Rishikimi i Psiphon VPN

rekuizitë


 • Pa kosto: Ju nuk keni nevojë të vidhosni edhe një monedhë të vetme për të përdorur shërbimin. Totallyshtë plotësisht falas për pajisjet e Windows, dhe ato ofrojnë reklama në këmbim të shërbimit në aplikacionet celular.
 • Vendndodhjet me shumë servera: Ata kanë vendndodhje të serverëve në 22 vende të ndryshme në kohën e këtij shqyrtimi. Këto shumë lokacione të serverëve duhet të jenë të mjaftueshme për të anashkaluar pjesën më të madhe të kufizimeve gjeo.
 • Klienti Swift: Aplikacioni zgjat më pak se tre sekonda mesatarisht për t’u lidhur me rrjetin

Cons

 • Juridiksioni: Shërbimi është nën juridiksionin kanadez. Kanada është një nga vendet me 5 sy, dhe ato kanë sisteme të fuqishme të mbikëqyrjes të cilat forcohen më tej nga shkëmbimi i informacionit me pjesën tjetër të vendeve me 5 sy..
 • Jo Intimitet: Ka shumë hyrje dhe monitorim të të dhënave, dhe përdoruesi nuk duhet të presë ndonjë intimitet në këtë shërbim.
 • Slow Speed: Shpejtësitë përfundimtare te klienti pasi lidhja ishte e tmerrshme, dhe ne morëm vetëm një të dhjetën e shpejtësive fillestare në rrjet.

Përmbledhje

Shtëpi shtëpie para dhe pas lidhjes

Ju mund të keni dëgjuar për këtë aplikacion ‘Psiphon’ nëse keni shkuar ndonjëherë të kërkoni një shërbim VPN në Play Store. Shtë një aplikacion popullor mes gjoja applications aplikacioneve VPN ’në android me më shumë se 10 milion instalime.

Aplikacioni ka një vlerësim prej 4.3 yje edhe pas kësaj
shumë shkarkime.

Psiphon Inc. përshëndet nga Kanada, që është
midis vendeve me 5 sy. Ne do të diskutojmë më shumë
mbi këtë juridiksion të diskutueshëm në pjesët e mëvonshme.

Një nga faktorët që e bëjnë shërbimin
i dukshëm është fakti që është falas në të gjitha platformat. Nga rruga, aktualisht është në dispozicion vetëm në tre
platformat kryesore.

Ata gjithashtu mburren me një rrjet i gjerë i serverëve dhe premtojnë shpejtësi të mëdha në rrjet.

Në këtë përmbledhje,
ne do të vlerësojmë gjendjen e intimitetit në këtë shërbim. Do të zhvillojmë edhe disa
teste për të vlerësuar performancën e shërbimit.

Shqyrtimi do të përqendrohet kryesisht në anën e desktopit të produktit dhe jo në aplikacionet mobil.

Deri në fund të këtij shqyrtimi, ju do të dini nëse
ky shërbim ia vlen të shënojë një VPN ose jo. Do të fitoni edhe disa në thellësi
njohuri për aspekte të ndryshme të një shërbimi VPN.

Servers

Disa nga vendet e serverit

Serverët janë blloqet ndërtuese të një VPN.
Serverat kombinohen për të formuar një rrjet, i cili nga ana tjetër ndihmon përdoruesin që të maskojë / saj
vend.

Prania e lokacioneve të ndryshme të serverave në
rrjeti sigurohet që përdoruesi të mund të anashkalojë pjesën më të madhe të kufizimeve gjeo
imponuar nga uebfaqe dhe shërbime të ndryshme.

Nëse ka shumë serverë në një
vendndodhja, atëherë ndihmon në parandalimin e situatës së ngushticës së trafikut të internetit në
vendndodhjen përkatëse të serverit.

Shpejtësia në VPN gjithashtu varet nga
fakt nëse përdoruesi është në afërsi të serverit tek i cili është
lidhur. Prandaj, një rrjet i shpërndarë i serverëve siguron që shumica e përdoruesve
kanë një lokacion të serverit në afërsi të tyre.

Tani që ne e dimë rolin, si dhe
Rëndësia e rrjetit të serverëve në një shërbim VPN, le të vlerësojmë serverin
rrjeti i Psifonit.

