Rishikim PrivateVPN

Pros:


 • Protokollet e shumëfishta: Ju merrni një gamë të gjerë opsionesh kur bëhet fjalë për protokollet. Përdoruesi mund të zgjedhë nga OpenVPN me të dy portat, L2TP, IPSec, PPTP dhe IKEv2.
 • Politika e mos-prerjeve: Ligjet suedeze u lejojnë atyre të mbajnë absolutisht asnjë regjistër të të dhënave të përdoruesve dhe ato ndjekin një politikë 100% të mos loging.
 • Kriptimi i shkallës ushtarake: Ata e kanë mbajtur të sigurt tunelin duke përdorur nivelin më të lartë të enkriptimit të mundshëm, dhe përdoruesi mund të shfletojë në tunel pa ndonjë shqetësim të vjedhjes së të dhënave ose rrjedhjeve.
 • Mbrojtja e rrjedhjes IPv6: Klienti mbështet IPv6 dhe nuk keni nevojë të fikni manualisht IPv6 në pajisjet tuaja për të mbajtur IP tuaj nga rrjedhja.
 • Mbrojtja e rrjedhjeve DNS: Shumica e shërbimeve VPN humbasin këtë veçori të thjeshtë e cila mund të ekspozojë vendndodhjen e përdoruesit.
 • Përcjellja e portit: Me përcjelljen e portit, mund të prisni shpejtësi më të mirë përrua dhe të lidheni me pajisjet tuaja nga distanca.
 • Switch Kill Switch: Kjo veçori do të ndalojë trafikun e internetit nëse bie lidhja VPN, duke kursyer kështu të dhënat tuaja të vlefshme nga rrjedhja në internet.
 • Nuk ka kapele në Bandwidth dhe Shpejtësi: Përdoruesi merr bandwidth dhe shpejtësi të pakufizuar për klientin pasi nuk ka kapje të shpejtësisë ose gjerësi bandë për çfarëdo.

Cons:

 • Juridiksioni Suedez: Suedia është ndër vendet me 14 sy dhe kjo është e mjaftueshme për t’i bërë shumë njerëz të pakëndshëm në përdorimin e këtij produkti. Këto vende me 14 sy brenda vendit ndajnë mbikëqyrjen dhe të dhëna të tjera të qytetarëve për arsye të ndryshme.
 • Servers të Kufizuar: Ata kanë shumë pak serverë në krahasim me shumicën e shërbimeve kryesore VPN në dispozicion. Kjo mund të çojë në rritjen e trafikut të serverëve, si dhe shërbimin e dobët VPN nga ofruesi.
 • Zgjedhja manuale: Edhe pse ka shumë pak serverë në rrjet, nuk është e lehtë të lëvizësh nëpër të gjithë ata për të gjetur serverin më të mirë të disponueshëm për veten e tij.

Uebfaqe: Vizitoni sitin Zyrtar

Përmbledhje

Në faqen e parë, PrivateVPN duket se ka të gjitha cilësitë dhe tiparet e pritura nga një shërbim VPN.

Shtë një produkt nga Privat Kommunikation AB, i cili është një kompani me qendër në Suedi.

Pasqyrë e shpejtë
Uebfaqe UebfaqeVizitimi
protokolletOpenVPN, L2TP, IPsec, PPTP, IKEv2
platformatWindows, Mac, iOS, Android, Linux, Routers
jurisdiksionSuedi
prerje-transportim trupashPa prerje
encryptionAES-256
LidhjetDeri në 6 pajisje
Locations80+ Vendndodhjet
Servers100+
Netflix / P2PP2P Në dispozicion
Opsionet e pagesaveKartë krediti, Bitcoin, PayPal
Opsionet e mbështetjesBiseda live
Prmimet nga3.82 $ / muaj faturuar për 12 muaj me 1 muaj falas
Garanci30 ditë kthim parash
Prove falasjo

Suedia, siç e dimë të gjithë është një nga
14-sytë e vendeve. Edhe pse ligjet e intimitetit janë të rrepta atje, fakti që
vendi ndan shumë të dhëna publike me vendet e tjera me 14 sy
të lihet pas dore.

Ajo siguron kriptime të gradës ushtarake, protokolle të shumëfishta, vendndodhje të larmishme të serverëve, asnjë politikë shkrimesh dhe shumë masa të tjera të sigurisë.

