Rishikimi AxCrypt

rekuizitë


Siguron një softuer të sigurisë së skedarëve me shumë platforma që ju lejon të kriptoni skedarët tuaj të rëndësishëm me sistemin e përparuar të enkriptimit. Ajo gjithashtu vjen me një veçori të menaxhimit të fjalëkalimit.

Cons

Versioni falas mund të përdoret vetëm për të parë skedarët e koduar në Mac ndërsa i njëjti version falas ofron më shumë veçori në PC. Kriptimi AES-256 është në dispozicion vetëm në planin premium.

i përgjithshëm

Ofron një sistem të thjeshtë por shumë të sigurt të kriptimit të skedarëve që mund të përdoret si për desktop ashtu edhe për platformat mobile. Ofron veçori shtesë për të përmirësuar mbrojtjen e sigurisë së skedarit tuaj.

Uebfaqja: Klikoni Këtu

AxCrypt është një program encryption i skedarëve i siguruar nga AxCrypt AB, një kompani softuerësh sigurie me qendër në Stokholm, Suedi. AxCrypt u lëshua për herë të parë për publikun në 2001 për të ndihmuar përdoruesit të ndajnë skedarë konfidencialë në internet pa u shqetësuar se dikush vjedh skedarët e tyre të rëndësishëm. Ky program po shndërrohej shpejt në një nga mjetet më të mira të kriptimit falas, dhe që nga viti 2016, kompania zgjeroi programin për të përfshirë karakteristika të ndryshme të reja që janë në dispozicion vetëm në primin dhe planet e biznesit..

Sistemi i Avancuar i Kriptimit me Lidhje Magazinimi në Re

AxCrypt vjen me një sistem të përparuar të kriptimit që mund të sigurojë që skedarët tuaj të mbrohen mirë, si dhe të pamundur për t’u çarë. Sistemi i kriptimit i ofruar nga ky softuer është kodimi AES-128 bit dhe AES-256-bit, të cilat janë sistemi standard ndërkombëtar i kriptimit për mbrojtje dhe siguri maksimale për skedarët tuaj. Me lidhjen e ruajtjes së cloud, ju mund të ngarkoni skedarët tuaj të koduar në ofruesit tuaj të preferuar të ruajtjes së cloud, të tilla si Dropbox, Google Drive dhe OneDrive, në mënyrë që të mund t’i sinkronizoni ato midis të gjitha pajisjeve tuaja. Lidhja për ruajtjen e cloud është gjithashtu e përkryer për bashkëpunim, ku mund të punoni në të njëjtat skedarë konfidencial me njerëzit e tjerë.

Menaxhimi i fjalëkalimit dhe gjeneratori i fjalëkalimeve

Jo vetëm që merren me kriptimin e skedarëve, ky program gjithashtu ju ndihmon të mbani llogaritë tuaja të sigurta duke siguruar një veçori të menaxhimit të fjalëkalimit. Tipari i menaxhimit të fjalëkalimit mund të përdoret për të mbrojtur të gjithë fjalëkalimet tuaja në një pult, duke e bërë më të lehtë për ju organizimin e të gjitha fjalëkalimeve tuaja. Kjo gjithashtu mund t’ju ndihmojë të shmangni kujtimin e fjalëkalimeve të komplikuara për shumë prej llogarive tuaja. Për më tepër, ai siguron gjithashtu veçorinë e gjeneratorit të fjalëkalimeve që mund t’ju ndihmojë të gjeneroni fjalëkalime shumë të forta dhe të pamundura për të goditur për të gjitha llogaritë tuaja, në rast se akoma përdorni fjalëkalime të dobëta.

Disponueshmëria e platformave të desktopit dhe celularit

Ndërsa shumë mjete të ngjashme për kriptimin e skedarëve janë të disponueshme vetëm në platformën e desktopit, të cilat janë kryesisht për PC, AxCrypt është në dispozicion si për platformat desktop ashtu edhe për celular. Platformat e mbështetur nga ky softuer janë Mac, Windows, Android dhe iOS. Duke e bërë të disponueshëm softuerin për platforma të ndryshme, është e mundur që përdoruesit të ndajnë skedarët e tyre të koduar në pajisje të ndryshme dhe ata nuk do të duhet të përdorin PC-në e tyre vetëm për të hapur skedarët e koduar ose për të krijuar një skedar të ri të koduar. Do platformë ka të njëjtat funksionalitete në mënyrë që përdoruesit të mund të mbrojnë me lehtësi skedarët e tyre në shtëpi, në zyrë dhe në lëvizje.

Emrat Anonimë të Fajllave dhe Fshirja e Dosjeve

Nëse nuk doni të zbuloni ndonjë emër të vërtetë të skedarëve tuaj të mbrojtur, mund të përdorni veçorinë e emrit të skedarit anonim të dhënë nga ky softuer për të fshehur emrat e skedarëve tuaj. Me këtë veçori, ju mund të fshehni emrat e vërtetë të skedarëve që po përpiqeni të mbroni me këtë sistem të enkriptimit, në mënyrë që vetëm ju ose njerëzit që kanë çelësat e skedarëve të mund ta shohin atë. Karakteristika e fshirjes së skedarit ju lejon të hiqni çdo skedar të sigurt, veçanërisht skedarët tuaj të mbrojtur, nga pajisja juaj në mënyrë që këto skedarë të mos mund të rikuperohen përsëri pasi t’i fshini ato, madje edhe duke përdorur një softuer të përparuar të rimëkëmbjes së skedarëve.

Ndarja dhe bashkëpunimi kryesor

AxCrypt bën të mundur që ju të ndani skedarët tuaj konfidencial me njerëzit e tjerë dhe të bashkëpunoni me ta. Në këtë mënyrë, ju mund të punoni me njerëz të tjerë në një projekt sekret pa pasur nevojë të shqetësoheni se çdo palë e tretë e parëndësishme mund të jetë në gjendje të zbulojë se për çfarë po punoni. Gjithashtu, veçoria e shkëmbimit të çelësave bën të mundur që ju të ndani çelësat e enkriptimit me përdorues të shumtë, në mënyrë që ata gjithashtu të hapin skedarët e koduar me çelësin e tyre të enkriptimit. Me këtë softuer, bashkëpunimi bëhet shumë më privat dhe i sigurt.

përfundim

AxCrypt është një program i fuqishëm i kriptimit të skedarëve që ju lejon të bëni shumë më tepër sesa të kodoni skedarët tuaj konfidencialë. Ajo gjithashtu ofron një mori karakteristikash të rëndësishme të sigurisë që mund të përdorni për të përmirësuar mbrojtjen e skedarit tuaj, të tilla si fshirja e skedarëve, ndarja e çelësave, gjenerimi i fjalëkalimit, lidhja e ruajtjes së cloud, etj. Me këtë softuer, është e mundur që ju të bashkëpunoni me përdoruesit e tjerë dhe të ndani skedarët tuaj konfidencial me ta. Me sistemin e përparuar të enkriptimit, nuk është e nevojshme të shqetësoheni se dikush mund të godasë ose vjedhë skedarët tuaj të koduar, pasi që skedarët të kodohen, ato janë të provuara nga hakerat. Në përgjithësi, nëse po kërkoni një program të fuqishëm të kriptimit të skedarëve me shumë karakteristika të sigurisë në të, ky është programi që duhet të përdorni.