AG Series: Një nga zgjidhjet e sigurisë VPN në rrjetin e gjerë të rrjeteve Array

TL; DR: Array Networks është një nga kompanitë kryesore të zgjidhjeve të rrjetit dhe sigurisë. Kompania tani ka pothuajse dy dekada përvojë në këtë fushë, dhe vazhdon të ngrejë barin me zgjidhje inovative dhe efektive të rrjeteve dhe sigurisë për ndërmarrjet. Ne intervistuam Milind Kulkarni, drejtor i lartë, menaxhimi i produkteve për Array Networks dhe diskutoi produktet e zgjidhjeve të serive AG SSL VPN të ofruara nga kompania.


Produktet përbëhen nga të dy pajisjet si
si dhe aplikacione softuerësh që përdorin metoda të tilla si politika e besimit zero dhe vërtetimi shumë faktor për të siguruar që
të dhënat e klientit qëndrojnë të sigurta brenda perimetrit të sigurt.

AG Series SSL VPN nuk është asgjë si VPN-ja juaj e rregullt.

Termi “VPN” nganjëherë mund të jetë keqësues në kuptimin që infrastruktura e përdorur për VPN në nivel ndërmarrje dhe ajo e parashikuar për qëllime të brendshme mund të ketë shumë ndryshime. VPN për ndërmarrjet duhet të jetë shumë më fleksibël dhe më e fortë. Ndërmarrjet kërkojnë shpejtësi mbresëlënëse por pa bërë ndonjë kompromis me sigurinë pasi shpejtësitë ndikojnë në produktivitetin dhe kështu fitojnë në këtë rast.

Milind Kulkarni – drejtor i lartë, menaxhim i produkteve për Array Networks

Ne i kërkuam Milind të hedhë dritë mbi këtë
temë duke e mbajtur në perspektivë AG Series SSL VPN. Ai u përgjigj, “Së pari, zgjidhjet tona SSL VPN të Serisë AG
veprojnë në pothuajse çdo mjedis, qoftë si një pajisje hardware, si një re
aplikim, si një Virtual Appliance (VA), ose si një VA që funksionon në seritë tona AVX
Platforma e Funksioneve të Rrjetit. Së dyti, versioni ynë i SSL është shumë më superior se shumica
firma që mbështeten në OpenSSL, që nga fillimi ekipi ynë zhvilloi një
pirg SSL pronar që është shumë më elastik dhe i sigurt. Seria AG është në gjendje të krijojë një perimetër të sigurt rreth burimeve shumë specifike dhe t’i mbajë të gjithë përdoruesit
të njëjtin standard të sigurisë. SSL VPN-të tona mbështesin si kriptografinë RSA ashtu dhe ECC,
mbështesin deri në 130,000 përdorues dhe siguroni koston më të ulët për transaksione SSL në
industria. Për më tepër, kjo shkallëzim i mundëson serisë AG të mbështesë
çdo përdorues, në krahasim me përdoruesit thjesht të largët. “

Bizneset nuk janë të lidhura me një specifik
mesatare kur bëhet fjalë për transferimin e të dhënave dhe hyrjen në distancë. Shkathtësia e
AG Series e bën atë mekanizmin e përsosur
për të përballuar nevojat e sigurisë së një rasti të tillë. Versioni i forcuar i SSL
dhe numri i lartë i mbështetjes së përdoruesit e bën AG Serinë një nga bastet më të mira për të
bizneset.

Detajet specifike për të ndryshme
pajisje në seri janë në dispozicion këtu.

Shërbimi do të thotë biznes kur bëhet fjalë për bizneset.

Epidemia famëkeqe e ransomware dhe
hakimi i kohëve të fundit Quora janë disa nga ngjarjet që tregojnë rëndësinë e
siguria e të dhënave të korporatave. Do ngjarje e pafavorshme ndikon jo vetëm në
ndërmarrje por edhe përdoruesi. Rrjetet Array është gjithashtu në dijeni të
përparimet e bëra nga kriminelët në internet, dhe ata nuk lënë asnjë gur të pa ndotur kur ajo
vjen për të mbrojtur privatësinë e bizneseve dhe ruajtjen e të dhënave të tyre të sigurta.

Ata përdorin enkriptime të forta, të sigurta
teknikat, dhe mekanizmat e pronarit për të
minimizuar çdo lloj rrjedhje të të dhënave. “Put
thjesht, SSL VPN u mundësojnë individëve të përdorin me siguri rrjetet, aplikacionet dhe shërbimet përmes një tuneli të sigurt, të koduar. një
Lidhja SSL VPN përdor encryption fund-në-fund për të mbrojtur të dhënat e transmetuara
ndërmjet softuerit të klientit të pajisjes fundore dhe pajisjes SSL VPN përmes
të cilat përdoruesi i qaset burimeve të korporatës. SSL VPN e Array Networks është e sigurt
portat e hyrjes mundësojnë që bizneset të sigurojnë qasje të sigurt për mijëra
të përdoruesve njëkohësisht. Përveç kësaj,
grupi i aplikacioneve DesktopDirect ofron
qasje në distancë në desktop. Me DesktopDirect, të dhënat e ndjeshme të korporatave janë të sigurta sepse nuk largohen kurrë nga korporatat
rrjet dhe kurrë nuk banon në pajisje të largëta dhe të lëvizshme. “, tha Milind.