Ju merrni të gjitha tiparet e pritura nga një VPN
shërbimi qoftë ai në lidhje me sigurinë ose
intimitetin ose shkathtësinë.

PrivateVPN UI Para dhe Pas Lidhjes VPN

Në këtë përmbledhje, ne do të shqyrtojmë se si vepron
ky shërbim VPN kryejë me të gjitha këto
karakteristikat, dhe sa juridiksioni suedez do të ndikojë në politikën e privatësisë
të produktit.

Servers

Kur bëhet fjalë për një rrjet VPN, numri,
si dhe vendndodhja e serverave, luani
një rol jetësor në cilësinë e shërbimit që merr një përdorues.

Nëse një server është në afërsi të përdoruesit,
ai / ajo mund të presë shpejtësi më të mirë të internetit. Një afër nga serveri gjithashtu përkthehet në
vonesa e përmirësuar dhe përvoja e përdoruesit përsoset.

Trafiku përmes secilit server do të jetë i ulët nëse
ka shumë serverë në një vend i cili është përsëri i dobishëm për të
përdorues.

PrivateVPN përbëhet nga më shumë se 80 servera
në rreth më shumë se 50 vende.

Nëse shikojmë vetëm numrat, nuk është kështu
mbresëlënëse fare. Por nëse shikoni vendndodhjet e serverit, ato mbulojnë një tërësi
shumë tokë atje.

Por nëse ata kanë 44 mijë konsumatorë,
siç u përmend në faqen zyrtare, ne mendojmë se serverët e trafikut të lartë do të
të jetë një dukuri e zakonshme në rrjet dhe do të jetë interesante të shihet sesi
ndikon në shpejtësinë dhe performancën e shërbimit.

Ka disa serverë të dedikuar për transmetim
në vende të ndryshme, dhe ju duhet
kërkoni ato në listën e serverëve pasi ato nuk janë të listuara askund veç e veç.

Të gjithë serverat lejojnë ndarjen e skedarëve P2P, por
mund të jetë e mundur që shpejtësitë e shkarkimit të ndryshojnë shumë nga një server në tjetrin
një tjetër në të njëjtin rajon.

Nuk ka zgjedhje automatike të serverit, dhe klasifikimi i serverëve u mungua shtrenjtë gjatë përdorimit të klientit.

Politika e privatësisë

Shumë prej shërbimeve VPN pretendojnë se kanë një
politika e mos-logs, por rezulton se
ato mirëmbajnë shkrime të një lloji.

Shtë e natyrshme që një shërbim të mirëmbajë
regjistron transaksione si shumicën e rasteve që pagesa bëhet përmes një pale të tretë siç është PayPal. Emailet janë gjithashtu
përdoret për të komunikuar me përdoruesin dhe prerjet e postave elektronike janë gjithashtu të kuptueshme.

Por prerjet e të dhënave të çdo përdoruesi tjetër si p.sh.
Adresa IP dhe informacione të tjera personale
nuk është një shenjë e mirë.

PrivateVPN gjithashtu pretendon se nuk ka një politikë log. Ne kaluam me kujdes përmes tyre
politika e privatësisë dhe këtu janë faktet nga ajo.

Ata nuk regjistrojnë asnjë nga aktivitetet e përdoruesit
brenda tunelit VPN. Sidoqoftë, ata mund të kishin shtuar disa fjali të tjera në
politika për të shpjeguar nëse kjo përfshin kohëzgjatjen e sesionit, afatet kohore dhe zonat e tjera gri.

Do të ketë cookie kur të vizitoni ato
Uebfaqja, dhe informacionet për cookie-t mund të shpërndahen me një palë të tretë, por kjo është
kryesisht informacione jo personale dhe përdoren
për qëllime analitike.

Ato i ruajnë detajet e transaksionit, dhe ju nuk mund ta anashkaloni këtë pasi monedhat e fshehta nuk përfshihen në mënyrën e pagesës.

Oferta për 30 ditë kthim parash është e vlefshme për
përdoruesit e rinj vetëm kur përdorimi i të dhënave është më pak se 100 GB për muaj.

Politika e kthimit 14-ditor është e zbatueshme
vetëm nëse përdoruesi nuk është lidhur me ndonjë nga serverët që ata ofrojnë në
rrjet. Nëse ndonjëherë lidheni me një nga serverët e tyre,
atëherë nuk keni të drejtë për politikën e rimbursimit 14-ditor.

