Rishikimi i AzireVPN

rekuizitë

Logo zyrtare


  • Natyra e zjarrit NAT: Përdoruesi mund të zgjedhë midis Adresës Publike ose një adresë NAT IPv4. Kjo veçori përfshihet pa kosto shtesë dhe e bën përdoruesin të ndjehet më i sigurt në rrjet.
  • Mbrojtja e rrjedhjes IPv6: Produkti mbështet IPv6. Përdoruesit nuk kanë nevojë të shqetësohen për rrjedhjet e IP ose të çaktivizojnë IPv6 në pajisjet e tyre kur lidheni me rrjetin
  • Ndarja e skedarëve P2P: Ata lejojnë trafikun P2P në serverat e tyre dhe përdoruesit lehtë mund të ndajnë përmbajtje në rrjetin e tyre
  • Siguria: Ata theksojnë shumë sigurinë. Ata konfiguruan dhe instalojnë harduerët në vetë serverët.
  • Pa prerje logjike: Ata nuk mbajnë asnjë regjistër të të dhënave të përdoruesit. Ata pretendojnë se serverët e tyre funksionojnë pa ndonjë hard disk për tu siguruar që nuk janë mbledhur të dhëna.

Cons

  • Juridiksioni Suedez: Suedia është një nga vendet me 14 sy dhe shanset që mbikëqyrja qeveritare nuk mund të kontrollohen kurrë plotësisht.
  • Numri i serverëve: Ata kanë vetëm 22 servera në 5 lokacione të serverit. Duhet të ketë më shumë serverë për tu siguruar që ka një qarkullim të qetë të trafikut nëpër serverë. Numri i lokacioneve të serverëve gjithashtu duhet të rritet, duke i dhënë përdoruesit më shumë mundësi.
  • Ndërfaqja e përdoruesit: Ka një hapësirë ​​për shumë përmirësime kur bëhet fjalë për ndërfaqen e përdoruesit. “Azclient” është i disponueshëm vetëm për protokollin OpenVPN dhe për protokollin WireGuard përdoruesit duhet të gjenerojnë skedarë konfigurimi për çdo pajisje.
  • Jo miqësor për përdoruesit: Përdoruesi duhet të ketë mjaft njohuri për protokollet dhe portet paraprakisht. Produkti është shumë i komplikuar për një person jo teknik që kërkon mënyra për të ruajtur privatësinë e tij në internet.

Përmbledhje

Klient AzireVPN – UI

AzireVPN është një produkt nga Netbouncer AB
i cili është i vendosur në Suedi. Produkti
erdhi në ekzistencë në vitin 2012 dhe dukej se
janë përmirësuar vazhdimisht pas kësaj.

Suedia është
një nga vendet me 14 sy, dhe ky fakt mund të bëjë shumë nga përdoruesit
pakëndshme. 14-Sytë dhe vendet e shoqëruara janë të njohura nga brenda
ndajnë të gjitha të dhënat e mbikëqyrjes dhe monitorimit.

Në vitin 2017 ata futën protokollin WireGuard në shërbimin e tyre, dhe tani duket se ata po përpiqen ta shtyjnë atë përpara si USP të produktit të tyre. Uebfaqja zyrtare e produktit duket më shumë si një reklamë përpara për protokollin WireGuard.

Pasqyrë e shpejtë
Gjyq falas 24 orë Gjyq falas
protokolletOpenVPN, WireGuard
platformatWindows, Mac, Linux, Andoird, Routers
jurisdiksionSuedi
prerje-transportim trupashPa prerje
encryptionChaCha20
Lidhjet5 pajisje të lejuara
Locations5 Vendndodhjet
Servers22
Netflix / P2PP2P Në dispozicion
Opsionet e pagesaveKartë krediti, PayPal, Cryptocurrency
Opsionet e mbështetjesNdihmë me email
Prmimet nga4 € / muaj faturuar për 3 muaj
GaranciKthim parash 7 dite

Sidoqoftë, nuk mund të mohohet gjithashtu
Protokolli WireGuard është një protokoll shumë i sigurt dhe i shpejtë.

Ofruesi duket të jetë shumë krenar dhe
i sigurt për sigurinë dhe teknologjik
avancimi i produktit ashtu si ka qenë
të nxjerra në pah në faqen zyrtare.

Vlen gjithashtu të vërehet se ata nuk mungojnë
shumë fronte si numri i serverëve, aplikacionet për pajisje dhe platforma.

Prettyshtë shumë e qartë se ky rishikim
do të përqendrohet në peshimin e të mirave kundër të këqijave. Ne do të diskutojmë nëse
produkti ia vlen të bësh sakrificat në mirëdashësinë e përdoruesit
front.

