Rishikimi i Avira Phantom VPN

rekuizitë

Phantom VPN Pro – Versioni Premium me më shumë Karakteristika


 • Edhe pas modelit të thjeshtë,
  ata kanë shtuar veçorinë e nevojshme Kill Switch
  dhe mbrojtje rrjedhje DNS. Kjo siguron
  siguria nga çdo palë e tretë e cila përpiqet të marrë dorën e tyre mbi të dhënat.
 • Ato gjithashtu ofrojnë një plan të lirë i cili
  lejon hyrjen në shumicën e veçorive,
  por me një vëllim të kufizuar të të dhënave.
 • Avira Phantom VPN ka serverat e saj
  shpërndarë në të gjithë botën duke mbuluar tridhjetë e gjashtë vende në njëzet e shtatë
  vende të ndryshme.
 • Ato janë të lehta për tu shkarkuar dhe
  instaloni, i disponueshëm për shumicën e sistemeve operative të njohura siç janë Windows,
  Android, MacOS dhe iOS.

Cons

 • Ata nuk kanë shumë karakteristika të tilla si ndryshimi i protokolleve, tunelet e ndarjes dhe përcjellja e portit. Nëse shtohet, kjo mund ta bëjë aplikimin më efikas.
 • Ata duhet të shtojnë më shumë platforma dhe shtesa për rritjen e bazës së përdoruesit. Ata kanë vetëm shtrirje Chrome e cila nuk është e mjaftueshme pasi një pjesë e madhe e popullatës përdor Firefox dhe Opera.
 • Ato nuk ofrojnë “asnjë politikë log”, por ka përfshirje të palëve të treta për një azhurnim, pagese dhe shpërndarje të programeve.
 • Ata nuk ofrojnë mbështetje live chat, dhe madje edhe mbështetja e postës elektronike është vetëm për përdoruesit që kanë blerë produktin.

Përmbledhje

Avira PhantomVPN MainScreen

Avira tashmë ka bërë një emër të mirë në fushën e
siguria e të dhënave duke siguruar programin antivirus i cili përdoret në të gjithë
botë. Sidoqoftë, në fushën e VPN,
Avira Phantom ka një rrugë të gjatë për të arritur në majën e samitit. Ndërsa kompania është në Gjermani, selia është nën
mbikëqyrja e qeverisë gjermane e cila është një nga katërmbëdhjetë sytë. Eshte
nuk është e sigurt për të përdorur një VPN që është nën juridiksionin gjerman. Mund të ketë një
shans që të dhënat tuaja të dorëzohen
NSA sipas traktatit midis vendeve të cilat janë pjesë e Katërmbëdhjetë
Eyes. Phantom VPN i Avira ka një dizajn themelor i cili vetëm kodon të dhënat dhe ndryshon adresën tuaj IP. Me shumë mundësi, ndryshe nga
lojtarët më të mirë të teknologjisë VPN të cilat shtojnë antivirus inbuilt dhe malware
mbrojtje, Avira me siguri nuk do të shkojë
për të shtuar këto veçori në produktin e tij VPN.
Kjo është për shkak se siguron produkte të veçantë për këto funksione të cilat tashmë
ndërtoi një bazë të mirë të përdoruesit.

Plane të ndryshme në dispozicion

Plane të ndryshme Phantom VPN në dispozicion

Avira Phantom VPN siguron tre plane nga të cilat
dy janë falas me një bandë të kufizuar dhe pa Kill Switch. Nëse shkarkoni
klient, ju mund të përdorni 500 MB në muaj, nëse bëheni një përdorues të regjistruar, mundeni
shfrytëzoni 1 GB në muaj, dhe nëse bëni blerje, mund të shijoni pakufizuar
Bandwidth. Ky është i vetmi ndryshim i madh midis tre planeve. Po ashtu, në
paketën pro, ju keni mundësinë e hyrjes në Kill
Ndërroni i cili ndihmon në bllokimin e trafikut të internetit nëse bie lidhja VPN
poshtë. Në paketën pro, ju merrni mundësinë
për të shkarkuar aplikacionin vetëm për Android
dhe iOS ose për të gjitha platformat në dispozicion. Ju gjithashtu mund të zgjidhni midis mujore
dhe planin vjetor.