Analiza e kohës së lidhjes

Gjyqi Nr. Koha për të vendosur një lidhje (sekonda)
Koha mesatare në sekonda11.243
17.94
211.13
310.7
412.48
510.67
611.12
716.62
810.73
911,91
109.13

Koha e lidhjes pasqyron sa shpejt
klienti është në gjendje të lidhet me përdoruesin. ajo
jep një ide se sa shpejt shërbimi
do te jete.

Ne kemi bërë analizën e kohës së lidhjes për
shërbim me encryption 128-bit për të marrë një
koha më e shpejtë e përgjigjes.

Mesatarisht 11.24 sekonda nuk është shumë
premtuese pse Ne kemi hasur në shërbime VPN të cilat marrin më pak se 5
sekonda për tu lidhur në rrjet.

Mund të ketë shumë arsye për këtë
performanca e ngadaltë. Intuita jonë na tregon se trafiku i serverëve mund të jetë
fajtori këtu.

Ata kanë shumë
pak servera, dhe që gjithmonë mban mundësinë e serverit me densitet të lartë
trafiku në figurë.

Edhe nëse arsyeja nuk është server i lartë
trafiku, ofruesi VPN duhet të gjejë shkakun e kësaj dhe të përmirësojë
koha e lidhjes së klientit.

Testi i Shpejtësisë

Test i shpejtësisë për opsione të ndryshme të lidhjes

Nëse një shërbim VPN është i mbushur me të gjitha
karakteristikat që mund të ketë, ka të gjithë serverët që mund të ketë, ka politikat më të mira
dhe juridiksion në dispozicion, por nëse është
jo në gjendje të japin shpejtësi të shpejtë, atëherë të gjitha cilësitë
të përmendura më lart zbresin kullimin.

Përdoruesit duan të shfletojnë në internet të sigurt, por jo duke sakrifikuar të gjithë
shpejtësinë e internetit e morën. Ulje të vogla në shpejtësi mund të neglizhohen, por
shumica e përdoruesve kanë pritshmëri të caktuara nga shërbimi VPN kur bëhet fjalë
për të shpejtuar.

PrivateVPN nuk ofron opsionin automatik të zgjedhjes së serverit, kështu që ne u lidhëm
serveri më i afërt i disponueshëm në të dy encryptions 128-bit dhe 256-bit për të parë nëse
kishte ndonjë ndryshim të dukshëm.

Ne gjithashtu u lidhëm me disa nga vendet e serverave të njohura vetëm për të marrë një ide mbi shpejtësinë mesatare
e disponueshme në rrjet.

PrivateVPN nuk është as më e shpejtë dhe as e shpejtë
më e ngadalta atje. Ne dokumentuam një ulje prej 24% në shpejtësinë origjinale kur
të lidhur me serverin më të afërt me encryption 128-bit.

Dallimi në shpejtësi në të njëjtën gjë
serveri kur u lidh me encryptions 128-bit dhe 256-bit ishte vetëm 4% i cili
është një shenjë shumë e mirë.

Do të thotë që përdoruesi nuk do të humbasë shumë shpejtësi kur preferon më shumë
mënyrë e sigurt për të shfletuar internetin.

Serversët suedezë dhe britanikë performuan
po aq mirë, por ne kemi përjetuar mjaft
ulje në shpejtësinë origjinale kur lidheni me serverin USA.

Shpejtësitë e përgjithshme të regjistruara ishin
të kënaqshme, dhe humbja në
shpejtësia origjinale nuk është alarmante. megjithatë,
nuk do të thotë që nuk ka vend për përmirësime.

Nëse PrivateVPN mund të japë rregullisht rreth 80% të shpejtësisë origjinale, atëherë do të jetë një konkurrent i ashpër për të gjitha shërbimet VPN atje..

siguri

Ata i mbanin të gjitha bazat e mbuluara kur ishin
erdhi për ta mbajtur të sigurt tunelin VPN dhe
i sigurt.

Për kriptimin, ata ju sigurojnë
enkriptim i shkallës më të lartë në dispozicion, i cili është i tepërt
në shumë mënyra. Nëse e vlerësoni faktin që edhe encryptions 128-bit
janë mjaft të sigurta, atëherë ata ju morën
i mbuluar gjithashtu.

Ekziston një mundësi
të zgjidhni midis encryption 128-bit dhe 256-bit, dhe ne vlerësojmë
shtimi i kësaj veçorie. Arsyeja është e thjeshtë për ne që pëlqeni këtë opsion; ne duam
më shumë mundësi në dispozicionin tonë.