Serverat e Psifonit janë në 22 të ndryshëm
vende. Ai nuk është një rrjet i vogël serveri me asnjë standard, dhe përdoruesi merr shumë mundësi për server
lidhje.

Shumica e lokacioneve të serverëve janë në kontinentin Evropian, dhe më pas ka një
pak për kontinentet aziatike dhe amerikane.

Shumica e shërbimeve VPN kanë një të lartë
dendësia e vendndodhjeve të serverëve në Evropë dhe nuk ka asgjë të re në një VPN
shërbim që ka shumicën e lokacioneve të serverëve të tij në Evropë.

Përdoruesit nga Afrika dhe Lindja e Mesme
mos merrni shumë nga rrjeti i serverëve në këtë shërbim.

Le të zhyten pak më thellë në këtë
seksionin dhe diskutoni mbi opsionet e zgjedhjes së serverit.

Psiphon i siguron përdoruesit një mundësi të “Vendit më të shpejtë” në listën e serverëve. Ky opsion supozohet të lidhë përdoruesin me atë vend që do t’i japë shpejtësia maksimale e internetit për vendndodhjen e përdoruesit.

Sidoqoftë, kemi vërejtur se në thelb e lidh përdoruesin me serverin më të afërt
vendndodhja. Si rezultat, ne nuk ishim të lidhur
te serveri më i shpejtë për vendndodhjen tonë.

Ne gjetëm disa lokacione të serverëve që dhanë
më shumë shpejtësi sesa opsioni i serverit “Vendi më i shpejtë”. Pra, për ne, ‘Më i Shpejti
opsioni i serverit të vendit nuk funksionoi shumë mirë.

Pjesa tjetër e opsioneve të serverëve janë rregulluar vetëm sipas vendeve.
Nuk ka renditje të serverëve për asnjë lloj shërbimi.

Një tipar i zakonshëm i renditjes së serverëve në
Shërbimet VPN është se ajo klasifikon përkushtuar
serverat gjithashtu. Shumë shërbime VPN u sigurojnë përdoruesve serverë të dedikuar
të cilat janë të përqendruara në detyra specifike siç janë ndarja dhe transmetimi i skedarëve P2P.

Psiphon nuk ofron ndonjë server të tillë të dedikuar. Ne ndiejmë që ata mund të kishin
shtoi disa servera të dedikuar në këtë rrjet të madh serverash të tyre.

Kjo e bën më të lehtë për përdoruesit në
shërbim për të gjetur serverin më të mirë për nevojat e tyre, dhe kjo e bën produktin edhe më miqësor.

Politika e privatësisë

Psiphon Inc. është nën juridiksionin kanadez.

Kanada është një nga vendet me 5 sy. 5-Eyes është një grup prej pesë kombeve që kanë sisteme të fuqishme përgjimi të instaluar, dhe këto vende ndajnë të dhënat e inteligjencës midis tyre.

Synimi ishte forcimi i kombëtares
siguria, por me këtë erdhi edhe minimi i privatësisë individuale.
Anëtarët e tjerë të grupit 5-sy janë SHBA, Anglia, Australia dhe Zelanda e Re.

Një avantazh i përdorimit të Psifonit është se
nuk ka nevojë të regjistroheni ose të bëni një të tillë
llogari për shërbimin.

Kjo për shkak se është falas, dhe për këtë arsye përdoruesi nuk duhet të shqetësohet
prerjet e adresës së postës elektronike dhe detajet e transaksionit.

Por kjo është e vetmja përmbysje e këtij shërbimi
kur bëhet fjalë për privatësinë duket.

Psifoni e ka përmendur shumë herët në
politika e privatësisë në të cilën nuk ndihmojnë
rritja e intimitetit në internet të përdoruesit dhe qëllimi kryesor i tyre është të shfrytëzojnë sa më shumë përmbajtjen në internet
perdoruesi.

Ata përdorin reklama në aplikacionet celular,
dhe këto rrjete reklamuese ruajnë cookie në pajisjen dhe ekranin e përdoruesit
reklama të lidhura me përdorimin.

