Rishikimi i KaktusVPN

rekuizitë


  • Ai përdor vetëm serverë me shpejtësi të lartë 1gbps që pretendon se i mban në mënyrë që përdoruesi të marrë një përvojë të internetit me shpejtësi të lartë
  • Lehtë për t’u përdorur: Një dizajn minimalist dhe qartësi në opsione lejojnë përdoruesin të fillojë menjëherë me programin kompjuterik pa pasur nevojë të endet në nxitimin e mijëra opsioneve
  • Kompania pretendon të ketë një politikë mos-loging që do të thotë një gjë më pak që përdoruesi të shqetësohet
  • Me përdorimin e veçorisë së App Killer, përdoruesi mund të zgjedhë në mesin e aplikacioneve se cilat do të mbyllen automatikisht kur lidhja VPN bie

Cons

  • CactusVPN përdor serverin DNS të Google Publik, që do të thotë se një palë e tretë është e përfshirë dhe kjo ‘spike në kaktus’ mund të gërvisht disa çështje
  • Nuk ka mundësi të dërgimit të portit në dispozicion të klientit i cili e lë përdoruesin pa ndonjë qasje të largët në sistem

Përmbledhje

Ekrani fillestar “Para se të lidhesh” dhe “Pas vendosjes së lidhjes”

CactusVPN
filloi përsëri në vitin 2011 në një vend të vogël evropian të Moldavisë nga tre miq me
një vizion për t’u mundësuar njerëzve të përdorin internetin pa rreziqet e tij. Nga këto
fillimet e përulura, ato kanë kaluar shumë
mënyrë drejt qëllimit të tyre për të siguruar një internet të pakufizuar pa kompromentuar
me intimitetin dhe sigurinë e një individi.

produkti vjen i ngarkuar me pothuajse të gjitha tiparet e nevojshme që do të tërheqnin
një përdorues i ditëve moderne që merret me të / e tij / saj
siguria mbi internet. Ai krenohet me shpejtësinë e saj të lartë
Serverat 1gbps së bashku me kombinimin e efektivëve
dhe siguroni kriptimin e të dhënave i cili lejon përdoruesin të shijojë shërbimet e VPN
ofrues pa sakrifikuar shumë nga shpejtësia e internetit.

Servers

Më shumë se 23 servera nga 14 vende

ata
kanë vetëm 23 serverë VPN të vendosur në 14 vende të ndryshme, që është një numër shumë i vogël kur krahasohet me disa prej tyre
lojtarët e spikatur në fushë. Ky numër më i vogël i serverëve mund të përkthejë
në trafik më të lartë për server dhe për këtë arsye një rënie në performancën e
VPN.

që nga
distanca fizike e serverit nga përdoruesi ndikon gjithashtu në shpejtësinë, më të vogël
numri i serverëve më larg është i rastësishëm
përdorues nga një server (duke supozuar se serverët shpërndahen në mënyrë uniforme
në të gjithë globin). Ajo sjell poshtë
shpejtësia mesatare, funksionaliteti dhe cilësia e përvojës së një përdoruesi gjithashtu. Shuma më e shpejtë e serverit më të afërt për ne
është e vendosur 2138 milje larg nga e jona
vendndodhja gjeografike, kështu që mund të supozohet se ai / ajo do të marrë një shpejtësi të mirë pas
lidhja në internet përmes klientit
nëse një server CactusVPN ndodh që të jetë brenda një rreze prej 2000 milje nga rrezja e përdoruesit
Vendndodhja gjeografike.

ata
kanë katër serverë secili në SH.B.A., MB, dhe
Hollanda dhe shumë shpërndarë
në të gjithë kontinentin evropian. Australia ka vetëm një server, dhe Azia ka
3 servera CactusVPN. Pra, nëse një përdorues ndodh të jetë në afërsi të ndonjë prej tyre
këta serverë, ai / ajo mund të marrë shpejtësi të lartë në internet edhe pas lidhjes me të
VPN.

megjithatë,
klienti nuk grupon serverë
sipas përdorimeve të ndryshme si për shembull për lojëra ose për të shkarkuar përrua
në mënyrë të sigurtë. Duket se ofruesi supozon se të gjithë përdoruesit e tij janë mjaft geek
kaloni midis serverave sipas nevojave të tyre. Ata kanë përmendur përdorimin e
servera të ndryshëm në faqen zyrtare, por, aplikacioni do të kishte qenë
më funksionale nëse do të kishte një mundësi për të renditur serverat bazuar në gjëra të tjera
sesa shpejtësia.

