Rishikimi PeaZip

rekuizitë


Siguron një program arkivues pa skedar dhe encryption falas me një raport të lartë kompresimi. Mbështet më shumë se 180 lloje skedarësh, dhe mund të përdoret si hapës arkivuese dhe ekstraktuese.

Cons

Në dispozicion vetëm për platformat Windows dhe Linux, pa disponueshmëri për platformën Mac OS. Versioni i lëvizshëm është i disponueshëm vetëm në Windows ose Linux duke përdorur aplikacionin Wine.

i përgjithshëm

Ofron një nga menaxherët më të mirë të skedarëve, arkivuesit dhe programet e enkriptimit që mbështet pothuajse të gjitha llojet e skedarëve që janë në dispozicion sot. Përdor sistemin e përparuar të kriptimit.

Uebfaqja: Klikoni Këtu

PeaZip është një program arkivues i skedarëve me burim të hapur dhe encryption i krijuar nga PeaZip SLR, një zhvillues softuerësh me qendër në Itali. Funksioni kryesor i softverit është të menaxhojë, kompresojë dhe encrypt skedarët duke përdorur teknologjinë standarde të enkriptimit, si dhe raportin e lartë të ngjeshjes. Për dallim nga programet e ngjashme, ky program ju lejon të kurseni më shumë hapësirë ​​në hard drive tuaj kur kompresoni skedarët tuaj në formate të ndryshme të arkivit popullor.

Raporti i lartë i kompresimit

Problemi kryesor me programin arkivues të skedarëve është raporti i kompresimit që zakonisht nuk është shumë i lartë. Do të thotë që kur i ruani skedarët tuaj në një arkiv, madhësia e përgjithshme e arkivit nuk ka shumë ndryshim nga madhësia normale e skedarit. Sidoqoftë, PeaZip ka teknologjinë që ju lejon të kompresoni skedarët me një raport të lartë kompresimi, që do të thotë që ju mund të merrni madhësinë e arkivit shumë më pak se programet e ngjeshjes së skedarëve të ngjashëm. Karakteristika e raportit të lartë të kompresimit ju ndihmon të kurseni më shumë hapësirë ​​në hard drive tuaj, duke ju lejuar të ruani më shumë skedarë në formën e arkivave. Isshtë gjithashtu e dobishme për krijimin e një skedari instalimi në mënyrë që të mos ketë nevojë për shumë hapësirë ​​për ta shkarkuar.

Mbështetje për formatet e arkivit 180+

Ka qindra formate arkivore që janë në dispozicion sot, dhe ky softuer mbështet më shumë se 180 formate arkivore, që do të thotë se mund të lexojë dhe ekstraktojë pothuajse çdo lloj skedari arkivi. Ai e bën këtë softuer një mjet ideal për ju që të ekstraktoni ose shikoni një skedar arkivor. Ju gjithashtu mund të ndryshoni me lehtësi çdo format arkivi duke nxjerrë fillimisht arkivin dhe duke e ruajtur në një format tjetër. Kjo mund t’ju kursejë shumë kohë pasi softuerët e tjerë të arkivave të skedarëve mund të jenë në gjendje të njohin vetëm një pjesë të llojeve të arkivave të skedarëve. Për më tepër, është një program me burim të hapur, kështu që mund ta shkarkoni dhe ta përdorni falas.

Kriptoni skedarët me sistemin standard të kriptimit

Nëse dëshironi të ruani skedarët tuaj në një arkiv të koduar, mund ta bëni edhe me PeaZip. Ky program është krijuar për të qenë në gjendje të krijojë një arkiv të koduar i cili është i vështirë për tu thyer. Kur krijoni një arkiv të mbrojtur me fjalëkalim duke përdorur këtë softuer, ai mbron të gjithë skedarët tuaj privatë në mënyrë që askush të mos mund t’i shikojë ose nxjerrë skedarët tuaj përveç nëse ata kanë fjalëkalimin. Ai përdor sistemin standard të kriptimit që është i vështirë për tu prishur edhe për një haker të aftë. Me fjalë të tjera, arkivat e kriptuara që krijoni duke përdorur këtë softuer janë plotësisht private dhe të sigurta për ju.

Ndar dhe bashkojë skedarë të mëdhenj

Tipari i ndarjes dhe bashkimit ju lejon të ndani ose arkivin e madh në arkiva të shumta më të vogla ose të bashkoni shumë arkiva të vogla në një arkiv. Kjo veçori është shumë e dobishme kur duhet të ruani skedarë të mëdhenj që nuk mund të jenë të përshtatshëm nëse ruhen si një arkiv i madh skedarësh. Duke e ndarë arkivin e madh në disa pjesë, ju lehtë mund të ruani dhe transferoni skedarët tuaj në një medium të shumëfishtë të ruajtjes. Ndihmon gjithashtu kur duhet të ngarkoni skedarët në cloud pasi nuk keni nevojë të ngarkoni një arkiv të madh me një hap. Ju thjesht duhet të shkarkoni pjesën arkivore nga një pjesë për ta bërë procesin më të thjeshtë.

Versioni Portable

Përveç versionit të plotë të instalimit, PeaZip është gjithashtu në dispozicion në versionin portativ. Versioni i lëvizshëm i këtij softveri mund të përdoret në sistemin operativ Windows, si dhe sistemin Linux duke përdorur aplikacionin Wine. Gjëja e mirë në lidhje me sistemin portativ është se ju nuk keni nevojë të keni një instalim të plotë të softverit në mënyrë që të hapni, nxjerrni ose kriptoni arkivat tuaja. Ju thjesht mund të kopjoni versionin e lëvizshëm në flash drive tuaj dhe ta përdorni atë në çdo kompjuter pa pasur nevojë ta instaloni plotësisht.

përfundim

Kur shikoni një softuer të mirë arkivues skedar, ka disa softuer premium që ju vijnë në mend. Sidoqoftë, edhe ato programe premium nuk kanë tiparet aq të gjera sa PeaZip. PeaZip është një mjet i thjeshtë për kompresimin e skedarëve që ofron shumë më tepër karakteristika sesa programi i ngjashëm. Kjo ju lejon të hapni qindra formate të arkivave, të kodoni skedarët tuaj, të bashkoni dhe të ndani arkivat tuaja, dhe më e rëndësishmja, ai ka një raport të lartë kompresimi. Me këtë softuer, ju lehtë mund të kurseni më shumë hapësirë ​​në hard drive tuaj sepse mund të minimizoni në mënyrë efektive madhësinë e skedarëve të kompresuar. Gjithashtu, versioni i lëvizshëm është i disponueshëm, i cili ju lejon të përdorni këtë program në lëvizje.