Kur përdoruesi viziton faqen e internetit të
Psiphon, adresa e tij / saj IP mund të regjistrohet.
Ata kanë punësuar shërbimin e analitikës në faqen e tyre të internetit
si dhe, i cili përsëri mbledh disa të dhëna.

Megjithatë, të dhënat e mbledhura nga
shërbimi i analitikës nuk është një informacion personalisht i identifikueshëm, dhe në përgjithësi, këto informacione mblidhen për të përmirësuar shërbimin.

Ata bëjnë afatet e dyqaneve dhe
informacion në lidhje me vëllimin e të dhënave të përdorura
në një seancë nga përdoruesi.

Kur lidheni me një nga serverët e tyre,
ato regjistrohen në aktivitete të tilla si faqet e internetit të vizituara dhe kohëzgjatja e seancës.

Ata e ndajnë këtë informacion me të tyre
partnerët të cilët më pas e përdorin atë për qëllime të ndryshme të përqendruara në rritjen e fitimit
kufijtë.

Përdoruesi nuk mund të presë privatësinë e tij / saj
përmirësoni në çfarëdo mënyre gjatë përdorimit të shërbimit. Sidoqoftë, fakti që Psiphon është transparent në lidhje me mbledhjen e të dhënave
politikat janë gjithashtu të lavdërueshme.

Analiza e kohës së lidhjes

Gjyqi Nr. Koha për të vendosur një lidhje (sekonda)
Avg. Koha në sekonda2.684
12.14
22.06
32.15
44
52.17
62.11
73.01
82.01
93.84
103.35

Koha e lidhjes është një faktor që ndryshon a
shumë nga një shërbim VPN në tjetrin, dhe megjithatë jo shumë njerëz i kushtojnë vëmendje
ajo.

Koha e lidhjes është treguese e shpejtësisë
të klientit VPN, dhe gjithashtu i jep përdoruesit një ide për cilësinë e
rrjeti në shërbim.

Klienti i Psifonit është një person i pavarur
aplikim për Windows, domethënë ka nevojë
të instalohet në PC. Ti mundesh
shkarkoni aplikacionin dhe filloni ta përdorni direkt.

Fakti që madhësia e skedarit ishte më pak se
6MB (në kohën e rishikimit), na dha një ide se nuk ka asgjë më shumë për të
klienti, dhe për këtë arsye, nuk duhet të marrë shumë kohë për t’u lidhur me rrjetin.

Rezultatet e analizës së kohës së lidhjes
dukej se pajtohej me ne, dhe ne morëm një mesatare
koha e lidhjes më pak se 3 sekonda
për klientin.

Kjo është aq mbresëlënëse sa mund të marrë. Nuk ka shumë klientë VPN të cilët
janë kaq të shpejtë kur bëhet fjalë për krijimin e një lidhjeje me rrjetin.

Një tjetër shenjë e mirë ishte se lidhja
koha ishte pak a shumë konstante gjatë gjithë analizës, që tregon se
klienti është i besueshëm.

Nuk duhet të ketë shumë surpriza në dyqan
për përdoruesin kur ai / ajo do të jetë duke krijuar një lidhje me rrjetin.

Testi i Shpejtësisë

Analiza e testit të shpejtësisë për opsione të ndryshme të serverit

Konsideroni një shërbim VPN i cili ka të gjitha
masa të mundshme sigurie që mund të imagjinohet. Struktura e saj e ngjeshur e bën
në mënyrë të padepërtueshme, dhe nuk ka asnjë sistem të keqpërdorimit ose mbikëqyrës i cili mund
e prishin atë.

Por, gjithashtu imagjinoni që ky shërbim VPN ka
vetëm një çështje. Garanton të gjithë sigurinë e botës, por prodhimin
shpejtësitë nga rrjeti janë patetike, dhe shpejtësitë e internetit tuaj zvogëlohen në më pak
sesa 10% kur lidheni me rrjetin.

A do të merrni një shërbim të tillë për rregullisht
përdorim? Nëse përgjigjja është po, atëherë le të modifikojmë ekuacionin pak më shumë. harroj
të gjitha gjërat e shkëlqyera në lidhje me sigurinë në shërbimin që ju thamë dhe na lini
supozojmë se nuk jeni shumë të sigurt për sigurinë e shërbimit.

