Rishikim privat WiFi VPN

Pros:


 • Versioni i kufizuar i provës: – Ky VPN vjen
  me një version gjyqi 7-ditor për përdoruesit falas
  të mendosh. Ky version i provës ofron
  të njëjtat karakteristika dhe funksionalitet si një version i paguar.
 • Sistemi i përkrahjes së brendshme: Ka karakteristika
  si një sistem mbështetës i inbuilt i cili
  ndihmon përdoruesin të kontaktojë ose zgjidhë probleme
  gabime të shpejta dhe për të shpëtuar problemet e
  paraqitja e biletave për çështje të vogla.
 • UI e thjeshtë: – VPN ofron detaje themelore si statistikat e përdorimit të plotë, paketat
  dërguar / marrë në ekranin e përdorimit në menunë
  opsion. Një përdorues fillestar gjithashtu mund ta përdorë këtë VPN pa ndonjë telashe.
 • Ndërtimi i Bllokimit të Reklamave: – Ky VPN ka sistemin e brendshëm të bllokimit të reklamave i cili
  ndihmon në heqjen e reklamave me qëllim të keq dhe të bezdisshëm, duke ju dhënë një përvojë të mirë shfletimi.
 • Siguria: – VPN përdor metoda të larta encryption për të ruajtur
  shkëmbimi i të dhënave midis serverëve. Ato ofrojnë metoda të kompresimit të të dhënave për të
  minimizoni ngarkesën e gjerësisë së bandës duke bërë që serverët të funksionojnë pa probleme.

Cons:

 • Intimiteti: VPN është nën juridiksionin e SHBA, një nga vendet me 5 sy që mund të pengojë anonimitetin e plotë të shërbimit.
 • Logs: Ruan vetëm lidhjen / shkyçjen
  shkrimet dhe detajet e përdorimit të cilat janë të vogla, por patjetër që mund të jenë
  ndihmë për të prishur privatësinë e përdoruesit.
 • Shpejtësia: Kur bëhet fjalë për shpejtësinë, qoftë lidhje
  shpejtësia ose shpejtësia e brezit, kjo VPN shumë
  zhgënjej përdoruesin. Në këtë epokë të internetit të shpejtë duke qenë një përparësi kryesore
  masa, shpejtësia e lidhjes prej 17 sekondash dhe zvogëlimi i gjerësisë së bandës prej 90% është
  mënyrë shumë e ngadaltë.
 • Karakteristika shtesë UI: Edhe pse kjo
  ka UI të thjeshtë, gjëra thelbësore si psh
  zgjedhja e vendndodhjeve të serverit, përdorimi i brezit, supozohet që paketat e dërguara / pranuara
  për t’u shfaqur në pultin kryesor, sesa tërheqje poshtë
  menu.
 • Asnjë mbrojtje nga rrjedhjet DNS: VPN nuk ka
  opsion për mbrojtjen e rrjedhjes DNS ose mbrojtjen IPv6.
 • Karakteristikat: Ky VPN mungon në shumë
  karakteristika si zgjatja e shfletuesit, ndryshimi i protokollit, opsioni i lidhjes, etj.
 • Asnjë mbështetje e routerit: VPN nuk mund të përdoret për konfigurimin e routerit të shumëfishtë.
 • Mbështetja e klientit: Klient i denjë
  mbështetje me mënyrën e vetme për t’i kontaktuar ata
  përmes biletave.

Përmbledhje

Ekrani kryesor u lidh një herë

WiFi privat është produkti kryesor i
Korporata e Komunikimeve Private, e themeluar nga Kent Lawson në 2010. Selia e kompanisë është e vendosur në New York City, USA.

Ajo u themelua në idenë që rrjetet publike
janë shumë të pasigurt dhe rrjedhin të dhëna të shumta të përdoruesit, të cilat duhet të jenë
mbrohet duke pasur jo vetëm një të sigurt
lidhje në rrjete të tilla por edhe
fshehja e të dhënave të trafikut.

Duke mburrur për sigurinë e saj të lartë, WiFi Private jo vetëm që mundëson
siguroni rrjetet publike Wi-Fi jo të sigurta por siguroni gjithashtu VPN për të hyrë në internet
përmbajtje në internet me anonimitet të plotë.

Pajisur me tipar parësor si kriptimi, bllok reklamimi, të dhëna
compression kjo VPN mund të ju ndihmojë
nevoja të përkohshme Ky VPN ka mungesë në shumë karakteristika shtesë për të përmirësuar
përvoja e përdoruesit dhe përdorueshmëria në llogari të shumta.