Ata kanë protokolle për ju në një pjatë.

Së bashku me OpenVPN në mënyrën TCP dhe UDP,
ju gjithashtu merrni mundësinë që të zgjidhni nga protokollet e tjera të mundshme-L2TP,
IPSec, PPTP dhe IKEv2.

Sidoqoftë, OpenVPN është opsioni i rekomanduar,
nga PrivateVPN si dhe nga ne. Mund të ketë situata dhe përdorues që mund të kenë nevojë
protokollet e tjera gjithashtu.

Kur kombinojmë opsionet e protokolleve së bashku me opsionet e disponueshme për kriptim, ne marrim një mori kombinimesh për të zgjedhur, dhe ne mendojmë se zor se ka ndonjë shërbim VPN i cili mund të mundë këtë.

Nuk janë vetëm protokollet dhe
kriptimi që na bën ta quajmë këtë një shërbim të sigurt dhe të sigurt VPN. Atje jane
këto veçori shtesë që i mbrojnë të dhënat e përdoruesit dhe privatësinë e mbrojtur.

Mbrojtja e rrjedhjes DNS dhe rrjedhja IPv6
mbrojtja ruan vendndodhjen e përdoruesit nga rrjedhja në internet. Këto nuk janë
të njëjtat gjëra pse.

Rrjedhja e DNS do të rrezikojë gjeo-vendndodhjen ose zonën e përdoruesit ndërsa një
Rrjedhja e adresës IP do ta bëjë përdoruesin të gjurmueshëm ndaj tij / saj
vendndodhja e pikave.

PrivateVPN vjen me mbrojtje nga rrjedhjet DNS
si dhe mbrojtja e rrjedhjes IPv6, dhe këto çelsat tashmë janë ndezur nga
parazgjedhur.

Ndërprerësi i vrasjeve në internet është një siguri më shumë
masë e cila mund të vijë në dispozicion ndonjëherë.
Ky ndërprerës ndalon trafikun e internetit kur bie lidhja VPN, kështu
duke parandaluar përdoruesin të shfletojë në internet pa sigurinë e tunelit VPN.

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja

Opsione të Avancuara të Vendosjes

Ndërfaqja e përdoruesit vepron si fytyra e
produkt dhe në shumicën e rasteve njerëzit gjykojnë një libër nga kopertina e tij. Perdoruesi
ndërfaqja mund të luajë një rol kryesor në suksesin e një produkti VPN.

Disa njerëz preferojnë një përdorues të përparuar
ndërfaqe me sa më shumë mundësi të jetë e mundur nga ana tjetër ka disa që
si për t’i mbajtur gjërat thjeshtë. Ndërfaqja e përdoruesit e PrivateVPN kujdeset për të dy
shtëpi.

Ndërfaqja e përdoruesit mund të përdoret ose në
mënyra “e thjeshtë” ose në modalitetin “të përparuar”.

Në modalitetin e thjeshtë, përdoruesi mund të zgjedhë
server dhe lidheni menjëherë me rrjetin nën cilësimet e paracaktuar.

Nëse dëshironi të luani pak më shumë dhe
shiko të gjitha tiparet që klienti duhet të ofrojë, atëherë duhet të zgjedhësh
modaliteti i avancuar.

Ndërfaqja e përdoruesit e modalitetit të përparuar është e ndarë në katër skedarë: Paneli, Cilësimet, Garda e Lidhjes dhe
VPN vjedhurazi.

Në pult, ju duhet të zgjidhni vendndodhjen e serverit, protokollin dhe enkriptimin.

Vendosja e Tab në UI

Në skedën e cilësimeve, ka disa ndërprerës të ndërprerë që përfshijnë ‘Start klientin në fillimin’ dhe ‘Lidhu automatikisht në fillimin’. Shumica e opsioneve janë për të rregulluar klientin sipas preferencës së përdoruesit.

Tipari i Gardës së Lidhjes

Skeda e tretë është “Roje e Lidhjes” e cila ju lejon të aktivizoni masat e shtuara të sigurisë nëse dëshironi. Ai përfshin mbrojtjen e rrjedhjeve DNS, mbrojtjen e rrjedhjes IPv6, ndërruesin Kill dhe disa opsione të tjera.