A do të konsideronit tani marrjen e shërbimit
për përdorim të rregullt?

Nëse përgjigja juaj është akoma po, atëherë kjo është
sherbimi per ty, shoku im. Personalisht, ne kurrë nuk do të përdorim një të tillë
shërbim.

Ne e bëmë testin e shpejtësisë për server të ndryshëm
vendndodhjet në rrjet. Fatkeqësisht, Psifoni nuk ishte në gjendje të sifononte shumë
shpejtësia fillestare e internetit në lidhjen përfundimtare.

Zgjedhja jonë e parë për server ishte
Mundësia “Vendi më i shpejtë”. Pas kësaj kemi marrë më pak se 4% të shpejtësisë fillestare
që lidhet me serverin. Ne e bëmë testin disa herë, dhe shpejtësia mbeti e tillë
njësoj për secilën provë.

Pastaj ne provuam edhe disa serverë të tjerë gjithashtu.
Të dy serverat e Sh.B.A-së dhe Kanadaja dhanë shpejtësi afër 10% të kursit origjinal. Të dyja këto lokacione të serverëve kryen një
shumë më mirë sesa opsioni i serverit “Vendi më i shpejtë”.

Në serverin gjerman, kemi më pak se dy
përqindja e shpejtësisë origjinale dhe pastaj për pjesën tjetër të lokacioneve të serverit, atë
ishte vetëm një zvarritje.

Shpejtësitë e marra nuk ishin askund afër
çfarë do të na bëjë të konsiderojmë edhe përdorimin e shërbimit.

Sidoqoftë, një faktor që e bën përdoruesin
dëshironi të harroni të gjitha këto anomali dhe akoma të përdorni shërbimin është se është falas
e kostos Nuk ka shumë që dikush mund të presë nga një shërbim falas, dhe
prandaj, është akoma më mirë se asgjë.

Ne, në
nga ana tjetër, mendoni se shërbimi VPN do të mbetet i sigurt dhe i sigurt në këtë
internet, dhe për këtë arsye disa dollarë nuk duhet të kenë aq rëndësi sa ne jo vetëm që marrim
siguria në pazar, por edhe pak paqe e mendjes.

siguri

Psiphon nuk është një shërbim konvencional VPN,
për qëllim të ruajtjes së intimitetit dhe të dhënave të përdoruesit në internet. Fillore e tyre
Qëllimi është që të shmangen kufizimet e ndryshme dhe të sigurohet përdoruesi qasje në përmbajtje të ndryshme në internet.

Ata nuk përdorin enkriptim të vështirë ose
tunele për tu siguruar që të dhënat e përdoruesit nuk mund të shkelet.

Ne nuk ju rekomandojmë asnjë prej lexuesve tanë
përdorni këtë shërbim për të ngarkuar ose shkarkuar informacione të ndjeshme.

Duhet të shihet Psiphon si një shërbim përfaqësues dhe jo një shërbim VPN. Në këtë mënyrë përdoruesi do të jetë në gjendje të ketë disa standarde të modifikuar kur përdor shërbimin.

Masat e sigurisë të përdorura në shërbim nuk janë aq të forta sa ato që përdoren në shërbimet tradicionale VPN.

Ata përdorin SSH, dhe më pas punësojnë gjithashtu
një shtresë obfuskimi në majë të shtrëngimit të dorës SSH për të forcuar sigurinë
edhe me shume.

Kur të vijë
te pajisjet Windows, Psiphon përdor L2TP mbi protokollin IPSec për të siguruar përdoruesin
të dhëna.

Ne nuk gjetëm ndonjë përmendje ose shenjë të AES
Kriptimi 128-bit ose 256-bit në shërbim.

Kriptimi relativisht më i thjeshtë duhet të jetë gjithashtu një nga arsyet për këtë
shpejtësia e klientit në shërbim.

Përdoruesi duhet të dijë që të dhënat janë të koduara në tunele si HTTPS dhe SOCKS5 gjithashtu, por kjo është jo aq të fortë sa kriptimet e AES me madhësi 128- dhe 256-bit.

Closeshtë afër e pamundur të deshifrosh
të dhëna nga AES 128-bit dhe 256-bit duke përdorur forcën brutale.