Në këtë përmbledhje, ne
do të kontrollojnë aspekte të ndryshme të këtij shërbimi VPN
dhe verifikoni nëse performanca e saj varet nga detyra apo është thjesht një tjetër
produkt mesatar në qytet.

Servers

Opsionet e serverit në UI

WiFi privat ka serverë të përhapur në 13 vende
me 30 serverë individualë të përhapur në të gjithë ata.

Ata përdorin afërsinë dhe algoritmin e ngarkesës së serverit i cili
përcakton vendndodhjen më të mirë për t’u lidhur duke kontrolluar vendin më të afërt në një server
si dhe ngarkesën aktuale të trafikut në atë server.

Meqenëse këta serverë përdoren vetëm për trafikimin VPN,
ato ofrojnë më shumë besueshmëri në lidhje dhe shpejtësi, nga e cila mund të pengohet
përdorimi i funksioneve të shumta në një server të vetëm.

Fillore
vendndodhjet e serverëve janë SH.B.A.
dhe Evropa me shumë nga serverët e vendosur në
Vetë SHBA. Kjo tregon një të kufizuar
arritja e serverave VPN dhe gjithashtu rrit ngarkesën
në këta serverë.

Disa serverë më larg nga serveri qendror kanë treguar një rënie drastike të shpejtësisë e cila duhet të zgjidhet për të siguruar përdoruesit nga
kontinentet e tjera për të patur një qetësi
përvojë.

Kompania është nën juridiksionin e 5 kombeve të syve (SH.B.A., Kanada, MB, Australi dhe Zelanda e Re). Kjo mund të bëjë që disa nga të dhënat e përdoruesve të arrihen nga qeveria dhe agjensitë e shqiptimit.

Politika e privatësisë

të qenë
me seli në SH.B.A., një nga
Kombet me 5 sy, nuk mund të priten shumë
nëse nuk do të dorëzojnë të dhënat e përdoruesit për monitorim kur thirren për të njëjtën.

Ata nuk bëjnë
ruajini çdo regjistër të të dhënave personale si adresën IP, faqen e internetit të vizituar, etj., por mbani regjistrat e përpjekjeve të lidhjes dhe gjerësinë e bandës totale
përdorim.

Siç kanë
përmendur, ata kërkojnë një fletëpalosje dhe marrin lejen e përdoruesit për të dorëzuar informacionin e llogarisë.

Duke qenë anëtarë të
Fondacioni Elektronik Kufitar dhe Koalicioni i Procesit Dixhital, ata
kufizojnë ndërhyrjet e qeverisë në
hyrja në informacionin e përdoruesit.

Megjithatë, ruajtja
shkrimet e kohës së lidhjes dhe bandës së bandës
përdorimi mund të ndihmojë qeverinë në zbulimin e modelit tuaj të shfletimit, dhe ata mund ta përdorin atë në avantazhin e tyre, qoftë ai
për qëllime juridike ose për dremitje.

Prandaj
politika e privatësisë nuk është as shumë e hapur, as shumë e sigurt dhe mund të arrihet nga
agjencitë në gatishmërinë e tyre.

Analiza e kohës së lidhjes

Gjyqi Nr. Koha për të vendosur një lidhje
Avg. Koha (sekonda) 17.11
121,51
215,89
316,93
414.19
516.49
616.23
715,57
821.53
915.06
1017.7

Koha e lidhjes i referohet “kohës mesatare të cilën e merr klienti për t’u lidhur me anën e serverit me sukses”. Për shumicën e VPN-ve, kjo kohë supozohet të jetë e ulët duke qenë një mesatare prej 3 sekondash që konsiderohet e shpejtë dhe përtej 8 sekondave merret si një lidhje e ngadaltë.

Një më e lartë
koha e lidhjes çon te përdoruesi i keq
përvojë. Një VPN e mirë duhet të ketë gjithmonë përparësi në zvogëlimin e kohës së lidhjes
ndihmojnë përdoruesit të lehtësohen shpejt nga shërbimet e tyre.

Për të matur
koha e lidhjes për këtë VPN, fillimisht kemi përdorur zgjedhjen automatike të
server i cili vendoset nga afërsia
të vendndodhjes së serverit të tyre në vendin tuaj. Më vonë, ne kemi ndryshuar për zgjedhje të ndryshme të lartë për shumicën e përdoruesve për të përcaktuar
shpejtësia e lidhjes.

