqes në internet, ekziston një tjetër
kufizim për përdoruesit falas që është zgjedhja e serverëve. Pra, ne nuk e prisnim atë
do të marrim mundësinë për të testuar shpejtësinë e dhënë nga serverë të ndryshëm, por
vetëm për serverin e zgjedhur automatikisht.

Sidoqoftë, ne ishim në gjendje të kalonim ndër të gjithë serverët. pa
lidhje, shpejtësia e shkarkimit dhe ngarkimit ishte 27.59 Mbps dhe 26.65 Mbps
respektivisht. Pas klikimit në butonin “Fillimi i Mbrojtjes”, u krijua një lidhje me serverin tonë
vend.

Ky server ishte
konsiderohet si më i shpejti sipas algoritmit të klientit. por
rezultatet ishin duke treguar një histori të ndryshme.

Ajo që morëm ishte shkarkimi 7.29 Mbps
shpejtësia e cila ishte 26,42% e shpejtësisë origjinale. Për shkak të këtij rezultati, ne ishim
duke mos pasur shpresa të mëdha për të marrë një shpejtësi të mirë të ngarkimit. Por, rezultati ishte
i papritur.

Shpejtësia e ngarkimit dërguar nga ky server
ishte 19. 75 Mbps dhe ulja ishte 24%. Ne mund ta konsiderojmë këtë shpejtësi
duhet të jetë e pranueshme, por shpejtësia më e mirë e prodhimit
me kusht nëse është ’serveri i tyre më i shpejtë.’

Pas kësaj, ne zbuluam atë ndërrim
serverat janë të mundshëm, por të dhënat kanë mbetur
ishte i kufizuar. Pra, kemi shpejtuar dhe lidhur
në serverin e Mbretërisë së Bashkuar.

Dhe ne me të vërtetë nuk presim që të lidhemi përsëri.

Shpejtësia e shkarkimit ishte 1. 72 Mbps dhe Ngarkimi
shpejtësia ishte 3.07 Mbps, dhe zvogëlimi
në të dy rastet ishte më shumë se 85%.

IP të ndryshme për lidhje amerikane

Ne lëvizëm drejt Shteteve të Bashkuara, por për
përpjekja e parë, ajo ishte duke treguar një IP jo-SH.B.A. edhe pasi të lidhej
serveri i Shteteve të Bashkuara.

Përpjekja e dytë funksionoi, dhe IP
ndryshuar në New York. Tani, vijnë rezultatet e testit të shpejtësisë që na siguruan
rezultati më i mirë për shpejtësinë e shkarkimit.

Dorëzoi shpejtësinë e shkarkimit prej 7.46
Mbps e cila ishte më e lartë se ajo që morëm nga të zgjedhur automatikisht
server (me një ndryshim prej 0,17 Mbps).

Por për shpejtësinë e ngarkimit, rezultati ishte edhe më i keq se Mbretëria e Bashkuar
server. Ishte shpejtësia më e ulët e ngarkimit të marrë midis të gjitha provave. ne
mori një shpejtësi prej 1.35 Mbps që është vetëm 5% e shpejtësisë origjinale të ngarkimit.

Pra, duke parë të gjitha gjykimet, mund të konstatohet se është më mirë
lidheni me serverin më të shpejtë pasi të dy shpejtësitë e ngarkimit dhe ato të shkarkimit u mbajtën në një nivel të mirë.

siguri

Edhe pse ata kanë serverët e tyre DNS, është e padobishme sikur të mos jetë
palët e treta, atëherë ata vetë regjistrohen
informacionet tona të cilat ne kemi diskutuar tashmë në “Politikën e privatësisë”
seksion.

Informacioni në lidhje me protokollin është
as të parashikuara në faqen e internetit dhe as në klient. Në përgjithësi, protokolli OpenVPN
është opsionet më të përshtatshme, dhe kështu, VPN
aplikacioni preferon ta vendosë atë si nga
protokoll parazgjedhur.

