Rishikimi i Betternet

rekuizitë


 • Kompania siguron falas
  plan i cili mund të përdoret përgjithmonë pa ndonjë kufi të brezit.
 • Duhen shumë pak sekonda
  vendosni një lidhje. Ajo gjithashtu ka shumë
  saktësi të lartë, dhe kështu, ka një kohë lidhjeje të parashikueshme.
 • Ata madje ofrojnë një shtesë për Chrome dhe Firefox që është
  i ngjashëm me klientin e desktopit të Betternet,
  por nuk ka ndonjë mundësi cilësimesh.
 • Edhe pse nuk ka bisedë live,
  mbështetja e klientit u dërgohet përdoruesve që përdorin gjenerimin e biletave. ata
  përgjigjeni në biletën e gjeneruar vetëm brenda një periudhe më të shkurtër.
 • Ata pretendojnë se kanë DNS e tyre
  serverat, dhe kështu, të dhënat e një personi janë të sigurt nga rrjedhjet e DNS.

Cons:

 • Karakteristikat e sigurisë duhet të
  të përmirësohet pasi ne nuk jemi të sigurt nëse ata madje ofrojnë një ndërprerës vrasës të brendshëm ose
  jo. Gjithashtu, nuk ka veçori për të përmirësuar përvojën e shfletimit.
 • Serverët janë të vendosur në vetëm dhjetë vende për shkak të të cilave përdoruesit nga
  pjesë të ndryshme të botës nuk pritet të përjetojnë një shpejtësi të mirë.
  ulja e përjetuar në shpejtësi lidhet drejtpërdrejt me numrin e serverëve,
  dhe kështu, zgjidhja e vetme për marrjen e shpejtësisë së pranueshme është rritja e
  numrin e serverit dhe përmirësoni raportin e përdoruesit-serverit.
 • Nuk ka renditje apo filtrim të serverit
  ofrohen opsione me të cilat përdoruesi
  mund të zgjidhte serverin e dëshiruar. Mënyra e vetme për të zgjedhur serverin është të zgjidhni
  vendi, dhe ai automatikisht do të
  lidheni me cilindo nga vendet e serverit të
  ai vend.
 • Ata regjistrojnë IP tonë të hollësishme
  adresën ndërsa ne jemi të lidhur me
  VPN. Sidoqoftë, këto të dhëna thuhet se janë fshirë
  pasi të shkëputemi në VPN.
 • Për mirëmbajtjen e serverave të tyre,
  ata kryejnë reklama. Për shkak të kësaj, mund të ekzistonte një mundësi që
  adresa jonë IP është e ndarë me
  palët e treta që tregojnë reklama.

Përmbledhje

UI Betternet Para dhe Pas Lidhjes

Betternet është në pronësi të
Betternet LLC Inc. e cila është me seli
në Kaliforni. Kjo është arsyeja pse Betternet
mund të jetë një zgjedhje e pasigurt; sepse SH.B.A. është një nga vendet e katërmbëdhjetë Sytë.

Sidoqoftë, si
shumë ofrues të tjerë VPN, Betternet gjithashtu
pretendon se nuk ka politikë prerjeje sepse
prej të cilave ata nuk janë në gjendje t’i japin qeverisë asnjë të dhënë. Sidoqoftë, ne
duhet të diskutoni politikën e prerjeve në detaje për të dalë në një përfundim.

Tjetri
aspekte të tilla si shpejtësia dhe mbështetja e klientit në të cilat përdoruesi përvojë shumë
varet gjithashtu rishikohen plotësisht.
Këta elementë luajnë një rol të rëndësishëm në gjykimin përfundimtar për VPN.

Ju gjithashtu do të
dinë për saktësinë dhe kohën mesatare të marrë nga aplikacioni për
vendosja e lidhjes.

Serveri
diskutohet gjithashtu vendosja, dhe
duke marrë parasysh të gjithë këta faktorë, një përfundim është
bërë në lidhje me aplikimin.

Servers

Zgjidhni Vendndodhjet!

I vetmi
informacioni i dhënë në lidhje me vendndodhjen e serverit është
vendet përkatëse ku janë serverët
e vendosur. Ata kanë serverat e tyre në Amerikën e Veriut (Shtetet e Bashkuara dhe
Kanada), Evropë (Mbretëria e Bashkuar, Hollanda, Franca dhe Gjermania),
Azia (Singapori, Japonia, dhe Hong Kong), dhe Australia.