Lidhja
koha në vendin më të afërt, në rastin tonë, ishte mesatarja në 17.11 sekonda. Kjo tregon se sa e ngadaltë është VPN kur bëhet fjalë
si koha e lidhjes ashtu edhe shpejtësia e brezit. Një kohë e tillë e ngadaltë e lidhjes nuk mund të pritet për versionin falas ose të paguar të
shërbim.

Për vendet e tjera,
nga vendndodhja më e largët te midranges,
koha e lidhjes mesatarisht përafërsisht njëjtë si më lart. Kjo përfundimisht tregon se të gjithë serverët e tyre kanë mediokër të ngjashme
teknologji edhe për pagimin e klientëve.

Anydo marrje e VPN-së
kjo dëshirë e gjatë për vetë lidhjen tregon
cilësi të tmerrshme të serverave të tyre, të cilat
nëse nuk përmirësohet do të thith klientët e tyre që paguajnë. Edhe përdoruesit e lirë do
zgjidhni mundësi tjetër me shpejtësi më të mirë se kjo VPN.

Testi i Shpejtësisë së Bandës

Test i shpejtësisë për opsione të ndryshme të serverit

Një VPN e mirë do të ofrojë jo vetëm siguri të mirë për përdoruesit e saj, por gjithashtu siguron që shpejtësia e përdorimit të mos ulet në këmbim të shumë mbrojtjes.

Testi i shpejtësisë së bandës na siguron informacione
mbi sa të dhëna ruhen / zvogëlohen nga
ana e serverit e cila mund të ulë shpejtësinë e përdorimit në krahasim me një VPN të çaktivizuar.

VPN më të mira
kanë shpejtësi të kapur në rreth 5% në maksimum 20% për përdoruesit e lirë ose të paguar. kjo
kapaku artificial ndihmon jo vetëm për të zvogëluar ngarkesën e rëndë në disa serverë, por edhe për të ndaluar
abuzim me qëllim të keq nga përdoruesit.

Edhe pse
të vendosura në vende me akses të mirë të serverit, për të habitur uljen e shpejtësisë
ishte i lartë falas, si dhe versioni pro.

Me server në
afërsia jonë më e afërt, ne kemi një ulje të 90.4% në shpejtësinë e shkarkimit dhe 85.6%
ulje në shpejtësinë e ngarkimit.

Megjithatë,
testet e brezit varen nga ofruesit e shërbimeve të përdoruesve, por në këtë rast, ne kemi një të shkëlqyeshme
lidhje interneti për tu siguruar që nuk ka gabime nga ana jonë.

Edhe serverat në
vendndodhjet më të larta si New York, London, Suedi gjithashtu kishin kapur shpejtësinë si më lart
gjë që është shumë e keqe për përdoruesit pasi virtualisht kufizon përdorimin e tyre të përditshëm
zakonet.

Gjerësia e bandës
shpejtësia në New York u ul me 91.1% në
shpejtësia e shkarkimit ndërsa vendet si Suedia dhe Londra kishin rreth 95% ulje të shpejtësisë
në rezultatet tona të provës.

Serverë të tjerë
jo vetëm që kishte shpejtësi shumë të reduktuar sesa më lart
por gjithashtu mori gabim në kohëzgjatje shumë herë që tregon qartë aftësi të dobët dhe
performanca e këtyre serverave. Kjo do të thotë
që ata urgjentisht duhet të zgjedhin serverët e tyre për t’u dhënë përdoruesve pa telashe
përvojë në përdorimin e shërbimeve të tyre.

Kështu, fundi i lartë çdo ditë
Zakonet e internetit si shikimi i videove në internet, Netflix, aktivitetet e lojërave marrin një pengesë të madhe dhe janë praktikisht të pamundura
me një bandë të tillë bandë.

siguri

Wi-Fi privat përdor encryption 128-bit SSL.

SSL (Secure Sockets Layer) është një teknologji e zakonshme e sigurisë për të formuar një të koduar
lidhje midis një serveri dhe një klienti – i cili zakonisht është një server në internet dhe një shfletues;
ose një server mail dhe një klient mail. Këto karakteristika të sigurisë janë zakonisht të vështira për tu goditur.

Ky kriptim i sigurisë sigurohet gjithashtu në rrjetin aktual
lidhje e cila parandalon që hakerat të shakasë në shkëmbimin e të dhënave midis publikut
Wi-Fi dhe sistemi juaj.