Gjerësia e bandës dhe Shpejtësia

Nuk ka asnjë kufizim në gjerësinë e brezit dhe shpejtësinë kur është fjala për përdorimin e klientit pasi ai kurrë nuk kap shpejtësinë ose gjerësinë e brezit të përdoruesit. Sidoqoftë, ajo rezervon të drejtat për gjerësinë e bandës dhe shpejtësinë, por synon ta përdorë atë vetëm kur përdorimi i tepërt nga një përdorues ndikon në shërbimet e përdoruesve të tjerë. Kjo duket të jetë një zonë shumë gri pasi ato nuk e kanë përmendur se çfarë shpejtësie ose bandë të bandës do të ndikojë tek përdoruesit e tjerë dhe ata mund të largohen me tela me bandë dhe shpejtësi në çdo shenjë pa pasur nevojë t’i përgjigjen ndokujt.

Smart DNS

ju
mund të blini DNS të zgjuar të CactusVPN me ose pa shërbimet VPN. Me të zgjuarit
Karakteristikë DNS, ju merrni për të transmetuar ose shfletoni
shumë përmbajtje gjeo-të kufizuara pa
duke kompromentuar me shpejtësinë e internetit. madje
megjithëse CactusVPN përdor DNS të palëve të treta
serverat, serverët Google DNS të jenë të saktë, ai siguron mbrojtje nga rrjedhja DNS
funksion i integruar për aplikacionet e tij Windows dhe MacOS dhe përdor protokollin OpenVPN për aplikacionin e tij Android. Do masë që forcon
siguria dhe privatësia e përdoruesit është gjithmonë
mirëpritur.

Analiza kritike e politikës së privatësisë

ofruesi u garanton përdoruesve të tij një politikë të prerjeve. Asnjë të dhënë e përdoruesit nuk do të regjistrohet ose ruhet gjatë kohës që ai / ajo është
duke përdorur produktin. Ai i premton përdoruesit që asnjë nga të dhënat e përdoruesit nuk do t’i kalojë ndonjë pale të tretë. I duhet përdoruesit
të mos shqetësoheni për ruajtjen e adresave IP, regjistrat e trafikut, kohëzgjatjen e sesionit
dhe bandwidth e përdorur, pasi asnjë prej këtyre të dhënave nuk do të ruhet për të ruajtur
anonimati i përdoruesit.

Sidoqoftë, ka disa të dhëna të cilat i ruajnë. Dhe në faqen zyrtare përmendet se çfarë të dhëna ata mbledhin dhe pse i ruajnë ato. Kur një person shkon për një llogari provë, atëherë adresa e emailit ruhet për referenca në të ardhmen. Kur pagesa bëhet duke përdorur PayPal, PayPro ose Coingate, atëherë adresat e emailit së bashku me emrin e vendit ruhen. Nëse vendi është Kanada, atëherë emri i shtetit gjithashtu do të ruhet. Nëse pagesa është bërë përmes një karte krediti, përveç informacionit të mësipërm, qyteti, adresa, kodi postar dhe detajet e pjesshme të kartës së kreditit ruhen për të mbajtur një procesverbal të transaksioneve.

veç e veç
nga këto detaje të transaksionit, adresat IP dhe hosti i përdorur kur është i fundit
koha e përdoruesit është regjistruar janë regjistruar për të mbajtur në funksion sistemin
në mënyrë efikase dhe të zbulojë mashtrimet nëse ka. Ofruesi pretendon se këto të dhëna ka
nuk ka asnjë lidhje me çfarëdo aktiviteti që përdoruesi kryen brenda klientit
tunel.

ne
përmendi tashmë disa nga klauzolat “jo aq private” në politikën e privatësisë së
ofruesi ku ruan informacionin e përdoruesit për të mbajtur një regjistër të transaksioneve të bëra për shërbimet
e KaktusVPN. Të dhënat që ato ruajnë
ndryshon në varësi të mënyrës së pagesës së përdorur nga klienti. Pagesa e bërë
përdorimi i kartave të kreditit duket se lë më shumë gjurmë sipas politikës së prerjeve.

ata
përmendi që ata mund të përdorin ndonjë të tretën
shërbimet e palëve të tilla si Google Analytics për trafikun në uebfaqen e tyre.

ata
gjithashtu rezervojnë të drejtën për të mbledhur dhe shkëmbyer të dhëna personale kur bëhet fjalë
duke mbrojtur veten në gjykatë ose në disa agjenci qeveritare. por,
meqenëse Moldavia nuk është ndër 14 Sytë
vendet, mund të presim që nuk do të ketë shumë mbikëqyrje të qeverisë
dhe detyrimet ligjore për to. Isshtë përmendur ndarja e disa të dhënave jopersonal në kompani të tilla si Facebook
dhe Google Analytics, por nuk është shprehur qartë se çfarë është ai “jo personal”
të dhënat mund të jenë.