Por nga seksioni FAQ i Hotspot Shield, ne kishim zbuluar se ekziston mundësia që McAfee përdor Catapult Hydra.

Ne nuk mund t’ju sigurojmë sigurinë për këtë
pasi ekzekutimi i kujdesit ndaj klientit ishte ai vetë
në dijeni të protokollit të përdorur.

Gjithashtu, për Hotspot Shield dhe Kaspersky Secure Connection, të cilët kanë implementuar Catapult Hydra, shpejtësia është mahnitëse, gati shpejtësia ekuivalente para dhe pas lidhjes.

Duke e marrë këtë është një konsideratë, ne nuk mund të jemi me qind për qind të sigurt si shpejtësia që
Sigurimi i Connect Connect nuk është askund afër shpejtësisë ekuivalente.

Informacioni në lidhje me kriptimin është
gjithashtu nuk shtohet askund, dhe ne mund tamam
supozojmë se është i një shkalle të lartë duke marrë parasysh reputacionin e kompanisë.
Sidoqoftë, asnjë pretendim konkret nuk mund të bëhet
në lidhje me të.

Nëse përdoruesi dëshiron të përmirësojë sigurinë
vetë me ndihmën e konfigurimit të klientit duke përdorur cilësimet e dhëna,
atëherë ai do të jetë i pakënaqur ashtu siç ka
asnjë veçori e shtuar në lidhje me sigurinë.

Ata as nuk ofrojnë një vrasje të integruar
kaloni, dhe kështu, nuk është plotësisht i sigurt kundër hakerave që mund të sulmojnë
pajisje kur lidhja VPN bie.

Kur konsiderohet siguria, është ironike
që emri i VPN është Safe Connect dhe nuk ka mundësi të ruajë
lidhja.

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja

Cilësimet për mbrojtje

Shtë e thjeshtë dhe e thjeshtë për t’u eksploruar. Më e mira për
përdoruesit që thjesht dëshirojnë të kodojnë
të dhënat dhe fshehin adresën e tyre IP nga ISP dhe palët e tjera të treta.

Me një klik, të gjitha të dhënat mund të tunelizohen përmes rrjetit privat virtual
krijuar nga aplikacioni. Sapo të klikoni në “Fillimi i Mbrojtjes”
butonin, ai automatikisht do të zgjedhë serverin më të shpejtë për ju, dhe do të lidhet
pajisjen tuaj për të.

Ju gjithashtu merrni mundësinë që të zgjidhni midis
serverat nga lista e vendeve. Sidoqoftë, nuk mund të zgjidhni serverin e saktë
vend.

Po ashtu, ka
asnjë zgjedhje tjetër e zgjedhjes, renditjes ose filtrimit të serverit të pranishëm me të cilin përdoruesi mund të identifikojë serverin e kërkuar.

Ndërfaqja e përdoruesit përmban një menu me pesë skeda, nga të cilat vetëm një skedë
ka mundësi që të na lejojnë të bëjmë
ndryshimet.

Në skedarin e cilësimeve, ju merrni mundësinë për të
lejoni që VPN të lidhet automatikisht dhe të shtojë rrjet të besueshëm për të cilin ju
nuk ka nevojë të përdorësh VPN.

Pra, pa më shumë veçori, McAfee Safe
Connect nuk e lejon përdoruesin e tij të shijojë një personal virtual të personalizueshëm
rrjet.

Nëse do të kishin shtuar disa veçori të lidhura
për lidhjen (Shembull: Protokolli dhe Përzgjedhja e Portit), siguria (shembull: Kill Switch),
funksionaliteti (Shembull: Tunneling Split), dhe zgjedhja e serverit (ish: Renditur nga
Latente), atëherë ndërfaqja e përdoruesit mund të jetë e pranueshme.

Deri tani, është shumë themelore dhe ka nevojë për shumë shtesë të funksioneve
kënaqin klientët.

Platformat dhe Pajisjet

Platforma të Kufizuara

Klienti është i disponueshëm vetëm për Windows,
Android dhe iOS. Aplikacioni nuk mbulon asnjë
përveç këtyre platformave.