Ata përdorin një katër-gjelbër
qasje për lidhjen dhe sigurimin e të dhënave të dërguara në serverë.

Hapi i parë është mundësimi i mbrojtjes përmes
shërbime të kriptimit si çelësat AES-256bits. Atëherë siguria nga ana e përdoruesit është
zbuluar për të kontrolluar nëse është i nevojshëm mbrojtje e mëtejshme. Pasi të bëhet kjo, pala e përdoruesit përmbahet përmes një tuneli të koduar. Pas kësaj, pjesa e rikuperimit përfshin ri-aktivizimin e lidhjes në rast të lidhjes së humbur nga ana e përdoruesit
ose tuneli i koduar.

Në rrjete të hapura në vende publike si një lokal, palestër, stacione, etj. Siguria
kërcënimi rritet në mënyrë drastike pasi të gjithë ata janë të prekshëm ndaj sulmeve të palëve të treta si të poshtëruarit, MITM
sulme, helmim nga IP, etj.

Ky VPN siguron rrjete të tilla publike
dhe ndihmë kundër sulmeve të tilla të pjesës së tretë.

Karakteristikat e rëndësishme të sigurisë që përmirësojnë
përdorimi i VPN si ndërprerës vrasës, mbrojtje IPV6, rrjedhje DNS mungojnë
ky VPN.

Ata krenohen me këto tipare të sigurisë,
por shumë produkte janë në dispozicion në treg
të cilat ofrojnë siguri më të mirë pa
çështjet e lidhjes.

Pra, nëse jeni shumë i shqetësuar për vërtet të shtrënguar
siguri dhe duan vetëm të zhbllokojnë përmbajtjen e bllokuar, pa asnjë shqetësim për të
shpejtësia, ju mund të mbështeteni në këtë VPN.

Ndërfaqja e Përdoruesit dhe Përvoja

I sigurt dhe i koduar

Wi-Fi privat ka ndërfaqen më themelore të përdoruesit e cila lejon një të thjeshtë
funksione me bazë klikimi.

Ekrani kryesor tregon lidhjen
statusi së bashku me një lidhje / shkëputje
butoni dhe një skedë menuja në krye.

Nën skedën Meny vijnë opsione të tilla si aktivizimi, cilësimet, përdorimi, llogaria, ndihma, rreth dhe braktisja.

Opsionet e menusë

Cilësimet përfshijnë opsione për të ngarkuar shërbimin
gjatë fillimit, bllokoni reklamat dhe fikni kompresimin e të dhënave për të kufizuar përdorimin e CPU.
skedari i përparuar nën cilësime lejon përdoruesin të zgjedh vendndodhjen e serverit në bazë të tij
zgjedhje.

Ekziston edhe seksioni i llogarive i cili
tregon detajet themelore të llogarisë së përmendur
në kohën e regjistrimit si ID e-mail, platforma, numri i pajisjes, etj.

Një tjetër mundësi e dobishme në këtë menu është seksioni i ndihmës i cili hap një dritare të veçantë
duke dhënë shumë mundësi si zgjidhja e problemeve, politika e privatësisë, udhëzuesi i lidhjes,
etj.

Në përgjithësi, UI është shumë i thjeshtë dhe i thjeshtë por
i mungon një ndërfaqe më vizuale që mund të shfaqet
vendndodhjen e lidhur me hartën, të dhënat e brezit, kohën e lidhjes, etj. Ata gjithashtu
duhet të shfaqni menunë e vendndodhjes së ndryshimit
në pultin kryesor vetë në vend se
duke e vendosur atë nën menunë e cilësimeve.

Platformat dhe Pajisjet

Platformat në dispozicion

VPN ka mbështetje të kufizuar në disa platforma
dhe pajisjet.

për
pajisje laptopë dhe PC, ajo ka mbështetje për Windows dhe MacOS.

Për celular dhe tableta,
është në dispozicion për iPhone, iPad me IOS 9 ose pajisje më të larta dhe Android me
AOS 5 ose më e lartë.

Në vijim
protokollet janë të disponueshëm për pajisje të ndryshme:

 • PC / Mac
  është OpenVPN.
 • iOS / Android
  është IPSEC / IKEv2.
 • trashëgim
  klientët L2TP mbi IPSEC.