Servers

Lista e serverave

Kanë kaluar tre vjet që kur Avira nisi Phantom VPN dhe deri më tani, ata pothuajse kanë mbuluar të gjitha vendet kryesore ku siguria e të dhënave merret seriozisht. Avira nuk ka lokacione të shumta serveri për asnjë vend, përveç Shteteve të Bashkuara. Në rastin e SH.B.A.-së, ai ka dymbëdhjetë lokacione të ndryshme serverash në qytetet më të shquara si New York City, San Francisco, Miami, etj. Ai gjithashtu ka më shumë se dhjetë lokacione serverash në të gjithë Evropën. Sidoqoftë, asnjë vend nuk ka vendndodhje të shumëfishta të serverëve dhe mund të zgjidhni vetëm një vendndodhje të serverit për një vend.

Për dallim nga shumë ofrues të tjerë të VPN-së që përqendrohen kryesisht në Amerikën e Veriut dhe Evropën, Avira ka konsideruar edhe Azinë. Duke vendosur serverë në Hong Kong, Indi, Japoni dhe Singapor, ajo ka mbuluar Azinë Qendrore, si dhe Azinë Jug-Lindore. Por Avira nuk ka server në vendet e Lindjes së Mesme. Baza e mundshme e përdoruesit në vendet arabe, afrikane, amerikën e Jugut dhe vendet e Oqeanisë është lënë pas dore. Serveri i vetëm në Amerikën e Jugut është në Brazil dhe Australi në Oqeani.

Analiza e kohës së lidhjes

Gjyqi Nr. Koha e marrë për të vendosur lidhjen (sekonda)
Koha mesatare në sekonda17.32
118.95
219,36
321.12
417,82
515,74
617.56
711.79
817.15
917.06
1016.66

Avira jep një kohë mesatare për të krijuar një lidhje. Ka shumë klientë VPN që janë më të efektshëm në lidhje me krijimin e një lidhjeje. Sidoqoftë, performanca e Avira nuk është negative pasi nuk ka treguar një lidhje të skaduar për asnjë rast. Nëse shtypni butonin lidhës, mund të jeni i sigurt se lidhja do të vendoset. Avira ka një server në vendin ku ne jemi, dhe distanca nuk ka qenë mbi mijëra milje.

Nëse lidhemi me serverët e vendosur në një distancë të largët dhe në kontinentet e tjera, koha e marrë për lidhje mund të përjetohet më shumë. Në rastin e Amerikës së Jugut dhe Oqeanisë, një kohë lidhjeje më e ulët ose e barabartë me këtë nuk mund të pritet. Sshtë për shkak të disponueshmërisë së më shumë se një vendndodhjesh serverash në vend.

Testi i Shpejtësisë

Testi i Shpejtësisë

Për numrin e serverëve që mban Avira Phantom, është mbresëlënëse që ajo jep një shpejtësi kaq të lartë. Ndërsa serveri më i afërt është në vendin ku jemi, dhe nuk është as një mijë milje larg, është e mundur të përjetoni një shpejtësi kaq të madhe. Për një shpejtësi origjinale të shkarkimit dhe ngarkimit prej 9.59 Mbps dhe 9.08 Mbps respektivisht, ato ofrojnë një shpejtësi të shkarkimit dhe shpejtësinë e ngarkimit përkatësisht 8.43 dhe 0.66. Mund të konkludohet se shpejtësia e shkarkimit është shumë zhgënjyese. Sidoqoftë, besojmë se nuk ndodh kështu çdo herë.