Ne arritëm në CactusVPN të dinim më shumë rreth kësaj klauzole dhe morëm një përgjigje mjaft të kënaqshme e cila ishte si më poshtë …

Pyetja jonë për politikën e log & Përgjigja e tyre!

Me të dhëna jo personale nënkuptojmë, të dhëna që nuk ju përkasin juve dhe nuk kanë ndonjë lidhje të veçantë me ju.

Ekzistojnë mjete të tilla si Google Analytics, të cilat përdoren nga çdo faqe në internet, qëllimi i saj është të përmirësojë rangun e faqeve të internetit në Kërkimin Google, kështu që, përmes faqes sonë të internetit, ne ndajmë informacione në Google Analytics.

Ky informacion nuk ka të bëjë me disa njerëz, ka të bëjë me sa përdorues na vizitojnë, cilët janë vendndodhja e tyre, cili përdorues është për herë të parë në faqen e internetit. Në përgjithësi, ky informacion përdoret nga çdo faqe në internet.

Me fjalë të tjera, të dhënat jo personale janë informacione të përgjithshme statistikore, të cilat përdoren për përmirësimin e faqes në internet.

Analiza e kohës së lidhjes

Gjyqi Nr. Koha për të vendosur një lidhje (në sekonda)
Koha mesatare e lidhjes4.56
12.54
25.02
34.42
45.13
54.66
64.65
74.88
84.93
94.38
105.07

Klientit i duhet shumë më pak kohë për të filluar dhe pastaj edhe më pak kohë për t’u lidhur në internet. Designshtë dizajn i thjeshtë dhe minimalist së bashku me performancën e shpejtë të tij e bëjnë atë edhe më tërheqës.

një
koha mesatare e lidhjes prej 4.56 sekondash është shumë e lavdërueshme, dhe deri më tani, produkti nuk na ka dhënë asnjë arsye
çfarëdo që të besoni se ata nuk janë duke ruajtur serverët e tyre me shpejtësi të lartë 1gbps në një mënyrë shumë profesionale.

disa
nga VPN-të e njohura si CyberGhost VPN dhe VyprVPN marrin një mesatare prej
pothuajse 14 dhe 37 sekonda përkatësisht për të marrë në internet. Lidhja e CactusVPN
koha do jetë e vështirë për të rrahur për pjesën tjetër
të ofruesve të VPN atje, dhe atë
i jep me siguri CactusVPN përparësi të vogël ndaj tyre.

Testet e shpejtësisë

Analiza e Testit tonë të Shpejtësisë për dy Lidhje

Le të
flisni për shpejtësinë pasi është një nga gjërat më të diskutuara kur bëhet fjalë
Përdorimi i VPN. CactusVPN ju lejon të renditni serverët sipas shpejtësive të tyre,
dhe serverat më të shpejtë siguruan shpejtësi të mëdha me një zvogëlim të vetëm rreth
15% e shpejtësisë origjinale të shkarkimit. Shpejtësia e shkarkimit para lidhjes
ishte 9.72Mbps së bashku me shpejtësinë e ngarkimit prej 9.61Mbps, ndërsa shpejtësitë më pas
lidhja ishte përkatësisht 8.37Mbps dhe 4.79Mbps.

ping, megjithatë, mund të jetë një shqetësim për shumicën
të lojtarëve atje. Rritja e ping-ut ishte e madhe edhe në atë më të shpejtë
servers. Një rritje 19 herë në ping ishte
regjistruar në provën tonë me një kërcim
nga 8 ping (ms) deri në 152 ping (ms).

siguri

Protokolle të ndryshme të disponueshëm sipas faqes së tyre

CactusVPN
ju jep mundësinë për të zgjedhur nga gjashtë
protokolet me encryption 128-bit. një
mund të argumentojnë se pse të mos shkojmë me një 256-bit
në vend të kësaj, tuneli i koduar, por duhet të kuptohet se encryption 128-bitësh është shumë i sigurt në vetvete dhe në krye të kësaj
e bën procesin e kriptimit dhe deshifrimit shumë më të shpejtë kur krahasohet me kriptimin 256-bit. Ky ekuilibër midis
siguria dhe shpejtësia janë shumë thelbësore kur bëhet fjalë për tërë përvojën e VPN.

