Rishikimi i SaferVPN

Pros:


  • 700+ Servers: Në kohën e rishikimit të produktit, ata pretenduan të kenë më shumë se 700 servera në më shumë se 34 lokacione. Këta shumë serverë mund të jenë të dobishëm për të maskuar identitetin e përdoruesit në internet.
  • Mbrojtje inteligjente Wi-Fi: Kjo veçori mbron përdoruesin nga lidhjet e pasigurta të Wi-Fi. Pasi përdoruesi të shkarkojë aplikacionin SaferVPN, aplikacioni ndizet automatikisht mbrojtjen VPN kur përdoruesi lidhet me një Wi-Fi të pasigurt.
  • Protokollet e Shumëfishta: SaferVPN i jep përdoruesit mundësinë për të zgjedhur nga një grup prej katër protokollesh. Sidoqoftë, secili protokoll ka kufizimet e veta, por gjithmonë është një ndjenjë e bukur të kesh mundësi në dispozicion.

Cons:

  • Juridiksioni: Kompania është me qendër në Izrael. Izraeli ka qenë i njohur të bashkëpunojë ngushtë me NSA dhe agjencitë e tjera të inteligjencës në të gjithë botën. Shtë e vështirë të lini pas dore mundësinë që mund të ketë një monitorim të rrjedhës së të dhënave nëpër serverët e tyre.
  • Klienti i ngadaltë: Nuk është ndër shërbimet më të shpejta VPN. Testet tona treguan një ulje të konsiderueshme të shpejtësisë mbi të gjitha protokollet.
  • Pa Karakteristika të Veçanta: Nuk ka asgjë për të tërhequr vëmendjen e përdoruesit në këtë produkt. Karakteristika të tilla si tunelimi i Splitit mungojnë.
  • Ndihma për klientët: Ata mburren me një mbështetje live chat 24/7 në faqen zyrtare të internetit. Por, cilësia e mbështetjes së bisedës që morëm ishte e ndryshme nga e tmerrshme në të jashtëzakonshme.
  • No Transparenca: Ofruesi duket se nuk dëshiron të tregojë politikat e tij. Deklarata e intimitetit është plot me lidhje të jashtme, gjë që e bën të vështirë për përdoruesin të kuptojë politikat e intimitetit dhe prerjeve të kompanisë.

Uebfaqe: Vizitoni sitin Zyrtar

Përmbledhje

Pasqyrë e shpejtëUebfaqe UebfaqeVizitimi

protokolletOpenVPN, IKEv2, IPSec, SSTP, PPTP
platformatWindows, Mac, iOS, Android, Chrome, Firefox, Linux, Routers, Smart TV, Console
jurisdiksionIzrael
prerje-transportim trupashjo
encryption256-Bit
LidhjetDeri në 5 pajisje
Locations37+ Vendndodhjet
Servers700+
Netflix / P2PAsnjë Netflix, P2P Lejohet
Opsionet e pagesavePayPal, Bitcoin, Kartë krediti
Opsionet e mbështetjesChat Live, Mbështetje me Email
Prmimet nga2.50 dollarë në muaj faturuar për 36 muaj
Garanci30 ditë
Prove falasjo

Klienti – Ekrani kryesor i UI

Produkti përshëndet nga Izraeli. Nuk është ndër vendet me 14 sy, por nuk është as diçka për të festuar. Izraeli ka qenë i njohur që bashkëpunon ngushtë me NSA dhe agjencitë e tjera të inteligjencës në botë. Nuk është një pjesë aktive e vendeve me 14 sy, por nuk mund të konsiderohet gjithashtu një komb miqësor me VPN.

Fakti i thjeshtë që kompania duket se është
duke u përpjekur për të fshehur informacionin se ata janë nga Izraeli thotë shumë vetë. Ata kurrë nuk e përmendën që ata janë të vendosur në Izrael, madje edhe në “Rreth Nesh”
seksioni në uebfaqe.

SaferVPN duket të jetë një produkt premtues
në faqen e saj zyrtare. Ata tregojnë faktet që kanë më shumë se 700
servera, protokolle të shumta, Mbrojtje Smart Wi-Fi dhe shumë më tepër.

