Rishikimi KeePass

rekuizitë

Siguron një program menaxheri falas, të lehtë dhe të sigurt të menaxherit, i cili ju ndihmon të ruani ndonjë fjalëkalim në një vend të përshtatshëm. Liçensa është me burim të hapur, dhe mbështet sistemin e përparuar të kriptimit.


Cons

Isshtë në dispozicion vetëm për Windows, megjithëse ekzistojnë disa versione jozyrtare që janë në dispozicion për platforma të tjera, të tilla si Android, iOS dhe Linux.

i përgjithshëm

Siguron një platformë të thjeshtë dhe të sigurt për të ruajtur të gjitha fjalëkalimet tuaja në një vend me sistem të përparuar të kriptimit. Ju lejon të menaxhoni të gjitha fjalëkalimet tuaja me lehtësi dhe siguri.

Faqja e internetit: Keepass.info

Vlerësimi i përgjithshëm: [Yasr_overall_rating]

KeePass është një program menaxher falas dhe me burim të hapur me fjalëkalim i krijuar në 2003 nga Dominik Reichl, një programues softuerësh me qendër në Gjermani. Ndërsa fillimisht u zhvillua nga një person, si një softuer me burim të hapur, ai është përmirësuar pas sugjerimeve të shumë përdoruesve entuziastë, duke e bërë që programi të evoluojë siç është sot. Qëllimi i këtij programi është të ndihmojë përdoruesit të menaxhojnë dhe ruajnë të gjithë fjalëkalimet e tyre të rëndësishme në mënyrë që ata të shmangin përdorimin e të njëjtit fjalëkalim për çdo llogari që ata kanë.

Keyelësat e shumëfishtë të përdoruesve

Kur krijoni bazën e të dhënave për fjalëkalimin tuaj, ju keni mundësinë të krijoni fjalëkalimin master për bazën e të dhënave. Sidoqoftë, ka çelësa shtesë që mund të aplikoni në bazën e të dhënave të fjalëkalimit tuaj për ta bërë atë më të sigurt. Me çelësa të shumëfishtë përdoruesish, ekzistojnë shumë mënyra për të siguruar bazën e të dhënave për fjalëkalimin dhe për të siguruar që vetëm ju të keni qasje në të. Ju mund të përdorni skedarë të shumëfishtë kyç në rast se ju nevojitet për të forcuar sigurinë e bazës së të dhënave të fjalëkalimit tuaj. Kjo rekomandohet që ju të bëni edhe pse është pak e rëndë për të gjurmuar çdo çelës të përdoruesit që keni krijuar. Sidoqoftë, për sa i përket sigurisë, tipari i shumëfishtë i çelësave të përdoruesve mund të ndihmojë në forcimin e sigurisë së bazës së të dhënave tuaja të fjalëkalimit edhe më shumë.

Gjenerator i rastësishëm i fjalëkalimit

Shumica e njerëzve thjesht krijojnë fjalëkalime të thjeshta për llogaritë e tyre. Kjo kryesisht për shkak se fjalëkalimet komplekse janë të vështira për t’u mbajtur mend, dhe gjithashtu, është e vështirë të krijohen. Tipari i gjeneratorit të rastit të fjalëkalimeve është i disponueshëm në këtë softuer, i cili ndihmon përdoruesit të krijojnë fjalëkalime të forta për llogaritë e tyre. Në këtë mënyrë, ata nuk duhet të vendosin më për fjalëkalime që janë të dobëta pasi këto lehtë mund të hakohen më vonë. Kjo është veçoria që ndihmon përdoruesit të mbrojnë secilën prej llogarive të tyre me fjalëkalimet më të forta që janë të pamundura të hakohen.

Sistemi i Avancuar i Kriptimit

KeePass është si një hapësirë ​​e madhe për të gjithë fjalëkalimet tuaja. Do të thotë që është një program shumë i rëndësishëm për të menaxhuar dhe ruajtur çelësat e hyrjes në llogaritë tuaja. Ju duhet të siguroheni që ky softuer është plotësisht i sigurt dhe i sigurt për përdorimin tuaj. Për fat të mirë, ai përdor sistemin e përparuar të kriptimit, i cili është i pamundur të prishet. Me fjalë të tjera, njerëzit nuk mund të hapin me forcë menaxherin tuaj të fjalëkalimit dhe të marrin lehtësisht informacione për fjalëkalimet tuaja. Ky program nuk plasaritet lehtë, dhe i vetmi që mund të hyjë në informacionin e vlefshëm në bazën e të dhënave është përdoruesi.

Menaxhim i thjeshtë me fjalëkalim

Një nga funksionet kryesore të këtij programi është të ndihmojë përdoruesit të menaxhojnë me lehtësi fjalëkalimet e tyre. Pavarësisht sa fjalëkalime që ruani në këtë softuer, është shumë e lehtë për ju që t’i menaxhoni ato ashtu siç dëshironi. Ekziston mundësia për të kategorizuar fjalëkalimet tuaja dhe për ta bërë më të lehtë qasjen. Gjithashtu, ka veçori që ju ndihmojnë të kërkoni shumë shpejt fjalëkalimin tuaj të ruajtur edhe pse është varrosur thellë në bazën e të dhënave tuaja. Ju gjithashtu mund të importoni ose eksportoni bazën e të dhënave tuaja mjaft lehtë në rast se dëshironi të migroni të dhënat tuaja nga ose në një platformë tjetër.

Arkitektura e Plugin

Karakteristikat themelore në KeePass u japin përdoruesve të gjitha funksionet dhe përfitimet që i duhen nga një menaxher fjalëkalimi. Sidoqoftë, ekziston një veçori shtesë që mund të bëjë të mundur që përdoruesit të zgjerojnë edhe më shumë veçoritë themelore, e cila quhet veçori e plugin-it. Me arkitekturën e shtojcave që ka ky softuer, është shumë e lehtë për ju të shtoni shtojca në këtë softuer për të përmirësuar funksionalitetin e tij. Meqenëse ky program është me burim të hapur, ka shumë njerëz që kontribuojnë në zhvillimin e shtojcave të ndryshme për këtë softuer.

përfundim

KeePass është një nga programet më të mirë të menaxherit falas me fjalëkalim atje. Me këtë softuer, ju lehtë mund të ruani dhe menaxhoni fjalëkalimet tuaja në një vend të përshtatshëm. Gjithashtu, programi mbrohet nga një sistem i avancuar i kriptimit, si dhe skedarë të shumëfishtë përdoruesish për të siguruar që baza e të dhënave është e provuar nga hakerat. Askush nuk mund të thyejë softuerin dhe të vjedhë me lehtësi fjalëkalimet në bazën e të dhënave të tua. Për më tepër, ai gjithashtu ka karakteristikë për të ndihmuar përdoruesit të krijojnë fjalëkalime të forta për llogaritë e tyre, si dhe të shtojnë disa shtojca për të përmirësuar funksionalitetet e softuerit. Në përgjithësi, KeePass është një program i rekomanduar i menaxherit të fjalëkalimeve nëse po kërkoni një zgjidhje të thjeshtë dhe të sigurt për të mbajtur të gjitha të dhënat e fjalëkalimit tuaj të sigurt dhe të mbrojtur në një vend të përshtatshëm.