Servers

Opsione të ndryshme të serverit

Ata kanë 22 serverë të vendosur në 5 lokacione të ndryshme të cilat janë Kanada, SH.B.A., MB,
Spanja, dhe Suedia.

Fakti që numri i serverit
vendndodhjet mund të llogariten në gishtat e një dore të vetme tashmë mund të bëjnë shumë
e njerëzve e përbëjnë mendjen e tyre kundër këtij produkti.

Një numër më i lartë i serverëve jo vetëm që ndihmon
zvogëloni trafikun për server dhe i jep përdoruesit një mundësi për t’u lidhur
më shumë vende në të gjithë botën, por ajo
gjithashtu thotë shumë për popullaritetin e produktit.

Ata kanë tabeluar të gjitha të dhënat e serverit
veçmas për të gjitha protokollet në faqen zyrtare të internetit. Ai tregon serverin
vendndodhja, portet në dispozicion, emri i hostit, protokollet,
dhe numrin e serverave.

Ata gjithashtu pretendojnë se ata kanë vendosur dhe instaluar të gjithë pajisjet në vetë serverët dhe nuk përfshijnë asnjë
pala e tretë në proces. Ka një video të vogël në faqen zyrtare
e cila gjoja nënvizon vetëm këtë gjë.

Ata thonë që nuk ka disqe të vështirë
të instaluar në serverë për t’u siguruar
se nuk ka të dhëna të ruajtura në serverë.
Të gjitha këto masa janë mjaft siguruese kur bëhet fjalë për ruajtjen e këtij
privatësinë e përdoruesit.

Ata kanë serverët e tyre DNS gjithashtu të cilët janë në Suedi dhe Shtetet e Bashkuara.
Serverat WireGuard, OpenVPN dhe Socks5 janë në të pesë vendet.

Politika e privatësisë

Kur bëhet fjalë për politikën e privatësisë, është e natyrshme të ndjeheni pak
më shumë i shqetësuar për sigurinë e
te dhena Personale. Ne kemi ndjekur me kujdes politikën e tyre të intimitetit për t’u siguruar
nuk ka zbrazëtira.

Kompania nuk është e detyruar nga ligji të regjistrojë personalin e përdoruesit
të dhënave. Ata gjithashtu kanë përdorur një politikë të prerjeve, dhe asnjë prej të dhënave të përdoruesit nuk është
i mbledhur.

Ata nuk mbajnë gjurmët e veprimtarisë së përdoruesit
në internet kur përdorni shërbimin e tyre. Ata nuk i mbajnë
një regjistër i afateve kohore dhe informacione të tjera
në lidhje me lidhjen / shkëputjen e përdoruesit nga shërbimi.

Ata nuk mbajnë gjurmët e gjerësisë së bandës,
adresa personale e përdoruesit dhe IP
adresat e serverëve Azire që
përdoruesi lidhet me përdorimin e shërbimit.

Ata gjithashtu nuk i regjistrojnë pyetjet e DNS të përdoruesit.

Informacioni që ata mbledhin përmendet gjithashtu në politikën e tyre të intimitetit. ajo
përfshin emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e klientëve. Duke u siguruar atyre email
është opsionale, dhe përdoruesi mund të zgjedh jo
për të zbuluar emailin e tij / saj.

Ka cookie të përfshira kur dikush
viziton faqen e tyre të internetit dhe të tjera të tilla jo personale
të dhënat janë mbledhur.

Përdoruesi mund të zgjedhë të mos futet në
regjistrat e pagesave duke përdorur bitcoin ose monedha të tjera virtuale për të bërë pagesa.
Sidoqoftë, politika e rimbursimit nuk do të jetë e zbatueshme nëse dikush përdor monedhë virtuale
për të bërë pagesa.

Përdoruesi nuk ka të drejtë për rimbursim në rast të paketave njëmujore gjithashtu.

Politika e privatësisë dukej transparente dhe
mjaft e arsyeshme për ne. Ofruesi VPN
sigurohuni që të merrni të gjitha hapat e nevojshëm për të mbajtur informacionin personal të një përdoruesi. Dhe një mënyrë për të mos humbur gjërat është duke mos i pasur ato në fillim
vend.

Por, fakti që vjen nga një prej vendeve me 14 sy, nuk mund të jetë kurrë i sigurt sa duhet.

Analiza e kohës së lidhjes

Gjyqi NoCanadaUSAUKSpainSweden
Koha mesatare13.08615.21212.97214.8114.578
Koha për të krijuar një lidhje (sekonda)
114.2213.1312.6115.1915,83
212.5517.5713.4917.9412.57
312,9115.2613.1213.3815.05
412,7217.712,6513.8213.04
513.0312.412.9913,7216.4

Ne e bëmë analizën e kohës së lidhjes për të gjithë
vendndodhjet e serverit. Ne ishim duke përdorur ‘azclient’
i cili mbështet vetëm protokollin OpenVPN.