Në këtë përmbledhje,
ne do të shohim nëse SaferVPN qëndron e vërtetë me të
premtime. Ne do t’i shqyrtojmë nga afër të gjitha tiparet e tij dhe do t’i tregojmë se sa i “sigurt është”
përdorni “SaferVPN”.

Mbrojtje e zgjuar Wi-Fi

Mbrojtje për pikat e nxehta të Wi-Fi përmes Mbrojtjes Smart Wifi

Shtë një nga karakteristikat e SaferVPN që
rrëmbeu vëmendjen tonë. Mbron pajisjen e përdoruesit nga rrjetet pa tela të pasigurta.

Pasi përdoruesi të shkarkojë aplikacionin SaferVPN në
telefoni i tij / saj, ai automatikisht ndiz mbrojtjen VPN kur përdoruesi
lidhet me një rrjet pa tel të pasigurt
siç është Wi-Fi falas në restorante dhe aeroporte.

Me këtë veçori, përdoruesi mund të ndihet
siguroi që informacioni i tij / saj është i sigurt ndërsa hyni në Wi-Fi në publik. Ka
nuk ka nevojë të lidhni manualisht VPN me këtë
tipar, ai automatikisht ndizet kur pajisja lidhet me a
rrjet pa tel.

Kjo veçori mund të aktivizohet edhe për PC
për t’i bërë lidhjet Wi-Fi të sigurta.

Vrasin kaloni

Kjo nuk mund të cilësohet si një veçori ekskluzive pasi kjo është bërë një normë më e mirë
shërbimet VPN këto ditë. Por kjo e bën përvojën e VPN më të sigurt. Prandaj e konsiderojmë se ia vlen të përmendet.

Ndërprerësi i vrasjeve ndalon të gjithë internetin
trafiku nëse lidhja VPN bie. Në këtë mënyrë përdoruesi nuk është i lidhur asnjëherë në internet pa mbrojtjen e
VPN. Kjo veçori mund të aktivizohet lehtësisht
përmes menusë “Parametrat”.

Servers

Gati 700 servera nga 34+ Locations!

Ata kanë më shumë se 700 servera në më shumë se 34 lokacione. Numri i vendndodhjeve tregon se serverat nuk janë shpërndarë në të gjithë globin, por ai është akoma një numër mbresëlënës. Ne kemi qenë gjithmonë një avokat i më shumë opsioneve, dhe kjo është ajo që jep SaferVPN kur bëhet fjalë për numrin e serverëve.

UI e SaferVPN që tregon serverë të ndryshëm dhe opsionin e kërkimit

Një numër i madh i serverëve sugjerojnë që nuk do të ketë trafik të rëndë për
serveri dhe përdoruesi mund të provojnë një
shpejtësia më e shpejtë e internetit.

Në analizimin e vendndodhjeve të serverit, kemi gjetur
që shumica e lokacioneve të serverëve janë
në Europë. Ekziston një mbulesë e mirë e rrjetit të serverëve në të gjithë
Kontinentet e Amerikës së Veriut gjithashtu. Por, përveç këtyre rajoneve, SaferVPN nuk ka
mori shumë për të ofruar.

Ata as nuk e kanë diskutuar aftësinë e
serverat në asnjë pikë dhe as nuk përmendën sa serverë të dedikuar kanë marrë
për transmetim dhe shpërndarje.

Ne lëvizëm në listën e serverëve në
klient dhe gjeti vetëm dy serverë streaming dhe tre P2P të dedikuar. Ky ishte një zhgënjim i madh.

Të dy serverët kushtuar transmetimit ishin të vendosur në SH.B.A. dhe në Mbretërinë e Bashkuar. Pra, asnjë premtim nuk mund të bëhet nëse përdoruesi dëshiron të transmetojë përmbajtje
nga vendet e tjera ose anashkaloni gjeo-kufizimin.

Vetëm tre serverë të dedikuar për P2P sugjerojnë
se mund të ketë trafik të rëndë në këta serverë, që do të thotë joefikas
performanca nga klienti dhe përvoja e dobët e ndarjes së skedarëve për përdoruesit.

Edhe pasi të keni një numër kaq mbresëlënës
e serverave, SaferVPN nuk arrin ta shndërrojë atë në më shumë funksionalitet për përdoruesin.

Ata duhet të shtojnë servera më të dedikuar në mënyrë që përdoruesi të ketë një
përvojë e rrumbullakuar mirë e VPN.