ajo
ju lejon të zgjidhni nga PPTP, L2TP / IPSec, IKEv2 / IPSec, OpenVPN TCP, OpenVPN TDP,
Protokollet SSTP, dhe Softether. Përdoruesi mund të kalojë midis këtyre protokolleve si
për nevojat dhe ISP-të.

nga
një këndvështrim sigurie, këto protokolle mund të kategorizohen përsëri. Vetë KaktusVPN,
kanë siguruar një tabelë në faqen e tyre zyrtare e cila hedh dritë në internet
ndryshimet midis të gjithë këtyre protokolleve dhe kur mund të jetë një protokoll i veçantë
më e dobishme.

internet
vrasësin e ndërprerës, veçoria e vrasësit të aplikacioneve dhe mbrojtja e rrjedhjes DNS janë disa nga
karakteristikat e sigurisë që vlen të përmenden këtu. Ndërprerësi i vrasjes në internet automatikisht do të ndalojë trafikun e internetit nëse lidhja VPN bie
dhe do të parandalojë përdoruesin të përdorë internetin pa VPN. Në Aplikacionet
Karakteristikë Vrasësi, përdoruesi mund të përmendë cilat aplikacione duhet të mbyllen
automatikisht në rast se lidhja bie.

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja e Përdoruesit

Një përmbledhje e shpejtë e seksioneve të ndryshme të UI

klienti vjen me një ndërfaqe të thjeshtë dhe të lehtë për t’u përdorur, ku përdoruesi mund të fillojë menjëherë me një klik të
button. Por ky dizajn dhe ndërfaqe ultra e thjeshtë vjen me grupin e vet të metave. Mënyra e vetme për të kategorizuar serverat është me shpejtësinë, ku
Serveri më i shpejtë është përgjithësisht ai më i afërti gjeografikisht. Sikur të ishin disa
më shumë mundësi për të kategorizuar serverat, për shembull,
të dini se cili server është më i miri për lojëra ose cili është më i miri për ta shkarkuar
për shembull, do ta kishte bërë jetën shumë më të lehtë për përdoruesin.

skeda e cilësimeve është renditur përsëri në mënyrë të drejtë dhe lejon përdoruesin të kalojë midis
protokolle të ndryshme. Nëse do të kishte ndonjë
kategorizimi i këtyre protokolleve sipas përdorimit dhe funksionalitetit të tyre,
atëherë do të ishte shumë më e lehtë për përdoruesit të dinë se çfarë ndodh në të vërtetë kur ndërrojnë protokollet.

CactusVPN i siguron përdoruesit disa butona të ndryshueshëm si “Run në start-up”, “Hyni në fillim”, “Start Aplikimi i minimizuar”, “Lidhni VPN në hyrjen” dhe shumë më tepër.

Disa nga këto ndërprerës mund ta bëjnë procesin e lidhjes në internet shumë më të butë.

‘Lidhni VPN në butonat e hyrjes’ dhe ‘Hyrja në butonin e fillimit’, kur u ndezën njëkohësisht procesi i lidhjes përmes VPN-së pothuajse automatike.

‘Ndaloni trafikun e Internetit nëse ndërprerja e lidhjes VPN bie dhe protection Ndarja e mbrojtjes nga rrjedhja DNS’ sigurohuni që përdoruesit të mos hyjnë brenda botës së madhe dhe nganjëherë të keqe të internetit pa mbrojtjen e VPN.

Përveç këtyre opsioneve, CactusVPN i siguron përdoruesit asgjë për të luajtur rreth e rrotull në cilësimet. Kjo është kur dikush dëshiron që ndërfaqja e përdoruesit
nuk ishte kjo e thjeshtë. Shkathtësia është kutia e kontrollit
që CactusVPN humbi të kontrollonte me siguri.

atje
është kjo skedë vrasëse aplikacioni ku përdoruesi mund të shtojë të gjitha aplikacionet që duhet të mbyllen
automatikisht kur lidhja bie. Dhe, më në fund, është skeda mbështetëse
me opsionet për të paraqitur bileta dhe një buton ‘ruaj logs’.

Platformat dhe Pajisjet

Në dispozicion në shumë platforma

Klienti mbështet një grup të gjerë pajisjesh duke filluar nga telefonat mobil deri te ruterat. Për më tepër, kjo nuk lidhet vetëm me një pajisje të veçantë dhe lejon përdoruesin të punojë në sa më shumë që pesë pajisje në të njëjtën kohë nën të njëjtën llogari. Kjo do të thotë që ju mund të dëgjoni stacionin tuaj të preferuar të radios nga Nju Jorku në telefonin tuaj celular dhe njëkohësisht të shkarkoni një skedar përrua në laptop me sigurinë dhe anonimitetin e tunelit të CactusVPN.