Pra, nëse jeni përdorues i MacOS ose Linux, do ta bëni
zhgënjeheni kur dëgjoni që ky produkt nuk është për ju.

Ju nuk keni as mundësinë të instaloni
skedarët e konfigurimit në çdo platformë. Kjo është arsyeja pse
madje OpenVPN GUI nuk mund të përdoret për MacOS
dhe Linux.

Nëse jeni duke menduar ta instaloni atë
ruterat, dhe më pas duke përdorur atë në pajisjet tuaja, jo, nuk është e mundur ashtu siç nuk është
madje i disponueshëm për firmware-et kryesore të ruterit siç është DD-WRT.

Ata gjithashtu duhet të shtojnë zgjerimin e shfletuesit
të cilat mund t’i ndihmojnë përdoruesit të kenë një përvojë të sigurt të shfletimit.

Ndihma për klientët

Safe Connect është në pronësi të McAfee e cila ka një
bazë e madhe e përdoruesve për produktin e tij antivirus i cili tashmë ka mbështetjen e vet të klientit.

Vendosja e mbështetjes së klientit për McAfee Safe
Lidhja do të kishte qenë e lehtë për ta.

Sidoqoftë, është ndër shumë pak ofruesit që
të keni mbështetje telefonike gjithashtu përveç mbështetjes së bisedës live.

Ajo duhet të jetë
vuri në dukje se sipas përshkrimit të planit, mbështetja është vetëm për
përdoruesit premium dhe përdoruesit e lirë nuk mund ta shfrytëzojnë atë. Por kur ne
kontaktuan mbështetjen, ata iu përgjigjën çështjes sonë me mirësjellje brenda disa
minuta.

Ata madje ofrojnë mbështetje për qasje në distancë kështu
që ata mund ta kontrollojnë vetë çështjen dhe ta zgjidhin atë në mënyrë efikase. Ne nuk ishim
duke pritur një sistem kaq të mirë mbështetës për Safe Connect.

Sidoqoftë, kishte mungesë informacioni të tillë
si njohuri për kriptimin e përdorur nga aplikacioni që ekzekutivi
nuk e di Gjithashtu iu desh ca kohë që ai të përgjigjej për serverat DNS
query. ‘

Nëse biseda shkëputet ndërmjet,
mbështetja madje mund t’ju kontaktojë përmes thirrjes. Por varet nga ju nëse jeni gati
për të siguruar PII apo jo.

Nga fundi i tyre, asnjë zhgënjim i madh
do të jepet, dhe kërkesa për qasje në distancë tregon se ata janë të gatshëm të ndihmojnë
përdoruesit në çdo mënyrë të mundshme.

përfundim

Përveç mbështetjes së klientit, ata duhet
punoni në çdo atribut. Ata duhet ta fillojnë atë duke ‘paaftësuar mbledhjen e logave’ si ajo
neglizhon arsyen pse ne madje përdorim VPN.

Shtimi i veçorive që ofrojnë më shumë përdorues
kontrolli duhet të jetë gjëja e dytë.

Pas kësaj, ata duhet të punojnë për të gjetur
zgjidhje për dhënien e një shpejtësie më të mirë, ndoshta duke përmirësuar serverin
infrastrukturës. Nuk ka nevojë të synoni shpejtësinë 90% të shpejtësisë origjinale,
por duhet të jetë së paku e pranueshme.

Atëherë ata mund të vazhdojnë duke shtuar serverë,
dhe opsionet për t’i renditur dhe filtruar ato.

Duket një rrugë e gjatë për të shkuar. Por nëse flasim
në lidhje me klientin aktual, ka shumë elementë që mungojnë dhe
rekomandimi i këtij produkti është diçka e pamundur.

Nëse ata fillojnë të përmirësohen tani, ndoshta më mirë
klienti mund të dorëzohet me disa karakteristika, përveç kësaj të mahnitshme
mbështetja e klientit.