Politika e privatësisë

Le të diskutojmë së pari politikën e prerjeve.

Ata thonë se nuk mbajnë një regjistër të aktivitetit të shfletimit të përdoruesve, adresave IP,
Kërkesat e DNS, adresat IP të serverit VPN dhe të dhëna të tjera të tilla në lidhje me veprimtarinë e përdoruesit në rrjetin VPN.

Ata mbajnë një regjistër
kohëzgjatja e sesionit, sasia e të dhënave të transmetuara gjatë seancës, e përdoruesit
vendndodhja e vendit dhe vendndodhja e vendit në pikën e fundit të trafikut.

Përveq kësaj adresa e emailit, emri,
vendi, dhe detajet e transaksionit të personit regjistrohen nëse pajtohen
në shërbim.

Mënyra se si ata kanë dhënë informacionin
në ‘Intimitetin e tyre & Faqja ligjore është mjaft konfuze. Ka të jashtme
lidhje me shumë klauzola në deklaratën e intimitetit.

Ne do t’i sugjeronim një personi të shkojë me kujdes
përmes politikës së tyre të privatësisë nëse ai / ajo po konsideron përdorimin e shërbimeve të
SaferVPN.

Informacioni në lidhje me palët e treta të përfshira është gjithashtu minimale. Ata duhet të sjellin më shumë qartësi në këto deklarata. Nuk është aspak një mënyrë e mirë të përpiqesh të fitosh besimin e përdoruesit duke e bërë atë / saj të kalojë nëpër shumë lidhje dhe duke mos qenë në pikë.

Analiza e kohës së lidhjes

Gjykimi NoOpenVPNIKEv2L2TP mbi IPSECPPTPKoha mesatare8.5823.786.0286.976

Koha për të krijuar një lidhje (sekonda)
17.425.162.33.7
27.655.035.49.7
38.172.84.768.55
48.692.7113.129.43
510.9864.563.5

Ata i sigurojnë përdoruesit katër protokolle, dhe
kemi analizuar kohën e lidhjes për të gjithë ata.

OpenVPN mori kohën më të madhe për t’u lidhur, por është gjithashtu më i sigurti në mesin e katër
protokollet. Sidoqoftë, një kohë mesatare prej 10.98 sekondash për t’u lidhur në internet
është i ngadaltë, edhe nëse llogarisim faktin se OpenVPN është një protokoll më i sigurt.

Pjesa tjetër e tre serverëve treguan performancë më të mirë, por ato nuk konsiderohen opsione shumë të sigurta. Do të
diskutoni të gjitha këto protokolle dhe krahasojini ato në seksionin e mëvonshëm.

Koha e lidhjes është e kënaqshme për të gjithë
protokollet në dispozicion përveç OpenVPN, por gjithashtu nuk është një shqetësim i madh
në kohën e tanishme.

Testi i Shpejtësisë

Test dhe Shpejtësia e Shpejtësisë

Nuk kishte asnjë informacion në lidhje me kapacitetin
të serverave dhe tani që kemi kryer testet e shpejtësisë, shqetësimet tona duken
i përshtatshëm.

Ne kemi kryer një test shpejtësie për të gjitha protokollet në dispozicion në serverin automatik
vendndodhja. Rënia e shpejtësisë është ngadalësuese. Edhe protokollet e ashtuquajtura “më të shpejtë, por më pak të sigurt” performuan dobët në provë.

OpenVPN ishte interpretuesi më i mirë, dhe kjo
ishte me vetëm 35% të shpejtësisë origjinale të shkarkimit. IKEv2 ishte interpretuesi më i dobët
me mbajtjen e vetëm rreth 20% të fillestarit
shpejtësia e shkarkimit.

Të gjitha protokollet përjetuan pothuajse
rritje e njëjtë në shkallën e pingut e cila është nëntë
herë më shumë se norma origjinale. Shpejtësitë e ngarkimit treguan një përrallë të meritës, por kjo nuk ka shumë rëndësi pasi
këto shpejtësi të dobët të shkarkimit.

siguri

Opsione të ndryshme protokollesh të SaferVPN

Ekzistojnë katër protokolle të ndryshme për këtë
përdoruesi për të zgjedhur në pajisjet e Windows. Të gjithë këta protokolle kanë anime dhe
dobësitë në bazë të ofruesit. Le të diskutojmë këto protokolle dhe
lloji i kriptimit të siguruar prej tyre nga klienti.