Kur e lidhëm sistemin tonë në një vendndodhje të serverit të Shteteve të Bashkuara, nuk kemi pësuar humbje shumë në shpejtësinë e shkarkimit dhe gjithashtu një shpejtësi më të lartë të ngarkimit në krahasim me serverin më të afërt. Kur e krahasojmë me shpejtësinë origjinale, është regjistruar vetëm një ulje prej 24% në shpejtësinë e shkarkimit dhe 54% në shpejtësinë e ngarkimit. Shtë shumë më mirë sesa shumë klientë VPN, dhe nëse Avira do të rrisë numrin e serverëve dhe efikasitetin e serverëve aktualë, mund të jetë një lojtar më i mirë në teknologjinë VPN përsa i përket shpejtësisë.

siguri

Logs Phantom VPN

Përveç Kill Switch, ata nuk ofrojnë asnjë veçori
që mund të rrisë sigurinë. Ata pretendojnë se kanë mbrojtje të brendshme për rrjedhje DNS.
Gjithashtu, ata nuk kanë një faqe në internet plotësisht të përkushtuar për produktin e tyre VPN, dhe kështu, asnjë informacion në lidhje me protokollin e përdorur nuk është
theksuar. Kjo në një farë mase,
na lë pa dijeni për nivelin e sigurisë që ata ofrojnë. E gjithë ajo që dimë është ajo
ata përdorin enkriptimin e çelësit AES 256-bit. Gjithashtu, ne nuk ishim në gjendje t’i kontaktonim si
ato vetëm ofrojnë mbështetje për përdoruesit e tyre të llogarisë, dhe jo për përdoruesit e mundshëm.
Ata mbajnë disa shkrime të tilla si statusi juaj në internet dhe vëllimi i të dhënave që ju
shfrytëzojnë (gjurmët e vëllimit të të dhënave vetëm për përdoruesit falas).

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja e Përdoruesit

“On. Off. On. Off. Thatshtë kaq e thjeshtë ” Ata përshkruajnë ndërfaqen e tyre të përdoruesit me këtë fjali, dhe kjo është e vërtetë. Kur filloni të përdorni produktin, nuk do të keni nevojë për ndonjë libër udhëzues të gjatë për të mësuar rreth tij. Edhe një person i cili është i ri në teknologjinë VPN mund ta shfrytëzojë atë lehtësisht pa ndonjë ndihmë të jashtme.

Easyshtë e lehtë dhe me kohë efikase për të shkarkuar klientin për çdo sistem operativ. Ju mund ta drejtoni klientin posa të instalohet dhe me një klikim do të lidheni me serverin më të afërt. Dikush mund të zgjedhë serverin nga lista me më së paku ping ose sipas kërkesës së përmbajtjes që duhet të qaseni. Nuk mund të ishte asnjë më e thjeshtë e dhënë së bashku me asnjë konfigurim dhe shumë pak cilësime. Sidoqoftë, thjeshtësia zvogëlon aftësinë në këtë rast. Nuk ka asnjë veçori tjetër siç është tunelimi i ndarë, serverat P2P, mbrojtja e brendshme e keqdashjeve, etj. Dhe për shkak të kësaj, ajo kufizon fushën e përdorimit.

Features

Nëse këto veçori mund të shtohen, një përvojë më e mirë e përdoruesit mund të pritet. Gjithashtu, me kufizimin e mbështetjes së klientit, përvoja e përdoruesit është më e degraduar. I vetmi
gjë që mban përvojën e përdoruesit është shpejtësia që ajo jep që lejon
përdoruesi të transmetojë pa tampon dhe të shfletojë internetin pa ndërprerje. Gjithashtu, serverat e Shteteve të Bashkuara
siguroni qasje për të parë Netflix SH.B.A. me mirë
shpejtësi. Ata gjithashtu pretendojnë se ofrojnë qasje në Channel 4, Channel 5, ITV Player,
Player STV, Player.stv.tv. Shpejtësia dhe Streaming janë dy elementët efikas
të cilat mbështesin përvojën e përdoruesit. Dikush mund të shikojë gjermanisht dhe frëngjisht popullor
kanale të cilat janë gjeo-të kufizuara dhe që nuk mund të jenë
shikuar pa VPN.