Tab VPN Vjedhurazi

Në fund është skeda “Vjedhurazi VPN”. Mundet
të aktivizohet për të anashkaluar muret e zjarrit DPI dhe VPN, por mund të ngadalësojë shpejtësinë e rrjetit
nga një diferencë e konsiderueshme.

Platformat dhe Pajisjet

PrivateVPN lejon shërbimin në gjashtë
pajisje të ndryshme njëkohësisht. Shumica e shërbimeve VPN ofrojnë pesë lidhje të njëkohshme, dhe ato
në mënyrë të guximshme u bë më e mirë se të gjithë ata duke shtuar një pajisje tjetër në shërbimin e tyre.

Shërbimi është i disponueshëm në të gjithë
platformat kryesore të cilat përfshijnë

 • Windows
 • MacOS
 • android
 • iOS
 • Linux
 • routers

Ju mund të gjeni udhëzues në zyrtar
faqet e internetit për të pasur shërbimin në këto
platformat.

Sidoqoftë, ne nuk ishim në gjendje të gjenim ndonjë
shtesat për cilindo nga shfletuesit.

Xbox dhe PlayStation gjithashtu munguan
lista e mbështetjes së platformës.

Ata duhet të vijnë me mënyra për të përmirësuar aksesin e përdoruesit. Në mënyrë ideale, shërbimi VPN
duhet të jenë të disponueshme për të gjitha pajisjet e përdoruesit që lidhen me internetin.

Shtë një zonë ku ka shumë hapësirë
për përmirësim dhe PrivateVPN duhet të punojë për këtë çështje nëse ata duan të qëndrojnë
të rëndësishme në botën e VPN.

Ndihma për klientët

Mbështetja e klientit është një nga pjesët më të vlerësuara të shërbimit.

Nëse dikush merr një shërbim të shkëlqyeshëm për klientët, nuk përmendet. Por nëse
shërbimi ndaj klientit është i paefektshëm në çfarëdo mënyre, atëherë gjithmonë ekziston ndonjë tiganisje
që e ndjek atë.

PrivateVPN mburrej me një shërbim të klientëve 24/7
në faqen e tyre të internetit. Ata madje përmendën se ata kanë marrë zhvilluesit në
ekipi ekzekutiv i klientëve dhe që ata nuk e japin burimin e jashtëm mbështetjen e klientëve
Punë.

Ata lloj
doli jashtë tyre për të theksuar faktin se ata janë shumë seriozë për të
mbështetja e klientit.

Kjo na emocionoi dhe ne ishim
duke pritur një nga përvojat më të mira të shërbimit ndaj klientit deri më tani.

Por gjithë eksitimi ynë u shkri kur ne
zbuloi se ata jo vetëm që shpërndajnë shërbimet e mbështetjes së klientit ndaj palëve të treta,
ata gjithashtu nuk janë në gjendje të ofrojnë një mbështetje të klientit 24/7.

Mund të prisni të merrni përgjigjen e një pyetjeje
në ndoshta 24 orë.

Shërbimi në vetvete ishte i kënaqshëm kur ne
shikoni përgjigjet që morëm, por janë premtimet e rreme të një klienti 24/7
mbështetje dhe zhvilluesit në ekipin e mbështetjes së bisedës, që na shkatërruan shpirtin.

Seksioni FAQ mund të jetë më i plotë dhe i plotë
mbulojnë tema më të rëndësishme.

përfundim

PrivateVPN ka të gjitha tiparet në dispozicion
që presim nga një shërbim i aftë VPN, megjithatë ai ende nuk është në nivelin e parë
të produkteve VPN.

Një shërbim VPN me këto shumë karakteristika
duhet të jetë në gjendje të sigurojë një performancë shumë më të mirë në krahasim me atë që është
duke dhënë në këtë moment.

Masat e sigurisë janë mjaft të mira, por numri i serverëve dhe shpejtësia mund të përmirësohen.

Fakti që produkti është nga Suedia
i bën gjërat edhe më të ndërlikuara.

Premtimi i rremë për mbështetjen e klientit gjithashtu zvogëlon besueshmërinë. Shtë një gjë që të mos kesh tipare të caktuara dhe një tërësisht
gjë e ndryshme për të bërë pretendime të rreme.

Besimi i përdoruesit është pothuajse i pamundur për të rimarrë
humbur një herë.

Ne ende presim disa përmirësime pozitive në produkt në të ardhmen e afërt, dhe shpresojmë se do të jetë
në gjendje të hidhen në pjesën më të lartë të shërbimeve VPN.