IKEv2 është ndër protokollet më të reja. Ajo vjen me kriptim 256-bit dhe konsiderohet të dy shpejt
dhe të sigurt. Sidoqoftë, nuk është në dispozicion në të gjitha platformat, veçanërisht ato të vjetrat.

OpenVPN është protokolli i rekomanduar nga SaferVPN. Ajo gjithashtu vjen me kriptim 256-bit, por mbështet pjesën më të madhe të
sistemet operative. Kjo i jep një avantazh
mbi IKEv2.

E treta në listë është L2TP / IPSec.
Përdoruesi merr encryption 128-bit në këtë protokoll. Konsiderohet pak e ngadaltë
por mund të përdoret kur dy protokollet e mëparshme
nuk janë në dispozicion.

PPTP vjen me encryption 128-bit. Eshte
konsiderohet i shpejtë për shkak të shifrimit relativisht të thjeshtë. Ajo gjithashtu ka marrë
numri më i madh i pajisjeve të mbështetura
gjë që e bën atë të rëndësishme në hierarkinë e protokollit.

Ata pretendojnë se kanë të dy DNS, si dhe IPv6
mbrojtje rrjedhje. Sidoqoftë, ata përdorin serverët DNS të Google Publik dhe nuk kanë DNS
serverat e tyre. Përfshirja e palëve të treta gjithmonë mund t’i bëjë gjërat a
pak e komplikuar.

Ata nuk e kanë reklamuar faktin se ata
kanë mbrojtje për rrjedhje DNS dhe mbrojtje nga rrjedhja IPv6 në faqen e tyre të internetit. Ne arritëm
dijeni për ekzistencën e këtyre tipareve në produkt përmes klientit
shërbim mbështetës.

E shohim të çuditshme që nuk janë
duke përdorur këto fakte për të tregtuar produktin e tyre, dhe kjo na bën të dyshojmë
besueshmëria e mbrojtjes së tyre për rrjedhje DNS dhe mbrojtja e rrjedhjes IPv6 krejtësisht.

Ndërfaqja e përdoruesit
dhe Përvoja

Një vështrim i shpejtë në UI të Klientit

Ndërfaqja e përdoruesit këtu është një minimalist me jo shumë për të luajtur rreth. megjithatë,
modeli i thjeshtë dhe një klik
lidhja mund të apelojë në shumë prej
përdoruesit atje.

Ekrani fillestar
tregon vendndodhjen automatike të serverit dhe një buton lidhjeje së bashku me
butoni i listës së serverit. Lessshtë e lehtë për t’u lidhur
te VPN me vetëm një klik.

Pasi përdoruesi të lidhet me një server, aplikacioni
dritarja tregon adresën IP të serverit aktual së bashku me seancën
kohëzgjatje.

Ata mund të ishin pak më krijues
me mënyrën se si prezantohet lista e serverëve. Në krye është serveri automatik
opsion i ndjekur nga një listë e vogël e serverëve të rekomanduar për përdoruesit dhe më pas një
rregullimi alfabetik i të gjitha vendndodhjeve të shkëputura.

Ata kanë disa serverë të dedikuar për
transmetimi dhe shkëmbimi i skedarëve P2P, por përdoruesi duhet të lëvizë në të gjithë
lista e serverëve për të gjetur këta serverë të dedikuar.

Ata mund të kishin bërë tabaka të veçantë për
këta serverë ose për transmetimin dhe ndarjen e skedarëve P2P vetë.

Në menunë e cilësimeve, përdoruesi duhet të zgjedhë
protokoll, ndryshoni opsionet për veçori të tilla si ndërprerësi i vrasjes në internet dhe automatiku
Siguria Wi-Fi. Përdoruesi gjithashtu mund ta rregullojë klientin sipas tij / saj
nevojë duke përdorur opsione të tilla si ‘Filloni më
Fillimi i sistemit operativ “.

Sidoqoftë, përdoruesi nuk duhet të zgjedhë
midis porteve TDP dhe UCP. Ata mund të kishin shtuar edhe disa personalizime
opsione në aplikacion për ta bërë atë pak më miqësore për përdoruesit.