Ai nuk ka mbështetje për një ruter dhe kështu nuk mund të përdoret në platforma të shumta si tastierë, TV Smart, etj.

Nuk ka shtesë të shfletuesit në dispozicion, kështu që një përdorues
mund t’ju ​​duhet ta ktheni mbrojtjen veçmas edhe nëse i duhen vetëm për çdo ditë
detyra surfing.

Veç asaj,
VPN duhet të shtrihet në Linux dhe derivatet e tij. Numri i pajisjeve që një llogari e vetme mund të përdorë
në një version të gjykimit është pesë që është i mirë. Planet e primit përfshijnë
skema të ndryshme për përdorues të ndryshëm bazuar në kërkesat e tyre të përdorimit dhe
lidhja e pajisjes.

Ndihmë dhe Mbështetje e Konsumatorëve

Mbështetja e klientit

Mbështetja e klientit është në dispozicion vetëm përmes
regjistrimi i biletave në faqen e tyre të internetit. Nuk ka mundësi për mbështetjen e bisedës live
ose ndihmë monitorimi në distancë.

Mbështetja e klientit edhe pse e kufizuar në vetëm një formë është e mirë
të mjaftueshme për të zgjidhur problemet tuaja në një ose dy ditë pune. Në rastin tonë, ne morëm mbështetjen për produktin tonë
në një ditë të vetme. Ata gjithashtu zgjidhën
çështje për ne.

Vetë softveri ka një masë themelore të zgjidhjes së problemeve në dispozicion në
seksioni i ndihmës në menunë kryesore. Kjo ndihmë
Seksioni përmban tema të shumta duke filluar
nga udhëzuesi i shpejtë i fillimit, FAQs, këshilla për privatësinë.

Udhëzuesi për fillimin e shpejtë ndihmon përdoruesit e rinj për të
mësoni të përdorni programin. Përveç
se, pjesa e FAQs është e ndarë në
pjesë të ndryshme si çështje të përgjithshme, teknike, intimitet, blerje dhe licencë dhe
Troubleshooting.

Sidoqoftë, ato gjithashtu ofrojnë një seksion të intimitetit
në menunë e ndihmës që udhëzon përdoruesit në ndjekjen e hapave të ndryshëm si mbajtja
anonimitet në internet në mediat sociale, shfletimin, përdorimin e një VPN, etj.

Ato gjithashtu ofrojnë një test lidhjesh në
softveri për të kontrolluar çdo çështje të lidhjes nga ana e klientit.

Një tjetër mundësi për mbështetje është reagimi
i cili bazohet vetëm në email.

Në përgjithësi, seksioni i ndihmës ka informacion të mjaftueshëm
për të edukuar një person fillestar në anonimatin dhe kërcënimet në internet. Sidoqoftë, më shumë
përpjekjet janë të nevojshme për t’u vendosur në seksionin e mbështetjes së klientit duke ofruar karakteristika
si mbështetja e bisedës, reagimi i drejtpërdrejtë, testimi në distancë, etj.

përfundim

Nuk ka asgjë që vlen të theksohet
për këtë VPN. Ky aplikacion është vetëm
bërë për përdoruesit e rastit që mund ta përdorin atë për anonimitet të përkohshëm.

Ështjet me shpejtësinë e lidhjes dhe
gjerësia e bandës është shumë e lartë për tu injoruar,
dhe çdo përdorues i paguar përfundimisht do të ndihet
paratë e tij janë duke u tretur.

Atje jane
mundësi të shumta më të mira në dispozicion në treg
siç është ExpressVPN me çmime të ngjashme që e bëjnë rrugën më të kënaqshme
performanca dhe shërbime të shkëlqyera për
paratë tuaja.

Prandaj, nëse jeni një përdorues pro që kujdeset
për anonimitetin tuaj, dëshironi shpejtësi të mirë për përdorimin tuaj dhe po kërkoni më shumë
ndërfaqja e përdoruesit dhe karakteristikat, ky VPN nuk është për ju. Përdoruesi rastësor mund ta provojë, por
vetëm ajo gjë që do të marrin është koha e humbur.

Fillore
zonë e cila duhet të mbulohet siç duhet
prej tyre është një rritje në kapacitetin e serverit dhe performancën së bashku me më pak
ulje në shpejtësinë dhe kohën më të shpejtë të lidhjes.

Seksioni i mbështetjes së klientit gjithashtu ka nevojë
riparime të ndryshme për të rritur pagimin
përvoja e përdoruesit të klientëve.