platformat

platformat

Numri i platformave është i kufizuar: Windows, telefonat Android, iOS,
MacOS, dhe shtrirja e Chrome. atje
nuk ishte asnjë përshkrim në lidhje me konfigurimin e routerit, dhe kështu, ne kemi nevojë për të
të konkludojmë që klienti nuk është i disponueshëm për ruterat. Sipas
informacione të pranishme në faqen e tyre të internetit,
ata lejojnë përdorimin e klientit në sa më shumë
pajisje ashtu siç duam. Ky është një plus i madh i cili gjithashtu mund të zgjidhë çështjen e
konfigurimi i padisponueshëm i ruterit. Informacioni ishte i paqartë, dhe mbase është ashtu
është e mundur që të jetë vetëm për Android dhe iOS. Megjithatë, numri i përgjithshëm i
pajisjet për planet e tjera nuk përmenden
kudo.

Ndihma për klientët

Avira Phantom VPN: Mbështetje vetëm për Përdoruesit Premium

Mbështetja e klientit është në dispozicion vetëm për primin
përdoruesit. Asnjë mbështetje bisede nuk është në dispozicion, dhe mbështetja e biletave kërkon të shtoni
ID e postës elektronike të regjistruar nga e cila keni bërë blerjen. Nëse jeni duke kërkuar
përpara për të marrë informacion para blerjes, nuk do të jetë e mundur si ju
nuk mund të marrë përgjigje nga fundi i tyre. Mbështetja dhe gjerësia e bandës janë e vetmja
gjëra që janë të kufizuara nëse shkoni falas
llogari. Le të themi, ju e keni bërë
blerja, prapë, biseda live nuk do të jetë
në dispozicion për t’ju ndihmuar menjëherë. Gjithashtu, numri i FAQ-ve është i kufizuar, dhe
vetëm disa prej tyre janë veçanërisht të lidhura me klientin, dhe shumë prej tyre janë
FAQ të përgjithshme për VPN. Mbështetja e klientit mund të vlerësohet e mirë vetëm nëse ato
ofroni ndihmë të menjëhershme edhe për përdoruesit e tyre të mundshëm. Në rastin e Avira, edhe nëse
ju jeni një përdorues besnik, mund të mos merrni ndihmën kur kërkohet.

përfundim

Avira Phantom VPN mund të zhvillohet më shumë duke shtuar
më shumë karakteristika dhe zgjerimi i hapësirës së përdorshmërisë së saj. Uebsajti nuk është
informuese, dhe kështu, kërkohet jo vetëm klienti por edhe përmbajtja e faqes në internet
të përmirësohet. Sa i përket vlerës për para, ndryshon kostoja e klientit VPN
sipas monedhës. Për shembull, nëse blini klientin me Euro, është 7,95 €, dhe
për dollarin amerikan, 10 dollarët e tij. Sidoqoftë, 7,95 €, aktualisht, janë të barabarta
në 9 dollarë. Pra, nëse dikush blen produktin me zgjuarsi, ai do të paguante më pak se
të tjerët. Por, megjithatë, për Phantom VPN, duhet të paguani vetëm më shumë se 5 dollarë për
muaj. Mbështetja e klientit shkakton ulje të vlerës për paranë.

Por nëse e konsideroni nivelin e sigurisë si kryeministrin
shqetësim, Kriptimi i çelësit AES 256-bit është i besueshëm. Aspekti tjetër pozitiv për
e cila mund të blihet Phantom VPN është shpejtësia e saj dhe aftësia e zhbllokimit
kanalet e transmetimit. Nëse këto janë kërkesat tuaja kryesore, ju mund të shkoni për këtë
produkt pa dhënë një mendim të dytë.