Psifoni siguron të dhënat në disa mënyra, por
nuk është e mjaftueshme për të garantuar që të dhënat e përdoruesit do të mbeten të sigurta.

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja

Ndërfaqja e përdoruesit ka detyrën thelbësore të
duke qenë një lidhje midis përdoruesit dhe shërbimit. Një ndërfaqe e dizajnuar mirë e përdoruesit
është intuitiv dhe e bën më të lehtë për përdoruesin të lundrojë nëpër të ndryshme
opsionet dhe veçoritë e klientit.

Psiphon ofron një kërkesë të lëvizshme për
përdoruesit e saj në pajisjet Windows. Gjithçka që ju nevojitet
për të bërë është të shkarkoni aplikacionin dhe
atëherë filloni të përdorni shërbimin menjëherë.

Nuk ka nevojë të instaloni aplikacionin
ose bëni ndonjë ndryshim në cilësimet e desktopit.

Ekrani fillestar në klient tregon lidhjen
statusi, i siguron përdoruesit listën e serverit dhe butonin e lidhjes, dhe
tregon disa opsione në anën e majtë.

Duhet vetëm një klikim i vetëm nga përdoruesi
për t’u lidhur / shkëputur nga rrjeti.

Lista e serverëve, siç kemi diskutuar tashmë është
nuk kategorizohet fare, dhe përdoruesi duhet të lëvizë nëpër të gjithë për të gjetur
serveri më i përshtatshëm për nevojat e tij / saj.

Nëse kalojmë te opsionet e disponueshme në
djathtas, atëherë së pari vjen “Parametrat”.
Ka disa mundësi opsionesh të personalizuara siç janë tunifikimi i ndarë, parametrat e proxy,
etj.

Opsione të ndryshme caktimi në aplikacion

Sidoqoftë, opsionet konvencionale të rrjedhjes
kaloni, mbrojtja e rrjedhjeve IP dhe mbrojtja e rrjedhjes DNS nuk janë të pranishme nën këtë
tab.

Mundësia tjetër është “feedback” i cili është
vetë-shpjeguese nga vetë emri që hamendemi.

Pastaj vjen opsioni ‘About’ i cili tregon a
pak për produktin dhe siguron disa lidhje për përdoruesin. Sidoqoftë, ne gjetëm
kjo dritare e padobishme, pasi shumica e informacioneve dukeshin të parëndësishme, dhe atje
nuk ishte diskutim edhe për specifikimet e produktit gjithashtu.

Psifoni – Përtej Kufijve!

Tjetra është “Shkrime”. Përdoruesi mund të hyjë në regjistrat e tij / saj të lidhjes këtu.

Pastaj vjen opsioni “Gjuhët”.
shërbimi ofron 39 gjuhë në të cilat klienti mund të përdoret. Nuk është shumë e zakonshme që një shërbim VPN të japë kaq shumë gjuhë
si opsione, dhe ne e lavdërojmë këtë përpjekje nga Psifoni.

Opsione të ndryshme gjuhësore për UI

Ndërfaqja e përdoruesit është e mbushur me opsione, por
nëse fillojmë të filtrojmë ato të rëndësishme, atëherë do të zbulojmë se ai ofron
vetëm disa opsione personalizimi për përdoruesin.

Gjithashtu, opsionet e zakonshme për të ndryshuar
protokolli, kriptimi, vrasja-ndërprerës, etj. mungojnë gjithashtu te klienti. Ka
shumë që mund të bëjë ofruesi i shërbimit për ta bërë ndërfaqen më funksionale
dhe përdorues miqësor.

Platformat dhe Pajisjet

Platformat për të cilat është në dispozicion

Mbështetja e platformës për shërbimin është
minimale, dhe është në dispozicion vetëm për pajisjet Windows, iOS dhe Android. Eshte
jo në dispozicion as për MacOS.

Ofruesi i shërbimit u jep përdoruesve të iOS
opsionin për të shkarkuar shfletuesin Psiphon gjithashtu. Shërbimi është falas në të gjithë
të gjitha platformat nëse përdoruesi e dëshiron atë falas.

Ekzistojnë disa blerje brenda aplikacionit
për aplikimin në Play Store dhe App Store. Por ato janë opsionale, dhe
përdoruesi mund të zgjedhë të mos shkojë me ta.