Mundemi qartë
shikoni që produkti nuk është rrufe
shpejt kur bëhet fjalë për kohën e lidhjes. Kryerën serverë kanadezë dhe anglezë
të mirë. Por ne mund t’i quajmë ata më mirë vetëm kur i krahasojmë ata me
serverat e AzireVPN.

Koha mesatare e lidhjes mbi 10
sekondat gjithmonë kanë një vend për përmirësim.

Ne gjithashtu u përballëm me një lloj të mete ndërsa u rikthehemi përsëri në rrjet ditën tjetër. Ne atëherë
u desh të riinstaloni prapë programin për t’i rikthyer gjërat në normalitet. Ndonjehere
këto çështje të vogla në momentet e ngërçit mund të jenë shumë irrituese.

Testi i Shpejtësisë

Rezultatet e testit të shpejtësisë për vende të ndryshme

Testi i shpejtësisë për këtë produkt doli
të jetë një interesant. Duhet të shohim shpejtësitë në të gjithë spektrin.

Ne kemi përdorur AzireVPN në një pajisje Windows duke përdorur
azclient. Ështja me azclient është se ajo vjen me protokoll OpenVPN
vetëm.

Kur kemi kryer testin për të gjithë
vendndodhjet në portet e rastësishme, kemi marrë shpejtësi që variojnë nga 8% e shpejtësisë origjinale në 93% të shpejtësisë fillestare.

Ne pastaj u përpoqëm të ndryshojmë portet.
rezultatet ishin përsëri të rastit, dhe
serverat në të njëjtin vend mbi porte të ndryshme treguan shpejtësi shumë të ndryshme.

Vlen të përmendet se normat e pingave janë pothuajse
njëjtë për të gjitha opsionet e portit në
lokacioni i njëjtë i serverit.

Për shembull, nëse marrim spanjishten
server, kemi marrë një lepur në një port dhe breshkën në anën tjetër.

Sidoqoftë, në fund të fundit, gjithçka vlen për një pyetje. A është ky shërbim VPN
shpejt? Po zotëri, është.

Mund të duhen disa prova për disa përdorues
për të marrë shpejtësi të lartë, por një herë
përdoruesi lidhet me serverin optimal me parametrat optimale të protokollit, ky shërbim VPN me të vërtetë mund të japë disa
rezultate të shkëlqyera të shpejtësisë së internetit.

siguri

AzireVPN ka dy protokolle WireGuard dhe
OpenVPN, dhe një çorape proxy5.

Ata kanë folur shumë për WireGuard në
Uebfaqja zyrtare dhe duket shumë krenare për të. Sidoqoftë, klienti që është në dispozicion
për shkarkim mbështet vetëm protokollin OpenVPN.

Përdoruesi duhet të shkarkojë konfigurimin
skedarë dhe një suitë për të përdorur protokollin WireGuard. Këto skedarë konfigurimi janë
të ndryshme për platforma të ndryshme.

Të dy protokollet konsiderohen të sigurta, dhe AzireVPN e ka vlerësuar WireGuard si opsionin më të sigurt dhe më të shpejtë, dhe ata rekomandojnë përdoruesit të zgjedhin
WireGuard mbi OpenVPN.

Socks5 është përdorur kryesisht për të anashkaluar
gjeo-kufizimet, dhe nuk është ashtu
koduar.

Kur bëhet fjalë për sigurinë fizike, ata
e kanë mbajtur edhe atë bazë të mbuluar. AzireVPN
ka përmendur që nuk jep burime të jashtme
edhe instalimi i serverave.

Ata ngritën të gjithë pajisjet vetë dhe
mos mbani ndonjë hard disk në serverët e tyre për t’u siguruar që nuk ka të dhëna
ruajtje fare.

Ata kanë theksuar shumë për sigurinë
të serverave si dhe tuneleve dhe sigurisë
është një nga suitat e forta të këtij produkti me siguri.

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja

Ndërfaqja e përdoruesit është diçka që vepron si një urë lidhëse ndërmjet përdoruesit dhe
shërbimi Të kesh një UI të shkëlqyeshëm është e dëmshme për të
suksesi i sherbimeve te tilla.

Në çështje
të AzireVPN, ata nuk kanë qenë në gjendje
urë hendekun midis përdoruesit dhe produktit të tyre. Nuk është një rast kur
shërbimi është i dobët, por një UI e mirë ndihmon
përdoruesi lidhet me shërbimin.