Platformat dhe Pajisjet

Në dispozicion për të gjitha platformat popullore

Aplikacioni VPN është i disponueshëm në të gjithë Windows,
MacOS, Android, iOS, Chrome dhe Firefox.
Mund të vendoset manualisht për ruterat
gjithashtu.

Nuk ka asnjë aplikacion për pajisjet Linux në
moment, por mund të vendoset një lidhje VPN
në pajisjet Linux me dorë.

Për ruterat, përdoruesi mund të marrë manualin
udhëzues për konfigurimin për një tërësi shumë ruterash në faqen e tyre të internetit. Lidhja jepet këtu.

Ata gjithashtu kanë siguruar udhëzues për konfigurimin e a
shumë pajisje të tjera. Edhe pse ka aplikacione në dispozicion vetëm për disa
pajisje, ata duket se kanë siguruar konfigurimin
udhëzues për shumë produkte.

Ata duket se kanë mbuluar të gjitha produktet
në udhëzuesit e tyre të konfigurimit manual, dhe është
ka shumë të ngjarë që përdoruesit të mund të gjejnë pajisjet e tyre përkatëse në këto udhëzues.

Ndihma për klientët

Kjo pjesë mund të jetë pak e ndërlikuar për tu shpjeguar
si dhe kuptoj. Ishte një udhëtim me shina me radhë për ne që merrej me
Drejtuesit e shërbimit të klientit të SaferVPN.

SaferVPN theksoi faktin se ka një
Shërbimi 24/7 ndaj klientit. Por është një gjë të kesh një shërbim ndaj klientit 24/7 dhe
një tjetër për të pasur një shërbim të klientit që zgjidh në mënyrë efektive problemet e
klientët.

Ne kemi hasur në chat live dy herë dhe kemi pasur
përvojë jashtëzakonisht e ndryshimit në të dyja rastet.

Në bashkëveprimin tonë të parë, gjithçka që morëm ishte
përgjigje të paqarta dhe lidhje të parëndësishme. Pas gjithë tërheqjes së qimeve, ne ishim mjaft të bindur se kjo është
rast i përgjithshëm me SaferVPN kur bëhet fjalë për shërbimin ndaj klientit.

Vendosëm t’u japim atyre një shans tjetër
ditën tjetër, dhe për habinë tonë, gjërat ishin pothuajse perfekte këtë ditë. Ne kemi
përgjigje koncize për pyetjet tona. Përgjigjet ishin gjithashtu të shpejta.

Një aspekt tjetër i rëndësishëm i “mbështetjes së klientit”
është faqja mbështetëse në faqen e internetit. Ajo duhet të jetë mjaft informuese dhe e thjeshtë
të kuptosh.

Të gjitha temat përkatëse duhet të diskutohen në këtë faqe. Dhe ja ku jemi ne
ndjeu që SaferVPN humbi një mashtrim.

Ata mund ta kishin bërë shumë faqen e mbështetjes
më të rëndësishme për përdoruesit. Informacioni për të gjitha temat e diskutuara atje
ishte e kënaqshme, por kishte shumë
më shumë informacione për shumë më tepër artikuj
që mund të ishin adresuar.

përfundim

Ky produkt premtoi shumë tek
fillimi, duke mbajtur të vërtetë për shumë prej atyre premtimeve, dhe dukej jokompetente në një
shumë zona.

Juridiksioni i Izraelit, shpejtësia e ngadaltë dhe shërbimi ndaj klientit dicey janë diku nga ne
nuk mund te injoroj.

Sidoqoftë, protokolle të shumta, lidhje
në shumë platforma dhe karakteristika të tilla si mbrojtja e rrjedhjes DNS duhet gjithashtu
të vlerësohen.

Ata mund të përmirësojnë shumë ndërfaqen e tyre të përdoruesit
dhe bëni faqen e tyre të mbështetjes dhe privatësinë
deklaratat shumë më të kuptueshme për përdoruesit.

Por gjë që kërkon siguruesi i VPN-së
vëmendja e menjëhershme është shpejtësia. Përdoruesit këto ditë mund të merren me shumë të vogla
lëshon por jo shpejtësinë e ngadaltë të internetit.

Nëse vetëm, klienti ishte në gjendje të jepte nivele të larta
shpejtësi që do ta kishim vlerësuar me këtë produkt
mjaft e lartë, por për fat të keq nuk është kështu.