Nuk ka asnjë kufizim në numrin e
pajisje në të cilat ju përdorni shërbimin njëkohësisht.

Ofruesi i shërbimit duhet të bëjë përpjekje për të
ofroni shërbimin në shumë platforma më shumë dhe e bëjnë atë më të arritshëm.

Ndihma për klientët

Nuk ka asgjë më shumë që mund të presësh
në formën e mbështetjes së klientit nga një shërbim falas.

Isshtë në rregull të jesh optimist herë pas here, por
ne sinqerisht shpresojmë se ju nuk do të prisni
për të marrë një mbështetje të bisedës live të bashkuar me të
një faqe mbështetëse shumë informuese në faqen e internetit.

Mbështetja e klientit ndihmon përdoruesin të marrë
të njihet me shërbimin dhe zgjidh çdo problem me të cilin ai / ajo përballet gjatë përdorimit
shërbimi.

Por kjo kërkon përpjekje dhe burime nga
ana e ofruesit të shërbimit, dhe ne nuk mendojmë se do të arrijmë të shohim të tilla
investime nga Psiphon.

Shërbimi i jep përdoruesit një mundësi për të dhënë feedback, por kur bëhet fjalë
zgjidhjen e çështjeve, përdoruesi është i tij / saj.

Përdoruesi mund të marrë një ide të angazhimit
niveli i ofruesit të shërbimit nga fakti se faqja FAQ në zyrtar
uebfaqja ka të bëjë me versionin e mëparshëm të aplikacionit.

Ndërfaqja e përdoruesit është krejtësisht e ndryshme për të dy versionet, dhe
që e bën vjetërimin e faqes FAQ të shërbimit. E njëjta gjë vlen edhe për udhëzuesin e përdoruesit
gjithashtu.

Nuk ka asnjë mbështetje ose bisedë live
mbështetje në faqen e internetit, dhe përdoruesi nuk ka mundësi të paraqesë pyetjet si
mirë.

Ju mund t’u dërgoni atyre një email, por ne nuk do
ju inkurajojmë të veproni ashtu siç jemi akoma
duke pritur një përgjigje në emailin që kemi dërguar
ato.

Përdoruesi mund të ketë nevojë të marrë ndihmën e
në internet nëse ai / ajo fillon të ballafaqohet me çështje gjatë përdorimit të shërbimit. Disa seksione
i faqes FAQ mund të rezultojë i dobishëm në disa raste.

Një klient i tillë
pritej ndihmë nga shërbimi falas, dhe
ne nuk jemi të zhgënjyer për situatën. Por ofruesi i shërbimit duhet të paktën
azhurnoni faqen e internetit dhe e bëni atë shumë më informues.

përfundim

Ajo duhet të jetë shumë e qartë për ju nga
tani që Psiphon është më shumë një shërbim përfaqësues sesa një shërbim VPN.

Popullariteti i tij në Dyqanin Play mund t’i atribuohet faktit që ofron një
shumë opsione të serverit dhe lejon përdoruesin të ketë shumë hyrje në internet
përmbajtje.

Nuk ka diçka të tillë si intimiteti në
shërbimi, dhe pjesa më e madhe e veprimtarisë së përdoruesit në tunel monitorohet.

Siguria në shërbim është gjithashtu
mediokër, dhe nuk ka asgjë të jashtëzakonshme
në lidhje me të Mundësia e përdorimit është gjithashtu e kufizuar
pasi klienti është në dispozicion vetëm për tre
platformat.

Mbështetja e klientit është gjithashtu një element i huaj
në Psifon.

Por të gjitha këto anomali dhe meta munden
lihet pas dore sepse sherbimi eshte falas. absolutisht
falas në pajisjet Windows dhe vjen me reklama në këmbim të shërbimit në celular
aplikimet.

Produkti i shërben qëllimit të tij, domethënë
të sigurojë qasje në përmbajtjen në internet. Asnjëherë nuk është dashur të nënkuptojë sigurinë dhe
privatësinë, dhe përdoruesi duhet të shkojë në shërbime të tjera nëse dëshiron siguri dhe
intimitetit gjithashtu.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map