DesktopDirect është një nga aplikacionet e softuerëve të siguruar nga Array Networks. Këto synojnë të punojnë në mënyrë harmonike me pajisjet fizike dhe ato virtuale të ofruara nga kompania. DesktopDirect i lejon punonjësit të hyjnë në desktop nga çdo vend nga distanca. Kjo rritje si fleksibiliteti ashtu edhe produktiviteti dhe Array Networks siguron që e gjithë kjo të arrihet pa dëmtuar sigurinë dhe performancën..

Seria ArrayGuard AG1600

MotionPro është aplikacioni i zhvilluar nga Array
Rrjetet për të mundësuar përdoruesin të përdorë burime nga pajisjet mobile. “Klienti ynë falas MotionPro SSL VPN është
në përputhje me pothuajse çdo pajisje, duke përfshirë iOS, Android, Linux, Windows ose
MacOS dhe aplikacionet HTML5 të bazuara në shfletues. MotionPro është krijuar me porosi për AG-në tonë
Seritë SSL VPN. “, Shton Milind.
aplikacioni është i disponueshëm në Google Play dhe Apple AppStore, dhe përdoruesi gjithashtu mund të marrë
ajo nga faqja e Mbështetjes së Array. ajo
bëhet e lehtë për t’u lidhur me
qendra e burimeve me ndihmën e këtyre aplikacioneve.

Për të mbajtur gjithçka të sigurt dhe nën
kontrolli i biznesit, Array Networks siguron që ka shumë
opsione të disponueshme kur bëhet fjalë për plotësimin e nevojave të klientëve. Milind
na tha, “Ne mbështesim TLS 1.0, SSL 3.0 dhe
TLS 1.2; një gamë e plotë e protokolleve të kriptimit RSA dhe ECC; dhe 1024, 2048 dhe
Çelësat 4096-bit. Përveç kësaj, menaxhimi ynë
platformat ofrojnë shikueshmëri të plotë në aktivitetin e përdoruesit dhe protokolet, duke lejuar IT
menaxherët për të zbatuar politikat e sigurisë. ” ajo
pa kuptuar që ata u kujdesën për të gjitha nevojat e mundshme të
bizneset dhe u siguruan që SSL VPN e tyre është mjaft e aftë për t’i shërbyer
nevojat e klientëve të tyre.

Siguria është përparësia kryesore

Whatfarë përdorimi është çdo lloj shërbimi VPN pa ndonjë masë të forcuar të sigurisë? Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për Array
Rrjetet, do të kuptoni që ata nuk morën shkurtore ndërsa po përdorin siguri
Masa. Ata përdorin shifrat kryesore të rreshtave dhe një miksim tradicional gjithashtu
pasi qasja jodododike për të zbutur
shkelje.

Milind dukej me besim të arsyeshëm për aftësitë e serive AG. Në
çështje e sigurisë së SSL VPN, ai tha, “Me kusht
kriptimi është mbajtur i azhurnuar, SSL VPN janë shumë të sigurta; për shembull SSL VPN-të tona përdoren shpesh për të
transaksionet financiare dhe shkëmbimi i të dhënave të tjera kritike. Seri jonë SSL AG
VPN është gjithashtu e çertifikuar si efektive nga palët e treta si ICSA Labs, një ndarje e pavarur e Verizon. grup
Rrjetet AG seri janë mjaft të sigurta për të ndihmuar të mundësoni atë që njihet si “zero”
besim ”modeli i sigurisë, i cili tejkalon modelet tradicionale të bazuara në perimetër dhe
mbron të gjitha pasuritë nga brenda dhe brenda zjarrit të një organizate. ne
mos u mbështetni vetëm në letrat kredenciale të përdoruesve për vërtetimin, por edhe mbështetjen
Autentifikimi Multi-Factor i palëve të treta (MFA) dhe implementimi i ID-së tonë të pajisjes hardverike që vepron në nivelin e pajisjes. “

Shumë firma të sigurisë në internet po lëvizin tani
nga perimetri me bazë tradicionale
modele të sigurisë tek the zero besim ’më i besueshëm
mekanizmat e sigurisë që përfshijnë përdorimin e metodave të ndryshme të verifikimit të tilla
si vërtetim shumë-faktor.

Rrjedhjet e të dhënave gjithashtu duken si shumë larg
mundësi në seritë AG të Array Network. Aplikacionet e softuerit, si dhe
mekanizmat e sigurisë, e bëjnë shumë të vështirë që një ndërhyrës të largohet pa
duke u vërejtur. Milind tha, “As
përmendur, hyrja në distancë nga DesktopDirect në desktop është shumë e sigurt. Për më tepër, të gjitha produktet e Array janë dizajnuar me mendime nga toka lart
për siguri. Për shembull, produktet tona përdorin një sistem operativ të përshtatur, të sigurt të ngulitur / në kohë reale që i ka pasur të gjitha
funksionet, shërbimet dhe aplikacionet e panevojshme janë hequr. Qasja në
pajisjet janë të fikura për gjithçka, përveç menaxhimit të pajisjes për menaxherët e IT. “

Array Networks është një nga drejtuesit kur
është fjala për sigurimin e pajisjeve hardverike dhe të rrjeteve virtuale për
bizneset. Një bazë përdorimi i gjerë ndërmarrjesh
me më shumë se 5000 dislokime në të gjithë botën flet për vetë kompaninë.
Kompania është e njohur për sigurimin efektive
zgjidhje të sigurisë dhe të rrjetit me kosto nominale për të gjitha llojet e shkallës.