Ata ofrojnë produktin në të gjithë Windows, macOS, IOS, Android, Windows Phone, Ubuntu, Chromebook, Boxee Box dhe Routers. Ekziston një ndryshim midis protokolleve të disponueshëm në platforma të ndryshme. Disa platforma mund të kërkojnë nga përdoruesi të shkarkojë softuer shtesë për të hyrë në më shumë protokolle.

CactusVPN
siguron të pesë protokollet për
dritare me nevojën për të shkarkuar softuer nëse dikush dëshiron të përdorë OpenVPN ose
Protokollet SoftETER. MacOS dhe macOS X vijnë me përkatësisht 4 dhe tre protokolle. Mund të konfiguroni VPN në Mac ose nga
duke përdorur cilësimet e PC ose duke përdorur programin CactusVPN. Duke përdorur PC
cilësimet do t’i japin përdoruesit mundësinë të zgjedhë midis vetëm dy protokolleve që janë PPTP dhe L2TP, ndërsa përdoruesi merr mundësinë e protokollit OpenVPN
si dhe nëse përdoret softueri i CactusVPN.

ajo
ju lejon të zgjidhni nga IKEv2, IPSec dhe L2TP në pajisjet IOS. Mund të vendoset ose duke kaluar përmes cilësimit të rrjetit ose thjesht duke shkarkuar aplikacionin IOS.
Pajisjet Android mund të konfigurohen me
VPN me dy protokolle të zakonshëm që janë PPTP dhe L2TP. Telefoni Windows 8.1 mund
përdorni protokollin L2TP në VPN. Ubuntu vjen me mundësinë për të zgjedhur midis
katër protokolle (PPTP, L2TP / IPSec, OpenVPN,
dhe SoftEther) e disponueshme për të.

Ndihma për klientët

CactusVPN
nuk ju jep mbështetje live chat 24-orëshe por është shumë e thjeshtë t’i arrini ato
biletat dhe koha e përgjigjes në rastin tonë ishte mjaft e tolerueshme. Nëse përdoruesi jeton në rajonin evropian, atëherë është
shumë e mundshme që ai / ajo mund të gjejë live
mbështetje bisede në uebfaqe gjatë orarit të përgjithshëm të punës. Në dritaren e biletave, ju mund të lini pyetjen tuaj së bashku me ndonjë
bashkëngjitjet që keni dhe dërgoni ato së bashku me adresën tuaj të postës elektronike. Ti mundesh
zgjedhin gjithashtu midis tre niveleve të urgjencës që ato ofrojnë në të tyre
dritarja e biletave. Ne ishim në gjendje të dëgjonim prej tyre në rreth tre orë kur
niveli i urgjencës ishte vendosur në mes.

Faqja e “Mbështetjes” në faqen zyrtare të internetit është në vetvete shumë e hollësishme dhe përshkruese. Të gjitha tiparet e rëndësishme janë shpjeguar me kujdes, dhe seksioni FAQ përmbledh të gjitha informacionet në lidhje me CactusVPN dhe DNS të zgjuar në një mënyrë shumë të rregullt. Seksioni FAQ ka qenë i ndarë në seksione të ndryshme si VPN, Smart DNS, Setup, etj. Kjo e bën më të lehtë për të lundruar nëpër seksione dhe për të arritur temën e shqetësimit pa pasur nevojë të lexoni gjithçka në moshën e mbështetjes. Mësimet e konfigurimit janë të lehta për tu ndjekur, dhe imazhet përkatëse ndihmojnë shumë.

përfundim

produkti është i shpejtë dhe i lehtë për t’u përdorur. Dizajni i thjeshtë dhe qartësia në opsione
nuk duhet të mposht askënd. CactusVPN është shërbimi ideal VPN për një person
i cili sapo ka hyrë në botën e VPN dhe është i pavëmendshëm se çfarë protokollesh
dhe enkriptimet janë.


nga ana tjetër, modelimi dhe
funksionaliteti i CactusVPN është i tillë
minimalist që mund të largohet edhe nga më të vjetrit e shpirtrave të dëshpëruar për më shumë.
Ka shumë hapësirë ​​për të përmirësuar dhe shtuar disa veçori të tjera, dhe flakët mund të tërheqin më shumë audiencë.