Edhe pse ata
janë përpjekur të mbulojnë shumicën e vendeve të spikatur, nuk do të funksionojnë nëse veprojnë kështu
të mos rritet numri i serverëve për trajtimin e bazës së plotë të përdoruesit.

Kur është fjala për
klienti, nuk ka mundësi për të renditur ose filtruar vendet e serverit.
Sidoqoftë, vendndodhja e saktë e serverit nuk është
me kusht, dhe vetëm emri i vendit është dhënë.

Nëse do të shtonin
më shumë lokacione serverash, serverat mund të jenë
filtrohet për transmetimin dhe skedarin P2P duke ndarë një qëllim.

Tipari multi-hop gjithashtu mund të
të shtohet me të cilin të dhënat do të kalojnë nëpër dy servera të ndryshëm një nga një. Kjo do të shtojë një shtresë shtesë sigurie. megjithatë,
kjo duhet të bëhet vetëm pasi të keni shtuar disa
më shumë lokacione të serverëve në mënyrë që të mos ketë vështirësi për të trajtuar serverat.

Politika e privatësisë

Të dhëna të ndara me palët e treta për reklamim

Theështja e vetme që
politika e privatësisë përmban është prerja e adresës IP, dhe sigurimi i saj
palët e treta për reklamim.

Ata pretendojnë se ata regjistrojnë vetëm adresën IP ndërsa ne jemi të lidhur me shërbimin VPN. pas
duke e shkëputur atë, asnjë IP nuk është regjistruar.
Sidoqoftë, ata nuk e kanë përmendur qëllimin për ta bërë këtë.

Në një pjesë,
Betternet pretendon se nuk ndan asnjë informacion përfshirë adresën IP
me palë të treta që drejtojnë reklama në aplikacione.

Në një tjetër
Seksioni, ata pretendojnë se nëse jeni një përdorues falas, atëherë IP i nivelit të qytetit tuaj mund të
të ndahen.

Këta të dy
Seksionet kontradiktore e bëjnë aplikacionin jo të besueshëm në lidhje me shkrimet që ato mbajnë. Ata gjithashtu mund të ndajnë tjetrin
informacioni i të dhënave personale gjithashtu sipas këtij rasti.

Kjo është arsyeja pse kur
konsiderohet intimiteti, nuk mund të besosh
Betternet plotësisht.

Analiza e kohës së lidhjes

Gjyqi Nr. Koha e marrë për të krijuar një lidhje (sekonda)
Koha mesatare në sekonda3.35
12.75
23.59
33.92
43.4
53.2
63.51
72.73
83.36
93.74
103.35

Jo vetëm mesatarja, por edhe saktësia e treguar ndërsa
vendosja e lidhjes është e dukshme. Ajo ka një nga lidhjet më të shpejta
shpejtësi në krahasim me të gjithë ofruesit e tjerë VPN.

Me një mesatare prej 3.35 sekondash, lidhet me një ndezje. një
nuk do të duhet të presësh gjatë për një fillim
duke përdorur VPN. Sidoqoftë, kishte disa raste kur koha e lidhjes shkon lart
deri në pesë sekonda të cilat mund të lënë pas dore.

Meqë mund të shihet se diapazoni është vetëm 1.01 sekonda, është lehtë
parashikojnë që kur lidhja do të vendoset. Për shkak të lartë
saktësi, mund të konkludohet se Betternet
ka lidhje të besueshme.

Gjerësia e bandës dhe Shpejtësia

Shpejtësia para dhe pas lidhjes

Për bandwidth
kufizim, nuk jepet asnjë informacion,
dhe kështu, çdo sasi e të dhënave mund të rrjedhë nëpër serverat e tyre. Sidoqoftë, një
rrjedha anormalisht e madhe e të dhënave mund të mos lejohet.

Shpejtësia është e madhe
çështje, veçanërisht kur dikush flet për shpejtësinë e ngarkimit.

Shkarkimi
shpejtësia përpara se të vendosni VPN
lidhja ishte 9.41 Mbps, dhe kjo shpejtësi u zvogëlua në 3.78 Mbps pasi ne
e lidhi pajisjen në VPN duke përdorur klientin Betternet.

Rasti është madje
më keq kur shpejtësia e ngarkimit merret në konsideratë.
Për një shpejtësi prej 8.05 Mbps, vetëm 1.07 Mbps ishte
të marra pas lidhjes VPN.

Ulja në
rasti i shpejtësisë së shkarkimit ishte pothuajse 60%, dhe për shpejtësinë e ngarkimit, gati 87%
ulje është regjistruar.