Ata ofrojnë azclient për OpenVPN dhe asnjë klient për WireGuard. Në përdoruesin azclient nuk merr asgjë tjetër përveç një kuti për të futur brenda
kredencialet e hyrjes dhe duhet të zgjedhësh
vendndodhjen e serverit dhe portet.

Nuk ka ndërveprim të përdoruesit përveç
këtë. Ata nuk e përfshinë WireGuard në klient edhe pse ata folën kështu
shumë nga ajo në faqen zyrtare.

Përdoruesi duhet të shkarkojë konfigurimin
skedarë dhe suita për të aktivizuar WireGuard
pajisja e tij / saj. Manualët e instalimit nuk janë aspak të lehtë për një person
të kuptojë nëse ai / ajo ka njohuri të kufizuar për VPN dhe si funksionojnë ato.

Ata duhet të dalin me disa aplikacione ose
klient që e bëjnë të lehtë dhe të shpejtë të gjithë procesin e lidhjes me VPN
perdoruesi.

Edhe pse ata kanë protokolle, porte, dhe serverë të dedikuar për të ofruar si zgjedhje,
përdoruesi ndjehet sikur nuk ka fare mundësi sepse ka të ndara dhe të gjata
rrugë për të bërë këto zgjedhje.

AzireVPN duhet të dalë me një funksionale
dhe përdorues miqësor UI. Situata aktuale nuk është aspak premtuese dhe duhet të bëhet shumë në këtë departament.

Platformat dhe Pajisjet

Ata kanë shumë
mbështetje të kufizuar të platformës, dhe ato janë shumë larg nga shumë shërbime të VPN
ofruesit kur është fjala për ta bërë produktin më të arritshëm.

OpenVPN mbështet Windows, MacOS, Android,
iOS, Linux dhe ruterat që funksionojnë në DD-WRT ose pfSense.

WireGuard është i disponueshëm vetëm për Windows,
Linux, MacOS, Android dhe ruterë
duke hapur OpenWrt.

Aplikacioni i disponueshëm për pajisjet Android për të
drejtuar OpenVPN është eksperimentale për momentin, dhe
ata vetë nuk e rekomandojnë ta përdorin atë.

Fotografia e përgjithshme në këtë fushë është gjithashtu shumë
të errët, dhe ata duhet të dalin me mënyra
për ta bërë shërbimin më të arritshëm edhe atë në a
mënyra natyrale dhe jo mënyra aktuale.

Ndihma për klientët

Ata nuk ofrojnë mbështetje për biseda live. Në vend të kësaj, përdoruesi mund t’u dërgojë atyre biletat e pyetjes.
Dikush mund të presë një përgjigje prej tyre brenda disa orësh nëse koha e pyetjes është në përputhje me orët e zyrës në Suedi.

Faqja mbështetëse është gjithashtu një pjesë thelbësore
të mbështetjes së klientit. Faqja e FAQ e tyre është mjaft informuese dhe përmban shumë
pyetje të rëndësishme, por ato duhet të kuptojnë se personi në anën tjetër
mund të mos jetë një ekspert teknik ose geek.

Manualët e instalimit nuk janë bërë për një person mesatar në asnjë mënyrë.
Ata ose duhet të heqin nevojën që përdoruesi të kalojë përmes instalimit
udhëzues për çdo pajisje ose bëni
udhëzues më të thjeshtë dhe më të lehtë për t’u kuptuar.

Përfshirja e bisedës live mund të jetë gjithashtu e dobishme
për përdoruesit që tani janë ndoshta duke u përpjekur të kalojnë nëpër komplikime
udhëzues për instalimin dhe duke u përpjekur të gjeni vendosjen më të mirë të serverit për përdorimin e tyre.

përfundim

Ne përmendëm në fillim se kjo
rishikimi do të ishte gjithçka për të mirat
duke peshuar kundër të këqijave. Deri më tani, ne nuk kemi qenë në gjendje të gjejmë një fitues të qartë, dhe kjo sepse një përbërës jetik ishte
mungonte ndaj të cilave na duhej të testonim produktin.

Ai komponent që mungon është përdoruesi
preferenca. Dhe mund të ndryshojë shumë nga një person në tjetrin.

Do të ketë shumë njerëz që jo
kujdeseni për mirëdashësinë e përdoruesit dhe preferoni mënyrën e disponueshme për t’u lidhur me një VPN,
dhe do të ketë shumë që nuk kanë të dhëna se si ta përdorin këtë produkt.

Siguria dhe përdorshmëria kanë pole-njëra-tjetrën
ratings. Koha e lidhjes dhe shpejtësia e internetit gjithashtu nuk përshtaten brenda të njëjtës
kllapa.

Produkti është teknikisht i shëndoshë dhe
azhurnuar, por ata duhet të urojnë boshllëkun
midis përdoruesit dhe produktit.