Megjithatë,
vendndodhja e serverit për të cilën është zgjedhur shpejtësia
zgjidhet automatikisht nga aplikacioni dhe vazhdon ta ndryshojë atë çdo herë
ti lidh Për vendndodhjen e dëshiruar të serverit, duhet të blini
plan premium.

Kur lidheni me vendndodhjen e dëshirueshme e cila është përgjithësisht
vendndodhja më e afërt gjeografikisht (jep shpejtësinë më të shpejtë), mund të përjetoni një shpejtësi më të lartë.

siguri

Isshtë specifikuar në pjesën “Pasqyrë e sigurisë”
prezantojnë në uebfaqen e tyre që përdorin kriptimin AES. Sidoqoftë, përdorimi i tij shoqërohet me çelësin 128-bit dhe 256-bit
gjatësitë, dhe nuk specifikohet se kur përdoret cili çelës.

TS 1.2 është përdorur me fshehtësi perfekte përpara për
kriptimi i të dhënave.

Mbështetje bisede
na dha informacionin që ata përdorin serverat e tyre DNS, dhe kështu, dikush nuk është ashtu
duhet të shqetësoheni për rrjedhjen e të dhënave përmes serverëve të palëve të treta DNS.

Megjithatë, ata kanë nevojë
për të shtuar shumë karakteristika për të forcuar sigurinë. kjo
nuk është e qartë që klienti ka ndërprerësin e vrasjes në internet ose jo sepse gjatë kohës
duke u lidhur me internetin, fluksi i të dhënave ishte akoma i pranishëm.

Po ashtu, për më mirë
përvojën e shfletimit ata mund të shtojnë veçori që mund të përdoren për bllokimin e faqeve të internetit me qëllim të keq. Nëse kjo nuk mund të shtohet në klient, mund të shtohet së paku në shtrirjen e shfletuesit.

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja

Vendosja e opsioneve

Ndërfaqja e përdoruesit ka nevojë
shtesa domethënëse.

Ka shumë
disa veçori që kanë të bëjnë me sjelljen e klientit. Ju mund të zgjidhni të lidheni
aplikimi në VPN automatikisht në rast se e lidhni pajisjen tuaj
çdo rrjet Wi-Fi i pasigurt.

Një tjetër mundësi
në dispozicion lejon klientin të lidhet automatikisht. Ekziston një veçori e sigurisë
shtuar në ruajtjen e rrjedhjes IP.

Veç këtyre
karakteristika, klienti nuk ka më atribute. Skedat e tjera nuk janë
në lidhje me funksionalitetin e klientit.

Ata duhet të shtojnë
opsionet e protokollit me të cilat mund të zgjidhni llojin e protokollit, duke dhënë
fleksibilitet ndaj përdoruesit që i lejon atij të ketë një ekuilibër midis shpejtësisë dhe
siguri.

Opsionet e tjera
në lidhje me sjelljen e klientit siç është lidhja automatike
dhe fillimi automatik mund të zvogëlojë detyrën manuale të lidhjes me VPN çdo gjë
koha kur fillon sistemi.

Opsione te avancuara
të tilla si çelsin e personalizuar për vrasje, tunelin e ndarë dhe dërgimin e portit do ta bëjnë
aplikim jashtëzakonisht i mirë duke diversifikuar përdorimin.

Perdoruesi
përvoja nuk varet vetëm nga klienti; shpejtësi e mirë dhe e përgjegjshme
Ndihma nga klientët kërkohet të ketë një përvojë të kënaqshme.

Betternet ka një nga dy.
Edhe pse nuk e kanë mundësinë e bisedës live, ata janë përgjigjur kurdoherë
përdoruesit i kontaktojnë ata përmes mjeteve të tjera. Sidoqoftë, ata duhet të punojnë me shpejtësi
dhe karakteristika për të dhënë njëqind për qind kënaqësinë e klientit.

Por për shkak të shumë
më pak karakteristika, është një aplikacion miqësor për përdoruesit, i përsosur për konsumatorët që
thjesht duhet të kriptoni të dhënat dhe të ndryshoni
adresa e tyre IP.

Platformat dhe Pajisjet

Ata duhet të shtojnë
më shumë platforma përveç Windows, Android, iOS dhe MacOS.

Këto katër
platformat përdoren gjerësisht, por përveç kësaj
këto, konfigurimet Linux dhe ruter duhet të
gjithashtu të shtohet.

Shumë përdorues përdorin Linux-in si parësor
sistemi operativ. Ata nuk kanë mundësinë e përdorimit të Betternet.

Nëse ruteri
sigurohet konfigurimi, mund të bëhet lehtësisht
lidhni të gjitha pajisjet vetëm duke instaluar Betternet në ruter. ndryshe,
edhe pse ato lejojnë pesë lidhje të njëkohshme, mund të mos jetë e mjaftueshme
lidhni të gjitha pajisjet në VPN.

Po ashtu,
shtrirja e parashikuar është në dispozicion për Chrome dhe Firefox. Megjithatë, ata gjithashtu mund të
shtoni një shtesë për Opera dhe Internet
Explorer. Zgjatja është e ngjashme me klientin që ofrohet për desktopin. Ju gjithashtu merrni mundësinë për të kaluar
midis vendndodhjeve të serverit. Sidoqoftë, skeda e cilësimeve nuk është dhënë në shtesa.

Ata madje mund
shtoni skedarë konfigurimi për protokolle të ndryshme të cilat do të ofrojnë opsionin
për të përdorur Betternet me GUI të protokollit.

Ndihma për klientët

Ata nuk bëjnë
siguroni komunikim përmes bisedës live, dhe kështu, një mbetet vetëm me dy mundësi: FAQs dhe gjenerimin e Biletave.

Në “Ndihmë
Lidhja e qendrës ”, mund të zbuloni FAQ të ndara sipas platformave.
Sidoqoftë, ka shumë pak pyetje të pranishme në secilin seksion i cili ofron vetëm një zgjidhje për shumë pak çështje.

Nën pjesën e FAQs,
mund të gjeni disa artikuj nën titullin “Aktiviteti i fundit”. Dikush mund ta gjejë atë
informacioni mungon edhe në këtë pjesë.

Nëse nuk mundesh
gjeni këtë zgjidhje për problemet tuaja në këtë pjesë, pastaj përdorni “Paraqitni a
Kërkesa “opsion. Për krijimin e një bilete, së pari, duhet të zgjidhni kategorinë e
problem. Pas kësaj, një gjenerim biletash
forma do të shfaqet në ekran.

Një duhet
siguroni informacion personal si adresa e postës elektronike që kërkon kompania
të lidhem me ty. Detaje të tjera të tilla si platforma e pajisjes dhe vendi mund të jepen sipas dëshirës. Ju gjithashtu keni një mundësi
për të shtuar një shtojcë në biletë.

Megjithatë,
mbështetja është vetëm për përdoruesit premium, dhe përdoruesit që janë duke përdorur versionin falas
nuk mund të përfitojë Nëse jeni një përdorues premium, ata do të marrin vetëm 15 minuta për të marrë një përgjigje. Por atje
mund të jetë disa shanse që përgjigjja mund të mos jetë
drejtuar plotësisht në pyetje.

përfundim

Karakteristika më e mirë e Betternet është çmimi i saj; ajo vjen pa kosto që e bën atë
vlera për produktin e parave pasi dikush nuk ka nevojë të paguajë për të.

Sidoqoftë, nëse ju
bleni versionin premium, është me dymbëdhjetë dollarë në muaj që nuk është aspak
një çmim të përshtatshëm.

Të dy shkarkohen
dhe shpejtësia e ngarkimit me përvojë ishte shumë e ulët sepse vetëm i ka serverët e saj
dhjetë vende. Mund të rritet duke përmirësuar cilësinë e serverave ose nga
duke shtuar gjithnjë e më shumë vendndodhje.

Ata gjithashtu kanë nevojë
për të shtuar më shumë karakteristika përndryshe asnjë kontroll të përdoruesit
mund të jepet nga aplikacioni. Në një rast të tillë, përdoruesi nuk do të jetë në gjendje të bëjë ndryshimet e kërkuara
sipas nevojës së tij.

Në lidhje me sigurinë gjithashtu, duke shtuar
kaloni vrasës duhet të konsiderohet më i larti
përparësi pasi rrjedhja e të dhënave mund të ndodhë nëse
çelësi i vrasjes mungon.

Mbështetja e klientit
duhet t’u sigurohet përdoruesve të planit falas, dhe nëse jo të gjithë përdoruesve, në
më së paku për ata që kanë çështje që lidhen me lidhjen. Shtimi i bisedës live
do ta bëjë më të lehtë për klientët të arrijnë mbështetjen, dhe kështu,
efikasiteti i zgjidhjes së çështjeve të klientit gjithashtu do të rritet.

Tani për tani, duke përdorur
versioni falas nuk do të ishte një marrëveshje e keqe pasi të merrni shërbim pa paguar
çdo gjë. Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për primin
version, çmimi duhet të ulet në
në një farë mase pasi që aplikacioni ka shumë kufizime.